AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 06-10-2009, 07:24   #11
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu şey gibi değil mi?Televizyonlarda var ya.İzdivaç filan?
izdivaç programlarının göründüğü kadarıyla aynı yani kamera arkasında ne oluyor bilinmez ama bir nevi ona benziyor çünkü aynı şekilde tanıştırılıyor....
tek fark önce tanıtım sözlü oluyormuş genelde erkeğin annesi kızı görür ve tanır sonra erkeğe anlatırmış bundada görüntüde var sesde ;)
şuda varki bu günkü programlar başta benzesede şimdiki durum farklı...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 10:01   #12
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Allah razı olsun, çok ince ve aslında sıkıntısıda o nisbette büyük bir konuya değinmişsin...Öncelikle; evlilik öncesinde tanışma, bir tanıma süreci tabikide olmalıdır.Fakat bu tanışma süreci, dinimizin emrettiği çerçevede, çizgileri koruyarak olmalıdır.. Evlenecek olan kız ve erkek ancak dinimizin emrettiği çerçevede görüşebilir, görüşme yapabilirler...

Ama malesef, bu tanışma süreci zamanla sınırsız bir hale getirilmiş, tüm çizgiler yok edilerek flört ya da çıkma diye isimlendirilerilen ve artık çok normal görülen kavramlara yüklenmiştir... Tvlerde bunu tam anlamıyla desteklemekte, dizilerde gençlere "çağdaş bir tavır (mış)" gibi gösterilmektedir.

Flört ederek tanışmak diye bir şey olamaz, flört denilen şey iffeti elden çıkarabilir... Çünkü bir flört bir ikincisinide zemin hazırladığına göre, varın siz kişide oluşan ahlak,edep tahribatını düşünün.
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 10:15   #13
Kullanıcı Adı
İmam'ın Kayığı
Arkadaşlar. Yirmibirinci yüzyıldayız. Birileri hala daha görücü usulu evlilikten söz ediyor. Bu ne saçma şeydir ki, birileri gelip benim evleneceğim kıza karar veriyor. Kardeşim ben bir bayanı beğenirim eğer aramızda bir şeyler varsa bir süre flört ederim, gezerim, konuşurum sohbet ederim gerçekten evlenmek istiyorsam evlenirim. Kafama uyarsa. Ama birileri kalkıup bana kız beğenecektanışındiyecek yok canım. Ama hala daha sitedeki genç beyinlerin böyle ilkel bir şeyi tartışmasına mana veremiyorum. Turk_of_the_TOON sen hiçbir kızla çıkmadın mı? flört etmedin mi? Elini vicdanına koyda söyle. Yukarıda Allahutealanın huzurunda doğruyu söyle.
İmam'ın Kayığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 10:23   #14
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
İmam'ın Kayığı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar. Yirmibirinci yüzyıldayız. Birileri hala daha görücü usulu evlilikten söz ediyor. Bu ne saçma şeydir ki, birileri gelip benim evleneceğim kıza karar veriyor. Kardeşim ben bir bayanı beğenirim eğer aramızda bir şeyler varsa bir süre flört ederim, gezerim, konuşurum sohbet ederim gerçekten evlenmek istiyorsam evlenirim. Kafama uyarsa. Ama birileri kalkıup bana kız beğenecektanışındiyecek yok canım. Ama hala daha sitedeki genç beyinlerin böyle ilkel bir şeyi tartışmasına mana veremiyorum. Turk_of_the_TOON sen hiçbir kızla çıkmadın mı? flört etmedin mi? Elini vicdanına koyda söyle. Yukarıda Allahutealanın huzurunda doğruyu söyle.
Yooooo hiç çıkmadım....
şimdiye kadar ne bir kızın elini tuttum nede başka bişey.....
Görücü usulünde birileri sana kız beğenmezki tavsiyelerde bulunur isteyip istememek sana bağlıdır.....
İzdivaç programlarını ağzı açık izlersiniz ama onla eş değere sahip görücü usulünü çağ dışı diye adlandırırsınız yapmayın lütfen....
Alt 06-10-2009, 10:25   #15
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Alıntı:

Flört sizin için gayet normal bir tavır,sadece tanışma hissi verebilir, ama İslam Dini'nde flörte yer yoktur, evlilik öncesi tanışmanın bir sınırı vardır, sınırsızlık her iki tarafı da yıpratır. Bir flört bir diğerine zemin hazırladığına göre , kişiler üzerindeki ahlakî tahribatı düşünebiliyor musunuz ?

Görücü usulu derken, tabiki zorla kız vermek yahut almaktan bahsetmiyoruz, ailelerin gözetiminde bu tanışma faslı olmalıdır, onu kastediyoruz.
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2009, 10:36   #16
Kullanıcı Adı
İmam'ın Kayığı
Ben zaten o bayanı seviyorsam ve evlenmeyi düşünüyorsam, ailemle tanıştırırım. Ama kalkıp birilerinin benim fikrimi sormadan etmeden ''falancanın kızı şöyle böyle tanışın'' ya da '' X hanımın bir oğlu varmış, şöyle böyle tanıştıralım'' demesi son derece saçma. Ben bir kızdan hoşlanırsam evlenirim. Bu görücü usülünde, gençlerin fikri ikinci plana atılıyor. Ayrıca ülkemizde, görücü usulu denen bu evlilik türünde boşanmalar daha fazla. Çünkü neden, kişiler kendi kararlarını kendileri vermiyor, onlar yerine aileler karar veriyor. Benim hayatımı sürdüreceğim hanıma ben karar veririm ben tanışır çıkar flört ederim, eğer benim kafama uyuyorsa, gerçektenhayatyımı bırleştireceğim birisi ise zaten aileme tanıştırırım. Bana görücü usulu son derece saçma geliyor.
Alt 06-10-2009, 10:42   #17
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Ben zaten o bayanı seviyorsam ve evlenmeyi düşünüyorsam, ailemle tanıştırırım. Ama kalkıp birilerinin benim fikrimi sormadan etmeden ''falancanın kızı şöyle böyle tanışın'' ya da '' X hanımın bir oğlu varmış, şöyle böyle tanıştıralım'' demesi son derece saçma. Ben bir kızdan hoşlanırsam evlenirim. Bu görücü usülünde, gençlerin fikri ikinci plana atılıyor. Ayrıca ülkemizde, görücü usulu denen bu evlilik türünde boşanmalar daha fazla. Çünkü neden, kişiler kendi kararlarını kendileri vermiyor, onlar yerine aileler karar veriyor. Benim hayatımı sürdüreceğim hanıma ben karar veririm ben tanışır çıkar flört ederim, eğer benim kafama uyuyorsa, gerçektenhayatyımı bırleştireceğim birisi ise zaten aileme tanıştırırım. Bana görücü usulu son derece saçma geliyor.
Birincisi sana görücü usulünü yanlış tanıtmışlar....
İkincisi boşanmalar bu batı kültüründen gelen saçma flörtden geliyor evlenmeden evli gibi yaşamak Gökmen kardeşimin dediği gibi oluyor ve gençler bir birlerini taşıyamamaya başlıyor

Ve şuda bir gerçek ki herkes biliyor bu flört işinde evlenecek kız aranmıyor ve belirli bi amaca ulaşmak için flört ediliyor amaca ulaşılınca ayrılılıyor bunu sen bizden iyi bilirsin....
Alt 06-10-2009, 10:50   #18
Kullanıcı Adı
İmam'ın Kayığı
turk_of_the TOON sana tekrar soruyorum. Sen hiç bir kızla flört etmedin mi? Hiç bir kızla çıkmadın mı? Hayır efendim saadece tek bir amaç için çıkılmaz. Çevremizde günümüzün gençleri saadece malum heves için çıkıyorlar ki bunlarda çoğunlukla senin yaşlarındaki gençler turk_of_the_TOON. Ayrıca görücü usulu ile evlilikte boşanmalar fazla ve boşanmayanlarda aile baskısı yüzünden boşanmıyorlar. Çünkü maalesef ki günümüzde hala daha ataerkil toplumlarda erkek evin direği, evin reisi olarak görülüyor. Ben bir erkek olarak buna karşıyım. Görücü usulu evlilikler daha ziyade kültür düzeyi düşük, kesimlerde meydana geliyor. Kadın kocasından dayata yese ''kocandır döverde severde'' gibisinden yanıtlar alıyor ailesinden. Ama flört aşaması geçirilen bir evlilkikte, çiftlerin birbirilerini tanıma faslında, taraflardan birileri eğer birşeylerden hoşnut değilse ayrılabilirler. Ama maalesef ki görücü usulu dediğimiz olayda kadın belkişde o erkeği sevmiyor hoşlanmıyor saadece kendine biçilmiş kıyafeti ona giydiriyorlar bu son derece yanlıs ilkel ve kadını hıçe sayan bir tutum.
Alt 06-10-2009, 10:58   #19
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
turk_of_the TOON sana tekrar soruyorum. Sen hiç bir kızla flört etmedin mi? Hiç bir kızla çıkmadın mı? Hayır efendim saadece tek bir amaç için çıkılmaz. Çevremizde günümüzün gençleri saadece malum heves için çıkıyorlar ki bunlarda çoğunlukla senin yaşlarındaki gençler turk_of_the_TOON. Ayrıca görücü usulu ile evlilikte boşanmalar fazla ve boşanmayanlarda aile baskısı yüzünden boşanmıyorlar. Çünkü maalesef ki günümüzde hala daha ataerkil toplumlarda erkek evin direği, evin reisi olarak görülüyor. Ben bir erkek olarak buna karşıyım. Görücü usulu evlilikler daha ziyade kültür düzeyi düşük, kesimlerde meydana geliyor. Kadın kocasından dayata yese ''kocandır döverde severde'' gibisinden yanıtlar alıyor ailesinden. Ama flört aşaması geçirilen bir evlilkikte, çiftlerin birbirilerini tanıma faslında, taraflardan birileri eğer birşeylerden hoşnut değilse ayrılabilirler. Ama maalesef ki görücü usulu dediğimiz olayda kadın belkişde o erkeği sevmiyor hoşlanmıyor saadece kendine biçilmiş kıyafeti ona giydiriyorlar bu son derece yanlıs ilkel ve kadını hıçe sayan bir tutum.
Yukarıya yazdım ama okumadın galiba Hiç bir şekilde bi kızla çıkmadım ve flörtde etmedim.......

Çevremizdeki gençler geleceğin babaları olacak yada anneleri öyle gayri ahlaki işler peşinde koşan insanların çocuklarının nasıl olacağını düşünmek bile istemiyorum (allah korusun)

flörtte birbirleri tanıyorlar yapacaklarını yapıyorlar sonrada ayrıl başkasıyla ya siz değilmisiniz zaten sağlıklı evlilik 3 yıl sürer sonrası bozulur diyen.....

Dayak işne gelince bayana el kaldırmak ne kültürümüzde vardır nede dinimizde am siz kadın hakları adı altın kocaları saygısılık yapmayı hakaret etmeyi teşvik ederseniz erkekde insan ve bir yere kadar dayanır ve dikkatiniz çektimi bilmem ama kadınına dayak atanlar genelde sarhoş dinden ve kültürden uzak aşşağılık varlıklardır.....
Alt 06-10-2009, 11:05   #20
Kullanıcı Adı
İmam'ın Kayığı
turk_of_the_TOON sen demek ki kendi kuranındaki ayeti bilmiyorsun, ya da işine gelmiyor. Bu bir ayrıca sen sana biçilen kıyafeti giyerek zaaten biri ya da birilerinin boyunduruğu altına girmey6i kabul etmiş oluyorsun bu da iki. Sana şunuda söyliyim , ben ''flörtü savunuyorum'' dediysem o flört aşamasında o kızla cinsi birliktelik yapacağım anlamına gelmez tamam mı? Sonuçta o kızında bir hayatı var ve neden ben o ayrılırsam kızın geleceğıni elinden alayım. Flört etmek saadece gez toz , ye iç, canın çekerse birlikte ol işine gelmedimi ayrıl demek değildir ve ben buna TAMAMEN KARŞIYIM. Çünkü sadece cinsi birliktelik için çıkanlara kızlara ne bayan gözü ile bakarım ne de erkeklere erkek gözü ile. Çünkü onların yaptıkların ı zaten tabiattaki mahlukatlar zaten yapıyor. O mahlukatlar hiç olmazssa doğalarının gerektirdiğini yapıyorlar. Sırf heva'sı için değil. Ama şu bir gerçek ki, flört aşamasında tabiki çiftler arasında temaz olacak. Yani elele tutuşmak sarılmak v.s. Ama sırf cinsi münasebet için çıkılmasına SON DERECE KARŞIYIM. Kuran da yok mu ayet, ''kadınlarınızı dövebilirsiniz'' diyen. Sana o ayeti hatırlatırım. Nasıl islamda kadına dayak yokmuş.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)