11-09-2012, 01:14 | #1 |
MHP'den Kur'an'a el basarak yemin teklifi
MHP'nin önerisine AK Parti'den itiraz: "Bu bir Hıristiyan geleneği.." TBMM'de üç partinin oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda MHP'nin önerisine AK Parti karşı çıktı. MHP, uzlaşma komisyonuna Kur'an'a el basılarak yemin edilmesi önerisinde bulundu.. KUR'AN'A EL BASARAK YEMİN TEKLİFİ MHP, yeni anayasa teklifinde yasama bölümüne ilişkin önerisini sundu. Öneride vekillerin 'kutsal kitap'a el basarak, "Demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti huzurunda, bütün mukaddesatım, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" şeklinde and içmesini teklif edildi. Ancak MHP'nin bu önerisi komisyonda destek görmedi. AK PARTİ'DEN İTİRAZ: "HIRİSTİYAN GELENEĞİ" MHP önerisinin Hristiyan geleneği olduğunu ileri süren AK Partili üyeler, "Kutsal kitaba el basarak yemin etmek Hıristiyan geleneği. Bizde böyle bir gelenek yok. Sadece 1928 Anayasası'na kadar 'Vallahi' denmiş. Ama kutsal kitaba yemin olmamış. Kaldı ki inançsız insanlar neye el basarak yemin edecek" diyerek, teklife karşı çıktı. MHP'nin teklifinde parlamenter demokrasinin devamı istenirken, başkanlık, yarı başkanlık, partili cumhurbaşkanlığı gibi tüm sistemlere kapı kapatıldı. Teröre bulaşan milletvekilinin dokunulmazlık kapsamı dışında tutulması da istendi. Habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-09-2012, 01:25 | #2 |
Kur-an'a el bassa ne olur Kur-anı yaşamadıktan sonra ,, kendi egolarınıza Kur-anı karıştırmayın bari
bunlar gündem yaratmadır. ülke menfaatine bir tane yasa teklifi getirdinizmi? getirenlere destek oldunuzmu?sen onlardan haber ver... |
|
11-09-2012, 01:29 | #3 |
Ak parti'nin tutumu da çok ilginç hıristiyan geleneğiymiş size incile el basın demiyolar ki...
Hıristiyanlar ayin vs. de yapıyor ona bakarsak namaz kılmayalım mı yani... |
|
11-09-2012, 01:33 | #4 | |
Alıntı:
Yukarıda belirtildiği üzere Hristiyan geleneği değildir. Uçuk kaçık fetva verip kafa bulandırmasınlar. Bu önerinin red edilmesinin ne manaya geldiğini iyi biliyoruz. |
||
11-09-2012, 01:34 | #5 | |
Alıntı:
çok doğru denmiş, büsbütün batıl bir inanç. |
||
11-09-2012, 01:39 | #6 |
Son yapılan yasa tekliflerinde MHP AK Partinin bastonu gibi siyasi politika izliyor. Çok rahatsızım bu durumdan. Hala neye destek oldunuz diye mi soruyorsun ?
|
|
11-09-2012, 01:59 | #7 | |
Alıntı:
Benim naçizane bildiğim ne peygamberimizin döneminde, ne dört büyük halife döneminde nede Osmanlıda böyle bir uygulama, ritüel yoktur. Bu arada gerçekten Ak Parti'nin teklifi reddetmesinin ne manaya geldiğini çok merak ettim zira siz çok iyi bildiğinizi yazmışsınız. |
||
11-09-2012, 02:17 | #8 | |||
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
||||
11-09-2012, 02:33 | #9 |
Mhp'nin saçmalarından birisi işte... yahu adam Kur'anı Kerime inanmıyorsa el bassa ne olur basmasa ne olur.. şerefi üzerine yemin ediyor.. adam da yok ki ondan sonra tutamıyor işte... bence bu yemin konusunda genl çerçeve olmakla beraber herkes en değer verdiği şey üzerine yemin etmeli ki etkili olsun... mhp zamanında başörtü ile ilgili teklif sundu partimize kapanma davası açıldı... yemezler bu oyunları artık... gidin parkta oynayın derim mhpli şahıslara..
|
|
11-09-2012, 02:47 | #10 | |
Alıntı:
Siz bayağı bir şartlanmışsınız.Ya caiz olma(ma) konusunda yeterli bilginiz yok yada yazdıklarımı tam anlamıyla okumuyorsunuz.O yüzden biraz daha açık yazacağım. Hristiyanlara da kimse İncil'in üstüne elinizi koyup yemin edin demedi.Sanırım Hristiyanlık açısından dokunursak daha iyi olur gibi bir algı tarafından ortaya atılmış bir ritüeldir. Ben caiz değildir deyip fetva vermiyorum. Böyle yaparsan dinden çıkarsın, günaha girersin yeminin olmaz da demiyorum. Sorduğum tek soru bunun peygamberimiz dört halife yada Osmanlı'da bir uygulaması var mı? Yada " elini Kur'an'a koy yemin et" diye bir hadis, ayet yada bir alimin görüşümü var? Yazdıklarımı tekrar okursan elini Kur'an'a koyup yemin edersen günaha girersin gibi bir ifadem yok. Ekstra açıklama: Teklifin Hristiyan geleneği olması caiz değildir anlamına gelmez. ---------------------- Bu arada çok iyi bildiğinizi söylediğiniz Ak Parti'nin reddetme sebebini de açıklarsanız çok sevinirim. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|