![]() |
#81 |
![]() Milli Görüş camiasının Fethullah Gülen'e öfkesi şahsi değil (:
Analiz, biraz basit ; yahut sathi düzeyde ele alınmış bir kaç madde.. Keyfiyetini doldurmak için, kendi düşüncelerimi söylemeden geçemeyeceğim.. Tartışmaya mahal vermeyiz/vermeyelim inşaAllah.. Fethullah Gülen Hoca, 1995 yılından önce şu sözleri sarfediyor bir sohbetinde, isteyen linkten dinleyebilir. (http://www.dailymotion.com/video/xbw...k-ya_lifestyle) " [Kız kardeşim lise son sınıfta, okulda kapanmak yasak olduğundan kapanamıyor, kapansa bile alay ederler.. Bir arkadaşının durumu böyle,bu durumda ne yapmalıdır?] Dini emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula kadının gitmesi caiz değildir. Ne pahasına olursa olsun,mücadele edip başını kapamalıdır. Mektepte okumayı kendisine göre bir zaruret sayıyorsa,ki böyle bir zaruret bilmiyorum, ancak ordaki kızlara dini diyaneti öğreteceğim.,ilerde inşaallah faydalı olacağım gibi, bana göre makbul olmasa bile, kendine göre şahsi ictihatları var ise şayet, ve bunda büyük hayır umuyorsa, ne pahasına olursa olsun bu irşad yolunda cehenneme gitse dâhi bu yolsa azmi var ise, evvelâ kendi düşünsün, daha işin başında dini emirlerden taviz vermemeye kendini alıştırsın. Başın kapanması mevzû Kur'ânı Kerim'in nassı ile sabittir. İnsan her dakika başını açık tutmakla her dakika bir günah işlemiş olur. Sonra yapacağı sevap,edeceği cihad, eyleyeceği hizmet meşkûktur.. Semeresi belli değildir.Kime müessiri olacak,kimi irşâd edecek,ortada henüz birşey yoktur.. Meşkûk bir semere için,muhakkak bir günaha girilmez... Okuldan atılması pahasına 'ben,dini emirlerimden taviz vermeyeceğim" desin,azmetsin.. " Şimdi "hizmet" için kapıda başörtüsü bırakılıyor, çünkü Fethullah Gülen Hoca, başörtüsü için "teferruata ait meseleler" diyerek kızlarımızın okumayı tercih etmesini istemiştir.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/ ) Başörtüsü direnişinin kırılmasına sebep olmuştur, cemaatte bulunan kardeşlerim bırakın başörtüsünü kapıda bırakmayı, ekseriyetle kampüste bile başörtüsüne aldırış etmiyorlar. Ben bunları gören,uyaran ve uyardıkça muhatabından gelen karşılığa şaşıran biri olarak söylüyorum.. Bu başörtüsü meselesi, başörtüsünün "hizmet" için açılmasının caiz hâle gelmesi vaziyeti, Milli Görüş camiasının Hocaefendi'ye öfkelenmesine vesile olmuştur. Bir diğeri,diyalog meselesidir.. "Dinler arası diyalog", fikrinin farklı dinlere mensup muhataplar açısında iyi niyetler içermediği aşikârdır, bu diyalog hususuda Hocaefendi'ye öfkenin sebeplerindendir.. Ana sebepler bunlardır, bunlarda benim analizlerim.. Ayrıca cevabımın silinmemesini istiyorum, analiz yapılacaksa, bahsi geçen camiadan biri olarak bizim analizlerimiz daha doğru niteliktedir.. Selâmetle.. Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#82 |
![]() Hocaefendinin sohbeti 70-80 li yıllarda başörtü yasağı olmadığı bir vakitte yapılmıştır.başörtüsü yasağı yokken,dinin emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir demiştir.
altını çizdiğim,üstünü boyadığım kısımları dikkate almadan sanki çelişkili beyanlar verdiğini ima ediyorsunuz ama boşuna. koca milli görüş camiasının işine gelmediği yerleri günyüzüne çıkartıp sohbetin geri kalanından yani bahsetmediğiniz kısımlardan alıntı yaparsak; 'kanun kızın başına açmaya amir değildir.' 'kıyafet kanunuyla sadece çarşaf çıkarılmıştır.' 'ilk kıyafet kanununda başların açılacağına dair hiçbirşey yoktur.' 'ne kanun vaazı ne kanunun icracısı ne de üniversitedeki veya lisedeki hoca böyle birşey yapmaya hakları yoktur.' 'yapıyorlarsa asıl kanun karşısında mesul onlardır.' 'bir müsluman kıza böyle bir saldırı yapılıyorsa ille de başını açacaksın deniliyorsa anası babası kardeşi savcılığa gidip kulaklarını yar etmelidirler.' 'nasıl olur kanunlar varken kız çocuğunun başına böyle bir saldırı tecavüz yapılır.' 'böyle bir saldırganlığı mevcut kanunlar karşısında şiddetle redediyoruz demelidirler.' 'mümin en azından kanunların kendisine tanıdığı açıklardan istifade etmelidirler.' 'kanunda yok başını açacak kolunu açacak bacağını açacak diye birşey.' sohbetin burasına niye odaklanmıyoruz? Konu rizzelli tarafından (06-15-2010 Saat 10:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#83 |
![]() etrafındaki bir kaç kişiyle cemaatin bayanlarını genellemeye çalışman ,senin 10 tane fakülte bitirsen bile analiz yerine zan üzerine konuştuğunun farkına varamayacağının delilidir.
bu arada sen fakültedeysen Hocaefendinin sözlerine itimat ettiğin için mi oradasın? Hocaefendiye öfkeliysen ne işin var üniversitede? |
|
![]() |
![]() |
#84 |
![]() bende yakında,müslümanların arasındaki uhuvvet kardeşliğine ihanet eden,slogan amigo müslumanlığı yapan milli görüşün yüzüne vurgu yapacak analizlerimi sizlerle paylaşıcam.
|
|
![]() |
![]() |
#85 |
![]() Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri konun veya analizin başlığı bu.peki hocaefendinin milli görüş ve diğer islami kuruluşlara öfkesi varmıdır?varsa neden vardır?(ben bilmiyorum varsa bende öğrenmiş olurum)yoksa neden yoktur?birde bu başlık altında analiz yapması istesem..sonuçlarını merak ediyorum doğrusu....
|
|
![]() |
![]() |
#86 |
![]() Konu başlığına katılmıyorum.
" Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri" demeyelim, "Milli Görüş camiasının ve İslami Kuruluşların Fethullah Gülen hocaefendiyi eleştirdiği noktalar" diyelim daha doğru olur. Sadece bunu yazıyorum, fazla yorum yapmak istemiyorum. Bazı fethullah gülen sevenleri nedense en ufak bir eleştiriye karşılık kırıcı olabiliyorlar. Bu sebeple yoruma girmiycem. Furkanca kardeşime bunu hatırlatıyorum bu kadar. |
|
![]() |
![]() |
#87 |
![]() zeynep hanım milli görüş camiası içinde kızının başını açıp okula gönderenlerde var ama
|
|
![]() |
![]() |
#88 |
![]() Gönüllüler harekatını çıplak gözden ziyade derin bir mülahaza ile analiz etmedikçe sonuçlara varmak çok zor.Bunun dışında yapılan yorumlar sadece yüzeysel yorumlardan ibarett olur.Fethullah Hocamızın görüş ve düşünceleri engin ve derin eğitim süreçlerinin neticesinde meydana gelmektedir.Öyle sıradan,kaba taslak birikim asla söz konusu değildir.Hal böyle oluncada,'bilgi sahibi olmadan,fikir sahibi'olanlar basit yorumlar yapabilir.Bu yaklaşımlarda,gönüllüler harekatına büyük haksızlık sayılır diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
![]() |
#89 | |
![]() Alıntı:
aynı sekıl nur cemaatınde de basını acmayıp okumayanlarda vardır bu kendı kısısel tercıhıleridır onların burada denilmek ıstenen şey nur cemaatı ve mıllı gorus camıasının basortu olayına nasıl baktıgıdır. |
||
![]() |
![]() |
#90 | |
![]() Alıntı:
zaten mevzu bu kişisel tercihleri belirliyor. milli görüşlü bayan öğrencilerin üniversitede okumaları zaten Hocaefendinin hakılılığının ispatıdır. |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|