![]() |
#61 | |
![]() Alıntı:
Gerçekten Kuran'dan örnekler vererek ve mantığımıza uygun gelerek konuşan alimler vardır ve bu insanlar zate Kuran'a göre yorum yaptığı için eğer doğruysalar aynı şeyleri söyleyeceklerdir... Yani ortak bir payda olacaktır bu insanlarda... Zaten verdiğim ayetin tercümesinide böyle insanlardan dinledim.. Duygularımı kimse sömüremez şahsen fakat arapça bilmeyen biri olarak yada Kuran'ı yorumlara konusunda eksik biri olarak tabi ki bu konuda yardım edecek birine ihtiyacım vardır... Buna sadece benim değil senin ve diğerlerinin de ihtiyacı vardır... Şekil olarak çarşaf ve sarıklı oldukları için sapmış yada geride kalmış olarak gördüğün insanlarıysa şekil olarak yargılamak yerine düşüncelerine göre yargılaman gerekir... Değişmek demek geçmişte kalmamak demek değil doğru olanı yapman demektir... Doğru olan ise Kur'an- Kerim'dir.. |
||
![]() |
![]() |
#62 |
![]() özür dilerim biraz önce yanlış yazmışım tekrarlıyorum ümmü seleme senin sorunu kitablarınıı okudum bi kaç kere tefsir derslerine katıldım ve internet sitesini sürekli ziyeret ederim yeterli bi cvpmı senin için
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||||
![]() Alıntı:
bu arada bütün arkadaslara hayirli geceler, yarin güzel yazilarinizi okumak nasip olur artik.. |
|||||
![]() |
![]() |
#65 |
![]() onalrın cematlerini tanıyan biri olarak konuşuyorum...
onların vakıfları o kadar düzgünse neden hep ayrı isimle çalışıyolar ve bir isim olduklarını hep inkar ediyolar... ben çok yakın şahid olan ve bu konu yüzünden mağdur olan bi ailenin ferdi olarak konuşuyorum... çok açık konuşmak gerekirse mesepleri inkar eden ve vehabiliği savunan bir cemaat islami diyemeyiz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
![]() [i][b]Ayrıca Allah akıl ve düşünme yeteneği vermiş ancak hepimiz İslam alanına hayatımızı adayamayabiliriz ve tamamıyle bilgim sahibi olamayabiliriz...
Bu yüzden de hayatını bu alana adayan insanlardan öğrenmelidir dini... |
|
![]() |
![]() |
#67 |
![]() Böyle bir başlıkta İslamoğlucular ve diğerleri / ehl i tarikler ve diğerleri / bir cemaate mensup olanlar ve diğerleri tarzında ayrıştırıcı ve yaralayıcı söylemlerde bulunursak çok "trajakomik" olacaktır sevgili arkadaşlar.
Olduğu için söylemedim ama nefsimle birlikte herkese hatırlatmak istedim. |
|
![]() |
![]() |
#68 |
![]() [i][b]İslamoğlucu değilim hocam ben...
Sadece o insanların yorumlarına güveniyorum... Fakat kendi karakterime Müslüman ve Türk keliemelerindne başka hiçbişey yerleşemez... İslamoğlu sadece kendi alanında iyi olduğuna inandığım ve güvendiğim biridir... |
|
![]() |
![]() |
#69 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
![]() Alıntı: