![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
birde tartışılan Peygamber Efendimizin övgösüne mazhar olan birisi ise |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Bir yerden kardeş katline ilişkin yazılı emrin bulunmadığını duymuştum
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Blur kardeşim, bebek üzerinden hak idda edenleri engellemek adına yapılmıştır, sonuçta kundaktaki bebek kundakta olsa bile şehzadedir ve hak sahibidir, darbeci zihniyete malzeme vermemek adına yapılmış olabilir...
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() fatihin kardeş katli vaciptir kanunnamesi sahte çıktı..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Alıntı:
Bu hadisin gerçek olmadığı, daha İstanbul fethedilmeden söyleniyordu. Amaç, İstanbul'a olan Müslüman saldırılarının önünü kesmekti. Bugünkü amaç ise Peygamberimizin geleceği apaçık gösteren bir hadisini yok etmek, Osmanlı'nın, Fatih'in şerefine leke sürmektir. Şu konuyu okumanı tavsiye ederim; http://www.milligazete.com.tr/makale...rdu-164915.htm Bu arada padişahlar haşa peygamber değildir. Ülkenin tek gücü. Mutlaka küçük ve büyük hatalar yapmış olabilirler. Fatih'in fermanını yanlış yorumlamış olabilirler. Bunun hesabını Hak katında vereceklerdir. Belki biz o dönemde öyle büyük bir gücü elimizde tutuyor olsaydık, bizler de mutlaka hatalar yapardık. Bugün sıradan diyebileceğimiz insanlar olarak hatalar yapmıyor muyuz? Bunu şu nedenle yazıyorum. Ergen olmamış bir çocuğu, bir bebeği öldürmek asla hoş görülemez. O bebek ister saltanat varisi olsun, isterse firevun bebeği. Ergen olmayan herkes Hak katında Müslüman ve masumdur. Ona karşı bir ölüm hükmü uygulanamaz. Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi bir peygamberin ümmeti bunu yapmamalı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
ayrıca ben büyüklere sordum onlarda o rivayetin çok şüpheli olduğu görüşünde. diğer yazdıklarının hepsine katılıyorum abi. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
Fatih Sultan Mehmed hanın vacip kıldığı şey ise bence doğrudur yani mantığada ters değil çünkü devlet-i erkan'a baş kaldıran bir kimse kardeşin bile olsa onu öldürmek.. Saçma gelmiyor fakat bazı padişahlar bu kanunnameyi kötüye kullanmış sanırım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Alıntı:
her devirde itibar edilen hadisleri son yüzyılda bir kaç fırlama çıkıp inkar eder ya o beni bitiriyor işte.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() ula ananız babanız izin verse kıskançlıktan doğrardınız hepiniz kardeşlerinizi :D
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|