Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır. |
Anketimiz: tekel işçilerını desteklıyormusunuz? | |||
hayır |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 55.88% |
evet |
8 | 23.53% |
kararsızım |
1 | 2.94% |
kısmen |
1 | 2.94% |
boşuna eylem yapıyorlar... |
5 | 14.71% |
düşnmedım.. |
1 | 2.94% |
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 34. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#21 | |
![]() Alıntı:
Böyle dediğiniz zaman sanki böyle bir talepde bulunan varmış gibi anlaşılır. bende bunu dedim ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Acaba oradaki işçilerin derdi 4-c ye geçmekten mi...
yoksa boşdepolarda para alıp yatmayı ellerinden aldıklarından dolayımı... Lütfen muhalefet edelim de birazda yapıcı muhalefet edelim... Koca Başbakan açıkladı... Ben Başbakanımın sözüne itimat ederim... Sendikacıların dolduruşuna gelenlere değil...=) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() sayın noktaların efendisi:
BU durumda size şunu söyleyim: İnşaallah o işçilerin durumuna düşmezsiniz, işsiz kalmazsınız. kalırsanız başbakanın sözüne inanmaya devam edin!!!! Söyleyeceğim bu kadardır, fazla uzatmaya gerek görmüyorum, benim ne kadar yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde olduğumu çok iyi bildiğin halde bunu yazabiliyorsan uzatmanın anlamı yoktur diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() Alıntı:
Düşmediğimi nereden biliyorsun... Yapıcı Muhalefet anlayışınızı her konuda bekleriz... işinize geldiği yerde değil... Ayrıca Şuanda işsizim... Ve Devlet kadrolarına başvurmama rağmen hiçbir şekilde cevap alamadım... Ne yani bendemi çıkıp hükümeti protesto edeyim... Başbakanı devirmekle tehdit edeyim... Başbakanımıza inanmayacaksak kime inanacaz... sendika başkanlarına mı... Ya Sabr Ya Sabr... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Hem işsizsiniz hem çok memnunsunuz, ne güzel bir işsizlik yahu
![]() Sana başbakanı devirmekle tehdit et diyen varmı kardeşim niye çcarpıtıyorsun, sendikacı öyle dedi diye tüm tekel işçileri öyle mi oluyor? Sendika başkanını oraya oturtan kimdi? O başkan hangi partiye yakındı? Ben yapıcı muhalefet anlayışımı her konuda sergiliyorum ama sizden da birazcı insaf istemek hakkımdır diye düşünüyorum. İşsiz kalan bu kişilere buyrun şurda sana iş veriyoruz demesi lazım devletin, özelleştirdii yerdeki işçilerin haklarının koruması lazım devletin. Bunları söyleyince kötü muhalefet mi yapmış oluyorum yani ben ![]() Devlet olarak özelleştirdiğiniz yerdeki işçiye, çalışana bunu yapmazsanız sendikalar gelir bu işçileri istismar ederler. Sizin tarafınızdan desteklenen sendika başkanı tutar hükümeti yıkmaktan bahseder, tabi laf olsun torba dolsundur bu, işçiyi kandırmak içindir, yoksa o başkanın hükümeti yıkmak gibi bir düşüncesi asla yoktur olamaz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Başbakan'ın söylediği kesinlikle doğrudur..Unkapanı Tekel bölge deposunda yüzlerce kişi çalışıyordu,ne zaman oradan geçsem hepsi boş boş geziyor,kapının önünde oturmuş muhabbet ediyorlardı..Her ne kadar özelleştirmede işçilerşn korunacak önlemlerin alınmamasına karşı isemde,rızık Tekelde değil sadece..Herkez rızkını bir yerlerde arayacak..Geçen gün izledim,o işçilereden adamın biri bas bas barıyordu kameralar önünde;"benim evde bilmem kaç çocuğum var bilmem kira borçlarım var bilmem fatura borçlarım var"falan..Mubarek adam,orada günlerce eylem yapacağına,(ki bu zaman zarfında da maaşlarını almaya devam ediyorlar)git simit sat,börek çörek sat..Aylık en az 800 lira para kazanırsın,ee tabi rahat işin yanında bu sana çok zor gelir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Alıntı:
Üstelik bu Tekel işçilerine iş verildi de yapmadılar mı? İş yoksa bu işçileri devlet neden aldı? Ayrıca devlete gereksiz işçi alıp devleti zarara sokanlardan bunun hesabı soruldu mu? Elinizi vicdanınıza koyun. Size bugün devlet dese ki; personel alacağım. Aylık 2000 TL maaş. Ne yaparsınız? Şartlarınız da tutuyor. Kabul edersiniz değil mi? Ben ederim. Peki işe başladınız. Gün boyu oturduğunuzu düşünün. Size karışan da yok. O zaman ne yaparsınız? "Doğru düzgün çalışmadan maaş alıyorum. İstifa ediyorum" mu dersiniz? Yoksa "Rahat işe düştüm. Maaşım da iyi" mi dersiniz? Elbette ikincisini deriz. Peki yıllar geçtikten sonra tabi yaşta ilerlemiş, devlet size sanki suçluymuşsunuz gibi "çalışmadan maaş alıyorsun, yan gelip yatıyorsun, maaşın da çok yüksek, sana bundan sonra 650 TL maaş. O da yılın 12 ayı değil. Mevsimlik geçici işçi statüsünde. Bundan sonra böyle çalışacaksın" Sudan çıkmış balığa dönmez misiniz? En başta şartlar böyle olsa siz bu iş teklifini kabul etmeyecektiniz. Ben etmezdim. Şartlar sonradan değiştirildi. Peki bu işçilerin ömürleri ne olacak? Yaşları geçti. Adam geçmişe dönüp yeni bir işe de giremez. Belki önceden kendilerine şartlar değişecek denseydi, gençken farklı güzel bir işe girerlerdi. Şimdi mağdur oldular. Yazıktır, günahtır. Bende bir Ak Partiliyim. Bundan şüpheniz olmasın. Ama başbakanımızın bu hususta devlet çıkarlarını milletin üstünde tutarak Tekel işçilerine haksız bir uygulamada bulunduğunu düşüyorum. Konu Kadızâde Rûmi tarafından (01-26-2010 Saat 04:48 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trajikomik yazılara şahit olmak beni çok üzdü. Bir ülkede öğretmen 1,5 milyar maaş alırken. Tekelin boş depolarında pinekleyen hatta işe gitmeyen adam ikramiye vs. yuvarlama 2 milyar maaş almasının neresi doğru anlatırmısınız. ![]() Hiç bir diploma farkı olmadığı halde biri asgari ücrete çalışacak biri zevk-i sefaya.. OHHH.. YANDI GÜLÜM KETEN HELVA. AK Parti iktidara geldiğinden bu yana hep bu haksızlıkları düzeltmeye çalışıyor. Şimdi haksız AK Parti oluyor.Onu oraya getirip de oy yamyamlığı yapan değilde.. Hükumet haksız vah anam vah... ![]() ![]() ![]() ![]() Adamların ilkokul diplomalısı =750 TL maaş alacak bu isyan kime?Niye? Yeter artık devlet babadır. Bir şey olmaz. Verir. Bize çalışsın. Mantığı ile bu ülke bir yere gidemez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek sorun ne söyleyeyim mi? Onların rahata alışması. Yeter bu kadar para vurdu. Yeter bu kadar ısrahat. Beğenmiyorsa çekip gider. Ben hükumeti deviririm diye Dandik Kemal'in arkasına saklanıp kabadayı olmayacak. Onun babası mı hükumeti kurdu o yıkacak. Herkes haddini bilecek. Hali ile gelen iktidarlardan sonra bu ülkenin vidaları gevşedi.... Her ne pahasına olursa olsun Devlet sıkacaktır onların vidalarını. Şimdiye kadar devlet baba ise idi Vidaları sıkarken de babadır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
Kardeşim onları oraya Recep Tayyip Erdoğan mı aldı..Konuştuğun konunun basitliğini bile görmüyorsun..İş verdilerde çalışmadılar mı,diyorsun..Sen kabul edersin ama ben etmem kardeşim kusura bakma..Hem çalışmayacağım,hemde paşa paşa oturduğum yerden 1500 tl maaş alacağım..Ondan sonra alnım açık,çocuklarıma helal rızık yediriyorum diye övüneceğim öyle mi..Kusura bakma kardeşim,size afiyet olsun.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|