![]() |
#21 | |
![]() Alıntı:
Benim ailemde bir tane bile çarşaflı sarıklı yok ama insanların Hz. Muhammed ve onun etrafındaki insanlar gibi yaşamak istemesi kınanamaz! İnsanların inançlarıysa giyinişe göre sorgulanamaz! Bize başörtüsü yüzünden baskı yapanların aynısıdır bu yaptığın... Evet çarşaf yada sarık dalga geçilecek konuma geldi ama bunun nedeni ülkemizin ve milletimizin Batı'nın sistemine kul edilmesidir! Çarşaf ayda sarık sana güzel gelmese bile; Yapmasak bile yapanlara laf etmemliyiz... Bu sitede çarşaf giyen arkadaşlarımızda var... |
||
![]() |
![]() |
#22 | |||
![]() Alıntı:
insanlarin giyim sekilleri yada onlarin yasam tarzlarinin cagdaslikla bagdastirilmasina bir anlam veremiyorum o insanlarin radikal istemleri veya söylemleride olabilir ki bence bu gayet normaldir sonucta herkes ayni görüste veya ayni derecede hassasiyet sahibi olacak degilller.. o insanlar kendilerini öyle mutlu görüyorlarki giyiniyorlar o yüzden carsaf yada sarikla kisinin radikalligini yada inancini tartmak cok yanlis olur.. bana göre bu sekilciliktir bir insan birakin nasil giyinmek isteniyorsa öyle giyinsin, insanlari tek tip bir kisveye sokmak bence gericiligin önde gidenidir.. kardesim sana söyle birsey sormak isterim neden dinimizde toplu yapilan ibadetlerin sebebi daha fazladir? |
||||
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Aslında size şole diyim Allahın dinini farklı coğrafyalarda farklı dilimlerde yani farklı toplumsalkoşullarda doğru,rahat ve gereği gibi yaşayabilmek için eli öpülesi alimlerin binbir emekle fıkh ederek ortaya koydukları mezhepler.cemaatler,tarikatler gerekçelerinden saptırılarak parçalamadılarmı ümmeti muhammadi?
bu alimlere zaten kimse bişe diyemez benim kızgınlığımbu gruplara körü körüne bağlanan ve sadece kendi alimini dinleyenedir.kelamda boşu boşunamı var taklidi imanı tahkiki imana çevirmek benim anlayamadığım nokta bu tarikatlerin öğrencileri Allahla arasında şeyhinin olucağını düşünüo ve tek başına Allaha ulaşamıyacağını soliyo peki o zaman rabbimiz niçin bize ben sizin şah damarınızdan daha yakınım dio bu insanlar hiç sorgulamıo kuranda müteaddit defalar hiç akletmezmisiniz die soruo ama bu zihniyet şeyhi başı ne derse şartsız kuralsız kabul edio şeyhine rabıta yapıo bu ne demektir ya bi zaman sonra bence bu insanları ilah edinmeye başlıolar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Din ulemelarıyla tarikatları karıştırmamak gerekir. Günümüzde onlarca tarikat onlarca cemaat var. Halk arasında buna inanlar bu yola baş koyanlar arasında,hurafeler oluşmaktadır. Haşa şeyhlerin peygamber gücüne nail olduklarını dahi iddaa edilmekte. Herkes kendi şeyhini diğerlerinden üstün görmekte, zamanla İslamı yaşama şekilleride değişmekte..
Herkesin tarikat kendisi olsun, Allah'ın ismini zikretmek istiyorsan otur evinde zikret. Birilerini neden Allah la arana sokuyorsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Mumsuz baldır şeriat,
Tuzsuz yağdır tarikat, Dost için balı yağa pes niçün katmayalar!!! Yunus Emre |
|
![]() |
![]() |
#26 |
![]() [i][b]"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlanna (bir ihtiyaç için dışan çıktıklannda) örtülerini üzerlerine almalarını söyle. Onlann tanınmaması ve inciltilmemesi için en elverişli olan budur." (Ahzab / 59)
Bu ayette Cilbab kelimesi geçer... Cilbab çarşaf demektir... |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Alıntı:
Tarikatlarinda yorum farki vardir ama hedef nokalari bellidir tabiki bazi tarikatlar saptirilmis, bazilari kötü niyetli kullanilmis, bazilari sömürülmüstür ama bunlardan yola cikarak bu güzel müesseseleri tamamen görmezden gelmek, hepsini ayni kategoriye koymak biraz haksizlik gibi geliyor... |
||
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Canım kardeşim haklısında tek kanatla uçulmaz...Kuranda bu üzerimize farz kılınmıştır...Yani mutlaka bir kamili mürşide tabi olmak gerekiyor...İşte müslümanların içinde bulunduğu boşluk bu yüzden
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() Alıntı:
ben nefsime söz geçiremediğim için çarşafı giymiyorum geçirenlerede saygım sonsuz |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() "Modern yaşama biçimi, küfür ile iman arasında çizgi çekmeyi bilen hiçbir müslümanı yozlaştıramaz.Yozlaşanlar, modern yaşama biçimiyle karşılaşmadan önce de böyle bir çizgiyi hayatlarında önemli saymamış olanlardır."
Der İsmet Özel.Laf meclisten dışarı tabii, sadece güzel bir ifade olduğu için yazdım. Sarık takan modern sayılmaz mı? Modern "sayılmak" neden bu kadar önemli ? Modernizm yeni bir din mi hepsi ayrı ayrı tahkik edilmesi gereken konular. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|