AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-12-2011, 00:09   #11
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu bir ara benim de merak ettiğim bir konuydu. Öncelikle hata yapmamak için iki şeyi çok iyi bilmek gerekir.

Birincisi; Fatih Sultan Mehmed'in, peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir kişi olduğu. Eğer kardeş katli uygulamasını gerçekten bir katliam olarak düşünürseniz, hataların en büyüğünü yaparsınız. Peygamberimizin, nasıl bir katili öveceği düşünülebilir? Haşa! Zaten kimsenin böyle bir düşünce içinde olacağını zannetmem.

İkincisi söz konusu Osmanlı. Türkiye değil. Günümüzle karıştırmamak gerekiyor. Ülkeyi padişah tek başına yönetiyor. Ülkenin kaderi padişahın ellerinde. Eğer saltanat makamında bir boşluk olursa, bu durumdan bütün ülke, bütün insanlar etkilenir. Hatta bu vatanın yok olmasına sebep olabilir. Saltanatlık makamı bu kadar hassas bir makam.

Fetret devrinde Osmanlı'nın yok olma tehlikesi yaşadığını unutmayın. Bu nedenle vatanın bekası için saltanat makamının güçlü olması, bunun için de taht kavgalarının yaşanmaması gerekir. Eğer kardeşler arasında bir taht kavgası varsa ve tahta geçen padişah, kardeşi tarafından tehdit ediliyorsa, bu tehdit padişahı değil vatanı tehdit etmektir.

Konuya işte bu pencereden bakmak lazım. Vatanın bütünlüğünü tehdit edenin şeriat kurallarına göre cezası idamdır. Fatih'in emri gerçekte bir kardeş katli değil, vatanın bütünlüğünü tehdit eden gücün yok edilmesi emridir.
daha önce araştırdım ve en doğru cevab bu bence başka yoruma gerek yok
birde tartışılan Peygamber Efendimizin övgösüne mazhar olan birisi ise
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 00:27   #12
Kullanıcı Adı
serdary
Bir yerden kardeş katline ilişkin yazılı emrin bulunmadığını duymuştum
Alt 08-12-2011, 00:55   #13
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Blur kardeşim, bebek üzerinden hak idda edenleri engellemek adına yapılmıştır, sonuçta kundaktaki bebek kundakta olsa bile şehzadedir ve hak sahibidir, darbeci zihniyete malzeme vermemek adına yapılmış olabilir...
Alt 08-12-2011, 01:13   #14
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
fatihin kardeş katli vaciptir kanunnamesi sahte çıktı..
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 02:01   #15
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fatih Sultan Muhammed Han'ın peygamber övgüsüne mazhar olduğunun yalan olduğunu tarih profesörlerinin hepsi söylüyor. Bu hadisi bende biraz araştırdım sordum soruşturdum uydurma olduğunu söylediler.

Kardeş katliamının bence gerekçesi olamaz. Yani benim vicdanım kabul etmez.
Rabbim Sultan Fatih Han'ın günahlarını affetsin. Çünkü İslama büyük hizmetleri olan bir padişahtı.
Günümüzde hoca çok. Peki peygamber efendimizin böyle bir sözü yoksa, onca müslüman neden bu sözün ardından, İstanbul'u fethetmek için yollara düşmüştür? Eyüp Sultan gibi alimler, neden son nefesine dek İstanbul için savaşmıştır? Sadece bir hırs uğruna mı?

Bu hadisin gerçek olmadığı, daha İstanbul fethedilmeden söyleniyordu. Amaç, İstanbul'a olan Müslüman saldırılarının önünü kesmekti. Bugünkü amaç ise Peygamberimizin geleceği apaçık gösteren bir hadisini yok etmek, Osmanlı'nın, Fatih'in şerefine leke sürmektir.

Şu konuyu okumanı tavsiye ederim;

http://www.milligazete.com.tr/makale...rdu-164915.htm

Bu arada padişahlar haşa peygamber değildir. Ülkenin tek gücü. Mutlaka küçük ve büyük hatalar yapmış olabilirler. Fatih'in fermanını yanlış yorumlamış olabilirler. Bunun hesabını Hak katında vereceklerdir. Belki biz o dönemde öyle büyük bir gücü elimizde tutuyor olsaydık, bizler de mutlaka hatalar yapardık. Bugün sıradan diyebileceğimiz insanlar olarak hatalar yapmıyor muyuz?

Bunu şu nedenle yazıyorum. Ergen olmamış bir çocuğu, bir bebeği öldürmek asla hoş görülemez. O bebek ister saltanat varisi olsun, isterse firevun bebeği. Ergen olmayan herkes Hak katında Müslüman ve masumdur. Ona karşı bir ölüm hükmü uygulanamaz. Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi bir peygamberin ümmeti bunu yapmamalı.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 02:04   #16
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüzde hoca çok. Peki peygamber efendimizin böyle bir sözü yoksa, onca müslüman neden bu sözün ardından, İstanbul'u fethetmek için yollara düşmüştür? Eyüp Sultan gibi alimler, neden son nefesine dek İstanbul için savaşmıştır? Sadece bir hırs uğruna mı?

Bu hadisin gerçek olmadığı, daha İstanbul fethedilmeden söyleniyordu. Amaç, İstanbul'a olan Müslüman saldırılarının önünü kesmekti. Bugünkü amaç ise Peygamberimizin geleceği apaçık gösteren bir hadisini yok etmek, Osmanlı'nın, Fatih'in şerefine leke sürmektir.

Şu konuyu okumanı tavsiye ederim;

http://www.milligazete.com.tr/makale...rdu-164915.htm

Bu arada padişahlar haşa peygamber değildir. Ülkenin tek gücü. Mutlaka küçük ve büyük hatalar yapmış olabilirler. Fatih'in fermanını yanlış yorumlamış olabilirler. Bunun hesabını Hak katında vereceklerdir. Belki biz o dönemde öyle büyük bir gücü elimizde tutuyor olsaydık, bizler de mutlaka hatalar yapardık. Bugün sıradan diyebileceğimiz insanlar olarak hatalar yapmıyor muyuz?

Bunu şu nedenle yazıyorum. Ergen olmamış bir çocuğu, bir bebeği öldürmek asla hoş görülemez. O bebek ister saltanat varisi olsun, isterse firevun bebeği. Ergen olmayan herkes Hak katında Müslüman ve masumdur. Ona karşı bir ölüm hükmü uygulanamaz. Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi bir peygamberin ümmeti bunu yapmamalı.
üniversitedeki tarih profesörleri böyle bir hadisin olmadığı görüşünde . kuzenim hacettepe tarihte okuyor onların hocalarıda uydurma demişler.
ayrıca ben büyüklere sordum onlarda o rivayetin çok şüpheli olduğu görüşünde.

diğer yazdıklarının hepsine katılıyorum abi.
Alt 08-12-2011, 02:08   #17
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
üniversitedeki tarih profesörleri böyle bir hadisin olmadığı görüşünde . kuzenim hacettepe tarihte okuyor onların hocalarıda uydurma demişler.

Furkan kardeşim, ben "Profesör" kelimesine pek takılmam. Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri gibi hocalar da profesörüz diye dolaşıyor. Ben İmam Buhari'ye günümüzün bütün din adamlarından çok daha fazla güvenirim.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 02:30   #18
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Blur kardeşim, bebek üzerinden hak idda edenleri engellemek adına yapılmıştır, sonuçta kundaktaki bebek kundakta olsa bile şehzadedir ve hak sahibidir, darbeci zihniyete malzeme vermemek adına yapılmış olabilir...
Kardeşim Kadir hocayı dinlediğimde çıkan sonuç şu adam diyor ki ; 5 Kardeşini öldüren ve 19 Kardeşini öldüren padişahın yaptığı hatayı ben elbette söyleyeceğim diyor yani orada sonuçta mantıklı düşünelim , akif'in dediği gibi o 19 kardeşten biri ayaklansa falan diyor ileride nereden bilebilirsin belki o 19 kardeşten birisi yaşasaydı Osmanlı şu anda bile var olacaktı ne bileyim usta..

Fatih Sultan Mehmed hanın vacip kıldığı şey ise bence doğrudur yani mantığada ters değil çünkü devlet-i erkan'a baş kaldıran bir kimse kardeşin bile olsa onu öldürmek.. Saçma gelmiyor fakat bazı padişahlar bu kanunnameyi kötüye kullanmış sanırım.
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 02:47   #19
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
Alıntı:

bu mantalite ile hareket eden birinin hadisleri inkar etmesinden doğal birşey göremiyorum ben.merak ediyorum adının başına her profesör yazılan adamın sözüne itibar ediyormusun ? zekeriya beyaz,yaşar nuri,abdulaziz bayındır ?

her devirde itibar edilen hadisleri son yüzyılda bir kaç fırlama çıkıp inkar eder ya o beni bitiriyor işte..
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2011, 02:49   #20
Kullanıcı Adı
İntifada
ula ananız babanız izin verse kıskançlıktan doğrardınız hepiniz kardeşlerinizi :D

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)