AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-12-2010, 18:49   #11
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
yeahh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam şampiyon sakin ol.
Ekonomi okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim.Şirketim var ve diyelim ki şirket hesaplarını,alım-satımı,istatistiki dökümler için altımda çalışan elemanları attım işten.Neden atmayayım hepsini bilgisayar yapıyor nasılsa,hatta artık utanmasalar değerlendirmeleri bile sanal ortamda yapılacak bunların.Böyle böyle iş gücü(emek) gereksinimi azalıyor,ve işler daha da pratikleşiyor ama bundan 100 sene sonra olması gerçekleşmesi muhtemel 2 seçenek var.
Ya patronlarda sanallaşacak yada malı tekrardan işçiler üretmeye başlayacak,robotlar değil.Ha işin dini boyutu da var tabii ki.Bu ekonominin dışında kalan bir seçenek.Hz. Muhammed aç insana balık verene kadar balık tutmayı öğret derken bence sadece paylaşmayı vurgulamamış,yani iş sahibi yapıyorsun onu çok güzel bi olay.Adam diyebilir,ben her işimi bu ruhsuz robota yaptıracağıma Allah'ın kuluna yaptırırım,ama daha az gelirim olur der,adamı işe alır.Ne yazıkki emeğe,işgücüne olan ihtiyaç azaldıkça da saygı da azalıyor..
Bu arada bir tavsiye,şu an olmaman gereken bir yerdesin böyle sataşılmasına da alış :|
Kolay gelsin.
öncelikle diyer seviyesizler gibi cevap yazmadıgın için çok teşekur ederim ak parti forumda aklıbasında insanlarda bulunuyormuş.

benim problemi çözüm fikrime göre;

senin dedigin gibi makinelerin yasaklanıp yerine tekrar insanların alınmasına katılmıyorum. çünkü bir makine yada robot herzaman insandan daha becerikli ve daha hızlı olucaktır.
fakat buradaki asıl sorun makinenin sahibinin kar etmesine odaklanmış olunması . Bunun yerine o makine tum halk için kar gayesi gütmeden çalışırsa işte ozman hem insanlar hiç çalışmadan yada çok az çalışarak bolluk içinde yaşayabilirler.
bir ornek veriyim;
mesela 1 tane intel mikro chip içerisinde milyonlarca transistor bulunur
bunu bir insanın yapması çok kucuk oldugu için imkansızdır. yapabilseydi bile 1 tane uretmek içni bile ömrü yetmezdi herhalde.
işte bu yuzden makinelerden yardım alınmalı fakat makinelere inanın bir uzantısı olarak baılmalı. yani başka bir ifade ile kar gayesi olmadan tüm toplumn refahı için çalıştırılmalıdır.

Konu novek tarafından (04-12-2010 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir..
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)