|
![]() |
#1 |
![]() 3 seneki önceki haberi paylaşarak zaten sizin niyetiniz fazlasıyla belli...İkincisi ben vatandaşın menfaati diyorum vatandaşın anası ağlamış diyorum sen hiç utanmadan o zaman akp iktidarda değilki di diye başlıyosun yav akp olsa ne zak parti olsa ne zok parti olsan ne sonuç ne aynı mı aynı...
Evvela eğer burda sitelerin şunların bunların haberlerini paylaşıp işin içinden çıktığını sanıyor ise insanlar hiç düşünmüyor hiç okumuyor demektir, copy+paste yap çık işin içinden ne kadar kolay değil mi ? Bırakın arkadaş dolar bazı ile alınırmış dolar an geliyor %5-10 değer kaybediyor peki bu akaryakıta yansıyormu ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
![]() Gelelim yazdıklarının cevabına 2008 yılında ham pertolün varil fiyatının artması Türkiyede artmamasının sebebi sadece Türkiyede yaşanan nadir görülen Türk lirasının Dolar karşısında değer kazanmasıydı bak bunu sana belgeli olarak gösteriyorum : 1 ŞUBAT 2007 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI KURLARI USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.4001 http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200702/01022007.html 31 OCAK 2008 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI KURLARI USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.1680 http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200801/31012008.html 29 ŞUBAT 2008 GÜNÜ SAAT 15:30'DA BELİRLENEN GÖSTERGE NİTELİĞİNDEKİ TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI KURLARI USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.1906 http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/200802/29022008.html Senin anlayacağın ham petrolün varil fiyatındaki artış Türk parasının dolar karşısındaki değer kazancı ile tolare edilmiştir . Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış Benzinde düşüş canlanma getirecek Tüpraş Genel Müdürü Danış, benzin fiyatlarının Avrupa ortalamalarının yüzde 15 düşmesi halinde, ekonomik canlanmanın olumlu etkileceğini kaydetti. 24 Nisan— Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüsamettin Danış, benzin fiyatlarının Avrupa ortalamalarının yüzde 10-15 altında kalması halinde ekonomik canlanmanın artacağını söyledi. Danış, 4. Petrol Şurası’ndaki konuşmasında, kurşunsuz benzinde rafineri payının yüzde 20.6 olduğunu kaydederek, KDV’nin payının yüzde 80’e yaklaştığını kaydetti. Bu arada, Petkim Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer de, kardan alınan paylarda, kazanılmış hakların geri alındığını kaydetti. Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Danış, akaryakıt fiyatlarının, Avrupa ortalama fiyatlarının yüzde 10-15 altında olması gerektiğini söylerken, Türkiye’nin ham petrol ve ürünlerine ödeyeceği döviz miktarının 2002’de 5 milyar dolar, 2010’da ise 10 milyar dolar dolayında öngörüldüğünü bildirdi. Türkiye’de petrol ürünleri tüketimindeki artışın, ekonominin canlılığı, fiyatlar ile yakından ilgili olduğuna işaret eden Danış, “Türkiye’de uygulanan fiyatların, Avrupa ortalama fiyatlarının yüzde 10-15 altında olması halinde, ekonomik canlanma artacaktır” şeklinde konuştu. RAFİNERİ PAYI YÜZDE 20.6 Akaryakıt fiyatlandırmasında rafineri payı konusunda da bilgi veren Danış, “13 Nisan 2002 fiyatlarıyla kurşunsuz benzin pompa fiyatının içindeki rafineri payı, sadece yüzde 20.6’dır. Kalan yüzde 79.4’ü ATV, KDV ve bayi dağıtım payıdır” dedi. Danış, benzin ve motorin satış fiyatları konusunda ise şöyle konuştu: “Türkiye’de kurşunsuz benzin rafineri satış fiyatı, Avrupa ortalamasından çok düşük olmasına rağmen ve kurşunsuz benzin tüketiminin teşvik edilmesi beklenirken, kurşunsuz benzin pompa fiyatları, Avrupa ortalamasının yüzde 19 üzerindedir. Motorin pompa fiyatının içinde rafineri satış fiyatının yüzde 23.4 olduğu görülmektedir. Kalan yüzde 76.6’sı, sırasıyla, ATV yüzde 51.5, KDV yüzde 15.3, dağıtım ve bayi payı ise yüzde 8.9 olarak yer almaktadır. Türkiye’de motorin rafineri çıkış fiyatı, Avrupa ortalamasına göre yine çok ucuz, ancak pompa fiyatları yüzde 2 daha yüksektir.” http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/148615.asp?cp1=1 Konu EZEL tarafından (07-22-2013 Saat 03:01 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|