![]() |
#41 |
![]() peki
neyin üzerine nasıl ve kime göre uzlaşı ? Tebliğde ( diyalogta var ) uzalaşı var mıdır ? |
|
![]() |
![]() |
#42 |
![]() tevhidde uzlaşı
|
|
![]() |
![]() |
#43 |
![]() peki budistlerle nasıl tevhidi bir uzlaşı ?
ve semavi dilerlerle tevhidi uzalaşı nasıl oluyor yada olacak ? |
|
![]() |
![]() |
#44 |
![]() islamı hakiki olarak yaşayarak tebliği temsille yaparak....Avamca tabirle elin bal satarken yüzün sirke satmayacak...
|
|
![]() |
![]() |
#45 |
![]() bunu üstad bediüzzaman şöyle ifade ediyor:
Bizler hakaik-i İslamiyenin kemalatını efalimizle izhar etsek, sair dinlerin etbaları, fevc fevc kıtalarla İslamiyete dehalet edeceklerdir |
|
![]() |
![]() |
#46 |
![]() tamam da değerli kardeşim. tebliği anladık diyalogla tebliğ zaten kesnlikle eş anlamlı değildir. videodaki sözlerdebunu gösteriyor.
uzalaşı karşılıklar bazı şeylerden feragat etmek taviz vermektir. uzlaşma anlatmak değil kabul etmektir. ayrıca; Tebliğ, emr bi'l maruf ve nehy ani'l münker, davet ve irşad yemiyor mu ? asrı saadette uzlaşı örnekleri var mıdır ? peygambermiz hangi gayri islami din veya dinlerle uzlaşmıştır ? ustad hiç bir gayri müslimle uzlaşmadı. hayatını islamı anlatmakla geçti. ayrıca izah edersek anlatsak göstersek diyor. Konu Ammar tarafından (09-09-2011 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#47 |
![]() "Bir zaman İngiliz devleti, İstanbul Boğazının toplarını tahrip ve İstanbul’u istilâ ettiği hengâmda, o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesinin başpapazı tarafından, Meşihat-ı İslâmiye’den dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman, Dârül-Hikmeti’l-İslâmiyenin azası idim. Bana dediler: "Bir cevap ver. Onlar, altı suallerine altı yüz kelime ile cevap istiyorlar." Ben dedim: Altı yüz kelime ile değil, altı kelime ile değil, hatta bir kelime ile değil, belki bir tükürük ile cevap veriyorum. Çünkü o devlet, işte görüyorsunuz; ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı mağrurâne üstümüze sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor... Tükürün o ehli zulmün o merhametsiz yüzüne!..’ demiştim:"
Saidi Nursi suratına tükürelecek adamlarla diiyalog masalarına oturuluyor... |
|
![]() |
#48 |
![]() peygamberimizn hilful fudul cemiyetinin bir üyesi olduğunu örnek verebilirim..
|
|
![]() |
![]() |
#49 |
![]() hilf'ul fudul erdemliler hareketi idi...
mesela mavi marmarayı örnek gösterebiliriz buna içerisinde erdemli zulme karşı gayrimüslimler var idi... erdemsizler ile aynı harekette yer almadı peygamberimiz... |
|
![]() |
#50 |
![]() demek ki sair dinlerin erdemlilerini kabul ediyorsunuz?
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|