![]() |
#71 | |||
![]() Alıntı:
allah ismi her dilde farklıdır. farısiler Hüda, Kürtler Xode, İngilizler God... her dilde farklı şekilde kullanılıyor ve bana göre bunda hiçbir sorun yok. fakat türklerin kullandıkları tanrı kelimesi tamamen problemli bir kelimedir. tengri yani günümüzdeki deyişiyle tanrı, islamiyet öncesinde türklerin kullandıkları bir kelimeydi. orhun abidelerinde çok sık geçer tengri/tanrı kelimesi. tanrı birçok anlamda kullanılıyor günümüzde örnegin bulmaca çözerken karşımıza çıkar : ESKİ MISIR TANRISI?? hatta dişiside var bu kelimenin: TANRIÇA. tanrının anlamı Allah ise bu kavramlar neyi işaret ediyor? tanrı yüce, ulu demek, başka da bir şey değil. türkçemizde Allah yerine kullandığımız bir diğer kelime de: İLAH tır. bazı faşistler "İLAHIMA DUA ETTİM." derler. fakat aynı kelime şu cümle içinde de geçer: "GENÇ KIZLARIN YENİ İLAHI TEOMAN". evet ilah, tanrı kelimeleri Allah'ın esma-ül hüsna'daki birkaç kelimesini karşılıyor ama o kadar. Oysa ALLAH kelimesi 99 ismi de karşılayan benzersiz bir kelimedir. aynı şekilde Farsça'da Hüda sadece Allah'ı ifade etmek için kullanılıyor. bu yüzden türkçeleştirmek uğruna Allah yerine tanrı veya ilah demenin yanlış olduğunu düşünüyorum. adam gibi bir kelime çıkarırlar. söylenildiğinde akla sadece Allah gelecek. o zaman hiçbir sorun kalmaz. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
![]() Arkadaşlar bu kadar alıntı yapmanıza gerek yok
okurken zorlanıyoruz yazdığınız kişinin adını söyleyin anlarız biz |
|
![]() |
![]() |
#73 |
![]() tamam berika
![]() adamın nickide amma zor. orhun utu kuran her neyse işte ona söylüyorum: bu üye araplara sınırı aşan hakaretler ediyor. araplara küt kafalılar, cahiller, dedelerimiz boğazlayanlar... felan filan diye salla babam salla. yok efendim peygamber efendimiz araptır diye arapları sevmek zorunda değilmişiz. araplar kindarmış, pislikmiş cartmış curtmuş bilmem neymiş. a benim kafada problemi olan faşist arkadasım. nasıl ki ben sadece sana bakarak tüm türklerden nefret etmiyorsam seninde bir kaç araptan dolayı araplar için genelleme yapamazsın. genelleme olsaydı eğer ben sadece seni veya bahçeliyi ya da deniz baykalı gördüğüm zaman tüm türklere senin araplar için ettiğin hakaretleri ederdim. ya da bir arap senin yazılarını gösterip araplara "bakın türkler ne pis insanlar" diyemezse sende bir kaç kişiyi örnek gösterip geneli karalayamazsın. araplar kötü diyorsun örnek veriyorsun: "ARAPLAR TÜRKLERDEN KALAN ECYAD KALESİNİ YIKTILAR" türklerin geçmişine saygı göstermediler diyorsun? türkiyeyi görmüyorsun galiba. türkiyede herhangi bir sebepten dolayı kaçtane tarihi bölge sular altında kaldı ![]() mekke de yıkılan sadece ecyad kalesi değil benim güzel arkadasım. gir google dan arastır bakalım. sadece ecyad mı yıkıldı? mekke'nin alanının genişletilmesi için 7000 bina yıkılacak ![]() internet gelip gidiyor hızlı hızlı yazıyorum. anlatım bozuklukları veya eksik kelime felan olabilir kusura bakmayın ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
![]() Alıntı:
Mücahit adınla yaşa isminin adamı ol insaalla türk milliyetçilerini faşist diye nitelendirmekten vazgeçmenizi tavsiye ederim bu yaptığınız suçlamanın ne denli tehlikeli olduğunu hatırlatırım bunu sürekli söylüyorum sen bana ve benim gibi düşünen türk milliyetçilerine tanrı türkü korusun diyen insanlara faşist derken benim nasıl bir yaşam sürdüğümü biliyormusun faşist kelimesinin anlamının ne olduğunu biliyormusun faşist demek kendi ırkından ve milletinden başka hiçbir milletin yaşamaya hakkının olmadığını diğer milletlerin 3.4. sınıf yarı insan olarak kabul eder ve o insanların yaşam hakkının olmayacağını onların sadece ve sadece kendi ırkına hizmet ve uşaklık için yaratıldığını düşünür tahrip olmuş yahudi inancında bunu çok net olarak görebilirsin yahudilikte üstün ırk inancı vardır onlara göre güya allah sadece yahudi ırkını üstün yaratmıştır ve diğer insanları yahudi ırkına hizmet etmesi için vardır.Bu faşist kelimesinin en yalın ve senin anlayabileceğin açıklaması ve manasıydı sen bana bizlere türk milliyetçilerine faşist derken bu yazdığım türden suçlamaları yapmış oluyorsun hiç bir türk milliyetçisi üstün ırk olduğunu ve diğer milletlerin bizim ırkımıza hizmet etmek için yaratıldığını düşünmez hiçbir türk milliyetçisi diğer milletleri ne kendine köle olarak kabul eder nede köle olmayı kabul eder bu ayrımı iyi yapın faşizm islamiyete de tamamiyle zıttır dolayısıyla türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yaşayan,ne beyazın siyaha nede siyahın beyaza üstünlüğü vardır üstünlük sadece takva sahiplerindedir diyen bir dine iman etmiş müslüman insanlar olarak bize faşist diye nitelendiren arkadaşlardan özür dilemelerini bekliyorum aksi halde benim kesinlikle kabul edemeyeceğim bir sıfatlamayı yapan arkadaşlardan kul hakkıma tecevüz ettiklerini hatırlatır öte dünyada hakkımı helal etmeyeceğimi bildiririm vatan sevgisi ve millet sevgisi imandandır faşizanlık ve türk milliyetçiliği gibi asla yan yana bile gelemeyecek iki farklı kavramı iyi ayırt edin Kimse kimsenin nasıl bir yaşam sürdüğünü islamı nasıl yaşadığını bilemez |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
![]() Alıntı:
birde 7000 e yakın bina yıkılacak ve mekkenin alanı genişliycek demişsin sana hayret ediyorum genişliycek he o binalar yıkıldılatan sonra oralara büyük gökdelenler lüsk binalar yapılacak dünyanın milyarderi birçoğu kafir orada ev almak için sıraya girmelerindeki sebep sence nedir allahın yeryüzündeki ilk evine ve resulüne daha yakın olmakmı eğer gerçekten böyle düşünüyorsan çok yanılıyorsun o lüks evlerin birçoğu kafirler olacak kafir nedir yani içinde bırak allah ve resul sevgisini her fırsatta ve şartta allaha hakaret ve ona inanan kullarına kötülük etmek ister yani içinde allah sevgisi olmayan insanın kabe manzaralı o lüks evlerde ne gibi günahları yapacağını düşünebiliyomusun hangi sapıklığı yapsamda bu müslüman ların inandığı allaha ve kabeyle alay etsem zihniyetinin mekanı olacağı gerçeğini göremiyormusun |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Allah ne TÜRKü ne MÜSLÜMANı korusun...
Allah insan olan insan gibi yaşayan herkesi korusun... Biraz merhameti sevgisi olan herkesi korusun... Dürüst iyi insanların hepsini korusun... İster hristiyan olsun ister musevi dua eden herkesi korusun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
![]() ALLAH UMMET-İ MUHAMMETİ KORUSUN :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
![]() Allah müslümanı korusun..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
![]() Alıntı:
ama biz dini kendine göre yorumlayanları çok iyi biliyoruz.Bölücülük içeren ve din dışı mesajları silerim. Umarım bir daha tekrarlanmaz. ![]() ![]() etnik,bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız demişsiniz.pardon ama siz neyin milliyetçiliğini yapıyorsunuz.lahananın,amasyanın elmasının,karadenizin fındığının milliyetçiliğinimi yapıyorsunuz?bir yandan her türlü milliyetçiliği faşistlikle suçlayıp,milliyetçiliği belli kategorilere ayırarak biz bunlardan bunlardan değiliz ama bizimde bir milliyetçiliğimiz var diyerek neyi amaç ediniyorsunuz.. son olarak Allah sizi de islah etsin. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
![]() Sevgili kardeşim! Bu itaflarınla çoğu insanı zan altında bırakıyorsun bilmem vicdanın rahatmı. ? O "şucular, bucular" dediğin insanların İslami yorumları rahmet olabileceği acaba hatırınıza geldimi? "Şucu bucu" derseniz bende başka şeyler söylerim. Rencide olursunuz. Bu size yakışıcı bir tavır değildir. Umarım mesajım bir uyarı niteliğinde değilde, bir tavsiye niteliğinde olur. Bir din kardeşinin hassasiyeti sayabilirsiniz.
Lütfen mesajınızdaki İNCE iğnelemelri siliniz. Aksi halde ben müdahale edeceğim. Sevgi ve saygılarımla. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 16 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 16 Misafir) | |
|
|