AK Gençliğin Buluşma Noktası
Belgelendirme AK Partimiz hakkındaki bütün yalan haber ve iftiraların aksini belgelendiriyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-20-2013, 05:37   #1
Kullanıcı Adı
Shaguj
3 seneki önceki haberi paylaşarak zaten sizin niyetiniz fazlasıyla belli...İkincisi ben vatandaşın menfaati diyorum vatandaşın anası ağlamış diyorum sen hiç utanmadan o zaman akp iktidarda değilki di diye başlıyosun yav akp olsa ne zak parti olsa ne zok parti olsan ne sonuç ne aynı mı aynı...

Evvela eğer burda sitelerin şunların bunların haberlerini paylaşıp işin içinden çıktığını sanıyor ise insanlar hiç düşünmüyor hiç okumuyor demektir, copy+paste yap çık işin içinden ne kadar kolay değil mi ?

Bırakın arkadaş dolar bazı ile alınırmış dolar an geliyor %5-10 değer kaybediyor peki bu akaryakıta yansıyormu ? Kusura bakmayında ... yansıyor.Senin ülkedende benzinin rafine çıkış fiyatından haberin var mı Yav 2008 lerde bu ham petrolün varil fiyatı 140 dolarlar seviyesinde idi ve şimdiki benzinin yarı fiyatına satılıyordu farkındamısınız ? Senin ülkedende benzine önce ötv ekleniyor sonra ötv eklenmiş hali üzerinden kdv alınıyor sen bana diyorsun ki o zaman iktidar akp değildi kardeşim..5 liraya benzin satsınlar satamadıklarını 1.5 liraya yurtdışına satsınlar birileri hala körükörüne o zaman akp iktidarda değil desin valla helal sizdeki mide inanılmaz üstü geniş mide..Ne diyeyim size iyi eğlenceler umarım yakında 10 lira olur sizde devam edersiniz saçma avukatlıklarınıza..Ama içim rahat artık beşerin adaleti kalmasada Allah'ın adaletinden şüphemiz yok herkesin için nasılsa hesap günü yakındır....!!!

Shaguj isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-22-2013, 02:47   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Shaguj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
3 seneki önceki haberi paylaşarak zaten sizin niyetiniz fazlasıyla belli...İkincisi ben vatandaşın menfaati diyorum vatandaşın anası ağlamış diyorum sen hiç utanmadan o zaman akp iktidarda değilki di diye başlıyosun yav akp olsa ne zak parti olsa ne zok parti olsan ne sonuç ne aynı mı aynı...

Evvela eğer burda sitelerin şunların bunların haberlerini paylaşıp işin içinden çıktığını sanıyor ise insanlar hiç düşünmüyor hiç okumuyor demektir, copy+paste yap çık işin içinden ne kadar kolay değil mi ?

Bırakın arkadaş dolar bazı ile alınırmış dolar an geliyor %5-10 değer kaybediyor peki bu akaryakıta yansıyormu ? Kusura bakmayında ... yansıyor.Senin ülkedende benzinin rafine çıkış fiyatından haberin var mı Yav 2008 lerde bu ham petrolün varil fiyatı 140 dolarlar seviyesinde idi ve şimdiki benzinin yarı fiyatına satılıyordu farkındamısınız ? Senin ülkedende benzine önce ötv ekleniyor sonra ötv eklenmiş hali üzerinden kdv alınıyor sen bana diyorsun ki o zaman iktidar akp değildi kardeşim..5 liraya benzin satsınlar satamadıklarını 1.5 liraya yurtdışına satsınlar birileri hala körükörüne o zaman akp iktidarda değil desin valla helal sizdeki mide inanılmaz üstü geniş mide..Ne diyeyim size iyi eğlenceler umarım yakında 10 lira olur sizde devam edersiniz saçma avukatlıklarınıza..Ama içim rahat artık beşerin adaleti kalmasada Allah'ın adaletinden şüphemiz yok herkesin için nasılsa hesap günü yakındır....!!!
Öncelikle şunu belirteyim ben senin bu yazdıklarına ilk defa cevap vermiyorum neden mi ? Çünkü senin zehirlendiğin yerden tek zehirlenen sen değilsin
Gelelim yazdıklarının cevabına 2008 yılında ham pertolün varil fiyatının artması Türkiyede artmamasının sebebi sadece Türkiyede yaşanan nadir görülen Türk lirasının Dolar karşısında değer kazanmasıydı bak bunu sana belgeli olarak gösteriyorum :

1 ŞUBAT 2007 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI KURLARI

USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.4001

http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200702/01022007.html

31 OCAK 2008 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ

USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.1680

http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200801/31012008.html

29 ŞUBAT 2008 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ

USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.1906

http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200802/29022008.html

Senin anlayacağın ham petrolün varil fiyatındaki artış Türk parasının dolar karşısındaki değer kazancı ile tolare edilmiştir .

Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış

Benzinde düşüş canlanma getirecek

Tüpraş Genel Müdürü Danış, benzin fiyatlarının Avrupa ortalamalarının yüzde 15 düşmesi halinde, ekonomik canlanmanın olumlu etkileceğini kaydetti.
24 Nisan— Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüsamettin Danış, benzin fiyatlarının Avrupa ortalamalarının yüzde 10-15 altında kalması halinde ekonomik canlanmanın artacağını söyledi. Danış, 4. Petrol Şurası’ndaki konuşmasında, kurşunsuz benzinde rafineri payının yüzde 20.6 olduğunu kaydederek, KDV’nin payının yüzde 80’e yaklaştığını kaydetti. Bu arada, Petkim Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer de, kardan alınan paylarda, kazanılmış hakların geri alındığını kaydetti.

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Danış, akaryakıt fiyatlarının, Avrupa ortalama fiyatlarının yüzde 10-15 altında olması gerektiğini söylerken, Türkiye’nin ham petrol ve ürünlerine ödeyeceği döviz miktarının 2002’de 5 milyar dolar, 2010’da ise 10 milyar dolar dolayında öngörüldüğünü bildirdi.
Türkiye’de petrol ürünleri tüketimindeki artışın, ekonominin canlılığı, fiyatlar ile yakından ilgili olduğuna işaret eden Danış, “Türkiye’de uygulanan fiyatların, Avrupa ortalama fiyatlarının yüzde 10-15 altında olması halinde, ekonomik canlanma artacaktır” şeklinde konuştu.

RAFİNERİ PAYI YÜZDE 20.6
Akaryakıt fiyatlandırmasında rafineri payı konusunda da bilgi veren Danış, “13 Nisan 2002 fiyatlarıyla kurşunsuz benzin pompa fiyatının içindeki rafineri payı, sadece yüzde 20.6’dır. Kalan yüzde 79.4’ü ATV, KDV ve bayi dağıtım payıdır” dedi. Danış, benzin ve motorin satış fiyatları konusunda ise şöyle konuştu:
“Türkiye’de kurşunsuz benzin rafineri satış fiyatı, Avrupa ortalamasından çok düşük olmasına rağmen ve kurşunsuz benzin tüketiminin teşvik edilmesi beklenirken, kurşunsuz benzin pompa fiyatları, Avrupa ortalamasının yüzde 19 üzerindedir. Motorin pompa fiyatının içinde rafineri satış fiyatının yüzde 23.4 olduğu görülmektedir. Kalan yüzde 76.6’sı, sırasıyla, ATV yüzde 51.5, KDV yüzde 15.3, dağıtım ve bayi payı ise yüzde 8.9 olarak yer almaktadır. Türkiye’de motorin rafineri çıkış fiyatı, Avrupa ortalamasına göre yine çok ucuz, ancak pompa fiyatları yüzde 2 daha yüksektir.”

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/148615.asp?cp1=1

Konu EZEL tarafından (07-22-2013 Saat 03:01 ) değiştirilmiştir..
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)