AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-12-2009, 03:01   #41
Kullanıcı Adı
AKMümin
başbakanımızın lafını yediği falan yok bence. dtpliler başbakan görsün, bundan sonra adam olucaklardır Allahın izniyle... gavurlarla konuşa konuşa gavur olmuşlardı, şimdi artık türkiyeye hizmet edecekler Allahın izniyle.. hayırlı bir görüşme oldu.
AKMümin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2009, 16:17   #42
Kullanıcı Adı
bryan
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bay çok bilmişlerin hepsine soruyorum.Kürt sorunu nedir ve nasıl çözülmeli?

Bu konunun dışına çıkacak olan bütün yazılarınız silinecek.
öyle bi sorun yok
bryan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2009, 21:40   #43
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Alıntı:
Emir Timur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakanımız biraz lafını yemiş gibi oldu ama olsun. Sonuçta önemli olan barış ve kardeşliğimizi sağlamak. DTP'de inşallah bölücü terör örgütü pkk'nın siyasal kanadı olmayı bırakır.
Arkadaşım seni anlıyorum ama dtp yi pekaka nın siyasi kanadı olduğunu söylemişsin .
Aslında yanlış görüyorsun .O senin kanat olarak gördüğün kuyruktur .Yani pekaka nın kuyruğudur.
Malum son seçimlerde bu kuyruğu çok salladılar ve karşılığını da fazlası ile aldılar.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-12-2009, 21:46   #44
Kullanıcı Adı
Emir Timur
Sayın Başbakanımız her şeyin en doğrusunu bilir. Başbakanımız bölücü terör örgütü pkk'nın elebaşı Apo denen bebek katili ile bile görüşse, bir bildiği vardır. Zaten bir kere kendisine ''Sayın Öcalan'' demişti. O yüzden açılımların önünü kesmeye çalışmayınız, bölücülerin kuyruğu ile görüşen Başbakanımıza destek olunuz. Önemli olan kardeşliği sağlamaktır.
Emir Timur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2009, 19:13   #45
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
Alıntı:
Emir Timur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Başbakanımız her şeyin en doğrusunu bilir. Başbakanımız bölücü terör örgütü pkk'nın elebaşı Apo denen bebek katili ile bile görüşse, bir bildiği vardır. Zaten bir kere kendisine ''Sayın Öcalan'' demişti. O yüzden açılımların önünü kesmeye çalışmayınız, bölücülerin kuyruğu ile görüşen Başbakanımıza destek olunuz. Önemli olan kardeşliği sağlamaktır.

her şeyin en doğrusunu Allah bilir başbakanımızda insan olduğu için hata yapabilir.sayın öcalan diye yanlışlıkla dediğini düşünüyorum o şereefsize sayın diyeceğini hiç sanmıyorum.kendini bizlerle kardeş hissedenler zaten hiç sorun yaşamadı .yalnız kürt değil bu ülkede bir çok azınlık var.ben anlamıyorum kimsede kusura bakmasın kürt açılımı felan kabüllenemiyorum.herkez eşit haklara sahip zaten içeriği ne olursa olsun bu söz kürt açılımı sözü bile beni rahatsız ettti.burası Türkiye Cumhuriyeti ya sev ya terk et diyen başbakanımızı ben daha çok seviyordum.bu ülkeyi bir ev aile gibi düşünürsek bir evlat kalkıp babasına atasına diğer evlatlardan farklı olduğunu farklı haklar istediğini söyleyemez baş kaldıramaz babanın gözünde tüm evlatlar aynıdır.bu ülkedede yetmiş milyon insan birdir zaten hiç bir fark yoktur.çözüm yeri ekonimini güçlendirmek güçlü bir ülke olduğunu diğer ülkelere göstermektir.pkk kimlerin beslediği aşikar besleyenler çıkıpta bize akıl vermeye kalkmasınlar.hayırlısı olur inşallah.
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2009, 19:17   #46
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk bakışta vatanını seven her vatandaş gibi doğal olarak bende pkknın daha terör örgütü olduğunu kabul etmeyenler ile buluşmaya karşı durma vaziyetindeyim.

Fakat bu konu deyim yerinde ise üç boyutlu bir mesele.Kürt açılımının temel amacı pkkyı yok etmektir.Türkiye içinden aldığı desteği zayıflatarak terör örgütünün zayıflamasını amaçlamaktadır.Ve bu açılıma yorumumuz terör zihniyetine kayıp dtpye oy veren kürtlerin kandırıldığını söyleyerek "bu ülke sizide seviyor eşitsiniz ülkeyi seviniz" mesajı verip pkkyı zayıflatmak mı yoksa sadece vatansever kürtlere bu mesajı vermekmi?.

Tabikide ilk öngörü..

Bu noktada bakarsak zihnen katı terör görüşünde yumuşamaya başlayan bu zihniyetteki kişiler,kendi oy attıkları partinin lideriyle dahi görüşmeyi,onu dinlemeyi kabul eden bir başbakanın amacına nasıl bakar?

Tabiki dahada ılımlı ve destekleyici ..

Bu neyin yararınadır peki?

Açılımın işe yarar olmasına ve pkk terör örgütünün güç kaybetmesine..

Birde halkımızın büyük bir kısmı bu noktaya yalnızca ırksal temalı yaklaşmakta.Bu açılım yalnızca katı bir biçimde olan ırkçı zihniyeti yok etmek değil,ekonomik,sosyal her türlü sıkıntıda olan doğu illerinin gelişmesini,ilerlemesini sağlamak ve tırnak içine aldığım mesajı sürdürmektir.

Peki bu illerin büyük bir kısmı hangi partinin belediyesinin elinde?

Dtp..

Muhattapta doğal olarak liderleri..

Birde bu açıdan yaklaşmayı denesek?

saygılarımla..
güncelleyelim.

Başbakanımızın lafını yediğini,yanlış yaptığını düşünen akgençler bi okursa belki görüşleri değişebilir..
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-13-2009, 20:48   #47
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Dışarıdan bakıldığında homojen ve "yiğitliğe leke sürmeyen"bütünleşik bir DTP söz kousu olsa da, o tabelanın ardında birbirinden farklı amaçlar,hassasiyetler ve aslında kendilerininde henüz cevabını veremediği çok temel sorunlar mevcut.Bu anlamda DTP tamamlanmış bir etniteyi değil,bir oluşumu bir süreci ifade ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti 80 yıl boyunca yasakçılığı bir siyaset sanmıştır.Toplumun yeri geldiğinde "en vahşi"onan ve radikallerce kullanılan yanı dini veya kavmi kimliğidir.Bu en vahşi noktadan sınır geçirmek,değil sorunları çözmek çözümü imkansız bir sorun yaratmaktadır.Modern Türkiye devleti böyle bir sorun yaratmakla kalmamış;sonra onu yanlış muhataplarla çözmeye kalkışmıştır.Ne DTP nede PKK Kürt'leri temsil edebilir.Yukarı dediğim gibi DTP sadece bir sürecin temsilcisi...Türkiye'yi yönetenler uluş değil,millet ve medeniyet perspektifli tanımlarla sorunlara yaklaştıkça,oluşturulan yapay sınırların nasıl ortadan kalktığını ve Türk ile Kürt'ün nasıl sadece yurttaş değil aynı zamanda kardeşte oldukları görülecektir.
Kürt sorunu tıpkı Türkiye-Irak sınırı gibidir.Genelkurmay eski başkanlarından Karadayı "Bu sınır ileride sorun çıkarısın diye çizildi" diyor"bu sınır fiziksel olarak kontrol edilemez...Doğanın en vahşi olduğu yerden sınır geçiriyorsunuz."

Öncelikle Türk tanımı değiştirilmelidir.İnsanlardan başka bir kimliğe bürünmelerini nasıl söyleyebiliriz.Türk Türktür Kürt'te Kürt'tür.Bunu değiştirmeye çalışmak ne etikdir nede demokratik bir tutum.Farklılıkları hazmetmeyi herkesin öğrenmesi gerekiyor.Bizde ki uluş-devlet anlayışı"Ne mutlu Türk'üm diyene!"sloganı ile ne kadarda devlet anlayışının daraldığı ortadadır.Kökeni ne olursa olsun Türk olmaktan mutluluk duyacak ve bu dar devlet anlayışına boyun eyecekti.Peki vatandaş Türklüğü sevmekle beraber Kürt olmayı da sürdürmek isterse ne olacak?İşte bu dar ulus-devlet anlayışı ile asla bağdaşmayacak bir şeydi.1924-38 arasında Ankara hükümetine karşı yapılan ayaklanmaların 18'inin 17'si Kürt kökenli olması bu bakımdan anlamlıdır.
Bu ülke hepimizin Kürt Türk diye ayırım yapmadan yola devam edersek aydınlık yarınlar bizleri bekliyor...
----------

Böylesine önemli bir konuda herkezin konuşması doğru olmadığını düşünüyorum.
Başbakan Dtp ile görüşmemeliydi diyen herkez ya bunu kasıtlı yapıyor yada siyasetin s sinden anlamıyor.Bu sürece destek olmamız gerekirken hala eski konuları temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya getirmek bu ülkenin çıkarları ile ters düşüyor.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-14-2009, 20:44   #48
Kullanıcı Adı
Eşref
Dtp dün "NEden başbakan CHP ve MHP ile görüşmüyor? Çözüm için Chp ve Mhp'yle de anlaşın" dedi.

Bugün "DTP ile görüşüp PKK'yı ve sayın Öcalan’ı bunun dışında bırakma gibi bir oyun varsa bu oyuna gelmeyiz. Buna izin de vermeyiz. Bunun bilinmesini isteriz" dediler.

Kim bilir yarın ne sözler duyacağız?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-14-2009, 21:21   #49
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dtp dün "NEden başbakan CHP ve MHP ile görüşmüyor? Çözüm için Chp ve Mhp'yle de anlaşın" dedi.

Bugün "DTP ile görüşüp PKK'yı ve sayın Öcalan’ı bunun dışında bırakma gibi bir oyun varsa bu oyuna gelmeyiz. Buna izin de vermeyiz. Bunun bilinmesini isteriz" dediler.

Kim bilir yarın ne sözler duyacağız?
Ne DTP ne PKK bütün Kürt'lerin temsilcisi değil.Bütün çözüm bizim elimizde imajını veren DTP bu süreçte güçünü kanıtlamaya çalışıyor.Bunlarda birilerinin kapsında köpek DTP ve PKK olmadan da bu mesele çözülebilir fakat Türkiye'ye faturası ağır olabilir.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-14-2009, 21:25   #50
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
İnşallah oyunları başlarında paralanacak bize Rabbim yeter.... Yeterki biz samimi olalım...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir)