![]() |
#121 |
![]() Cihannur kardeşim, 9.sayfada yazdığım mesajıma öyle cevaplar vermişsin ki oldukça şaşırdım. takılmış plak gibi hep aynı şeyleri söylüyorsunuz. bizler bu plakı ne kadar düzeltmeye kalksak da hiçbir işe yaramıyor siz bozuk telden çalmaya devam ediyosunuz. Doğrusu sizin 35 yaşında olduğunuza insan inanamıyor. meseleye "benim görüşüm doğru" şeklinde bakıp inat etmektense "hangimizin görüşü doğru" şeklinde yaklaşırsak, ve doğru olana ya da olması gerekene ulaşmayı çabalarsak daha yararlı olur.
Siz baştan beri Anadoluda yaşayan ve Türk olmayan bütün ırkların varlığını reddediyorsunuz. Bu izan sahibi birinin kabul edeceği bir durum değildir. İşin ilginç olanı bazı mesajlarınızda kendinizle de ters düşüyorsunuz. MHP seçim zamanında Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı şehirlerimizde Kürtlerin içini gıdıklatıcı ifadeler kullanıyor. Kürtler benim kardeşimdir diyor. Kürt diline vurgu yapıyor fakat daha sonra üniversitede açılacak bir Kürdoloji bölümüne bile karşı çıkıyor. (Bu bölüm Avrupanın birçok üniversitesinde var) E hani kardeştiniz? hem kardeşim diyeceksin hem de kardeşinin dilini kullanmasına izin vermeyeceksin. Siz de Anadoluda yaşayan Kürtleri Türk olarak gösteriyorsunuz sonra da Kürtlükten bahsediyorsunuz. Madem ki Kürtlüğü, Kürtleri veya herhangi bir ırka mensup bireyleri tartışıyorsak demek ki bu ırkları kabul etmiş oluyoruz. Öyleyse ülkemizde yaşayan yaklaşık 26 farklı etnik kökene mensup insanları Türk olarak göstermenin mantığı nedir? Bunları Türk olarak göstermek midir Türklük kavramı? Böyle bir davaya hizmet etmek ülkemizin selameti için iyi değildir. Siz de ülkemizin selametine balta vurmuş oluyorsunuz, dolayısıyla kendinizce milliyetçiliğin bir gereği olarak gördüğünüz ve bu şekilde ülkenizi düşündüğünüzü sandığınız kavramlarla gerçekte bölücülüğe, ayrıştırıcılığa, kavgaya, fitneye, farklı etnik mensuba insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep oluyorsunuz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
![]() Alıntı:
![]() Haklısınız. Fark edememişim. ![]() Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
![]() Tamam arkadaşlar,
bende olaya değişik bir açıdan bakıyorum.. Gördüğüm kadarıyla çoğu arkadaşım dayanağı, Kürt halkının eza ve cefa görmesi olmuştur. Şimdi geçmişşimize baktığımız zaman, ki en son örneği 28 şubat olmuştur, bu zamana kadar sadece namazını kılıyor diye insanlar aşağalanıyordu ve hor görülüyordu... şimdi sorarım size bu insanlar ne yapsın? dağamı çıkıp hakkını arasın? yada özerklikmi istesin? farklı bir dilde konuşmayı mı istesin? Burası Türkie Cumhuriyetidir, resmi dili Türkçedir... Bayrağı bellidir.... Dinimizde İslam'dır.... Türk, Kürt, Zaza, Çerkez, Laz ve daha ne kadar etnik kimlik varsa bu bayrağın altında toplanıp Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmuştur. Bizim en büyük ortak noktamız, aynı bayrağın altında yaşıyor olmamız ve aynı Allah'a inanmamızdır... gerisi teferruattır... |
|
![]() |
![]() |
#124 | |
![]() Alıntı:
Bakın biraz daha açık anlatayım: Türk Milleti kavramını, bu kavram milletimizi tanımlamak için kullanılan yerleşik kavram olduğu için kullanıyorum. Türk Milleti kavramını kullanmak özel bir tercihim değildir. Bakın altını çizerek vurguladım. İnşaallah bu sefer meramımı anlatabilmişimdir. Anadolu'da yaşayan Türk olmayan bütün ırkları reddettiğime dair bir tek mesajımı gösteremezsiniz! Hangi mesajlarımda kendimle ters düşmüşüm? Örneklerle gösterirseniz memnun olurum. Anadolu'da yaşayan Kürtleri ve başka etnik kimlikleri Türk olarak gösterdiğime dair bir tek mesajımı gösteremezsiniz! Ülkemizin ve milletimizin selametine balta vurduğumu söylemeniz doğru olmamıştır. İslam ve Türklük davasına hizmet etmek ülkemizin ve milletimizin selametinedir. Kürtlük davasına da, Araplık davasına da, Lazlık davasına da, Çerkezlik davasına da hizmet etmek ülkemizin ve milletimizin selametinedir. Ülkemizin ve milletimizin zararına olan davalar; Türkçülük, Kürtçülük, Arapçılık, Lazcılık, Çerkezcilik gibi ırkçı ve faşist davalarıdır. Lütfen; Türklük, Kürtlük, Araplık, Lazlık, Çerkezlikle; Türkçülük, Kürtçülük, Arapçılık, Lazcılık, Çerkezcilik kavramlarını birbirlerine karıştırmayınız. Bu kavramların biri; iyi, doğru ve güzelken, diğeri; kötü, yanlış ve çirkindir. Bölücülüğe, ayrıştırıcılığa, kavgaya, fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olduğumu söylemeniz doğru değildir. Ben Türküm ve Türklüğümü özgürce yaşarım demek; bölücülük, ayrıştırıcılık, kavga ve fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmak olarak adlandırılabilir mi? Kürt kardeşim Kürttür ve Kürtlüğünü özgürce yaşamalıdır demek; bölücülük, ayrıştırıcılık, kavga ve fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmak olarak adlandırılabilir mi? Arap kardeşim Araptır ve Araplığını özgürce yaşamalıdır demek; bölücülük, ayrıştırıcılık, kavga ve fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmak olarak adlandırılabilir mi? Laz kardeşim Lazdır ve Lazlığını özgürce yaşamalıdır demek; bölücülük, ayrıştırıcılık, kavga ve fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmak olarak adlandırılabilir mi? Çerkez kardeşim Çerkezdir ve Çerkezliğini özgürce yaşamalıdır demek; bölücülük, ayrıştırıcılık, kavga ve fitneye ve başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmak olarak adlandırılabilir mi? Ne zamandan beri özgürlük ve kardeşlik, birlik ve beraberlik; bölücülüğe, ayrıştırıcılığa, kavgaya, fitneye, başka etnik kimliklere sahip olan insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep olmaktadır? Özgürlük ve kardeşlikten, birlik ve beraberlikten kimseye zarar gelmez. Bu konuda yazmış olduğum tüm mesajlarımı bir kez sakin sakin okursanız; demokrasiyi, özgürlük ve kardeşliği, birlik ve beraberliği savunmuş olduğumu göreceksinizdir. Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
![]() Alıntı:
1-)Biz kürtlerin eza ve cefa çekmesinden bahsetmedik sadece milli değerlere bir millete ait vurgular ile adlandırırsak bu ülkeyi ayrışmaya götürür bakmamız ve ümmetçi düşünmemiz gerektiğini söyledik. 2-)Biz kim ezilmiş ise onun yanında oluruz onu destekleriz ki bu konuda 5 kişi konuşuyorduk sen kürtlerden bahsetmişsin fakat ben ve fırat bir zazayız yani dikkat edersen kendi milletimizi savunduğumuz yok ki bu sizin tepkinize apaçık cevaptır. 3-)Kürtler=Pkk değil ve Pkk kürtlerin hakları içinde savaştığı yok uydurduğu salvo sadece...Pkk da ergenekon örgütlenmesinin bir koludur..Kürtlere bir yerden baskı yapıldı diğer yandan sahte kucak açıldı... 4-) Namaz manevi bir şeydir fakat dil etnik kültürel bir şeydir..Namazla dilin ne alakası var onuda anlamış değilim... 5-)Kimse burası farklı bir cumhuriyettir demedi ve kimse bu ülkenin resmi dili başka bir dildir demedi..Kimsenin bayraktan rahatsızlığı da yok ki senin deden onun dedesi bunun dedesi ne kadar kan döktüyse benim dedemde o kadar kan döktü o bayrak benim namusumdur son nefesimi verinceye dek te namusum olarak koruyacağı/z/m... 6-)Kusura kalmayın dinimiz islam değil ben bunu sizden çok isterdim ama malesef değil..Ülkemiz laik bir devlettir dini yoktur... 7-)Bizimde anlattığımız odur hepimizin üst kimliği Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığıdır..Türk Milleti gibi bir kavram üst kimlik değildir olamaz... Vesselam.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
![]() Alıntı:
yaptığım yorumun başında, farklı bir bakış açısı dedim. okuduğum mesajları senin gibi anlamış değilim, okdukça üzüldüm... geçen seferde tepkimi koymuştum bırakın bu söylemleri diye... ben burda birilerin söylediğini kastetmedim şu cümlemi kurar iken; Şimdi geçmişşimize baktığımız zaman, ki en son örneği 28 şubat olmuştur, bu zamana kadar sadece namazını kılıyor diye insanlar aşağalanıyordu ve hor görülüyordu... şimdi sorarım size bu insanlar ne yapsın? dağamı çıkıp hakkını arasın? yada özerklikmi istesin? farklı bir dilde konuşmayı mı istesin? Pkk'yı katarken Kürt halkının oluşumudur da demedim, özerlik isteniyor derken, vatandaşları katmadım, ince noktalara girmeden üstün körü yazdım, burda ki çizgiyi farketmeni beklerdim senden... Bu mesajımdan sonra, beni ırkçı gibi görüyorsan, yazıklar olsun sana derim... Anlatmak istediğim tek şey, bu ülkede 7'den 70'e herkes eziyet görmüş olduğuydu.... |
||
![]() |
![]() |
#127 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
![]() Alıntı:
Yapılan herşeyin birgün hesabı sorulacaktır... Allah zalimde, mazlumun hakkını bırakmaz... Bugün değilse yarın, elbet hepimiz hesabımızı soracağız.... sağlıcakla kal kardeşim.... |
||
![]() |
![]() |
#129 |
![]() bu ülke üzerinde yaşayıp vatanını , milletini , devletini (inandığı)dinini , bayrağını benim gibi seven türkü kürtü , arapı , lazı , çerkezi , rumu , hristiyanı , museviyi , ermeniyi yada hiç farketmez her hangi bir ırk yada mezhepi sonuna kadar sever sahipleniriz..
fakat aynı şekilde bu ülke üzerinde yaşayıp bu ülkenin ekmeğini yiyen fakat içinden haince düşünceler geçiren şehit verdiğimizde sevinen , bayrağımı sevmeyen , tarihime söven şerefsizler için hangi ırka ve dine mensup olursa olsun ben bu insanlara hakkımı helal etmiyorum bu ülkenin bölünmesini isteyen ve bu uğurda çalışanların emellerine hizmet edenlere ben hakkımı helal etmiyorum atalarımız bunları görüyor selametle. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
![]() günün tartışma konusu nedir?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |