AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-07-2010, 11:32   #131
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
günün tartışma konusu nedir?
"Türk Milleti zekidir; ama çabuk unutur mu?" olabilir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 11:41   #132
Kullanıcı Adı
Terennüm

sizce nasıl olmalıdır?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 11:56   #133
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sizce nasıl olmalıdır?
Türk Milleti'nin çabuk unutan bir halk olduğu düşüncesi bana pek doğruymuş gibi gelmiyor.
Alt 07-07-2010, 12:29   #134
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
_kübra_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında bazı insanlar unutmak istemediklerini unutmazlar diye düşünüyorumyanı ellerinde unutup unutmamak
Halkın geneli için de mi böyle düşünüyorsunuz?
Alt 07-07-2010, 13:05   #135
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Şimdi öyle bır baktınki ne cevap versem korktumEvet aslında unuttukları yada un unutmadıkları olaylarada baglıı
Bu smiley korkutma smiley'i değil. Bu smiley acaba diyen smiley.

Nasıl yani? Olayların hangi özelliklerine göre unutma ya da unutmama oluyor sizce?
Alt 07-07-2010, 13:10   #136
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
İlginç bir tartışma konusu. Daha güncel konulardan seçsek diye düşünüyorum. Örneğin Yeni Anayasayı engellemek için yapılan siyasi ya da terör vari olaylar masaya yatırılsa.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 13:22   #137
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Yani demek istediğim bazı olaylar vardır ki savaş yaşanır acı yaşanır bunlar unutulmaz.Bizim halkımız duygusal.yufka yüreklıdır.Acıları kolay kolay unutmazlar onu demek istedım
Unutulmayan olayların daha çok acı veren olaylar olduğunu söylüyorsunuz. Çok mutluluk veren olaylar da kolay kolay unutulmazlar.

Alıntı:
Buyrun sayın küçüğümm sözz sizin
Hiç küçüğüm denir mi geleceğin Başbakanına?!

Alt 07-07-2010, 14:23   #138
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlginç bir tartışma konusu. Daha güncel konulardan seçsek diye düşünüyorum. Örneğin Yeni Anayasayı engellemek için yapılan siyasi ya da terör vari olaylar masaya yatırılsa.

Onları da tartışabiliriz. Şimdiki tartışmayı Adem Etyemez kardeşimin bir yorumu üzerine başlattık; ama kendisi henüz bu tartışmaya fazla katılımda bulunmadı.

Konu Cihannur tarafından (07-07-2010 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir..
Alt 07-07-2010, 19:36   #139
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tartışmaya Türk Milleti kavramından başlarsak daha doğru olur. Türk Milleti kimdir? Türk Milleti, Anadolu'da yaşayan Müslüman Halkların genel adıdır. Bir Türk de Türk Milleti'ne dahildir, bir Kürt de Türk Milleti'ne dahildir, bir Zaza da Türk Milleti'ne dahildir.
Kesinlikle katılmıyorum.

Anadoluda yaşayan müslüman halkların genel adıdır demişsiniz, mesela türkiye cumhuriyeti vatandaşı bir ermeni veya bir rum müslüman olursa Türk milleti olur mu?

Niye türk türktür, kürt kürtdür, zaza zazadır diyemiyoruz da herkesi illaki bir çuvalın içinde sokmaya çalışıyoruz be hocam?
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-07-2010, 19:48   #140
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
madem ki Cihannur kardeşim hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor, biz de biraz tekrar yapalım

bu tartışmada hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, çok fazla sağlıklı olmadı bana göre. ben bunu tekrar yazdım, yine aynı söylem gelecek karşıdan. sen tekrarladıkça ben de tekrarlayacam

Alıntı:
Türk Milleti, Anadolu'da yaşayan Müslüman Halkların genel adıdır. Bir Türk de Türk Milleti'ne dahildir, bir Kürt de Türk Milleti'ne dahildir, bir Zaza da Türk Milleti'ne dahildir.

hatta Macarlar da Türklere dahildir İsveçlilerde.. Kızılderililer de Türktü. Eskimolar, Hintliler, Japonlar hepsi Türk. Ne olacak peki? Bahsettiğin Türklük davası bu mudur? Herkesi Türk göstermek midir dava?

"Anadolu'da yaşayan Müslüman halkların genel adıdır Türklük" demişsin. Yanlış O zaman Orta Asya'da yaşayan Kırgızları, Türkmenleri, Özbekleri, Tacikleri Türk olarak görmüyorsun. Onlar Anadolu'da yaşamıyorlar ki? Ayrıca sana göre Hazarlar, Gagavuzlar, Hunlar, Göktürkler, Uygurlar da Türk değil demekki. Bir de birinin Türk olması için ille de Müslüman olması gerekmez. Hazar Türkleri Musevi; Peçenekler ve Gagavuzlar Hıristiyan Türklerdir. Gayri-müslim olmaları onları Türk olmadığı anlamına gelmez. Anadolu'da yaşayıp da Müslümanlığı benimsemiş bir Ermeni senin ifadene göre Türktür o zaman? Çünkü senin kıstasına göre Türklük için iki kural var. Anadoluda yaşamak, Müslüman olmak. O zaman dinini değiştirip Müslüman olan ve Anadolulu bir Ermeni annesinin karnından doğarken Ermeni, din değiştirdikten sonra Türk mü olmuş oluyor

Alıntı:
Niye burada benimle Zazaca konuşmuyorsun da Türkçe konuşuyorsun?

konuşulan dil, bir ırk için oldukça önemlidir yalnız tek başına yeterli değildir. Burada hepimizin ortak olarak konuştuğu dil Türkçedir. Fakat bu Türk kökenli olmayanların Türk olduğunu ispat etme noktasında yeterli değildir. Örneğin; üniversite okumak için İngiltereye giden Türklerin bir İngiliz forumunda tartıştığını düşünelim. Türkler İngilizce yorum yaptıklarında Türklükten çıkmış olurlar senin ifadene göre. Ahmet Davutoğlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde diğer 14 üye ülkenin temsilcileriyle birlikte İngilizce konuştu. Şimdi bir İngiliz kalkıp Ahmet Davutoğlu neden Türkçe değil de İngilizce konuştu? demek ki Ahmet Davutoğlu İngilizdir derse sana göre haklı olmuş oluyor. İngilizce dünya dilidir dolayısıyla dünyada yaşayan herkes İngilizdir

Alıntı:
Amerika'da pek çok ırktan insanlar var. Ve o insanlar farklı farklı diller konuşuyorlar. Ama nerelisin diye sorulunca Amerikalıyım diyorlar ve çoğunlukla İngilizce konuşuyorlar.
ilk cümlende farklı ırklara vurgu yapmışsın. ama daha sonra yine dil ile ırkı bir tutmuşsun. yukarıda detaylı bir şekilde anlattım bunu. Türkiye'de yaşayan ve Türk kökenli olmayan birine yurtdışında nerelisin diye sorulduğunda cevabı Türkiyeliyim.

I'm from Turkey. (dikkat edersen I'm from Turkish denmiyor değil mi?) yurtdışında biri sorduğunda Türkiyeliyim denir. Türküm denmez. Vatan ve ırk ayrı konulardır. (ingilizceye de girdik )

Almanya'da doğup büyüyen bir Türk kökenli Alman vatandaşı. kendisine ülkesi sorulduğunda Almanya der. Bu onun Alman olduğunu göstermez. veya Almanca konuşması,Alman vatandaşı olması hatta ve hatta Almanyada yaşayıp tek kelime Türkçe bilmeyen Türk kökenliler bile Alman değildir. demek ki dil, vatandaşlık, ve bulunulan ülke birarada o kişinin ırkı üzerinde temel etken değil.

Alıntı:
Anadolu'da yaşan Arap Halkı da Türk Milleti'ne dahildir.

Çin kalkıp dese ki; Çin'in batısında yer alan ve Çin devletinin sınırlarını içerisinde yaşamını sürdüren Doğu Türkistan yani Uygurlar Çinlidirler. Ne tepki verirsin? senin düşüncene göre Çinliler haklıdır o zaman? Çünkü Uygurlar Çin sınırları içerisinde yaşıyorlar. Veya Rusya sınırları içerisinde yaşayan Tatarlar, Kazanlar, Gürcistandaki Abhazlar aslında Türk kökenli değiller mi?

Yine inat edip Türklerin Anadolu'da yaşayan ve Müslüman bir ırk olduğunu söylüyorsun. Aslında kendince Türkleri övüyorsun ama bu ifadeler Türklere yapılmış bir hakaretttir. Türkler soylu bir millettir. M.Ö lere dayanan şanlı bir geçmişleri vardır. Yaşamlarını sürdürdükleri binlerce yıllık geçmişte sadece Anadoluda yaşamadılar ki? Orta Asya'dan Macaristan'a (Avrupa Hun devleti) Kuzey Afrika'dan Kafkaslara, Hicaz'a, Balkanlara kadar çok geniş cografyada yaşadı Türkler. Sen Türkleri sadece Anadoluya tıkayıp duruyorsun. Aslında hakaret ediyorsun. Anadolu dışındakiler ne oluyor o zaman? En basiti Trakyadakilerin ırkı ne oluyor Edirne Tekirdağ Kırklareli de yaşayanlar Türk değil mi? Eee orası Anadolu değil. bir milleti coğrafyayla sınırlı tutmak kadar abes bir durum olamaz. Bir Türk okumaya ABD ye gidince doğal olarak Anadoludan çıkacak o zaman Türklükten de mi çıkmış olacak

neyse hacı, ilk birkaç mesajına bakabildim, öyle tahmin ediyorum ki diğer mesajlarında alıntıladığım kısımlardan farklı değildir. Çok fazla tartışılacak bir durum değil. Çünkü oldukça komik ifadeler kullanmışsın. bu konuda tekrar düşünüp görüşünü geliştireceğini ve bize katılacağını ümit ediyorum
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 12 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 12 Misafir)