AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kim? Kimdir? Biyografiler ve hayat hikayeleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-10-2012, 13:37   #21
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Dediğim gibi Ahmed Hulûsi'de eğer bazı sınırı aşmış gibi görülen yorumlar varsa bu zaten çoğu mutasavvıfta vardır fakat hikmetini bilen için bir problem teşkil etmez.

Ahmed Hulûsi'ye yönelen bazı insanlar var, daha evvel İslam'a hiç ısınmamış insanlar ki bunlar yeni yeni İslam'a, tasavvufa, şeriata ısınmaya başlamışlardır fakat onlardaki hata bazı eski görüşlerini devam ettirmeleridir yani mesela sabah namazına başladı diyelim, ama henüz diğer 4 vakte başlamadı diyelim, gerek yok diyebilir, hatta bazısı şart değil de diyebilir (bu küfürdür ama bunun ciddiyeti zamanla anlaşılır), yani bu bir süreç, imana ısındıkça ve imanın gereklerini yerine getirildikçe İslam kabullenilecektir.

Zikir konusuna gelirsek. Zikir'e geliyorum çünkü zikir ile karışmış çok insan var. Birincisi ben çok ön planda, meşhur olmayan ve kendi halinde, kendini Allâh'a vermiş, sade mürşid-i kâmillere intisap edip onlardan zikir alma taraftarıyım (tabi bu benim meşrebimce doğrudur, ben böyle insanlara çekiliyorum). Mürebbinin kontrolü altında olarak şarttır. Sizinle ilgilenmeyen bir insanın size faydası olamaz. Kontrolsüz kendi başına yapılan zikir sağlığı bozabilir. Ama mesela hadislerde geçen genel zikirlerin bir mahsuru yoktur. Kelime-i tevhid, lafza-i celal gibi...

Ahmed Hulûsi çok yüksek hazım isteyen aşırı fazla sayıda zikir veriyor, sayıları çok yüksek yani kanaatimce muhakkak kontrol istiyor. Yalnız şöyle bir şey var Ahmed Hulûsi tüm önemli hususları kitaplarında yazıyor fakat ya bir ya iki kere, o yüzden uygulama yapmak isteyenin bir iki değil tüm kitaplarını okuması şart, ya tüm kitapları okunmalı ona göre bir şeyler yapılmalı ya da bir iki kitabı okunup hiç biri yapılmamalı çünkü ikaz ve uyarılarının bazılarını kaçırırsanız yandınız.

Bir kere Ahmed Hulûsi'nin talebesiyim diyenlerin bazı kaçırdığı mühim hususlar var. Kitaplarında der ki kurtuluş için şart olan en azami farzlar olan 5 vakit namazı vaktinde kılmak, bunu yapacaksın üstüne nafileleri kılacak, zikirleri yapacaksın ki Allah'a yakîn elde edesin, ama 5 vakit olmadan olmaz diyor.

Tesettür konusu farzdır diyor.

Bir "yetiştirici" şarttır diyor! Mutmain nefsine yetiştiricisiz olarak %999,999,999 geçilemez diyor. Kimseye bağlamayın şeyh, şıh, imam gibi diyor fakat işin hakikatini de söylüyor, bir bilene danışmadan belli bir yerden tekamülünü sağlayamazsın diye.

Diyor ki, Hakk'a giden bir kervana rastlarsanız ona tutunun. Bir arif-i billah'a denk gelirseniz o hayatınızdaki en büyük nimettir, sıkı sıkı sarılın diyor.

Bir yetiştirici bulursanız ona uyun diyor fakat ekliyor "benim kitapların bir yetiştirici bulamayanlar içindir"

Eğer tek başınıza kaldıysanız, kendi kendinize bir şeyler yapmak istiyorsanız Ahmed Hulûsi'nin kitapları uygundur fakat mürşidin var da kendi başına da bu kitaplardakileri yapmak istiyorsun, o olmaz işte bana göre.

Ahmed Hulûsi zikir bölümlerinde çok mühim olarak diyor ki (ki tekrarlıyorum, her satırının okunması şarttır o kitapların) "eğer bu zikirleri yapıyorsanız HAZMINI DA ALLAHTAN İSTEYEN LAKİN HAZIMSIZLIK BAŞA BELADIR!" İşte bu hazımsızlıktır zaten insanı karıştıran zikirlerde!

Zikir benzindir, zikirsiz bir adım yol alamazsınız fakat ilim de şarttır ki yolunuzu bilesiniz. İlimsiz zikir de zikirsiz ilim de olmaz. Zikir var ise kitaplar okunmalı ilim elde edilmeli.

Neyse çok yazdık, bu kadar yeterli...
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2012, 22:27   #22
Kullanıcı Adı
HaArP
Elbetteki sosyolojik kavramların sonuçlarından örneklerle açıklamaya gayret ettik yoksa imani bazda bir eleştiri söz konusu değildir...!

Alıntı:
Bir yetiştirici bulursanız ona uyun diyor fakat ekliyor "benim kitapların bir yetiştirici bulamayanlar içindir"
Bu cevap nacizane benim için yeterli bir cevaptır... Bu tarz kaybolmuş insanlara Allah'ı hatırlatmak ve sevdirmek bir görevdir...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2012, 15:47   #23
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Exclamation
İki gün evvel talep formunu doldurmuştum. Daha sonra beni aradılar, adresi doğruladılar. Bugün Kuran-ı Kerim Çözümü, İslam'ın Temel Esasları, Yaşamın Gerçeği ve Dua ve Zikir kitapları kargo ile elime ulaştı. Kitaplar bedava ama tabi kargo ücreti veriyorsunuz. Kargo ücreti: 5 TL

Okumaya meraklı ve düşünen beyinlere düşündürücü kitaplar...

Kuran-ı Kerim Çözümü'nü diğer meal ve tefsirlerden ayıran şey "B" sırrı ile evliyaullahın ayetlerin derinine inerek okuması gibi bir okuyuş sağlamasıdır.

Okuyup görebileceğiniz en bilinçlendiren, en iyi Kuran çevirisi.
Alt 07-14-2012, 13:01   #24
Kullanıcı Adı
barayev
zülcenaheyn
sayende bilgilendim teşekkür ederim.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-21-2012, 18:07   #25
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Estağfirullah barayev.
Alt 07-21-2012, 18:09   #26
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Başbakan Erdoğan Mimar Sinan Camisinin açılışını yaptı. Açılışta camiye giden vatandaşlara 10.000 adet Ahmed Hulûsi'nin Kuran-ı Kerim Çözümü kitabı hayırseverlerce bedava dağıtıldı. Allah onlardan razı olsun.

http://haber.gazetevatan.com/erdogan...66470/1/Manset
Alt 07-21-2012, 18:13   #27
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Geçen gün Yeni Haber Gazetesi benim "imzam"da bahsettiğim kitapları bedava dağıttı. Sabahın erken saatlerinde halk akın etti ve kısa sürede herkes bu gazeteyi alarak bu kitaplara erişti.

http://www.sakaryayenihaber.com/news...ti-haberi.aspx

Gazete YOK SATTI! Fakat kitaplar bedava elbette!

Talep formu "imza"mda.

Allah o gazetede bu organizasyonu ayarlayanlardan razı olsun.
Alt 10-02-2019, 15:09   #28
Kullanıcı Adı
Bir kul
Makedonya'nın Tetova kentinde Ahmed Hulusi'nin tum kitaplarini gördüğümde çok şaşırdım. Burada maddi desteksiz hiçbirşey olmaz. En görülen yere koyulması bende şüphe uyandırdı. Başka bir işle uğraşmaması ve kitapların parasız dağıtılması, hep Amerikada yaşaması doğal mı karşılanır? Kitaplar düzgün tamam. Ama hiç din okumadan din yazarlarını yazar kabul ettiğimizden dolayı biz darbe yaşamadık mı? Iki yıl önce paylaşılan video hakkında ne düşünceniz var? Karma cezbe devran gibi görülenden bahsediyorum. Ikinci adnan oktar değilse iyi bir yazardır mutlaka fakat o kadar zikir verilmesi kişinin kendi yürüyebieceği yol olamaz, bu yollarda kontrolsuz ermek ya delirtir ya saptırır ki bu şahsi düşüncem. Tabi suizzanlıysak o zaman kendisi bir filozof sayılır.
Bir kul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2019, 19:01   #29
Kullanıcı Adı
akses
Alıntı:
zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitaplarının hepsini okudum ve cennet-cehennem inancı dahil tüm inançları gayet Kur'an-sünnet-evliyaullah-tasavvuf çizgisindedir. Güneş ile ilgili olan görüşünü hadislerle açıklıyor, bu onun kendi kanaatidir, doğru ya da yanlış ki bana tatmin edici geliyor açıkçası fakat cennet-cehennem anlatımlarına bakılırsa zahiren şeriata uyduğu gibi batınen de evliyaullahın anlatımlarına uyuyor. Sadece kendi penceresinden-kendine has bir anlatım üslubu var.

Dostlar, Ahmed Hulûsi'ye ancak hakkını tarikat ehli, işin ehli, feyz ehli verebilir. Bir iki cümlesi cımbızla seçilip ve diğer geniş açıklamalı anlatımları ele alınmadan yargılamak çok kolaydır. Yargılamadan durmak sabır ister ki sabırsızlık da zaten Ahmed Hulûsi dahil diğer tüm sufilerin, mutasavvıfların, ariflerin, evliyaullahın sözlerinin anlaşılamayacağına delalet eder.

Ahmed Hulûsi gibi adamlar dinin şeklinden, şemalinden değil dinin hikmetinden, sebeplerinden, derindeki mânâlarından bahseder.
Aynen katılıyorum
akses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)