Evet ben cahilim.
Ben ticaret için para transferine karsı degilim. paranın meta (mal) gibi satılmasına karsıyım.
bankacılık sistemini araştırın Kısmi rezerv sistemi nedemek ogrenin.
ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim.. evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)
ben ekonomi mezunuyum anlarim sen söyle etraflica anlatta yarim kalan yerlerde ben seni tamamlayim.. evet anlat bakalim nedir su kismi rezerv sistemi ama kopyala, yapistir olmadan ;)
aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor.
sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor)
bankacılar buna kaydi para diyorlar.
bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.
aslında foruma koydugum zeitgeist addendum isimli belgeselde anlatıyor. mesela turkiyede bildigim kadarıyla bu oran % 80 yani banka kasasına giren paranın % 80 nini piyasaya kedi olarak borç veriyor. sonra o krediyi alan adamda bankaya parayı yatırdıgı zaman o yatırılan paranında % 80 ni kredi olarak veriliyor (yani havadan para yaratılıyor) bankacılar buna kaydi para diyorlar. bankaların kredi kartı alın diye yalvarması bu yuzden bir çıkarları var.
bu mudur! .. yillardir cözülemeyin meselesi 2 satirda cözdün ya sana helal olsun bizede yillarca yok makro ekonomi, yok mikro ekonomi, yok cari acik,yok serbest piyasa gibi safsatalarla ugrastiran proflari kiniyorum senin gibi gomunist bir profumuz olsaydi 2 günde ünv mezunu olurduk