|
![]() |
#1 |
![]() Türkiye’nin krizi atlatmaya başladığını söyleyen Erdoğan, hükümetin kriz tedbirlerini eleştiren muhalefete sert çıktı: "Birileri rakamlar tırmanınca zil takıp oynuyor. En az zarar gören biz olacağız" dedi...
Partisinin Afyon İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ekonomik gündeme ilişkin mesajlar verdi. "Sanayide daralma yaşandı birileri zevkten dört köşe oldu" diyen Erdoğan, ihracatın yeniden toparlanacağını, ekonomide iyileşme yaşanacağını savundu. Dünyada küresel bir finans krizinin yaşandığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bunu görmek göz, izan ister" ''Ben ne dedim, 'bu bizi teğet geçecek', muhalefet ne dedi 'teğet geçmedi, vurdu geçti, gönlümüzü deldi geçti', Dedik, 'göreceğiz, en az zarar gören biz olacağız'. Yine aynı şeyi söylüyorum. Rakamlar şöyle biraz toparlanmaya başlayınca, hemen zil takıp oynamaya başladılar. Ama biz dedik ki, 'hayır geçicidir, göreceksiniz'. İşte buyurun, yeni yeni rakamlar oluşmaya başladı. Bakınız her şey olumlu istikamette gelişiyor. Enflasyon biz geldiğimizde yüzde 30'du, şimdi yüzde 6'ya indi. Aradaki fark 24 puan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde böyle bir enflasyon yok. Bu fark, benim milletimin cebinde kaldı. Biz bunu başardık. Devletin borçlanma faizi yüzde 11'lere düştü. MB'nin açıkladığı faiz oranı tek haneli rakamlara düştü. Bu ülkede, yüzde 7500'lere çıkmıştı. Şimdi tek hanede bakın... Buralara durup dururken gelmedik, ama bunu görmek için göz ister göz...'' "Zevkten dört köşe oldular" Sanayide 2-3 ay daralma yaşandığını, birilerinin ''zevkten dört köşe olduğunu'' ifade eden Başbakan Erdoğan, yeni gelen rakamlara bakıldığında, sanayideki daralmanın hamleye dönüştüğünü anlattı. Erdoğan, ''Artacak, bunlar aşılır, göreceksiniz. İhracatımızda düşüş yaşandı, yeniden toparlanacak. 100 milyar doların üstüne bu yıl sonu itibarıyla inşallah ulaşacağız'' dedi. Milletin rehberliğinde yollarında yürüdüklerini anlatan Erdoğan, ''AK Parti bu ülkeye, bu millete hayal kırıklığı yaşatmadı, bundan sonra da yaşatmayacak'' diye konuştu. CHP nerede varsın onu söyle? Anayasa değişiklikleri konusunda muhalefetin uzlaşmaz tavır gösterdiğini belirterek CHP'ye tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: ''(Oturalım, konuşalım ne yapabiliriz), bunu söylemek yok. Daha baştan 'hayır biz yokuz'. Yani bir sıkıntı yok mu? Gel bunları beraber konuşalım, kolektif akıl oluşturalım ve bu kolektif akılla beraber bu işin üzerine gidelim. 'Hayır biz hiçbirinde yokuz'. Nerede varsın? Hiçbir müzakere, hiçbir mutabakat çalışmasında yoksunuz. Müzakere kapılarını peşinen kapatıyor, diyalog kurmak yerine duvar örmeye çalışıyorlar" İşgal bitmeden sınır açılmaz Başbakan Erdoğan, Dağlık Karabağ'ın işgali sona ermeden, Ermenistan sınırının açılmasının söz konusu olmayacağını söyledi. TRT Türk'ün açılışında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ile ilişkilerde sorun bulunmadığını belirtti. Oluşturulan dezenformasyon ortamından rahatsızlığını dile getirer Erdoğan, Ermenistan'la ilişkiler konusunda da tarihsel iddiaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, ortak sınır kapısının açılmasının ön koşulunu tekrarladı. “Gerilime fırsat vermeyeceğiz” Erdoğan, "Burada bir sebep-netice ilişkisi var. Bu ilişkiye gelince kapılarla ilgili konuda bir defa Dağlık Karabağ, Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. 1 milyon Azeri tehcire zorlandı. Biz kapıları kapattık. Sebep işgal, netice kapıları kapatmamız. O zaman sebep kalksın, biz kapıları açalım" dedi. “Anayasa değişikliğinin boyutuyla ilgili konularda tartışmalar devam ediyor” şeklindeki hatırlatma üzerine de Erdoğan, "Gerilime fırsat verecek hiçbir kanunu da görüşmekten yana değiliz'' diye konuştu. Baykal’a ‘Nazım Hikmet’li gönderme Partisinin Afyonkarahisar İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği çalışmalarına değinen Erdoğan, milletin iradesi üzerine hiçbir güç kabul etmediklerinin kaydederek. ''6.5 yıl boyunca milletimizin verdiği yetkinin dışına asla çıkmadık'' diye konuştu. Anayasa değişikliği konusunda daha görüşmeye başlamadan "hayır uzlaşmayacağız" şeklinde açıklamalar yapan CHP lideri Baykal'ı eleştiren Erdoğan, dürüst, ilkeli, demokratik siyaseti kendilerine şiar edindiklerini belirterek şöyle konuştu: “Elbetteki yanacağız...” ''Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş, 'Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.' Yıllar boyunca bu söz, adeta bir slogan gibi tekrarlandı durdu. Elbette ki yanacağız. Yandım, piştim, oldum var ya... İşte o... Başka türlü olmaz. Biz de diyoruz ki, elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelesinde buradan nasibimizi alalım. Söz konusu olan Türkiye ise gerisi teferruattır." bugün.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|