![]() |
#181 |
![]() Arkadaşlar niçin birbirinize ezbere saldırılar yapıyorsunuz anlamıyorum. Öyle bir yazıyorsunuz ki gören birisini ırkçı birisini de düşmanı sanacak. Aslında sadece bir fikir ayrılığı ve yanlış anlaşılmalar var. Siyasi zeminde bu gayet normaldir. Irkçılık ile ülküclük aynı şeyler demek değildir. Irkçılık faşizmin beslendiği ilk duraktır. Ben buraya yazı yazan ve tükçülüğü yada turancılığı savunan arkadaşların çoğunun ırkçı olmadığına inanıyorum. Irkçılar kendi ırklarının dışındaki kişileri her daim hor görür, onlara zulm eder(çünkü onlar tamen değersizdir, işe yarar bir hayvan kadar bile değeri yoktur.).
Türkçülük düşüncesinde bu tarz bir düşüncenin olmadığını düşünüyorum. En azından ülkücü felsefesinde olmadığını biliyorum. İslamiyeti kendine rehber edinmiş bir insanın, Osmanlıyı örnek gösteren bir insanın ırkçı olması da mümkün değildir. Yine de ırkçı ise de yanlış örnekler vermektedir ve rehberine ihanet içindedir. Kendi insanını ve kendi vatanını kollamanın, kökenlerine bağlı olmanın da bir zararı yoktur. Bunu biz de yapıyoruz, varsın parti adı değişik olsun. Zarar kendi düşüncesinde olmayanlara şiddet uygulamakta, zarar oruç tutmayanları yemekhanelerde dövmesinde, zarar kendisi gibi düşünmeyenlere vatan haini gibi bakılmasındadır. Felsefenin özünde bu tür yaklaşımlar olmamasına rağmen ne yazık ki algıdaki bir takım yanılgılar ve ego şişmeleri bazı arkadaşlarımızın bu yanlışları yapmasını sağlamıştır. Sanıyorum Lugat arkadaşımızında aslında değinmek istediği de budur. Diğer taraftan fikirlere ve düşüncelere de saygısızlık yapmayalım. Ve kimse Türk kelimesinden rahatsızlık duymuyor, sadece ırkçı yaklaşımlardan rahatsız oluyor. Irkçı olmadığınızı belirtirseniz tartışma da sürüp gitmez. Hepimiz kardeşiz. Paralel bir çok fikrimiz var, ön yargılarımızdan kurtularak birbirimize saygılı davranırsak bir çok karşı güce karşı daha sağlam durabiliriz. Kavga çözüm değil, birbirimizi anlamaya çalışalım, birleşelim, aynı partilere oy vermek zorunda değiliz ama paralel düşüncelerimizde ortak hareket edebiliriz ve etmeliyiz de. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
![]() Güzel özetleme yapmışsın kardeşlik muhakkak ki Rehberimiz KURAN benim kavmimi TÜRK lüğü üstün görmemden ziyade bağlılığım ve özüm olarak benimsememdir kavmimi sevmemdir.Dediğim gibi TÜRK çü görüşün TÜRK idealinin temeli Turan dır bu büyük buluşmanın dünyaya beklediği huzur ve barışın başlangıcı olarak bakıyorum. Osmanlı İSLAM ın bayraktarlığını yaptı bunu inkar eden zihniyetin Osmanlının özü olan TÜRKİYE de TÜRK kelimesinin telaffuzundan Irkçı yakıştırmasını çıkarması Alman ırkçılarıyla aynı katogoridesin demesi sorunun başlangıcıdır. TÜRK Milletininde huyu son ana kadar birbiriyle ters düşmek ve kutlu savaşlarda dünyayı dize getirmektir. Biz son ana kadar bekleyen bir Milletiz birleşme olduğundada kimse karşımızda duramaz bunu da ben tüm inancımla söylüyorum . Herkez birbirinin fikirlerini birebir savunacak diye bir kural yok benim ihanet dışında her görüşe saygım var. Yalnız herhangi bir sebeple bu söylediklerimiz üzerine TÜRk leri ırkçılıkla suçlayan olursa onada gereken cevabı vermek boynumun borcudur.
Allah TÜRK ü Korusun ve Yüceltsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
![]() Alıntı:
Birisinin ırkçı olduğu aşikar da ama "birisi" onun düşmanı olmaz ;) Evet arkadaşımız ideolojiisine güvenemediği için ben ırkçıyım diyemez, ben Turancıyım ya da Türkçüyüm diyebilir.Bu anlaşılır. Ama "Rehberimiz KURAN" diyen bir insandan azıcık mantıklı azıcık samimi olmasını beklemeye hakkımız var diye düşünüyorum. Evet rehberimiz kur'an da ... Alıntı:
Yani vatan millet öyle önemli ki dinsiz ol ama milletsiz vatansız olma ;) Hep aynısınız; birisi de bana "Bak abi senin vatanın olmazsa namaz kılacağın seccadeni nereye sereceksin?" diye "enfes" bir soru sormuştu ![]() Bakalım ne diyor Kur an insanlara ,Tevbe Suresinde: Seyyid Kutup: 23- Ey müminler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz kâfirliği, müminliğe tercih ediyorlarsa sakın onları dost, yandaş edinmeyiniz. Kimler böylelerini dost edinirlerse onlar zalimlerin ta kendileridirler. 24- De ki; "Eğer babalarınızı, evlâtlarınızı, kardeşlerinizi, eşlerinizi, hısım-akrabanızı, kazandığınız malları, bozulmasından korktuğunuz ticareti ve hoşunuza giden evleri, konakları Allah'dan, Peygamber'den ve Allah yolunda cihad etmekten daha çok seviyorsanız Allah emrini gerçekleştirinceye, yapacağını yapıncaya kadar bekleyiniz. Allah yoldan çıkmışlar güruhunu doğru yola iletmez. "Ey müminler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz kâfirliği, müminliğe tercih ediyorlarsa sakın onları dost, yandaş edinmeyiniz." Böylece kalp ve inanç bağı kopuk olunca kan ve soy bağları da kopuyor. Yüce Allah'da birleşen yakınlığın dostluğu geçerli olmayınca aile birliğinden kaynaklanan yakınlığın dostluğu da geçerliliğini yitiriyor. Demek ki, öncelikli dostluk yüce Allah'a yöneliktir. Bütün insanlık bu ortak dostlukta kaynaşır. Bu dostluk olmayınca ondan sonra başka dostluk kalmaz. İp kesilmiştir, halka kopmuştur. Muhammed Esed 24. De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, mensup olduğunuz oymak ya da boy, kazanıp (biriktirdiğiniz) mallar, kötüye gitmesinden kaygılandığınız ticaret, hoşlandığınız konutlar size Allah'tan ve O'nun Elçisi'nden ve O'nun yolunda kavga vermekten daha gönül bağlayıcı geliyorsa, bekleyin o zaman Allah iradesini açığa vuruncaya kadar; (32) Ve [bilin ki,] Allah, günaha gömülüp gitmiş bir topluluğa asla hidayet etmez". Yahut: "buyruğunun yerine gelmesini sağlayıncaya kadar". Bu ifade, Hesap Günü'nü ya da -daha muhtemeldir ki- kısır çıkar kaygılarını ahlakî değerlerin üstünde tutan toplumların kaçınılmaz yozlaşmalarını, çöküşlerini işaret ediyor olabilir. Ve daha önemlisi, bu ayet, soy ve kan bağına, ırk asabiyetine, ırk düşkünlüğüne toplumsal davranışları belirleyen temel öğe olarak bakan görüş ve eğilimleri reddetmekte ve bir müminin -bireysel ve toplumsal- hayatını üzerinde yükselteceği tek sağlam ve meşru temel olarak dünya görüşünü, hayat görüşünü "Allah ve Rasûlü'ne bağlılık ve Allah yolunda cihad/üstün çaba göstermek" olarak öne çıkarmaktadır. Kur'an ı rehber edinenlere ithaf olunur, ırkçılıklarından birşey kaybetmekten korkmuyorlarsa akledip anlasınlar.. |
|||
![]() |
![]() |
#184 |
![]() ben bu ülkücülerin yaptıkları işleri samimi bulmuyorum.zaten ben bunları baştan beri protesto ediyorum.
bunların evlerinde eğitim kurtlar vadisi eğitim cd leri var.özenti grubu bunlar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
![]() İnsan da onur edep haya milliyet oluşmadığında insan salaklaşıyor affedersiniz asalaklaşıyor.Bunda şaşılacak ne var derseniz adam veya adem olması aslolan bir nefsin,bunlardan yoksun olmayı göze alarak,istismar uzmanı olmasını derin bir hüzünle garipseriz.Bu yaklaştırmaya dahi itirazı olmayacak perişan bir durum her bir insan için tehdit unsurudr.kayıtsız kalmak bana ne demek ,efradın ayalinden bi haber milliyetini küçümseyen zavallı bir insanın çözülmesi ve bir gün başkalarının kucağına düşmesi kaçınılmazdır.Eğer devlet organlarıda buna çanak tutuyorsa millet olma hasletlerinin tedavülden kalkması kaçınılmazdır.Bunun için kahin olmayı gerektirmez.Daha ne diyelim Anlayana saz anlamayana orkestra da az.Benliğinin farkında olan şüphesiz İslamiyet ile müşerref olduktan sonra kat be kat daha yücelmiş olan büyük Türk milletine çok iş düşüyor çok.
![]() Saygılarımla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
![]() Alıntı:
![]() Bu arada nasıl teşekkür puanı veriliyor bilmiyorum ama bilseydim benden sana +1 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |||
![]() Alıntı:
saygılar sevgiler güzel arkadaşım... ;) |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |||
![]() Alıntı:
yaa hocam de get :D ne iş yapar bu ülkücüler hiç ellerinde tesbih sokak köşelerinde keşlik başka bişi yok eli beyzbol sopalılar.. |
||||
![]() |
![]() |
#190 | ||||
![]() Alıntı:
İnsanın salaklaşması veya asalaklaşması için milliyetsiz olmasına gerek yok.Bakınız "milliyetçi" olduğunu iddaa eden bir sürü salak ve asalak ;) Çok uzaklara bakmayın sadece bakın göreceksiniz..Bu insanlara ben de edepli hayalı demek isterdim ama korkarım ki yarın yalanımın hesabını veremem. Alıntı:
Evet işte konu buydu; şehit cenazelerini istismar eden sonra da gelip başkalarını istismarcılıkla suçlayan insancıklar. Alıntı:
Şu milliyetini küçümseyen insanlar kimlermiş bir de bize söyleseniz, merakımı fena halde cezbediyor doğrusu.Marstan geliyor sesiniz. Sen bu "zavallı"ların ismini vermezsen ben de tek övüne"bile"ceği şey milleti olan, hiçbir şey haketmeden bir ırkın mensubu bulup kendini böyle tatmin eden teneke tınlamasında insanların ismini vermem, anlaşırız ;) Alıntı:
Ayrıldığımız basit nokta.Her lafınızla kendinizi ele veriyorsunuz. "İslamiyetten sonra kat be kat yücelmiş Türk milleti" demek ki islamiyetten önce de "yüce" idi..Breh breh breh..İslamiyeti kabul etmeyen Türkler ruhlarına rahmet okunmayacak insanlardır, bu kadar basit.Bu bir düşmanlık değildir ama ben bir müslüman olarak "övündüğüm" "yüce" bulduğum şeyleri biriilerinden 30 kat daha dikkatli seçerim. Ben olaya dini manzumeler çerçevesinden bakıyorum bazıları "ırkçı" pencereden.Türk milleti islamiyetle yücelmiştir, "kat be kat" yücelmemiştir, islamiyetten uzaklaştığı ölçüde yine süflüleşecek, basitleşecektir, Türk milletine mensup olması hiç bir şeyi değiştirmez.Müslüman bir arap müslüman olmayan milyar Türkten daha kıymetlidir benim gözümde.Üstünlük "yalnız" takva iledir. Allah ihlasımızı koruyup bizi modern "kuzman"lardan etmesin: Âsım b. Ömer b. Katâde (r.a.) anlatıyor : İçimizde Kuzman adında tanımadığımız bir adam vardı; kim olduğu tam bilinmiyordu. Bu kişinin adı anıldığında Cenâb-ı Peygamber, "Şüphesiz o cehennemliklerdendir." buyururdu. Uhud Savaşı vuku bulunca bu zat kıyasıya savaştı, tek başına müşriklerden yedi sekiz kişiyi kırdı geçti. Bedenen güçlü biri idi. Nihayet, savaşırken aldığı yaralardan hareket edemez hale geldi. Zaferoğullarının mahallesine götürüldü. Müslümanlar: "Vallahi ey Kuzman, bugün büyük bir imtihan verdin, sana müjde!" dediler. Kuzman: "Neden müjdeleniyorum? Ben sadece kavmimin şanı ve şerefi için savaştım, yoksa ben savaşmazdım ki!" dedi. Yarası ağırlaşınca Kuzman, sadağından çektiği bir okla kendisini öldürdü. (1) 1: İbn Kesîr, el-Bidâye, 4/36 Kaynak : Hayatu's Sahabe - Muhtasar-, M. Yusuf Kandehlevi, Işık Yayınları 2006, 1. Cilt sayfa 285 Herkese islamın ırkçılıkla ilgili ne dediğini anlatan makaleler kitaplar okumasını tavsiye ederim.("istismarcı" "sayılmak" pahasına da olsa tavsiye ederim) |
|||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir) | |
|
|