Alıntı:
Özgür Suriye Nickli Üyeden Alıntı
Tayyip Erdoğan dan sonra kim başbakan Olmalı? Konusuna 22 Temmuz 2014 günü (Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 2-3 hafta önce) aynen şunu yazmışım:
''Tabi ki Ahmet Davutoğlu.
Ak Parti içine sızmış bazı paralel hainler son günlerde bilinçli olarak Abdullah Gül ismini ön plana çıkartıyorlar.
Ama zalim sisi'yi tebrik eden , gezi de başbakanımızı yalnız bırakan , paralelcilere karşı susan paralel destekli Abdullah Gül'e Ak Parti tabanı destek vermez.''
Bu mesajın üstünden daha tam olarak 1 sene bile geçmemiş.
Davutoğlu'nun Suriye politikasını beğeniyordum ama artık onu da beğenmiyorum. PKK nın hamisi ABD nin, Esed e karşı zaten zor şartlar altında savaşan muhalifleri incirlikten bombalamasına izin vermek ihanettir.
ABD göz göre sınırımızın dibinde Türkmenleri ve Arapları bombalayarak bir PKK devleti kuruyorken, Ahmet hocanın bu durumu seyretmesi , bırakın fiili bir tepkiyi ABD ye karşı söZlü bir tepkide bile bulunmamasını ben içime sindiremiyorum.
Yine içlerinde en gözü kara , cesur olanı Tayyip Erdoğan mış. Değerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Davutoğlu da Erdoğan ın yardımcısı ve sağ kolu iken iyiydi , şimdi ise bocalıyor. Davutoğlu Kendisine çeki düzen vermeli. Erdoğan düşmanlarıyla işbirliğine gitmeyi aklından dahi geçirmemeli!
Ben bir Konya'lı olarak hemşehricilik yapsam davutoğlu nu desteklemeye devam ederdim. Ama davutoğlu nun yanlışlarını belirtmek durumundayım, çünkü eğer kendini düzeltmezse korkarım ki daha kötü günler göreceğiz.
|
Hala bi de Davutoğlu başarılı deyip saçmalamayın..
Doğu Ve Güneydoğu Yu hdp/PKK ya teslim eden Davutoğlu mu başarılı?
2011 Seçimlerinde bölgede birinci parti ak partiyken şimdi PKK açık ara farkla birinci parti konumuna geldi.
Bölge halkı Tarafından Tanınmayan adaylar gösterilmesi , PKK nın güçlenmesine göz yumulması , seçim güvenliğinin sağlanmayıp sandıkların PKK ya teslim edilmesi bu hezimetin Başlıca sebepleridir.
Başkanlık sistemi gelmesin diye Davutoğlu bilerek mi hdp Nin barajı geçmesine yardım etti diye düşünmüyor değilim.
Tabi bazı hesaplara göre; hdp barajı geçse de tek parti iktidarı kıl Payı da olsa devam edecekti..
Ama ak parti Nin oyu çok fazla düşünce bu hesap tutmadı.
Şimdi ise Cumhurbaşkanımız ve halkın büyük çoğunluğu seçimlerin tekrarlanmasını isterken, davutoğlunun koalisyonda Israr etmesi ne oluyor?
Kendince koalisyon hükumetinde Cumhurbaşkanı'nın etkisini ve Gücünü azaltacağını düşünerek böyle yapıyorsa, ülkeye ve parti ye yazık ediyor demektir