AK Gençliğin Buluşma Noktası
Üniversite Eğitimi, Üniversiteler (Ak Parti Forum) Üniversiteli Ak Üyeler, Üniversiteler ve Üniversite derslerini burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-14-2007, 22:55   #21
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Standart ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ VE BÖLÜMÜNÜZÜN ÖZELLİKLERİ NELER???
MALİYE
Maliye eğitiminin amacı öğrencileri yurtiçi ve dünya ekonomilerinin kurum ve işleyiş kuralları alanında eğiterek kamu sektöründe ve özel sektörde yer alan bankalar, finansal kuruluşlar, yarı-kamusal ve özel girişimlerde ihtiyaç duyulan elemanlar olarak yetiştirmektir. Bölümden mezun olanlar özellikle Maliye ve İçişleri Bakanlıklarında, Hazine Müsteşarlığında, Devlet Planlama Teşkilatında, Değişik kamu ve özel banka ve kurumlarda görev almaktadırlar.
GÜLseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2007, 14:09   #22
Kullanıcı Adı
akp4ever
Standart ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ VE BÖLÜMÜNÜZÜN ÖZELLİKLERİ NELER???
ben de endüstri mühendisliği okuyorum...kısaca tanımlamak gerekirse;

endüstri mühendisliği; insan, makine, malzeme, hammadde, işgücü ve para gibi kavramların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayarak işletmelerin performansını artıran bir meslek dalıdır.
akp4ever isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2007, 16:03   #23
Kullanıcı Adı
SAyid
Selcuk üniversitesi / sosyal bilgiler öğretmenliği

Arkadaslar bölüm gercekten güzel bir bölüm hocalrıda iyi sosyal bilgilerde hersey görülüyor tarih cografya psikoloji sosyoloji felsefe ekonomi siyasal düşünce tarihi hersey görülüyor zevkli bir bölüm düşünen arkadaslara öneririm....
SAyid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2008, 03:04   #24
Kullanıcı Adı
kadir_07
çukurova ünüv. ziraat fakültesinde okuyorum.ziraat mühendisleri artan dünya nufusu ve dünya kaynaklarının sınırlı olması nedeniyle gün geçtikçe hak ettiği önemi kazanmaktadır.özellikle küresel ısınma ve sonucundaki kuraklıklar üretimi azaltmaktadır.ziraat fakültesi 8 alt bölüme ayrılır.bunlar;bitki koruma,bahçe bitkileri,tarla bitkileri,toprak,tarımsal yapılar ve sulama,tarımsal mekanizasyon,tarım ekonomisi,ve zootekni dir. bu bölümler farklı calısma alanlarına sahip olmasına rağmen hepsi birbiri ile bağlantı içerisindedir.
kadir_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2008, 00:57   #25
Kullanıcı Adı
minegül
Fatih üniversitesi/ Felsefe-Hazırlık

Bölümle şuan oryantasyon programı hariçinde tanışamadık (Hazırlık olduğum için) ama ben Bölümün güzel olduğuna inanıyorum. Okulumuzun dili ingilzce olduğundan bölümü ingilizce okuyacağım. Bakalım nasıl olcak ben de merak ediyorum :D :D :D :D
minegül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-10-2008, 00:54   #26
Kullanıcı Adı
florasan
Standart ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ???
Alıntı:
**senanurhatun** Nickli Üyeden Alıntı
tarih okuyorum istanbul üni.de 3. sınıfa geçtim..valla arkadaşlar tarih eğlenceli bir bölüm..ama bazı zorlukları yok değil.ha bide söliyim.istanbul üni.tarihin % 97 si mhp li..epey bi dalmışlar oraya maşşallah..
ben de tarih 2 deyim ama eğlenceli bölüm olduğunu sanmıyorum asistanlar özellikle çok uyuzlar sanki profesör olmuş ta hava yapıyorlar
bir diğeri bizim sınıfın çoğu nurcu dolayısıyla akp li
florasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2008, 10:37   #27
Kullanıcı Adı
serginho39
8) BALIKESIR UNIVERSITESINDE OKUYORUM ORTAM GUZEL BURADA DA ISTANBUL UNI DEKI GIBI MHP LI GENCLER COGUNLUKTA
TUM UYELERE SAYGI SELAMLAR
serginho39 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-26-2008, 00:24   #28
Kullanıcı Adı
sin61
jeodeji ve fotogrametri mühendisliği (harita ve kadastro mühendisliği)

bu bölüm matemetik, geometri, coğrefya, fizik, hukuk ve bir çok alanla iç içe bir bölüm. günümüzde kazanılması çok güç değil ama okuması, mezun olması zor bir bölüm. konuları ağır ve baya geniş.

iş alanları; tapu kadastro, iskan bakanlığı, belediyeler, devlet su işleri, kara yolları müdürlüğü, askeriye, orman bakanlığı ve bir çok daha devlet kurumunda bu elemanlara ihtiyaç duyulmakta. ayrıca özelde kendi işlerini kurma ve herhangi bir şirkette iş bulma imkanları var. bu şirketler harita mühendisliği üzerine kurulmuşta olabilir yada inşaat üzerine. bu alanlarda geniş bir iş imkanları var. tüm yol çalışmaları, baraj , köprü, bina yapımlarında bu kişilere ihtiyaç vardır. ayrıca askeriyede düzenleme ve savaş gemilerinin geçeceği yollar, uçaklar için kordinat belirleme vs. bir çok alanda ihtiyaç duyulan mühendislik dallarından biridir. şehir bölge planlamalarıda onay vermemesi durumunda bir çivi çakmak bile olanaksız. ayrıca bilir kişilik yapma gibi bir yükümlülükleri var, bu açıdan bakıldığında hukuki alandada sözü geçen mühendislik alanlarından biri. alt yapı işleride bu bölümün içinde, tüm yapı işleri bu bölüme dahil. birde çok iyi bilgisayar kullanabilmeli, çizim ve planlama için geliştirilen proğramları (örn:nedcad) çok iyi kullanabilmeli...günümüzde türkiye kadastrosunun % 80 - 90 lık bölümü daha belirginleşmemiştir, bu yüzden günümüzde ve önümüzde ki 40 50 sene bu mühendislere ihtiyaç var ve bu süre içinde iş sıkıntısı bulunmamakta.

özetlemek gerekirse tüm inşaat işleri, baraj ve yol yapımları, askeri kordinat ve yol belirleme işleri bu mühendislik dalı omuzlarında taşımakta. bunlara ek olarak vatandaşlara hizmet olarak bilir kişilik ve şehir bölge planlama işleri. arazi belirleme gibi bir çok konuda aranan bir dal. aklıma gelmeyen bir çok daha alanda söz sahibidirler...

gerekli olan vasıflar; yabancı dil (ingilizce şart + bir dil), çok iyi araç kullanmalı, arazi koşullarına dayanıklı olmalı ve sürgün olma durumuna alışkın olmalıdır. uzun süre iş amaçlı şehir dışına çıkma gibi durumları var ( 3 - 4 seneyi bulabiliyor). yaratıcı düşünceye ve ölcü aletlerini kullanma becerisine sahib olmalı, ayrıca kararlı ve sabırlı olması lazım.

gelir durumu: devlette çalışanlar 1.800+1.200+özel iş gelirleri kadar para kazanabiliyor. özelde çalışanlar ise işe göre değişiyor ama bundan aşağı değil. iş kurmanın zor yanı ise aletlerin pahalı olması. 40.000 ytl civarından başlıyor. bölüm yeterince tanınmadığı için ve türkiyede daha yeni yeni bu işe önem verildiği için pek ilgi görmüyor. yanlız bu vasıfları göz önüne alabilirseniz eşine az rastlanan mesleklerden biri.

dediğim gibi sabırlı, dayanıklı, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ailesinden uzak kalabilecek ve bölümü bitirmeye cesaretli kişilere tavsiye ederim
Alt 03-26-2008, 00:28   #29
Kullanıcı Adı
sin61
unutmadan şunada diyim, yol kenarında görmüşünüzdür sarı bi aletein deliğinden bakan bi adam. işte o melek bu meslek oluyor
Alt 03-26-2008, 23:18   #30
Kullanıcı Adı
karamanoğlu
marmara sınıf öğretmenliği 1.sınıf.bölümümden çok memnunum.tavsiye ederim.zevkli bir bölüm.hem de bir neslin yetişmesinde rol oynayaçağınızın farkına daha ilk yıldan varabiliyorsunuz.fakat fakültenin fiziksel koşulları malesef yetersiz.hayal kırıklığına uğradım diyebilirim
karamanoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)