AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-03-2008, 00:00   #61
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Standart MÜSLÜMANLARIN PARAMPARÇA OLUŞU...
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
O zaman dini kaynak oluşturmuş her profosorü şeyh mi yapalım? veya her şeyhi profosor?

Konuyu çarpıtmanın manası yok, açın araştırın amip gibi bölüne bölüne sapıtmış tarikat örnekleri çoktur. Her bölünen tarikat kendine göre yeni bir yol yeni bir islami yaşam tarzı seçmiç.

İslamı yaşamak için illa benim dini duygularımın birileri tarafından sömürülmesine ihtiyacım yok. Allah akıl vermiş,bunu geliştirme kabiliyeti vermiş
İslamı yaşamak adına onlarca ilmihal onlarca kaynak kitap vardır. İslamı öğrenmek adına seçilmiş insanlara ve onların yaşam tarzlarına ayak uydurmamız şart değil.
[i][b]Dini kaynak oluşturmuş her profesöe ayrı ayrı inanılmaz!
Gerçekten Kuran'dan örnekler vererek ve mantığımıza uygun gelerek konuşan alimler vardır ve bu insanlar zate Kuran'a göre yorum yaptığı için eğer doğruysalar aynı şeyleri söyleyeceklerdir...

Yani ortak bir payda olacaktır bu insanlarda...
Zaten verdiğim ayetin tercümesinide böyle insanlardan dinledim..

Duygularımı kimse sömüremez şahsen fakat arapça bilmeyen biri olarak yada Kuran'ı yorumlara konusunda eksik biri olarak tabi ki bu konuda yardım edecek birine ihtiyacım vardır...
Buna sadece benim değil senin ve diğerlerinin de ihtiyacı vardır...

Şekil olarak çarşaf ve sarıklı oldukları için sapmış yada geride kalmış olarak gördüğün insanlarıysa şekil olarak yargılamak yerine düşüncelerine göre yargılaman gerekir...

Değişmek demek geçmişte kalmamak demek değil doğru olanı yapman demektir...
Doğru olan ise Kur'an- Kerim'dir..
Alt 03-03-2008, 00:00   #62
Kullanıcı Adı
gülsima
özür dilerim biraz önce yanlış yazmışım tekrarlıyorum ümmü seleme senin sorunu kitablarınıı okudum bi kaç kere tefsir derslerine katıldım ve internet sitesini sürekli ziyeret ederim yeterli bi cvpmı senin için
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 00:00   #63
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
arkadaslar bu tartismanin sonunu hayirli görmüyorum..cünkü dini konularin sencesi, bencesi olmaz önümüzde kaynaklar vardir dini konularin böyle sanki herkes farkli anliyormus gibi tartisilmasi beni cok rahatsiz ediyor..
Bu nedenle bu tartismanin ayetleri yorumlama kismina hic katilmiyor, konunun üstadlarina birakiyorum..
saygilarimla..
Özür dilerim :-[ :-[
Kübra kardesim özürlük bir durum yok ben kimseyi kastetmedim sadece daha sonraki süreci dile getirmeye calistim, yanlis olduysa affola..
Estağfrullah ben anladım sizi,Haklısınız..saolun ;) bu arada ben kübra değilim =)
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 00:01   #64
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
arkadaslar bu tartismanin sonunu hayirli görmüyorum..cünkü dini konularin sencesi, bencesi olmaz önümüzde kaynaklar vardir dini konularin böyle sanki herkes farkli anliyormus gibi tartisilmasi beni cok rahatsiz ediyor..
Bu nedenle bu tartismanin ayetleri yorumlama kismina hic katilmiyor, konunun üstadlarina birakiyorum..
saygilarimla..
Özür dilerim :-[ :-[
Kübra kardesim özürlük bir durum yok ben kimseyi kastetmedim sadece daha sonraki süreci dile getirmeye calistim, yanlis olduysa affola..
Estağfrullah ben anladım sizi,Haklısınız..saolun ;) bu arada ben kübra değilim =)
özür dilerim o zaman demek ki gözüme öyle carpmis..
bu arada bütün arkadaslara hayirli geceler, yarin güzel yazilarinizi okumak nasip olur artik..
Alt 03-03-2008, 00:02   #65
Kullanıcı Adı
Beritan
onalrın cematlerini tanıyan biri olarak konuşuyorum...
onların vakıfları o kadar düzgünse neden hep ayrı isimle çalışıyolar ve bir isim olduklarını hep inkar ediyolar...
ben çok yakın şahid olan ve bu konu yüzünden mağdur olan bi ailenin ferdi olarak konuşuyorum...
çok açık konuşmak gerekirse mesepleri inkar eden ve vehabiliği savunan bir cemaat islami diyemeyiz
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 00:03   #66
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]Ayrıca Allah akıl ve düşünme yeteneği vermiş ancak hepimiz İslam alanına hayatımızı adayamayabiliriz ve tamamıyle bilgim sahibi olamayabiliriz...
Bu yüzden de hayatını bu alana adayan insanlardan öğrenmelidir dini...
Alt 03-03-2008, 00:03   #67
Kullanıcı Adı
LüGaT
Böyle bir başlıkta İslamoğlucular ve diğerleri / ehl i tarikler ve diğerleri / bir cemaate mensup olanlar ve diğerleri tarzında ayrıştırıcı ve yaralayıcı söylemlerde bulunursak çok "trajakomik" olacaktır sevgili arkadaşlar.

Olduğu için söylemedim ama nefsimle birlikte herkese hatırlatmak istedim.
Alt 03-03-2008, 00:05   #68
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]İslamoğlucu değilim hocam ben...

Sadece o insanların yorumlarına güveniyorum...

Fakat kendi karakterime Müslüman ve Türk keliemelerindne başka hiçbişey yerleşemez...

İslamoğlu sadece kendi alanında iyi olduğuna inandığım ve güvendiğim biridir...
Alt 03-03-2008, 00:07   #69
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]İslamoğlucu değilim hocam ben...

Sadece o insanların yorumlarına güveniyorum...

Fakat kendi karakterime Müslüman ve Türk keliemelerindne başka hiçbişey yerleşemez...

İslamoğlu sadece kendi alanında iyi olduğuna inandığım ve güvendiğim biridir...
ama güvenme benden sana kardeş tavsiyesi ...asla güvenme
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2008, 00:08   #70
Kullanıcı Adı
gülsima
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
onalrın cematlerini tanıyan biri olarak konuşuyorum...
onların vakıfları o kadar düzgünse neden hep ayrı isimle çalışıyolar ve bir isim olduklarını hep inkar ediyolar...
ben çok yakın şahid olan ve bu konu yüzünden mağdur olan bi ailenin ferdi olarak konuşuyorum...
çok açık konuşmak gerekirse mesepleri inkar eden ve vehabiliği savunan bir cemaat islami diyemeyiz
nerden biliyosunuz vahabi olduğunu ve ayrıca insanlar bi meshebe katılmak zorunda deildir insanlar ne hanefi ne şafi ne hanbeli nede başka bişe olmak zorunda deil Allah bole bişe emretmioki bize allah müslümanlığı emredio o yüzden bu konuda kimseyi yargılayamassınız
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 9 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 9 Misafir)