04-21-2010, 14:50 | #71 |
Kalbe konuşur gül.. Ve herkesin kalbi vardır.. Öyleyse gül herkes iledir ve herkes içindir.. Nazan Bekiroğlu |
|
04-22-2010, 00:25 | #72 |
” Aşk topuklarından etine kadar işlemiş bir nasırdır.
Ya canın acıya acıya adım atacaksın ya da canını acıta acıta söküp atacaksın. Her iki yolda da tek bir gerçek olacak. Canın çok ama çok acıyacak.” Hz. Mevlana |
|
04-23-2010, 23:50 | #73 |
Sen daha hayatı, sevgiyi, gerçeği, yalanı tanımıyorsun. Doğmak için İnsanlar acımasızdır küçüğüm. Sana seni, kendini, kalbinde taşıdığınsebebin ne bilmiyorsun sevgini, duygularını unuttururlar. Tüm kalbinle savaş açsan, silahın ne olursa olsun yenilirsin. Savaş kötüdür be küçüğüm! Ama mecbur ederler. Bir gün gelir, en yakının senin en uzağın olur, hiç tanıyamayacağın hale gelir. En uzağın, hiç tanımadığın senin en yakının, canın olur. Onun için canını verebilir hale gelirsin. Gözden uzak da olan gönüldende uzak da olur derler ya küçüğüm, inanma! Sen onu gönlünde yaşatırsan sana hep yakın olur. Sevmek güzel duygudur, ayrılık olmasa! Güller güzeldir, dikenleri olmasa!Sana iki örnek. Hep bi güzel vardır ama katlanman gereken engeller vardır o güzel olana kavuşman için. Sevmek güzel duygudur, ayrılık olmasa! Güller güzeldir, dikenleri olmasa!Sana iki örnek. Hep bi güzel vardır ama katlanman gereken engeller vardır o güzel olana kavuşman için. Öğrenmenin sınırı yoktur! Sen hep bildiğini sanırsın, ama bilmediğin çok şey vardır hep. Hayat budur. Ağaçlara bak küçüğüm! Onlar yağmurdan yararlanırlar, toprak sayesinde buyur. Meyveler açar, insanlar alır. Ağaçlarda, insanlarda hep başka şeylere bağlı olarak yasarlar. Dünya menfaat dünyasıdır. Kimse kendinden başkasını düşünmez. Bir ananın evladını yangında unutup, kendi canını kurtarması gibi. Bir evladın nankörlüğü gibi. Bir kızın olur, el bebek gül bebek büyütürsün. Çok seversin. Canının bir parçası olur. Ama bir gün gelir alırlar elinden. Sense elin kolun bağlı hiçbir şey yapamazsın. Geri dön diyemezsin. Hayat bir savaştır. Tek silahın aklın ve inancındır. İnsanlar, acılar, kederler, kaderin düşmanındır. Onlara karşı tek başına savaşmalısın. Kazanmak için, mutlu olmak için,gülmek için, özgürlük için, kavuşmak için savaşmalısın. Kanının son damlasına kadar! Sen sen ol küçüğüm, kanma, yenilme, öğren!Ortam ne olursa olsun yasa! gül hayata gıcıklık olsun. Düşmanlarını sevindirme. Kendini bil. Ezme, ezdirme ezilme. Sev sevebilirsen. İktibas |
|
04-23-2010, 23:52 | #74 |
Aşkın Dili Kuş Dili Gibidir, Ona Süleyman Gerek.
Aşkın Sabrı Sonsuzluktur, Ona Yus'uf Gerek. Aşkın Esintisi Tufan Gibidir, Ona İsrafil Gerek. Aşkın Yolu Dağ, Kır Ve Çöldür, Ona Kerem, Ferhat ve Mecnun gerek. Bendeki Aşkın Tarifi Yok Sevgili, Onu Anlatabilmek İçin Yaşamak Ve Yaşatmak Gerek. |
|
04-23-2010, 23:52 | #75 |
Sevmek
Güzel meslek Ama zor Can dayanıyor Dayanmasına Ama yürek Gitti gidecek Bedri Rahmi Eyüboğlu |
|
04-23-2010, 23:54 | #76 |
Sana yusufi bakışlarla bakamadım belki ama Züleyhadan daha çok yandım Züleyha… Kaderiydi gömleği arkadan yırtılmış Yusuf Ve Kuyu… Kaderiydi züleyha’nın Kuyu züleyha’yı saklıyordu,düşen Yusuf da olsa Ve aşk yusuf’u yakıyordu,züleyha’yada düşse Çünkü aşk ikilik bilmiyordu… Kadir Çaça |
|
04-23-2010, 23:54 | #77 |
"Unutmak için hatırlıyoruz her defasında hayatı. Sen!.. Karanlıkta yüzüme çarpan türkü!.. Mağrip uzağı bir bakış kondurmuş kaygan sevdalarına hazan. Özüne ev sahipliği yapan mahcup yüreğim sorar sana: Sükuttan gayrı ne paklar beni? Tüm ilk sözleri sen al; ol gibi, oku gibi, aşk gibi... Son sözü ben örterim üzerime; öl gibi..."
|
|
04-24-2010, 20:05 | #78 |
,
Akşam olmakta uzak dağların ardında trenler geçmektedir şimdi gecede keman hıçkırıkları, başımda gam belki analar ağlamaktadır uzak bir kentte yittik çocuklar, yorgun babalar ve yüreklerinde ezikliği çaresizliğin belki herkes bir yarayı sarmaktadır kendi içinde kimbilir kimsesiz bir ölümü karanlığında |
|
04-24-2010, 20:09 | #79 |
Yine aynı şey ...
Dağılıyor mevzu . Beynimde uçuşuyor kelimeler ... Olay demetleri , Bir sürü konu… Ne de çok şey var ... Anlatmak istediğim . Yazmayı ... Konuşmayı dilediğim ... Eksenim çekiyor beni . İzin vermiyor ki ... Benden kurtulamıyorum ... Diğerlerine vakit kalmıyor ki! Talha Bora Öge |
|
04-24-2010, 20:10 | #80 |
Aradığımı bulamıyorum diye üzülme ...Bu dünyada "aramanın kendisi " bir çokları için arayıpta bulunamayacak bir hazinedir.
Senai Demirci - Can Kırığı |
|
Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir) | |
|
|