AK Gençliğin Buluşma Noktası
Videolar Videolar; komik videolar, dini videolar.

Stil
Seçenekler

Alt 04-10-2012, 00:51   #1
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart Kadir Mısıroğlu Mehmet Akif'i eleştiriyor "Safahat yalan yanlış"
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kadir Mısıroğlu'nun Mehmet Akif ile ne husumeti var ben anlamadım.Yani anlamaya çalışıyorum anlamlandırmaya çalışıyorum.
Hiç kimseden korkum yok çekinmiyorum diyor alıyor sazı eline
Mehmet Akif şöyle Fethullah böyle Mustafa İslamoğlu şöyle..
Eee
Vatan şairi böylesi tenkitleri hak edecek ne yapmış

Mehmet Akif'e yetiştirdiği laflar yetmemiş Necip Fazıl da Nesf düşkünü bir adammış ,onun kitaplarını okuyanları uyarmak mahiyetinde..Okumaz araştırmaz yanlış konuşmaktan da korkmaz,edebe aykırı sözler kullanır..

YouTube Video

manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-10-2012, 01:13   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Ülkemizin tüm değerleri halt etmiş birtek Kadir Mısıroğlu mükemmel..
Kimseden korkum yok diyerek önüne gelene atıp tuyor..uslubuda mizacıda çok sert anlamadım gitti bu adamı

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 01:30   #3
Kullanıcı Adı
onurcan
Öncede yazmıştım bu adam üslup yönden zayıf şovmen mizacı ile hareket etmektedir.
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 01:30   #4
Kullanıcı Adı
onurcan
Öncede yazmıştım bu adam üslup yönden zayıf şovmen mizacı ile hareket etmektedir.
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 03:24   #5
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Son zamanlarda Kadir Mısıroğlu'nun biyografisini tetkik ediyordum. Eleştirileri hakkında bazen ikilemler arasında, bazen de özgüvenine olan hayranlığına gıpta ile bakıyordum.

Tarihi noktalarda kıymetli eserler meydana getirmiştir.Kurtuluş savaşında sarıklı mücahidler", "lozan, zafer mi hezimet mi?", "moskof mezalimi" bunlardan ilk akla gelen eserleri arasında yer alır.

Keza Mehmet Akif Ersoy gibi islam ve istiklal marşı şairi ve Necip Fazıl Kısakürek gibi Sultan-üş şuar(Şairler Sultanı) mütefekkileriimizin az da olsa yanlışının olması gayet normaldir.

Elbetteki eleştirilebilir ve eleştirilmelidir de lakin bunu yapacak kişi Ergenekon terör örgütünü öven Şeyh Nazım Kıbrisi'nin dizinin dibinden ayrılmayan Kadir Mısıroğlu değildir sanırım. Evet, kadir mısıroğlu avrupada bulunduğu süre zarfında bu nazım kıbrisi ile irtibata geçmiş ve kendisinin takipçisi olmuştur

Kadir Mısıroğlu da kitaplarıyla belli bir oranda insanlara fayda sağlamıştır ama şu anda geldiği hal ve bulunduğu konum itibariyle sözüne itibar edilecek adam olma hususiyetini kaybetmiş olduğunu düşünüyorum. Mehmet Âkif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, gibi şairlerimiz hakkında haddi olmadan konuşacağına önce peşinden gittiği adamın yanlışlarını söylemekle işe başlaması daha elzemdir.

http://vimeo.com/14189505

YouTube Video

Konu Garibüzzaman tarafından (04-10-2012 Saat 03:33 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 06:41   #6
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Merhum Akif'e ve Necip Fazil'a saygim sonsuzdur.
Kendilerini yaptiklari nispetinde ve konumlarina göre degerlendirir ve takdir ederim.

Kadir Misiroglu sahsen benim cok istifade ettigim ve kendisinden cok sey ögrendigim bir büyügümdür.
Kendisinin uslub ve mizacina takilmadan anlattiklariyla ve yazdiklariyla bir seyler almaya calistim...
Hatasiz degildir.
Peygamberlerin bile hata yapma ihtimalinin oldugu bir alemde Kadir Misiroglu hatadan nasil münezzeh olabilirki?
Simdi ayni soruyu digerleri icinde sormak gerekir....
Pekii, Akif ve Necip Fazil hatadan münezzehmidir? veya digerleri hata yapamazlarmi?
Topluma maal olmus bir insani,
hitap ettigi toplulugu alakadar edecek bir mesele hakkinda yaptigi hatadan ötürü ikaz etmek ve elestirmek kabahatmidir?
Elestirilemez diye bir kaide koymak kendi ellerimizle tabular insa etmek degilmidir?...böyle bir tutum Kemalistler gibi putlastirmaya zemin hazirlamazmi?

Kardeslerim,
kimseden sevmek veya takdir edilmek gibi bir beklentisinin olmadigini bildigim Kadir hocanin elestirilecek elbette bir cok yönü vardir....lakin yapilacak elestiriler ikaz mahiyetinde ve islam ölcüsü ile yapilirsa bir anlam kazanir ve hakli görülebilir.
Taassupla veya önyargiyla yaklasmamak gerekir.
Eger ben taassupla bir insana yaklasmis olsaydim,
inanin bana...cennetmekan Sultan Abdulhamid han'a "baykus" diyen, " rahmet okuttun iblis'e" diyen ve hatta agza alinmayacak hakaretlerle saldiran Akif'i sevemezdim...
Zira,
Kadir Misiroglu bir sahisa karsi uslubunu bozuyorsa,
Akif bir Islam halifesine hakaret yagdiriyor.....bunuda görmezden gelmeyin lütfen.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 12:08   #7
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Hiç düşündünüz mü ? Acaba Necip Fazıl Kısakürek, sayın Mısıroğlu hakkında ne düşünüryordu ? 25 yıl yanındaymış Üstad'ı en iyi kendisi tanırmış .! Üstad'ın bu zata kıymet vermediğinden dolayı yüzüne birşey söylüyemeyen Mısıroğlu vefatından sonra tenkitler savurmaya başladı...

Bu tenkitlerin bir kısmına da hak veriyorum..Fakat söylediğim önce peşinden gittiği adamın yanlışlarını dile getirsin...Şahıslara değil de, doğrulara bağımlı kalsın..

Necip Fazıl Kısakürek ile alakalı tenkitlerin bir çoğuda da onun ilk hayatı ile alakalı... Bu noktada Arvasi Hazretlerinin tanımadan önceki hayatını zaten silmiştir. Hatta şiirlerini bile yakmıştır. Keza bu noktada gelen tenkitlere melekleri bile kıskandıracak bir kelamla benim geçmişim bir çöplüktür, çöplükleri ise kediler ve köpekler kurcalar demiştir.

Konu Garibüzzaman tarafından (04-10-2012 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 14:41   #8
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Elbette Mehmet Akifte neticede bir insan ve hatası kusuru olabilir ve tenkit edilebilir..
Fakat onun hayatını tam manasıyla bilmeyen ve incelemeyenlerin,
sadece Kadir Mısıroğlunun bu üslubuyla bu tenkitlerini dinleyerek acaba aklında nasıl bir Mehmet Akif profili oluşur bir dşünmek lazım..
Ben şahsım adına Mehmet Akif ersoya büyük saygı ve hayranlık duyan bir insanım..
her bir şiirini ayrı ayrı tahlil ederek içlerinde ayrı ayrı derinleşmeyi arzulayan bir insanım..
kendisini tenkit edenlere saygım sonsuzdur, fakat bu üslupla değil..
başka bir konuda da ifade ettiğm gibi,
Kadir mısıroğlu gibi saygı duyulan itibar edilen bir şahsiyetin, ifadelerine üslubuna daha dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum,
Aksi takdirde bu üslubu tenkitlerine ciddiyetsizlik katabileceğini düşünüyorum...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 17:20   #9
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç düşündünüz mü ? Acaba Necip Fazıl Kısakürek, sayın Mısıroğlu hakkında ne düşünüryordu ? 25 yıl yanındaymış Üstad'ı en iyi kendisi tanırmış .! Üstad'ın bu zata kıymet vermediğinden dolayı yüzüne birşey söylüyemeyen Mısıroğlu vefatından sonra tenkitler savurmaya başladı...

Bu tenkitlerin bir kısmına da hak veriyorum..Fakat söylediğim önce peşinden gittiği adamın yanlışlarını dile getirsin...Şahıslara değil de, doğrulara bağımlı kalsın..

Necip Fazıl Kısakürek ile alakalı tenkitlerin bir çoğuda da onun ilk hayatı ile alakalı... Bu noktada Arvasi Hazretlerinin tanımadan önceki hayatını zaten silmiştir. Hatta şiirlerini bile yakmıştır. Keza bu noktada gelen tenkitlere melekleri bile kıskandıracak bir kelamla benim geçmişim bir çöplüktür, çöplükleri ise kediler ve köpekler kurcalar demiştir.
Evvelcede yazdigim gibi Üstad Kadir Misiroglu ile Üstad Necip Fazil'in arasindaki elestirilerle ilgilenmiyorum.
Benim icin her ikiside fikir dünyamin üstadlaridir.
Ikiside ehli sünnet itikatinda ayni cefayi cekmis ve ayni davayi kendilerine ülkü edinmis büyük sahsiyetlerdir.
Ne Kadir hoca gibi Necip Fazil hakkinda söyleydi veya böyle diyerek haddimin olmadigi sekilde cüretkar olurum, nede Necip Fazil'a Necip Fazil diye dokunulmazlik zirhi giydirilmesine tahammül ederim...
Özellikle Her iki üstadin cikis ve hedef kriterleri hemen hemen ayni paralelde olduklari icin ben kendime düsen payi almaya calisirim.
Dün Kadir hocayi yine heyecanla dinledim,
bugün Necip Fazil üstadimin Müdafalarim adli eserini ayni heyecanla okuyorum.

Üstadim,
Kaydir hoca icin önce kendi pesinden gittiklerini elestirsin mahiyetindeki söyleminize binaen sunu demek isterim....
Merhum Akif Abdulhamid'i ser sefil yerlere vurarken, efganiyi göklere cikariyor....bende ondan beklerdim kendine önder sectiklerinin hatasini görsünde elestirsin....amma bunu yapmadi diye Akif'i alip cöpede atmam. Degerlidir...cevresindeki yanlislardan siyirarak deger hükümünü münferit kisiligi icin veririm.

Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette Mehmet Akifte neticede bir insan ve hatası kusuru olabilir ve tenkit edilebilir..
Fakat onun hayatını tam manasıyla bilmeyen ve incelemeyenlerin,
sadece Kadir Mısıroğlunun bu üslubuyla bu tenkitlerini dinleyerek acaba aklında nasıl bir Mehmet Akif profili oluşur bir dşünmek lazım..
Ben şahsım adına Mehmet Akif ersoya büyük saygı ve hayranlık duyan bir insanım..
her bir şiirini ayrı ayrı tahlil ederek içlerinde ayrı ayrı derinleşmeyi arzulayan bir insanım..
kendisini tenkit edenlere saygım sonsuzdur, fakat bu üslupla değil..
başka bir konuda da ifade ettiğm gibi,
Kadir mısıroğlu gibi saygı duyulan itibar edilen bir şahsiyetin, ifadelerine üslubuna daha dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum,
Aksi takdirde bu üslubu tenkitlerine ciddiyetsizlik katabileceğini düşünüyorum...
Edna kardesim,
gayet objektif ve dogru buldugum bu elestirinizi aliyor ve basimin üstüne koyuyorum...saygi duyulmasi gereken yapicilik icin tesekkürden baska ne ifade edebilirimki?
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2012, 17:41   #10
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Ergenekon terör örgütünü öven Şeyh Nazım Kıbrisi'nin dizinin dibinden ayrılmayan Kadir Mısıroğlu değildir sanırım
Bu Konuda İlmi münazaraya hazırım... Meselelerin içeriklerini anladığınızı zan etmiyorum naçizane !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)