05-16-2009, 23:28 | #1 | ||||
Askerlik vatan borcu mudur?
Nette biraz araştırma yaptım. Bir kaç kişinin yorumlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca bu fikilerin tamamına katılmaktayım. 1.yorum
2.yorum
4.yorum Alıntı:
Yorumcuların yorumları son derece sağlıklı. Özellikle 4. yorum benim düşüncelerimi tam tamına yansıtıyor. Bu konu ile ilgili varsa fikilerinizi alalım?
|
|||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-16-2009, 23:43 | #2 |
vatan borcu, tabiri caizse; şehadete giden anayol...
benim yasadığım hayata göre biraz konfor yönünden eksik ama olsun... havasını soluyorsam borcumdur... kardeslerimi, annelerimi, dedelerimi korumak görevi bana yuklendiyse seve seve yerine getiririm |
|
05-16-2009, 23:50 | #3 |
Asker ocağı , Peygamber ocağıdır.Oradaki yapılan her görev kutsaldır. İnsan okula gider 1 adam olur , askere gider 2 adam olur , evlenir 3 adam olur derken bu zincir böylece devam eder. Bizim atalarımız eskiden askerlik yapmayana kız vermezlermiş , dedemler anlatırdı. Artık askerliğin önemini ve derecesini burdan ölçün
Konu YuZaRSiF tarafından (05-16-2009 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
05-16-2009, 23:53 | #4 |
Askerlik vatana hizmettir...İleride bir savaş çıktığından bu ülkeyi bizler koruyacağız...İnsanlar kendi kendilerine borç yapamaz ne yaparsak kendimize yaparız... askerliğimizi hakkıyla yeri getirsek gerekli askeri bilgileri alırsak eminim dış güçlerde bizimle savaşa girmekten kaçınacaktır...
|
|
05-16-2009, 23:57 | #5 |
Böyle bir konuyu bizim gibi bir ülkede dile getirmek ne bileyim bana biraz saçma geldi. Biz askerliğe tamamen farklı bir şekilde bakıyoruz anlamı çok büyük...
|
|
05-17-2009, 00:14 | #6 | |
Alıntı:
Şener Euygur gibi bir adamları görünce benim kafamda ki kutsal Peygamber ocağı tabiri tamamen yıkıldı.Öncelikle askeriyenin bu ve bunun gibi adamalrdan temizlenmesi gerekir...bu temizlikde bize düşer.... |
||
05-17-2009, 00:15 | #7 | |
Alıntı:
Allah tasviye edenlerden razı olsun... |
||
05-17-2009, 00:32 | #8 |
Hepsi haklı.
Yakın arkadaşlarımdan biliyorum.Bir de gelip uzun süre psikolojisi düzelmeyen arkadaşlarım var ki.. Ahh |
|
05-17-2009, 00:57 | #9 |
Birçok yakınımızdan duyuyoruz askeriyedeki saçma sapan uygulamalardan rahatsız oldukarını söylüyorlar...ve hatta çoğu silah tutmayı öğrenmeden geri dünüyor..
|
|
05-17-2009, 00:58 | #10 |
Askerlik..
Mustafa Kemal'in, "seçme ve seçilme hakkı" isteyen kadınlara o hakkın verilmesi karşılığında yapmalarını istediği vazife(ve bu istekte tam on yıl direnerek..) Yani o kadar önemli.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|