10-10-2009, 11:44 | #1 |
Ne Mutlu Aleviyim Diyene!
Arkadaslar oncelikle sunu soylemem gerekir ki, ben mezheplere inanan birisi degilim..Bu sebepten insanlar benim mezhebimi sorduklarinda veyahutta, mezheplerle ilgili bir konu konusuldugunda kesin tavrim her daim nettir.. Mezheplerin, Islam dininin bir parcasi olmadigina inandigim gibi, Islam dinindeki parcalanmisligin, bolunmuslugun tek musebbibi olarakta mezhepleri goruyorum.. Bu dusuncelerimi acikladiktan sonra, sizlerin nezdinde bir konuya deginmek isterim..Hayatim boyunca bir cok `aleviyim` diyen arkadasim oldu..Dostlarim oldu..Evlerinde yemek yedigim, sofra actigim insanlar.. Facebook sitesinde bir alevi arkadasimin, rastgele davetlerinden birisinde ki isim tuylerimi urpertti deyim yerindeyse.. Facebook ta bir grup olusturulmus ve bu grubun adi; NE MUTLU ALEVIYIM DIYENE!!! Slogani ise su sekilde; NE MUTLU ALEVIYIM DIYENLER GELSIN! Herkes bilir ki, doguda insanlari en geliskin ilimiz Tuncelidir.Turkiye ortalamasinda da egitim sinavlarinda en basarili il, ne Izmir ne Istanbul dur..Tuncelidir.. Bunun elbette ki en buyuk payi `alevi` vatandaslardir.. Benimde bildigim, insanlarinda bildigi ve doguda ki tum Kurtlerin bildigi gibi, gercekten vizyona sahip, en az bir cocuklari universitenin tozunu yutmus, kendini egitebilen insanlardir.. Ancak o malum grubu gormek, bana gore `Alevi` vatandaslar icin bir utanc vesikasi olmalidir.. Cunku toplumda ne oldugu bile belli olmayan, mezhepsel bir olguyla, bir sinif atlama psikolojisi ile reaksiyon gostermek, ortaya atilan bu fikrin ne kadar bagnaz, sig, yerleskesiz ve fasizan bir soylem oldugunu kestirmek cok guc degildir... Bu konuda ki en net! Soylemim sudur ki; Insan oglunun annesini secme sansi yoktur..Buna dayanarak, hic bir Allah`in kulu, dedesinden, atasindan kalan bir sinifsal dayatmaciliktan oturu sansli olamaz.. Bir insan ne Kurt oldugu icin, ne Turk oldugu icin, Ne Ingiliz oldugu icin nede Alman oldugu icin, cografyada ki diger insanlardan farkli sayilmaz.. Tipki Resulu Ekrem`in soyledigi gibi; Beyazin siyaha, siyahin beyaza ustunlugu yoktur..Ustunluk yanliz takva iledir.. Icimizde muhtemelen, `alevilik` mezhebine inanan arkadaslar vardir..Yada mezheplerin varligina inanan ve Alevi oldugunu beyan eden arkadaslarimiz... Onlardan ricam, kendilerini fena halde yozlastirmayi hedef alan bu olusumu boykot etmeleri, sikayet etmeleridir... Saygilarimla.. Chawrase
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2009, 11:53 | #2 |
ne yani şimdi alevi olanlar türk olmuyor mu ? veya aleviler başka bir slogan mı seçmişler kendilerine ?
ben alevi filan değilim ama bu tip sloganların gereksiz olduğunu düşünüyorum |
|
10-10-2009, 11:57 | #3 |
"Ne Mutlu Türküm" sloganını benimseyen
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar... |
|
10-10-2009, 12:05 | #4 |
yıllardır oynan oyunun başka bir versiyonu.malesef bizim aşamadığımız en büyük handikapların başında karşı tarafı anlama ve empatimizi kaybetmiş olmamızdır.aslında ikisde aynı ters düşüncenin tezahürüdür.ikiside yanlıştır.birbirimizin sinir uçlarına dokunmak ne fayda sağlar ki.yıllardır dokunduk elimize geçen nedir?sonuç ortada ekilen nefret tohumları meyvaya durmuş şimdi bunları temizlemeye çalışyoruz.birileri bunu gerçekten çok iyi kullanıyor.kürt-türk,alevi-sünni,laik-dindar çatışmasında elimize geçen nedir?ben söyleyeyim koca bir nefret.insanlarımız birbirine güvenmiyor.hoşgörü desen sadece sözlüklerde kaldı malesef kullananlarıda pişman etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.bizler ecdadımızla gurur duyuyoruz ama iş icraata gelince hepimiz yan çiziyoruz yazık! herkes kendini her ne olursa olsun ifade edebilmeli.ve bizlerde buna saygı duymalıyız.bunun çözümüde ayrık ve nefret tohumu ekmek değil sevgi ve hoşgörü ekmektir.inşallah bu tohumlarını meyvalarını görürüz..göremesekte önemli değil bizden sonraki nesiller hayırla yad etsin yeter...
|
|
10-10-2009, 12:20 | #5 |
Şahsen ben
"NE MUTLU "İNSAN"IM DİYENE..!" Sözcüğünü kullanmak isterim... |
|
10-10-2009, 12:43 | #6 |
Bir insan kimliğinden nasıl rahatsızlık duyabilir,anlamış değilim..Ben aleviyim,ben sunniyim,ben çerkezim,ben kürdüm ..Asi kardeş,her konu açışında bu tarz (Türklüğü reddeder gibi)şeyler çıkarıyorsun karşımıza..Ondan sonra da lafı yapıştırıyorsun"Şahsen ben ne mutlu insanım olmasını isterdim"..Bir insan kimliğini beğenmediği halde hangi insanlığı beğenecek..Türkiyeliyim,Türküm,Türk vatandaşıyım..Bunların hepsi aynı kavram;Türkiye Cumhuriyeti ile bir münasebeti var demektir..
Endonezya,Afganistan,Suriye,Filistin gibi Ehl'i Sünnet'in çoğunlukta olduğu İslam ülkeleri bile"Türkiye"ismini duydukları zaman;"Er Rahmeh Turkiye,Merhaben Turkiye"diyerek Türk olmanın büyük bir cazibe olduğunu gösteriyorlar..Ama Türkiye sınırları içinde yaşayan,kimliğinde Türk vatandaşı yazan bir takım insanlar bile hala kendi kimliklerinden rahatsız.. |
|
10-10-2009, 12:52 | #7 | |
Alıntı:
Ancak kimse kimseye kimliğini dayatmamalıdır. Biz buna karşıyız. Bunda bir problem var mı..? |
||
10-10-2009, 12:56 | #8 |
Kardeş,sen hangi toprakta yaşıyorsun..Ne dayatmasından söz ediyorsun..Bu konuyu burada biraz açtıktan sonra"Ben Kürt kimliği istiyorum"dersin..Burası İrak değil hatırlatayım;Sunni,kürt,arap diye ayrı ayrı kimlik olsun..Bu topraklar içinde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliği taşımak zorundadır..
|
|
10-10-2009, 12:58 | #9 |
Tamamen provoke amaçlı kurulmuş bir grup bunlar.Amaçları belli açılımı bahane ederek etnik çatışmalara yol açmaya sebep olmak.Yani kısaca bölücülük anlamına da gelebilir.
Bunların yaptığı oyunlardan dolayı gaza gelmemek lazım. |
|
10-10-2009, 12:59 | #10 | |
Alıntı:
Kimlikten söz eden kim..? Elbette ben Türkiye Vatandaşıyım, bunu inkar eden kim? Tam tersi, bununla gurur duyarım. Ancak ben bir "Kürt" olarak özgürce yaşamak isterim bu bayrağın altında. Kaldı ki bayrak benim de bayrağımdır zaten, değil mi... |
||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|