|
![]() |
#1 |
![]() Belli sloganlardan rahatsızlık nedendir diye düşünmeye başladım şimdi.
Yani "Ne mutlu ..... (Türk, Kürt, Alevi....) diyene" neden haricinde kalanı rahatsız eder? Bence bunda ki en büyük etken -özelde- Kürtlerin belli bir dönem boyunca, ülkede haksızlığa maruz kalmalarındandır. Fail-i meçhul cinayetler, yeteri kadar hizmet görememe, mağduriyetler yaşama vs.. Bunlar olmuş şeyler ve hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda "kürt" olduğu için ikinci plana itilen insanlara "Ne mutlu Türküm diyene" demek, "sen de Türk olsaydın, sen de mutluluğu hak edip, hizmet görseydin" manasına gelmez mi? Bu ortam içinde büyüyen çocuklar bugün bu cümleleyi nasıl yorumlarlar? Eğer "kürt vatandaşlarımız" bu ülkede mağduriyet yaşamasa idi emin olun ki bu sözlerin, sloganların böyle bir etkisi olmayacaktı ve bu sözler rahatsızlık oluşturmayacaktı.. Belki de bizim yaptığımız hata öncesini görmeden "şu an"a dair yorumlarla olayı açıklamaya çalışmamız.. Bunun için hata yapıyoruz.. Bugün ise, eğer ülke birlik ortamına çekilmek isteniyorsa bizler buna katkı sağlayarak "biz"e doğru yaklaşmalıyız.. Acıları tazelemek ayağa kalkmaya engel olacaktır.. Bu da unutulmamalı..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Eğer sonuçlar bulunamadıysa, ya da sonuçlar yorumlara yansımıyorsa kalem oynatmak ne işe yarar ki.. "Fevri" tartışmalarla tükeniyor zaman.. Herkes kendi doğrusunu isbat için burada ya zaten.. Bu ülke de, benim ülkemde, "doğru" adına pek çok yanlış yapıldı ve bugün onların farkına varılıp hatalardan dönülmeye çalışılıyor. Yorumumda belirttiğim hususun gözardı edildiği intibaıyla yazdım. Beni bu düşünceye sevkeden bir âmil vardı elbet ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Eyvallah, ben de bir bakıma bundan bahsetmeye çalıştım. Bir zamanlar devlet eliyle- ki burada devletten öte devletin içine sinmiş hainler denmeli- insanlara zulümler yapıldı. Şimdi bunlar temizlenmeye çalışılıyor. Gayret bunun için. Devletten "şimdi" destek gördüğü için kürt kardeşlerimiz de seslerini bu kadar rahat çıkarabiliyor. Düşünün bir, neden biz "Ne mutlu kürdüm diyene" sözüden rahatsızlık duymayız: Çünkü bu sözün manevi mutluluğunu bir yana bırakırsak maddi bir getirisi yoktur. Şu manada ki, "bundan önce" kürt olmak, özellikle "devletine bağlılık gösteren" kürt olmak mutluluk değil sıkıntı veriyordu. HEm PKK terörüne maruz kalmak, hem devletin o bölgeleri gözardı etmesi, hem de kendi kardeşleri olan Türkler tarafından "ön yargıyla" bakılması gibi âmiller bunlardan bir kaçı. Onun için, eskiden yapılan hatalar bugün "etkisini" göstermeye başlıyor. Ve insanların bunları dile getirebilmesi de şuan "hükümete" güvenmeleri sayesindedir. İnanın ki, bir 20 yıl sonra "Ne mutlu Türküm diyene" sözü kimse de rahatsızlığa sebep olmayacak, çünkü bu başlık altına ezilmişliğe şahit olmayacak yeni nesil.. Bunun için lazı, çerkezi rahatsız etmez bu sözler. Çünkü kendiği kimliği altında dışlanmışlığı hissetmemiştir, hissettirilmemiştir.. Evet, şimdi herkese düşen, yaşadığımız süreçte atılan "doğru" adımlara destekçi olmak.. Yeni nesilin "birlik" ülküsüyle donanması için bu adımların ve sonuçlarının sinelerde yeşermesi gerekiyor.. Güneydoğu'da, Doğu'da, Batı'da bizim.. Aynı elle aynı şefkatle tutulduğunu hissedince hiçbir çocuk kıskançlık göstermeyecektir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|