|
![]() |
#1 |
![]() Dikkatinizi çekerim,kendiniz söylüyorsunuz..Ve işte bu nakliniz doğrudur..Fena şey,yani hoşlanılmayacak birşey..Ben yukarıda örnekler verdim,ancak siz hala yanlış olan birşeylerin peşinden gidiyorsunuz..
"Gerizekalı"lafının niye rahatsızlık verdiği konusuna gelince..Bu beni rahatsız etmekten ziyade,sizi yanlış bir düşünceye girdiğiniz konusunda uyarmak istedim..
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | ||
![]() Alıntı:
Bakın hadisin akabinde ne belirtmişim? Bazı haller vardır ki insanların eksik ve kusurlarını söylemek İCAB eder! Böyle hallerde umumun menfaati şahsın(yani şu birkaç yarımakıllının) hürmetinden önünde gelir!! Bizlerde umumun yani örtülü kardeşlerimizin menfaati uğruna bir kaç kişinin hürmetini görmüyoruz.. Eğer bu gıybettir deniliyorsa o halde hadise göre doğruda olsa Başbakanı eleştirmek,deniz baykal hata dahi etse yaptığı yanlışı eleştirmek gıybet oluyor? Yanlış mıyım? Ortada bir kişi yok arkasından dedikodu edilen.. Belirli bir isim yok! Topluma zarar veren belirli kişiler var sadece! Ve toplumun menfaati söz konusu olunca bir kaç kişinin yanlışını belirtmek dinimizce gıybet değildir..Ve bunu ben söylemiyorum..Bir çok islam alimi belirtiyor.. Alıntı:
Hala gerizekalı lafımda kaldıysanız ve konudaki onca yorum içinden ısrarla buna takılıyorsanız birşey diyemem..Size ''hadi gerizekalı lafını çektim diğer şekilde belirtiyorum'' diye başlayan yorumuma rağmen,o lafı geri alıp diğer şekilde açıklamama rağmen bunu ısrarla ortaya koyuyorsanız samimiyetinizdende şüphe duyarım! Ben ayrıca rahatsızlık duymuyorum..Bana göre aklını nefsine esir etmiş,zeka yoksunu(geri_zeka ile eşdeğer) insanlar,islam adı altında adetlerimizi yozlaştırıyor(nokta) |
|||