AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Anketimiz: tekel işçilerını desteklıyormusunuz?
hayır 19 55.88%
evet 8 23.53%
kararsızım 1 2.94%
kısmen 1 2.94%
boşuna eylem yapıyorlar... 5 14.71%
düşnmedım.. 1 2.94%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 34. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-26-2010, 01:38   #11
Kullanıcı Adı
montenegro
burada şunuda eklemek istiyorum

sendikalardaa suç var

sendikalar hükümetle masaya oturuyor

masada konuşulanın tam aksine tutum takınıyor

tabiri caizse kışkırtıyor insanları

Başbakanın sinirlenmesinin sebebide bu

masadayken derdimizi anlattık sizde bazı şeylere tamam dediniz niye şimdi böyle yapıyorunuz diyor

zaten bu ülkede sendikaların hiçbirine güvenmiyorum

kim bilir işin içinde ne çıkarlar var
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:41   #12
Kullanıcı Adı
fatih güneş
çok komplocu görünmek istemem ama sendikalarıda yönlendiren derin bir gücün olduğunu düşünüyorum çünkü darbe ortamının hazırlanması için en önemli etkenlerden biri tam açılım vaktine getirilmeside ayrı bir olay
fatih güneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:41   #13
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
montenegro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tamam işte dostum

devlet işten attmıyor ki

4c kapsamına alıyor

evet 4c kapsamında öeski özlük hakları yok ama şimdiki özlük hakları verilse o zaman kurumu özelleştirmenin veya bunları 4c kapsamına almanın bir anlamı yok ki
Bu işçiler 1300 TL ve üzeri maaş alırlarken, 680 ila (yaklaşık) 900 TL maaş alacaklar. Ve yılın her ayı da çalışmayacaklar. Geçici işçi olacaklar.

Ben 4/C olayına karşıyım. Devlet bir yeri özelleştiriyorsa, kendi personelini korumalıdır. (Sosyal hakları, maaşı ve statüsü)
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:42   #14
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Kadızâde Rûmi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Devletin birer işçisi olarak göreve başlayan Tekel işçilerinin özlük hakları korunmalıdır. Çünkü hukuka göre kazanılmış haklar geri alınamaz. Bu işçilere devletin farklı birimlerinde görev verilmesi daha doğru olacaktır.

Bu işçiler şayet hiçbir iş yapmıyorlarsa, o zaman devletin en başta bu işçileri almaması gerekirdi. Yahut maaşları çoksa devletin en başta o maaşları bu işçilere vermemesi gerekirdi.

Devlet kapısı diye girdikleri işte yıllar sonra "senin maaşın çok", "senin yaptığın iş yok" denilerek işçilerin işten çıkartılması, maaşlarının düşürülmesi veya 4/C ile satatülerinin değiştirilerek geçici personel hale getirilmesi kesinlikle doğru değildir.

Devlet işinde çalışan her kim olursa olsun, böyle bir uygulamaya maruz kaldığında (4/C) elbette isyan edecektir.

Tekel işçilerini protesto eden kardeşlerime soruyorum; Ailenizde (anneniz, babanız ya da siz) devletin personeli olup da özelleşitirme sonucu 4/C statüsüne geçse "hiç üzülmem, isyan etmem" diyebilir misin? Diyebiliyorsan ben bir şey diyemiyorum. Ama işçilere kızmamak gerekiyor.

Bende bu konuda arkadaşım gibi düşünüyorum.

Bir yer özelleştiriliyorsa oranın çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır, şartnameler vs. buna göre hazırlanmalıdır.

Burda yorum yaparken parti sempatizanı yerine değil, tekel işçilerinin yerine kendimizi koyalım ve öyle düşünelim derim.

Allah kimseyi işsizlikle imtihan etmesin.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:43   #15
Kullanıcı Adı
fatih güneş
çalıştırılmadıkları günlerde ek iş yapsınlar
fatih güneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:45   #16
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok komplocu görünmek istemem ama sendikalarıda yönlendiren derin bir gücün olduğunu düşünüyorum çünkü darbe ortamının hazırlanması için en önemli etkenlerden biri tam açılım vaktine getirilmeside ayrı bir olay
Bu konuda çok haklısınız. Velakin nerede haksızlığa uğrayan veya uğradığını düşünen bir topluluk varsa orada muhakkak çakallar da olur. (Örnek: Kürt sorunu, çıkarcı güç pkk. Tekel işçilerinin sorunu, çıkarcı güç Ak Parti'yi yıkmak isteyen güçler)
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 01:53   #17
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çalıştırılmadıkları günlerde ek iş yapsınlar
Dalga mı geçiyorsunuz? ciddi mi yazıyorsunuz?
Alt 01-26-2010, 01:57   #18
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
4-C tamam haksız ama boşdepolarda durupta para almanın neresi hak bana bunu biri açıklasın...
bakın 4-c de haklılar...
ben olsam bende tepki gösterirdim ama öyle polisle çatışarak...
hükümeti deviririm diyerek değil...=)
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 02:21   #19
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
4-C tamam haksız ama boşdepolarda durupta para almanın neresi hak bana bunu biri açıklasın...
bakın 4-c de haklılar...
ben olsam bende tepki gösterirdim ama öyle polisle çatışarak...
hükümeti deviririm diyerek değil...=)
Hocam eğer işçiler biz boşdepolarda durup para alacağız diyorlarsa haksızlar.

Ama bunu söyleyen bir tek kişi var mı sizce?

Bu insanlara bi şekilde yol gösterilmeli, buyrun şurda özlük haklarınızla birlikte çalışabilirsiniz denilmeli, gene eylem yaparlarsa gene tepki gösterirlerse o zaman hadi defolun diye hep birlikte deriz.

Ama bu insanlar biz işsiz kalıyoruz diyorlar, aç kılıyoruz diyorlar, siz olsanız 1500 lira maaşdan asgari ücrete vs. geçmeyi kabul eder misiniz?

Hükümeti deviririm vs. diyen işçiler değil ki, sendikaların sarı sendikaların ağaları.

İşçiler ayrı sendikalar ayrı.

İşçileri sendikaların kucağına atmamak lazım diye düşünüyorum.
Alt 01-26-2010, 02:41   #20
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Bakın ne dedim...?
Söyleyen var demedim...
Bir...
İkincisi 4-c konusunda haklılar dedim...
Üçüncüsü...
Tepkimi Hükümet deviririm diyerek populizm ve reklam kokan hareketler ile değil daha yordamlı şekilde yaparım dedim...=)
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)