AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Sizce Turban,Tesettur ve Basortusu Iran daki gibi Zorlami olmali?
Zorla Olmali 6 10.17%
Zorla olmamali 15 25.42%
Herkes istedigi gibi giyinebilir 37 62.71%
Kararsizim 1 1.69%
Katılımcı sayısı: 59. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-05-2008, 15:55   #71
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Sizce Turban Zorla mi? Olmali
Alıntı:
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kobbal Nickli Üyeden Alıntı
NE KADAR GÜZEL BİR KONU YA DENK GELMİŞSİNİZ MUSADE EDERSENİZ BU KONU HAKKINDA YORUM YAPMAK İSTİYORUM BİRAZCIK
Türban meselesi, yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası olmaya devam ediyor. AHİM in aldığı son mahkeme kararıyla mesele yeniden gündemde. Bu sefer Avrupa Birliği de türbanı kanunen yasakladı.

Gerçi Başbakanımız,Dışişleri bakanımız ve Meclis başkanımız, bu kararı tanımadığını beyan ettiler. Hatta Başbakanımız, AHİM karar veremez “Ulema” karar verir diyerek tepkisini bile gösterdi. Sonra da yine basını suçlayarak ben öyle demedim, suçlu basındır. Ben Ulema derken, alim, bilgin demek istedim diyerek, u dönüşü yapsada.

57.Hükümet dönemini bir hatırlayın, Üsküdar İmamhatip lisesinin önünde kendini zincirleyenler, Üniversite kapısında hergün eylem yapanlar, Türkiye genelinde yürüyüş yapanlar, erkektiler ürkek oldular diye saldıranlar. Bakıyorumda şimdi hiçbirinden eser yok ortada.

Hatta utanmadan hala MHP yi suçlayanlar bile var. Niye çözmediniz diye. 126 milletvekili ile MHP den bunu bekleyenler, 367 milletvekili ile parlementoya girenlere bir şey demiyor veya demek istemiyor.

Şimdi şu hale bir bakın. Bir hanım kızımız Türkiye Cumhuriyeti Devletini AHİM e şikayet ediyor. Haklı gerekçeyle türbanıyla okula gitmek istediğini beyan ediyor. Devlet yani Abdullah gül, Dışişleri bakanı sıfatıyla davaya savunmasını gönderiyor. AHİM devletin savunmasını haklı buluyor ve Devlet lehine karar veriyor. Yani Leyla Şahin isimli hanımefendi mahkemeyi kaybediyor, Devlet kazanıyor. Lakin Devleti temsil edenler sanki muhalefet partisi mensubu gibi hemen ayaklanıyor. ”Karar bizi bağlamaz, Ulema karar verir” diye feryada. Yahu bu milleti uyuyor mu sanıyorsunuz? Hem suçlu, hem güçlü diye sizin gibilere deniyor anlaşılan.

Hele bir meclis Başkanımız var sorma gitsin. Meclis başkanı değil de bir partinin genel başkanı gibi mübarek. ”Yeni bir türban modeli bulun bari “ diyerek yeni bir tartışma başlattı. Kızdı, kükredi Avrupaya.

Anlaşılan o ki, bu Akp bizi, tıpkı Danimarka da roj tv skandalında da olduğu gibi, başımız dik, alnımız açık olmaktan hep uzak tutacak. Yönetenler şikayet makamı oldu böylesi ne görüldü, ne duyuldu.

Ha bu arada Meclis başkanımızın Türbana yeni bir model bulunsun çağrısına bir teklifim olacak. POŞU taksınlar, böylelikle hiçbir mesele kalmaz. Zira poşu Kürt kıyafeti olduğundan ve devirde Kürtlerin her alanda sınırsız özgürlük devri olduğu için kimse itiraz edemez. Hatta AB bile bastırır Kürt Poşusuna sesinizi çıkarmayın diye. Ne dersiniz benimki bir fikirdi.

YAAAAAAAAAAAA SİZİNDE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
> Türbana çözüm getireceğizzzzz'' diye çığıranlar Ak Parti hükümeti değildir..yoksa zamanında ''Tüm bacılarımın örtü sorunu son bulacakkkkk'' diyip seçimden sonra kuran kurslarının kalkması için bile çıkartılan belgenin altına imza atan ve bacılarını(!) unutan Bahçeliden mi bahsettiniz.. eğer öyleyse çok çok özür dilerim..ama eğer sayın Erdoğandan bahsediyorsanız bana her meydanda türban sorunu ile ilgili propaganda yaptı diyorsanız tüm seçim slaytlarını görüntülerini vs bulup bana gösterin,kanıtlayın...ben de diyorum ki her meydanda çıkıpta türban lafı etmemiştir..ki ettiyse bile seçimden sonra bunu rafa kaldırmamıştır..yeni çıkartılacak anayasada türbana serbestlik getirilmesi konusuda yer alıyor ve yasanın çıkması için çok az bir süre kaldı bilginize..sadece terör olayları ön plana çıktığı için türban lafı fazla konuşulmuyor o kadar..siz yeterki araştırın gerçekleri öğrenme yoluna gidin eminim bir çok şeyi görebileceksiniz.. > Artık Türban eylemleri yok diyorsunuz saat baya bir geç oldu,eğerki başka bir arkadaşım kanıtlamaz ise size yarın binden fazla ve her hafta sonu Ankara ve İstanbulda tekrarlanan,onun dışında 15 ilde yapılmaya devam edilen türban eylemlerini saat ve tarihleriyle kanıtlayacağım.. > siz görmek istediklerinizi görüyorsunuz..anti hükümetçi medyada tabiki bu eylemleri göstermez size çünki işlerine gelmiyor.. >
En azından kanıt var... Evet kobbal kardeş, senden de kanıt bekliyoruz söylediklerine... ;)
Aslında konuyu fazla uzatmak ve böylesine gereksiz bir konuyu gündeme getirmek taraftarı değilim fakat dün vermiş olduğum sözün arkasında durmak için kanıtları sunmak istiyorum..işte antihükümetçi medyanın işine gelmedği için yayınlamadığı ve yok saydğınız başörtüsü eylemleri:

Türkiye’nin birçok ilinde başörtüsü yasağını her hafta periyodik olarak protesto eden eylemler yapılıyor. Onlarca haftadır devam eden bu eylemler Kocaeli’de üçüncü yılına girdi..işte diğer eylemler..

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu
Her Cumartesi 12.30
Sabri Yalım Parkı
İzmit

Sakarya Başörtüsü Platformu
Her Cumartesi 12.30
Bulvar AKM önü
Adapazarı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu
Her Cumartesi 12.00
Abdi İpekçi Parkı
Ankara

Başörtüsüne Özgürlük İzmir Platformu
Her ay, ilk Cumartesi, 10.30
Eski Sümerbank Önü
İzmir-Konak

Van Başörtüsüne Özgürlük Platformu
Her Cumartesi 12.00
Sanat Sokağı
Van

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu
Her Cumartesi 12.00
Eski Belediye Parkı
Akyazı/Sakarya

Yukardaki eylemler her haftasonu devam eden eylemlerdir..ve sorun çözülene kadar devam edecektir..onun dışında Diyarbakır başta olmak üzere tam 15 ilde devam etmektedir..eğer ki dilerseniz onlarıda kanıtlamaya hazırım ;) öyle atıp tutmakla olmuyo..varsa elinizde kanıtınız sözünüzün arkasında duracaksanız konuşun..Hükümetimiz de bu sorunu Allah'ın izniyle çözecek ve sizlere en büyük cevabı verecektir.. 8) neyse..
Alt 01-05-2008, 17:26   #72
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
NE KADAR GÜZEL BİR KONU YA DENK GELMİŞSİNİZ MUSADE EDERSENİZ BU KONU HAKKINDA YORUM YAPMAK İSTİYORUM BİRAZCIK
Türban meselesi, yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası olmaya devam ediyor. AHİM in aldığı son mahkeme kararıyla mesele yeniden gündemde. Bu sefer Avrupa Birliği de türbanı kanunen yasakladı.

Gerçi Başbakanımız,Dışişleri bakanımız ve Meclis başkanımız, bu kararı tanımadığını beyan ettiler. Hatta Başbakanımız, AHİM karar veremez “Ulema” karar verir diyerek tepkisini bile gösterdi. Sonra da yine basını suçlayarak ben öyle demedim, suçlu basındır. Ben Ulema derken, alim, bilgin demek istedim diyerek, u dönüşü yapsada.

57.Hükümet dönemini bir hatırlayın, Üsküdar İmamhatip lisesinin önünde kendini zincirleyenler, Üniversite kapısında hergün eylem yapanlar, Türkiye genelinde yürüyüş yapanlar, erkektiler ürkek oldular diye saldıranlar. Bakıyorumda şimdi hiçbirinden eser yok ortada.

Hatta utanmadan hala MHP yi suçlayanlar bile var. Niye çözmediniz diye. 126 milletvekili ile MHP den bunu bekleyenler, 367 milletvekili ile parlementoya girenlere bir şey demiyor veya demek istemiyor.

Şimdi şu hale bir bakın. Bir hanım kızımız Türkiye Cumhuriyeti Devletini AHİM e şikayet ediyor. Haklı gerekçeyle türbanıyla okula gitmek istediğini beyan ediyor. Devlet yani Abdullah gül, Dışişleri bakanı sıfatıyla davaya savunmasını gönderiyor. AHİM devletin savunmasını haklı buluyor ve Devlet lehine karar veriyor. Yani Leyla Şahin isimli hanımefendi mahkemeyi kaybediyor, Devlet kazanıyor. Lakin Devleti temsil edenler sanki muhalefet partisi mensubu gibi hemen ayaklanıyor. ”Karar bizi bağlamaz, Ulema karar verir” diye feryada. Yahu bu milleti uyuyor mu sanıyorsunuz? Hem suçlu, hem güçlü diye sizin gibilere deniyor anlaşılan.

Hele bir meclis Başkanımız var sorma gitsin. Meclis başkanı değil de bir partinin genel başkanı gibi mübarek. ”Yeni bir türban modeli bulun bari “ diyerek yeni bir tartışma başlattı. Kızdı, kükredi Avrupaya.

Anlaşılan o ki, bu Akp bizi, tıpkı Danimarka da roj tv skandalında da olduğu gibi, başımız dik, alnımız açık olmaktan hep uzak tutacak. Yönetenler şikayet makamı oldu böylesi ne görüldü, ne duyuldu.

Ha bu arada Meclis başkanımızın Türbana yeni bir model bulunsun çağrısına bir teklifim olacak. POŞU taksınlar, böylelikle hiçbir mesele kalmaz. Zira poşu Kürt kıyafeti olduğundan ve devirde Kürtlerin her alanda sınırsız özgürlük devri olduğu için kimse itiraz edemez. Hatta AB bile bastırır Kürt Poşusuna sesinizi çıkarmayın diye. Ne dersiniz benimki bir fikirdi.

kardes madem yaziyi alinti yapiyorsun, yazanin emegine saygi gösterip ismini yazsan nasil olur!..arkadasin yazisi eski mhp ordu milletvekili cemal enginyurta aittir, nedense arkadas kendi yorumu diye aktarmis!
yaziya buradan ulasabilirsiniz... Köse yazisi
Alt 01-05-2008, 17:48   #73
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]Osmanlı, şeriat hükümlerine göre yönetilmesine rağmen asla hiçbir dinden ve ırkdan yada mezhepten insanı zorlamaya sokmadı!

Fakat herkes ahlak kurallarına göre adam gibi yaşamak zorundaydı.İslamiyet'e inanmasa bile bir AHLAK ve ADALET ülkesi olmak için herkese kuralları vardır!
İslamiyet'e inananları şeriat hükümlerine göre yargılar ve kadınlarada örtünmeyi zorunlu hale getirmişti Osmanlı ama gayrimüslimlerde istediği şekilde yaşayamazdı!

Demek istediğim tam olarak şu aslında...

İnsan her zaman kötüye eğimlidir yaratılışı itibariyle ve bu yüzden sınavdadır zaten...Kötüyü gördüğünde sapma riski yüksektir!
İşte bu nedenle kalkıpta bir insan örtünmeye çallışırken diğer bir kişi aşırı derecede açılıp her istediği ahlaksızlığı yapabilme özgürlüğüne sahip olursa bu adaletsiz olur çünkü herkes birbirine karşı sorumlu olmalı...

Kadınların zorunlu olarak örtünmesi çok saçma çünkü dinde zorlama yoktur ancak açık olanında aşırı derecede açılması engellenmeli bana göre...

Bu hem ahlak kuralı, hem toplumun düzeni için geçerli...
Alt 01-05-2008, 18:06   #74
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Alıntı:
akpliyim Nickli Üyeden Alıntı

Açık konuşmak istiyorum arkadaşlar, sizden saklayacağım bişeyim yok. Bazı bacılarımızın mini etek girmesini hepimiz gibi doğru bulmuyoruz. Çünkü bu türkiye halkına özgü bir giyim şekli değil. Aynı bunun gibi bacılarımızın kara çarşafa bürünmesini de doğru bulmuyoruz. Devirler değişiyor, nesiller yenileniyor, çağlar kapanıyor yenisi açılıyor, zaman akıp geçerken de insanoğlunun yenileşmesi çağına ayak uydurması gerekiyor. Bu böyle olduğuna göre bacılarımızın saçlarının saklaması günlük yaşamda utanılacak bişey bence...

Ramazan
[i][b]Bu yazdıklarını sadece cehalete bağlıyorum!

Kur-an'ı Kerim zaman ve mekan tanımaz!...İnsanların açılmasıysa modernlik sayılamaz!

Zaman geçtikçe insanların açılması saçılması bir modernlik ve çağdaşlaşma değil aksine yozlaşma, basitleşme, iğrençleşmedir ve bu yüzden insanların zaman geçtikçe imanı azalıyor!

Allah zamanın geçeceğini ve zaman geçtikçe insanların farklılaşacağını bilmiyormuydu?

Çarşaf giyen insan, batının giyim tarzı yanında sana kötü görünmüş olabilir fakat o insan Allah'ın istediğini yaparken sen ise senin gibi yaratılmış olan Batılıların sözlerini ve kültürlerini uyguluyorsan burada bir yanlış var...
Tabi ki düşünceler ve yaşantılar özgürdür fakat aşırı özgürlük sapıklığı getirir!

Lut Kavmi'nin, Ad Kavminin yok olmalarının nedeni, zaman geçtikçe Allah'ın emirlerini bırakarak türlü sapıklıklara girmeleridir!
Bu yüzden de insanları düşünce olarak özgür bırakırken Dinsel olarak olmasa bile birer AHLAK kuralı olarak bazı yasaklar olmalıdır!

Tekrar söylüyorum...İslam zaman ve mekan tanımaz!
Alt 01-05-2008, 23:57   #75
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:

Aradaki fark MHP o seçime türbana uzanan elleri kıracağız diye girmişti. Biz de destek vermiştik.
Ne oldu?
1. Apo yu asamadılar.
2. Türban lafını bir daha ağızlarına almadılar.

Ak Parti'nin siyasi stratejileri ve politikaları çok olumludur. Herşeyi zamanla düzelteceğine inancımız tam.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2008, 22:38   #76
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Genel Ahlak Kurallarını her zaman savunmuşumdur. Kadınlar toplumun ahlakını büyük oranda etkileyeceklerinden giyim hususunda bir otorite tarafından asgari müşterek belirlenmelidir. Aslında uysalar en büyük otorite olan Kur'an-ı Kerim'de o ölçü belirlenmiş ama.. Kadınların, vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmeleri başlarını örtmelerinden daha önemlidir. Yıllarca bizi baş örtüsün mü örtülmesin mi diye uğraştırdılar. Bu sırada kadınların giyim anlayışı çığrından çıktı.
GENEL Ahlak Kurallarını her müslümnan savunmak durumundadır.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2008, 13:36   #77
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kardes madem yaziyi alinti yapiyorsun, yazanin emegine saygi gösterip ismini yazsan nasil olur!..arkadasin yazisi eski mhp ordu milletvekili cemal enginyurta aittir, nedense arkadas kendi yorumu diye aktarmis!
yaziya buradan ulasabilirsiniz... Köse yazisi

Belki de Cemal Enginyurt bizim kobbal kardeşten çalmıştır bu yazıyı. Hemen kobbala yüklemeyelim... ;)
Alt 01-07-2008, 21:43   #78
Kullanıcı Adı
dogusel
dinimiz hoşgörü dini zorlama yok ama takmaları daha hoş olur benim kanaatimce.
dogusel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)