Arkadaşlar şu noktaya iyi dikkat edin.biz Allah sadece Türk'ü korusun demiyoruz .Allah Türk'ü korusun diyoruz, bu duayı söylememize Allahtan başka kimse engelleyemez ve kendisine yapılan duayı da geri çevirmez.Zaten yapılan dua gene onadır.
Allah Türkü korusun,yeri geldiğinde Allah bütün müslümanları korusun,Allah anamızı babamızı korusun vs.
Bir kez daha belirtiyorum.Allah sadece Türkleri korusun değil.Allah Türkleri korusun
Bilmem anlaşıldımı.
Ülkücüler(!) has olmayanlar ve olanlar diye ikiye ayrılıyormuş onu bilemiyorum..Şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi aynı şekilde düşünüyor çünkü..!!
Dini kendi ideolojilerine göre yorumluyorlar..Ona göre yaşıyorlar dini..Dinde sence bence diye bir şey asla olmaz..Ama bunlar kendi kafalarına göre ellerinde delil olmadan dini emirleri kendi kafalarına göre yorumluyorlar..Çok büyük bir hata..Dini emirleri(Kuran'ın emirleri) ancak ictihad ehli alimler yorumlar..Bizlerde ona göre uygularız.. Kalkıpta o zamanda böyleydi bu zamanda böyle diyemezsiniz arkadaşlar..Dini zamana göre uyarlamakta günahtır..Ehli olmadığınız konularda yorumlar yapmayın.. Güzel dinimizi basit ideolojilerinize alet etmeyin.. Gerçek müslüman tuttuğu takımla,partiyle vs belli olmaz..İyi bir müslüman diniyle böyle şeyleri kıyaslamaz bile.. İyi bir müslüman farklı fikirlere dahi sahip olsa herkes için hayırlı şeyler düşünür,karalamaz.. :-* Ülkücü olmanız yada chpli olmanız beni zerre kadar ilgilendirmez.. İnsanlığınızla belli edin kendinizi..İdeolojileriniz için verdiğiniz bu mücadeleyi dininiz içinde verin..!!
pardon ama ülkücülerin dini kendilerine göre yorumladığına dair bir örnek verebilirmisin.veremzsin.ama ben sana bir örnek vereyim.ILIMLI İSLAM diye bir şey çıktı.kim çıkardı bu fitneyi söylermisin.hani din zaman göre uyarlanmazdı.
Ilımlı islamın kaynağı ve menşeyi bellidir. Güne uyarlamak diye algılanması da İslam adına yanlış olur. Bundaki kasıt, herzaman olduğu gibi İslamın bayraktarlığına açıılan kasıtlı bir mücadelenin tezahürü olarak karşımızda durmaktadır. Bakış açımız bu olmalıdır. Başka tarafa çekersek yanlış anlaşılmara gebe kalır bu ifade ...
Ülkücüler(!) has olmayanlar ve olanlar diye ikiye ayrılıyormuş onu bilemiyorum..Şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi aynı şekilde düşünüyor çünkü..!!
Dini kendi ideolojilerine göre yorumluyorlar..Ona göre yaşıyorlar dini..Dinde sence bence diye bir şey asla olmaz..Ama bunlar kendi kafalarına göre ellerinde delil olmadan dini emirleri kendi kafalarına göre yorumluyorlar..Çok büyük bir hata..Dini emirleri(Kuran'ın emirleri) ancak ictihad ehli alimler yorumlar..Bizlerde ona göre uygularız.. Kalkıpta o zamanda böyleydi bu zamanda böyle diyemezsiniz arkadaşlar..Dini zamana göre uyarlamakta günahtır..Ehli olmadığınız konularda yorumlar yapmayın.. Güzel dinimizi basit ideolojilerinize alet etmeyin.. Gerçek müslüman tuttuğu takımla,partiyle vs belli olmaz..İyi bir müslüman diniyle böyle şeyleri kıyaslamaz bile.. İyi bir müslüman farklı fikirlere dahi sahip olsa herkes için hayırlı şeyler düşünür,karalamaz.. :-* Ülkücü olmanız yada chpli olmanız beni zerre kadar ilgilendirmez.. İnsanlığınızla belli edin kendinizi..İdeolojileriniz için verdiğiniz bu mücadeleyi dininiz içinde verin..!!
pardon ama ülkücülerin dini kendilerine göre yorumladığına dair bir örnek verebilirmisin.veremzsin.ama ben sana bir örnek vereyim.ILIMLI İSLAM diye bir şey çıktı.kim çıkardı bu fitneyi söylermisin.hani din zaman göre uyarlanmazdı.
Ilımlı islamda tıpkı Türban olayı gibi sonradan uydurulmuştur..Uyduranlarda bizler değiliz..Ülkücülerin dini kendi kafalarına göre yorumladıklarıda sizin yazdıklarınızda apaçık görünüyor..Yorumlarınızdan,düşüncelerinizden cehalet fışkırıyor kardeşim..Buyurun beraber inceleyelim.. ;)
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
tanrı kelimesini kullanmayı faşitlikle itham etmek kara cahil olduğunu gösterir.tanrı(aslı tengri dir) Allah ın Türkçedeki karşılığıdır.yani yaratıcı vesaire.eğer peygamber efendimiz arapların içinden değil de TÜRK lerin içinden çıksaydı tengri dicektik.yani biz TÜRK olduğumuz için,veya TÜRK çemizi yozlaştırmamak adına tanrı kelimesini kullanmamızda ne gibi sakınca olabilir.
Öncelikle şu yukardaki yorumunuza bakalım..Rabbim kimseyi cehaletle sınamasın..Bizim dinimizde Tanrı lafzı yoktur.. Allah(c.c) 99 ismi vardır ve içlerinde tanrı kelimesi geçmez..Ülkücülerin özenti uydurmasıdır bu..Açıkçası ben Müslümanım diye geçinen kardeşlerimden bunu duyunca utanıyorum.. İşte size kendi kafasına göre dine yorum getiren bir düşünce..
Alıntı:
şimdi siz zırt pırt diyorsunuz ya başka milletleri kendinizden küçük görmeyin diye.bak güzel kardeşim Allah (CC) peygamberlerini hangi kavimlere göndermiş.en sapkın en berbat kavimlere göndermişki önce o pislikler temizlensin sonra da kendi nuru dünya ya hakim olsun diye.niye TÜRK lerin içinden hiç peygamber çıkmamış?çünkü TÜRK hiç bir zaman sapkınlık içinde olmamıştır.kendi bağrından peygamber çıkmamasına rağmen göktanrı inancı ile o güne kadar Allah inancına en çok yaklaşmış millettir TÜRK milleti.
Buyurun bir uydurma yorum daha Allah Peygamberleri sapkın kavimlere göndermemiştir..Öyle olsaydı Efendimiz(sav) i tüm ümmete göndermezdi.. :-* Bizlerin arasındanda sapkın olanlarımız yokmu..? Annesini bıçaklayan,Allah'a küfr eden ve daha bir çok sapkın davranışlar.. Allah peygamberleri insanların hepsine,islamı öğretmek,Ona kulluk ve ibadet etmemiz için, öğretici,eğitici,yol gösterici olarak göndermiştir..Sizin dediğinize göre düşünürsek biz gayet iyiyiz..O halde biz Peygamberimizin sünnetlerine nasihatlerine uyma gereği duymayalım,nasıl olsa sapkınlar için gönderilmiş,ee bizde sapkın değiliz(!) Türkler mükemmeldir ya zaten..Araplardanda üstündür..(!) bunlar sizin deyimleriniz.. Ama mantıken düşündüğünüz vakit kimse kimseden ne daha fazla üstün ne daha fazla alttadır.. Üstünlük ırkla,ideolojilerimizle,rengimizle,dilimizle belli olmaz..Üstünlük takvayladır.. Gerçek müslüman ırkını dğer ırklardan üstün tutmaz.. Türk yada kürt yada arap..Önemli olan insanlıktır.. :-*
Alıntı:
lakin arap milleti peygamber efendimizin vefatı ile hemen iktidar güç hırsına kapılarak dini yozlaştırmaya başlamışlardır.peygamber efendimizin vefatından çok kısa bir süre geçtikten sonra peygamber efendimizin biricik damadına isyan etmiş,halifelik mücadelesi uğruna kan dökmüşlerdir.halife olacak kişi seçimle gelirken arapların sapkınlıkları yüzünden babadan oğula geçen bir makam haline gelmiştir.ve daha sayamayacağım kadar zarar vermişlerdir İSLAM dinine
şimdi ben kendi milletimi araplardan daha üstün olarak görüyorsam;bu,''ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR'' anlayışına asla ters olmaz.senin deyiminle faşist de olmam.
YÜCE Allah ın (cc) YER YÜZÜNDEKİ KIRBACI OLURUM...
Rabbim sen şaşırtma bizleri..Şimdi ülkücülerin arasından bir tane densiz çıksın..Size,dininize vs küfür etsin,kendi menfaatleri uğruna fitne çıkarsın ve onun arkasından doğal olarak bir kaç densiz daha gitsin.. Bizde '' İşte bütün ülkücüler böyledir,şöyledir'' diye atıp tutsak, siz bize ne dersiniz..? ;) Her ırktan,her dilden,her dinden insanın içinde farklılıklar,sapkınlıklar gayet tabi olabilir..Dünyanın kanunu böyle..Biz bunu iyiilerle kötüler diye ikiye ayırıyoruz.. :-* Siz bazı yaşanmaması gereken ama Allah'ın takdiri,yaşanmış olan olumsuz şeyler yüznden tüm arapları aynı kefeye koyarsanız bende size ne derim biliyormusunuz..? ;) Allah'ın sopası var,nereden geleceği belli olmaz,sağınıza solunuza dikkat edin derim.. Üstünlük ırkta değil takvadadır..Siz ırkından değil müminliğinizden,kulluk vazifelerinizden sorguya çeklieceksiniz..!! Allah size ''sen Türkmüydün..? Sen niye araptın..?'' diye sormıyacak.. :-* ''Sen Allah için,benim için ne yaptın'' diye soracak..''Sen ırkın için kaç kişiyle kavga ettin,kaç mümin kardeşinin farklı fikirleri için kaplerini kırdın'' diye mutlaka hesap soracaktır..
Kul hakkı Allah'ın affetmiyeceğini haber verdiği en büyük günahlardan..Yeter artık..!! Hakkında çok iyi bilgi sahibi olmadığınız onlarca insan hakkında suizanda bulunmayın..Kul affeder Allah affetmez.. :-* Beni tanımıyrsunuz bende sizi..Kimse kimseden daha iyi müslümanım diyemez..! O Ancak Allah'ın takdiri ve bilgisi dahilindedir..Siz kimsiniz..? Necisiniz..?
Sizin gibi düşünenler yüzünden bazen gerçekten Türklüğümden utanıyorum.. Böyle basit ideolojilere saplanmış bir Türk olmak yerine,Şerefli,dini için çaba gösteren,fikirleri farklı olduğu için mümin kardeşinin kabini kırmayan bir arap bir kürt olmayı yeğlerdim..!! Irkımla değil Allah'a kulluğumla övünürüm her daim.. Irkım yahudi soyundanda gelebilirdi belki..Belki bir hristiyan evladı olupta sonradan hidayete eren,doğru yolu gören biride olabilirdim..Irk nedir..? Siz soyağacınızdan eminmisiniz..? Kimblir soyunuzdan kaç soysuz çıktı..Kimbilir bizim soyumuzdan kaç kafir çıktı..? Yeter artık..Irk diye diye öleceksiniz..!! Mezarda ırkınız kurtarıcınız olmayacak..Oraya iyilik ve kötülüklerinizle gireceksiniz..!! :-* Alllah kimseyi şaşırtmasın kardeşim..!!
varya duyguseli kesinlikle hakettin bir artıyı...hatta bir saat geçsin bir tane daha vereceğim...çok güzel anlatmışsın ama eminim ki bunda da üste çıkacak bir yorum bulacaklardır ;)
varya duyguseli kesinlikle hakettin bir artıyı...hatta bir saat geçsin bir tane daha vereceğim...çok güzel anlatmışsın ama eminim ki bunda da üste çıkacak bir yorum bulacaklardır ;)
Teşekkür ettim..Olsun çıksınlar üste..Onların sözü kendilerine geçer..Allah2ın yanında haklı haksız kesinlikle bellidir..Takdir ona kalmış..Biz görevimizi yapalım maksat vicdanımız rahat olsun.. :
Allah insan olan insan gibi yaşayan herkesi korusun...
Biraz merhameti sevgisi olan herkesi korusun...
Dürüst iyi insanların hepsini korusun...
İster hristiyan olsun ister musevi dua eden herkesi korusun...
Dinimizde kafir olan için hayır duası etmek günahtır Berilcim..İyi niyetinden şüphem yok..Elbette insan olarak kimselerin zarar görmesini istemeyiz..Ama kafirler için hayır duası edilmez tatlım..Ancak hidayetleri için edebilirz..Alah doğru yola çevirsin diye temenni edebilirz..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi korusun..Doğru yolda olmayan kafirleride doğru yola yöneltsin,hidayet etsin..!! (+)
Hayır ben böyle bir şeye katılmıyorum...Her şeyden önce insanım ve yararlı birer insan olanlara dinlerine bakmadan dua ederim...Ve bu noktada belkı çok büyük tepki alacağım ama (bu benim doğrumdur) günah haneme işlencek olsada ben hak eden kimseden sırf dinleri için hayır duamı esirgemem...Çünkü ne hristiyanlar varki birçok müslümandan daha insan...
Hayır ben böyle bir şeye katılmıyorum...Her şeyden önce insanım ve yararlı birer insan olanlara dinlerine bakmadan dua ederim...Ve bu noktada belkı çok büyük tepki alacağım ama (bu benim doğrumdur) günah haneme işlencek olsada ben hak eden kimseden sırf dinleri için hayır duamı esirgemem...Çünkü ne hristiyanlar varki birçok müslümandan daha insan...
Niye tepki olsunki ,İyi niyetle yapılan hiç bir duanın günah olacağını zannetmiyorum kardeş.Rahat olabilirsin.
Niye tepki olsunki ,İyi niyetle yapılan hiç bir duanın günah olacağını zannetmiyorum kardeş.Rahat olabilirsin.
Sağol arkadaşım ben de öyle zannediyorum...Ama bunun kararını vermek bize düşmez tabiki...Ben sadece günah olsa dahi dualarımı esirgemeyeceğimden bahsediyorum o kadar...
Allah insan olan insan gibi yaşayan herkesi korusun...
Biraz merhameti sevgisi olan herkesi korusun...
Dürüst iyi insanların hepsini korusun...
İster hristiyan olsun ister musevi dua eden herkesi korusun...
Dinimizde kafir olan için hayır duası etmek günahtır Berilcim..İyi niyetinden şüphem yok..Elbette insan olarak kimselerin zarar görmesini istemeyiz..Ama kafirler için hayır duası edilmez tatlım..Ancak hidayetleri için edebilirz..Alah doğru yola çevirsin diye temenni edebilirz..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi korusun..Doğru yolda olmayan kafirleride doğru yola yöneltsin,hidayet etsin..!! (+)
Müslümaan isek müslümanlığın emirleirni,gereklerini kabul etmişiz demektir..!! Dinimizde senin doğrun benim doğrum olmaz..!! Dinde Sadece Allah'u Teala'nın doğruları vardır..!! Dinimiz kafir olana hayır dua etmeyi haram kılmıştır..Haram olanı yapmakta çok büyük günah,Allah'ın emrinede muhalefet etmek şirktir,küfre sokar insanı Allah muhafaza..Her konuda saygı duyuyorum fikirlerine Berilcim ama dinim konusunda ve böyle önemli bir husuta bu fikre saygı duymuyorum..Siz bilirsiniz diyorum..Ben sadece uyarımı yaptım..Görevimdir uyardım..Gerisi size kalmış..Allah ile sizin aranızdadır elbette,Allah şaşırtmasın diyorum..
Selametle.. ;)