![]() |
#41 |
![]() Elbette fakat ilimde derinleşmiş yani manevi ilimde derinleşmiş olan Allahın Ulül elbab kulları vardır onlar kalp gözleri ve kulakları açık olduğundan ayetleri heran Allahtan sorma yetkisine sahiptirler...Bizler bu kişileri bulmalıyız inşallah...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() arkadaslar bu tartismanin sonunu hayirli görmüyorum..cünkü dini konularin sencesi, bencesi olmaz önümüzde kaynaklar vardir dini konularin böyle sanki herkes farkli anliyormus gibi tartisilmasi beni cok rahatsiz ediyor..
Bu nedenle bu tartismanin ayetleri yorumlama kismina hic katilmiyor, konunun üstadlarina birakiyorum.. saygilarimla.. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
![]() [i][b]Ahmet Abi ben o ayette ki yorumu Mustafa İslamoğlu ve bi kaç ünlü İslam bilgininden daha duydum...
Bunlar İslamiyet'e hayatlarını adamış insanlar ve arapçayı adeta kendi dilleri gibi biliyorlar.. Onlara güvenmeyelim de kime güvenelim... Ama neyse ben bu konudan gidiyorum çünkü gerçekten sonu hayırlı değil... |
|
![]() |
![]() |
#44 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Tarikat deyince aklınıza müslüm güzdüz gibi dini saptırmış insanlar gelmesin.Büyük Allah dostları vardır.Peygamber Efendimiizin soyundan gelen Mürşidler. Onların sohbetlerini dinlemek, ekmeklerini yemekte herkese nasip olmaz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Allah insanlara en önemli özellik olarak Düşünme yi bahşetmiş.Eğer ki böyle bir durumla karşılaşıyorsa inanmamamkta özgür ancak bunu bütün olarak ele alamayalım.Çünkü Hakk için Alah Rızasıyla birçok kişiyle irtibatta bulunup doğru yola gitmelerine vesile olan Önemli tarikatlerimiz bulunmaktadır =) ama saygı duyarım size benim düşüncem böyle ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
![]() Alıntı:
herkes özgür iradesiyle hareket edebilir isteyen bir tarikata mensub olur, istemeyen kendi basina Yaradana ulasmaya calisir.. ne diyelim görelim Rabbim neyler, neylerse güzel eyler.. |
||
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
![]() Alıntı: