![]() |
#371 |
![]() Ya Rabbi.... Kapında bir mücrim biçare , boynu günahtan bükük , gönlü rahmetinden umutlu , İrfan deryandan zerre kadar ümit beklerken , kalbi pas tutmuş bir kıtmırin cızırtısı ile der ki .. Ey Gönülleri Terbiye Eden Rabbim : varettiğin bu canan, aşkın ateşi ile harab olup cemalini özlerken , hılkiyetini bilmeden varlığınla var olmanın sevdasını ister.. Ey Elestü bi Rabbikum sualinin sahibi : Ezel bezminde birarada bulundurduğun sevdiklerinden ayırma bizi bu fani alemde . Hüznü aşkın şerbetini içmeyi nasib eyle bizlerede.. Masivadan , dünyadan , paradan , maldan , mekandan , zamandan , sıyrılsakta , kendimizden sıyrılmayı beceremedik , maskemiz içinde mahcub ve mücrim kapına durduk Şu beden ruhunda af dilemeye yüzümüz olsa , önce Adını ömründe bir kez dahi diline alarak Rabbim diyen kullarını af etmeni taleb ederdik , Lakin günah deryasını dolsuracak kadar kir ile huzurunda blunmaktan kaçmayı tercih eder olduk , Bize sevenlerin dualarıyla temizlenmeyi nasib eyle... Kabule şayan hiçbir amelimiz olmadığını görerek , rahmetinin büyüklüğünü hayal eden bir dil ile , aşkına kavuşmaya talib olduk. Aşkın ile yanan aşıklarla avut bizi. Aşk ateşinde kavrulup temizlenmeyi nasip eyle , mecazdan , hicaza , hicazdan , ilahi aşkına kabul buyur... Zatının büyüklüğünü anlatmaya dimağı yetmeyen bu günahkara, kendi acziyet ve küçüklüğünü anlamayı da nasib eyle... amin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
![]() Ey bana şahdamarımdan daha yakın olan ALLAH?ım! Şüphesiz Sen beni benden daha iyi bilensin. Koca bir okyanusum, her damlası günah kokan bir suyum. Yûnus diyor ya: Bunca varlık var iken gitmez gönül darlığı Tak etti bu gönül darlığı, dilimin tokmaklarına dayandı. İnşirâh! Yâ ALLAH! Hata ettim ve nihâyet Sen?in kapına geldim. Değil mi ki Sen; ?Sen?in göğsünü açıp genişletmedik mi?? diyensin. ?Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı??, ?Sen?in şânını yükseltmedik mi?? kelâmını işitip de bir alev gibi titrememek, bir zelzele gibi kalbi titretmemek elde mi? Sevgili... Kelâmının her bir kelimesini kendine yâr edinen bu fakîr, kendini yalnız hissedebilir mi, ey Sevgili? Yakub?un Yusuf?a olan özlemi gibi, Suyun toprağı, ırmağın denizi, Tohumun toprağı, bebeğin annesini, Aradığı gibi senin aşkını arıyoruz, Işık ver gönlümüze, kurtuluş bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
![]() “Ey geceler bana bu gam herkesten fazladır. Bu gamla uyumak mümkün değildir. Gecelerde aydınlık yolları bulmak mümkün iken yollarda kalmak revâ mıdır? Yâ Rabbî! Beni bundan kurtar. Uykuyu gözlerimden gider. İbâdetlerimde uyanık ve dikkatli eyle.” |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
![]() Bismillâhirrahmânirrahîm « __Allah'ım! Bugüne kadar yazılmış hiçbir cümle seni anlatmaya yetmedi. Hasretinle yanmış ruhlar ne kadar seni yazmaya çalışsa da, cümlelerin bir tarafı hep yetimdi. Benim kırık dökük cümlelerim de seni anlatmaya yetmeyecek. Onun için şimdi semaya kaldırdık ellerimizi, duaları kabul olmaya layık olmayanlardan etme bizi! __Ey susamış gönüllerin Nafi ilacı! Ey Muahhir! Ey Mukaddim! Ey Muktedir! Ey kimsesizlerin kimsesi, ey Zahir! Nurun kâinatı aydınlıkların en aydınlığıyla ışıtırken, ne olur çaresiz ruhlarımızı da rahmetinle parlat. Kalbimiz atacaksa eğer senin aşkınla atsın. Seni ansın içimizde konuşan ne varsa. Dilimiz seni dönsün sabahtan akşama... Gecelerimiz senin nurunla aydınlansın bayram yeri gibi... __Yeni doğan bir bebeğin ilk çığlığında seni duyalım köz kokulu hasretler içinde. Ruhu sana koşan bir ihtiyarın son nefesinde bile seni analım "la ilahe illallah" diye... Ruhu kararmış gaflet uykusundaki kulların gibi kör etme gözlerimizi ...« __Senden istediklerimiz ve isteyeceklerimiz için rahmet yağmurunda bizi susuz bırakma. Rahmetinin zerresi bile olsa bize ondan ver, bizi rahmetsiz bırakma ...« __Tüm sevdiklerimizi bağışla. Sevgililer sevgilisinin "kişi sevdiği ile beraberdir" dediğini işittik; onları bizden ayırma. Yuvalarımızı öksüz, yetim bırakma... Yaşadığımız acıları bir daha yaşatma...« __İşsizlere iş, aşsızlara aş ver. Evsizlere ev, eşsizlere de eş... Yuvalarımızı rızanla donat. Adaletini yağdır üstümüze. Bizi üzecek yükleri imtihan diye verme, bizi seni anmaktan mahrum etme... __Sen Halim'sin, Sen Habir'sin, Latif'sin. Gönül tahtlarının tek sahibisin. Ne olur dualarımızı karşılıksız koyma ...« __Ey Bâki Allah'ım. Tüm tasalarımız için bize yardım et. Kabir ve cehennem azabından sana sığındık, bizi azabından uzak et. Cennet kapısından koşarak girmeyi "âmin" diyen bu kullarına lutfet... Onları ıslah et, hem de irşat et. İflah et ... Ve beni de affet ... « Affet...Âmin ... Âmin « |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
![]() ALLAH : "Namaz farzdır, kılın." diyor. İnsanlar: "Vaktim yok, benim kalbim zaten temiz." diyor. ALLAH : "Alkol haram, içme." diyor.. ... İnsanlar: "Derdim çok, ne yapayım." diyor. ALLAH : "Kumar yasak, oynama." diyor. İnsanlar: "Ya kazanırsam." diyor. ALLAH : "Zekat farzdır, verin." diyor. İnsanlar: "Borcum var, şimdi veremem." diyor. ALLAH : "Örtünün, korunun." diyor. İnsanlar: "Ne olacak ya, bunlar moda." diyor. ALLAH : "Hacca gidin, farzdır." diyor. İnsanlar, Avrupa da tatile gidiyor ALLAH : "Ahiretiniz için hazırlık yapın." diyor. İnsanlar: "Dünyaya bir daha mı geleceğiz, eğlenelim." diyor. ALLAH : "Kulum tövbe et, ben de kabul edeyim." diyor. İnsanlar: yaşlanınca yaparız diyor... ALLAH' a şükretmek her yüreğe nasip olmaz.. Bizleri "ELHAMDÜLİLLAH" diyenlerden kıl ALLAH'ım. ALLAH 'ım : ''Bizleri layıkı ile yaşamayı son nefese kadar iman ile çene kapamamız nasip eyle .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
![]() Ey gözlerin göremediği, zihinlerin, zan ve bakışların ihata edemediği Allahım! Ehl-i imana düşmanlık yapanların şerlerine karşı bizleri Senin o zarar verilemeyen, ulaşılamayan himayene dâhil etmeni diliyoruz... Ey merhametlilerin en merhametlisi, düzenbazların entrikalarından bizi koru; kâfirlerin küstahlıklarını, fâcirlerin komplolarını ve münafıkların saldırılarını başımızdan defet. Ey her şeye yeten, koruması hiçbir himayeyle kıyaslanamayan, bütün ihtiyaçları gideren Rabbimiz, dünya ve âhiret ihtiyaçlarımızı karşıla ve her türlü sıkıntıdan bizleri halâs eyle, tasa ve kederden kurtararak gönlümüze inşirah ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi, ey celâl ve ikram sahibi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
![]() Kerem ve cömertliğine hudut olmayan yüce Allahımız! Senden, lütuf sağanağınla bizleri de sırılsıklam hâle getirmeni.. kullarının kalblerini bizim Sana iman ve teslimiyetten nebeân eden duygu ve düşüncemize yönlendirmeni.. biz zayıf ve muhtaç kullarını muhafaza ve himayen altına almanı.. Hayy ve Muhyî ism-i celîllerinden gelen nurlarla, ölmeye yüz tutmuş gönüllerimize hayat üflemeni.. nezd-i ulûhiyetinden ekstra bir armağan olarak göndereceğin ilm-i ledün ile bilip duyma, duyup tanıma ve marifet ufkumuzu genişletmeni.. Senin nâm-ı celîlini dünyadaki her yüreğe duyurma istikametinde didinip duran kullarına rahmetinle muamelede bulunarak açılım üstüne açılımlar nasip etmeni ve kerem kapını bizler için de ardına kadar açmanı diliyoruz. Rabbimiz! Bahtına düştük; ne olur, hep düşe-kalka sendeleyerek yürüyen ve ruhları itibariyle bir paçavraya dönüşme tehlikesiyle her zaman karşı karşıya bulunan bu mücrim kullarını takva elbisesi, ihsan urbası, muhabbet ve kurb tacıyla zinetlendir! Sana müştak kullarının başka her şeye kapandıkları gibi, Sen de bizim dışımızı ve içimizi, Cânân mülahazası dışındaki bütün fiil, duygu, düşünce ve hayallerden tecrîd eyle! Sevmediğin ve razı olmadığın ne kadar şey varsa, onların hepsinin dar mahpeslerinden bizleri kurtar! (Bir Kırık Dilekçe) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
![]() Ey merhameti sonsuz Yüce ALLAH’ımız! Biz âciz ve pürkusur kullarını Senin sevmediğin ve hoşnut olmadığın vadilerde dolaşmaktan muhafaza buyur.. Senin yüce nezdinde mâlâyaniyat sayılan ne kadar meşguliyet varsa bizi onlardan uzak tut.. ne şekilde ârız olursa olsun, bütün bulanık düşüncelerden ve kirli hayallerden de zihnimizi ve kalbimizi koru.. enbiyâ ve mürselîn efendilerimizi donattığın gibi, bu muhtaç bendelerini de sürpriz mevhibelerinle donat!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
![]() ALLAH’ım! Kararlarımızda isâbet, fikirlerimizde istikrar, inancımızda istikâmet, hizmetimizde ihlâs, ehl-i îmân arasında uhuvvet ihsan eyle! Doğru kararlar almakta, ve aldığımız doğru kararlara uymakta bizden inâyetini esirgeme! Bizi şerre değil, hayra yönlendir! Bizi batıla değil, hakka yönlendir! Bizi dalâlete değil, doğruya yönlendir! İnsanları îmân, İslâm, hayır, hak ve doğruluk sathında kardeş kıl! Kardeş kıldığın kullarının kalplerini, nazarlarını ve gâyelerini Sana hizmette birleştir! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 30 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 30 Misafir) | |