AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-14-2010, 00:54   #41
Kullanıcı Adı
Terennüm
Kuyruk acısı tabiri hoş değildir.fikir ayrılığı çok oncelere dayaniyor.hocaefendi Said'i Nursi'niyi takip etmektedir.iman kurtarma derdindedir.bu isin siyasetle olmayacağını eğitimle olacağını söylemiştir.amaerbakan ise siyasetle olacağını savunmustur.bütün mesele bu farklı düşünmeden kaynaklanıyor.hatta hocaefendiden kuruluş aşamasında destek ve aksiyon insanı istenmiş hocaefendi uzak durmustur.sonrası malum:dedikleri sudur:sizin ki igneyle kuyu kazmaktir.yıllar önce Gülen'i anlamayan zihniyet yine anlamamaktadir vesselam
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 00:55   #42
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Benim yaptığım analizler bu doğru varsayanda var yanlış varsayanda var. Ben böyle gözlemledim. Ama siz hocaefendiye kendinizden bir dokunulmazlık vermeyin. Hocaefendide insandır eleştirilebilir. Eleştirilemez yapılırsa put olur. Onun eleştirilmesiyle çıldıranlarda putperest !

Yeterince açıklama yaptım ben yatıyorum herkese Allah rahatlık versin

Alt 06-14-2010, 00:55   #43
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu cemaat yani erbakanın arkasında durmadı ve bu süreç yaşandı. Refah partisi İslam toplumunu temsil eden bir partiydi bunu inkara gerek yok. O mesafeli bu mesafeli değil başbakanımızda refah partiliydi cumhurbaşkanımızda

Cemaat erbakana arka çıksaydı askere hoop ne oluyor siz kimsiniz deseydi belki bu süreç bu kadar uzamazdı öyle değilmi ?
Erbakan güya kardeş kanı akmasın diye imzalamış 28 şubat kararlarını peki bu kardeş kanı akmayacaksa bedel ödenmeyecekse biz nasıl kurtulacağız bu çarpık düzenden
Abdulhamid handa 31 mart çetecilerine karşı güç kullanmamıştır kardeş kanı akmasın diye

Biz müslümanlar takım oyunu oynayamadığımız için kaybediyoruz. Hocaefendi erbakana arka çıkmıyor milli görüş camiası cemaatten nefret ediyor
eee herkes bu durumdan memnunmu ?

Böyle düşünceler devam ettiği sürece biz hep kaybederiz.

cevap alamadim madem refah partisi neden en fazla yüzde 21 aldi ak parti nasil olduda yüzde 47 aldi acaba 10 yilda ülkedeki islam toplumunun sayisi bu kadar mi artti?
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 00:55   #44
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Yahu cemaat yani erbakanın arkasında durmadı ve bu süreç yaşandı. Refah partisi İslam toplumunu temsil eden bir partiydi bunu inkara gerek yok. O mesafeli bu mesafeli değil başbakanımızda refah partiliydi cumhurbaşkanımızda

Cemaat erbakana arka çıksaydı askere hoop ne oluyor siz kimsiniz deseydi belki bu süreç bu kadar uzamazdı öyle değilmi ?
Erbakan güya kardeş kanı akmasın diye imzalamış 28 şubat kararlarını peki bu kardeş kanı akmayacaksa bedel ödenmeyecekse biz nasıl kurtulacağız bu çarpık düzenden
Abdulhamid handa 31 mart çetecilerine karşı güç kullanmamıştır kardeş kanı akmasın diye

Biz müslümanlar takım oyunu oynayamadığımız için kaybediyoruz. Hocaefendi erbakana arka çıkmıyor milli görüş camiası cemaatten nefret ediyor
eee herkes bu durumdan memnunmu ?

Böyle düşünceler devam ettiği sürece biz hep kaybederiz.

Cemaatin o zaman gücü belliydi kaldı ki cemaat o zaman askere karşı çıksa bile nasıl bir sonuç alınabilirdi ki hocaefendi sürgün edilmedimi..

İktidar sözünün arkasında durup onurlu bi duruş sergileyemedi şimdi bunun suçlusu fethullah gülen'mi oldu ?

Eskiden erbakancı'lar bu kadar konuşmazlardı şimdi nedenmi böyle oldu ? Dünya alkışlıyor bu birilerinin zoruna gidiyor kendisi yapamıyor yapanıda takdir edemiyor.. Refah Partisine o zamanlar hepimizin yakın çevresi oy vermiştir fakat daha sonra kimin ne olduğunu halk gayet iyi anlamıştır.. Kendi talebesine hakaret eden bir insan benim gözümde bir hiçtir , Müslüman'a kafir demek dinden çıkma sebebidir Erbakan'ın akp'ye oy verenlere sözleri bellidir.. Başörtüsünün arkasında bile duramayan Erbakan ve Erbakan'cılar bugün ne olduda böyle coştular acaba .
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 00:56   #45
Kullanıcı Adı
rizzelli
[QUOTE]
Alıntı:
[B]Sayın rizzeli Erbakana oy vermeyen İslam ümmetinden sayılmıyormu demişsiniz

28 şubatta İslam toplumunun %90 nı refah partisini destekliyordu .
refafyolun aldığı oy yüzde 24 iken bu islam ümmetinin yüzde 90 ı nasıl açıklayabiliyorsunuz?

geri kalan yüzde 80 lik kesimi nasıl ümmetten saymıyorsunuz?

AK parti yüzde 47 aldı ,halkın yarısını ümmetten dışlayabilirsiniz o zaman sizin bu düşüncenizle.

kardeşim bak bu ifaden çok tehlikeli.farkında değilsin ümmetin sayısını siyasi yelpazeye göre dağıtamazsın.bu düşünce sapkın bir düşünce.defolu ve geçerliliği olmayan bir fikre sahipsin.

Alıntı:
2. olarak bu son gemi olayından sonra cemaate karşı somut bir tepki verilmiştir İslami kuruluşlardan
gemidekilere provakatör deniliyor demiştin ve ben bunun iftira olduğunu söylememe rağmen senin için hafif kaldı galiba?

Alıntı:
3. olarak başörtüsü mitingleri siyasi şova dönüşüyor demişsiniz başbakanımızın ispanyada dediği gibi velevki siyasi simge olsun bu haksızlığın hukuksuzluğun üstünü örtermi sizce ? Sizcede başörtüsü fürüatmı ?
sözün asıl kısmı şöyle 'İman esasları yanında Tesettür furuattır '

başörtüsünün İslam'ın furuata dair emirlerindendir.İslam'ın bütün hükümleri usul ve furuat diye iki grupta mutala edilegelmiştir. Usul, kişinin İslam dairesinde olup olmadığının temel ölçüleri mesabesindeki imani esaslar için kullanılırken, furuat ise, diğer bütün sorumlulukları, emir ve yasakları içine alır.

tesettür, Kur'an'ın kesin bir emri olmakla birlikte, İslam'ın şartlarından da değildir.

fakat bu, hiçbir zaman bu hükmü küçümseme manasına gelmez.

1-) Usul'e ait hükümler: Buna göre 'lâ ilâhe illallah; Muhammedün Rasûlullah' başta olmak üzere, sair iman esasları akidede usûldür. İman esasları, muhakkikîn yaklaşımı ile dört asla irca edilebilir ki, bunlar; Allah'a, âhirete, peygamberlere iman; bir de ubudiyet veya adalettir. Yani, hayatî ehemmiyet arz eden esaslar, usûl kategorisine giren hususlardır

2-) Furuata ait hükümler: Namaz, oruç, hac, zekât ve tesettür gibi diğer ibadetler, bu asıllar üzerine bina edilen ve asla göre fürûât sayılan amellerdir. Furuata ait hükümler, usule ait hükümler üzerine bina edilir. Bu açıdan denilebilir ki, usûlün olmadığı yerde, sistemli fürûdan bahsetmek mümkün değildir.

füruata ait hükümler değersizdir önemsizdir anlmanı çıkartamayız.

inşaAllah anlamışızdır meseleyi.

Alıntı:
Son olarak cemaatte ihh ya karşı yardım götürmüyorlardı gibi söylemler arttı. En sonki kimse yokmu derneğinin mülakatında onların derdi yardım değildi gibi bir cümle kurulmuş
yardım değilse dertleri neydi
Bu nasıl bir yaklaşım ?
mevzuyu vatan gazetesinin çarpıtılmış ve çıkarılmış röportajına değil kimse yok mu derneğinin açıklamasın bakalım.ve bu duyuruyu iyice okuduktan sonra cevabını bekliyorum.

Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

KİMSE YOK MU

KAMUOYUNA DUYURULUR!

Genel Başkanımızı Sayın M. Zeki Özkara’nın 9 Haziran 2010 tarihinde Vatan Gazetesi Muhabiri Burak Kara ile yaptığı röportaj 11 Haziran 2010 tarihinde yayınlanmıştır. Ancak röportajın bazı kısımlarının yayınlanmaması kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı duyulmuştur:

Yayınlanan röportajda “Gazze’nin Edirne ve Erzurum gibi bir şehir” olarak ifade edilmesinden kastımız “Batı Şeria ve Gazze isimli iki bölgeden oluşan Filistin’in her iki bölgesine giriş-çıkışın tamamen İsrail’in kontrolü altında bulunduğu, bu şekilde izin alınmadan yardım ulaştırmanın, imkansız olduğu vurgulanmak istenmiştir.

İkinci olarak “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” özdeyişini hatırlatarak Filistin’e insani yardım yapan tüm sivil toplum kuruşlarının farklı yol ve yöntem uyguladığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın bu defa deniz yolunu tercih ettiği ve bu tercihe saygı duyulması gerektiği belirtilmiştir. Aynı doğrultuda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak İHH nın insani yardım alanındaki çalışmalarını daima takdirle karşıladığımız öne çıkartılarak bu uğurda son günlerde hayatlarını verenler, rahmet ve minnetle anılmıştır. Maalesef röportaj yayımlanırken bazı kısımlar ya kasten veya ihmalen yayımlanmayarak yanlış anlaşılmalara sebep olunmuştur.

Değerli halkımıza bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 01:01   #46
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
Bugün askere hopp ne oluyor diyorlar da Erbakan'dan bir ses geliyor mu?
Sen Erbakan'ın ERGENEKON aleyhine TEK bir sözünü işittin mi acaba?
Furkaç Kardeşim belki halisane yazıyorsun ama manzaranın tam resmini ortaya koymalı
Kuyruk acısı tabiri hoş değil
Evet
Ama hoş olmayan şeyler yaparlarsa hoş olmayan laflar da işitirler
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 01:23   #47
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zâhirdir.
malikî mezhebim benim, zira
İtikadımca kelp tahirdir

Yine bir kisir dongu.Milli Gorus Ak partiye soyle dedi.Fetullahcilar Milli goruse boyle dedi.Nedir mesele?Kim kime neden dolayi baskinlik saglamak istiyor?Islamin sancaktarligini ele gecirmek icinmi?Yoksa sayisal ustunlukmu saglamak?
Herkes sapkasini onune koyacak ve kendi icindeki cikmazlari cozume kavusturacak.
Milli Gorus dine siyaset bulastirdigi icin hesap vermeli.Belki dedikleri dogruydu ama gunumuze gore dozajini,seklini, ayarlamasi gerekirdi.
Fetullah Gulen hocaefendi cemaatide kendi kusurlarini cozumlemeliler.Su an itibariyle hakkinda herhangi bir ceza ve sorusturma olmamasina ragmen hala oralarda saglik sorunlarini bahanesiyle bulunmak kendisi icin en buyuk eksidir.burada Erbakan Beyi tebrik etmek gerekir.Suclu veya sucsuz Allah(C.C) goruyor kimin ne yaptigini.Ama ulkesinde kalip yargilandida,ceza da yedi, afta.Fetuulah Gulen acaba ondan dahami muskildi,dahami duskundu?Vaazlarinda Faizin haram oldugunu soylerken faiz isleten banka isletmeye ne demeli?Basortusu konusunda kendisinin ve onderi oldugu medyanin yorumlarini?
Daha bunun gibi bir suru iki gorus icinde hos olmayan durumlar var.
Is burada bize dusuyor.Bu dunyada kimse kusursuz degildir.gozlerimizi kapayip kulaklarimizi tikayip savunuyorsak birseyleri zarardayiz.Gorusumuz olabilir.Fikirlerini begendigimiz din, siyaset adamlarida olabilir.Ama yanlisa yanlis dogruya dogru demek gerekir cekinmeden.Oncelikle kendi vicdan ve imanimizin bayraktarligini yapmaliyiz vesselam
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 01:25   #48
Kullanıcı Adı
Mavera
hocaefendi türkiye ye dönmüyorsa tek sebebi Türkiyeyi zora sokmamak, onu sevenleri zora sokmamak, muhafazakar cevreyi zora sokmamak..
ne demek istedigimi said-i nursinin hayatini ve sürgünlerini okuyanlar cok iyi anlayacakdir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 01:32   #49
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
Su an itibariyle hakkinda herhangi bir ceza ve sorusturma olmamasina ragmen hala oralarda saglik sorunlarini bahanesiyle bulunmak kendisi icin en buyuk eksidir
Afedersin de eksik gördüğün şey bana çok saçma geldi
ABD de yaşaması onda ne gibi eksiklik meydana getirir?
Humeyninin Fransa da uzun süre yaşaması onda bir eksiklik mi meydana getirdi?
Gülen'in hataları olabilir
Çünkü nitekim BEŞER dir.Ama hata ve eksik diye ortaya koyduğun şey çok komik geldi bana
Binlerce km uzakta dahi Türkiye içinde bunca tartışılan bir ismin orada bulunuyor olmasınıın bence çokça hikmeti var
Ayrıca GÜLEN yardılanmaktan kaçmad.Yargılandı ve beraat etti..Erbakan da yargılandı ve BERAAT EDEMEDİ...
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-14-2010, 10:19   #50
Kullanıcı Adı
0000000000
Milli görüş fikirlerine sahip olup ak partili olmak mümkün değil..

Ak parti nasıl milli görüşün fikirlerinden sıyrılarak daha müspet hareket başlatmış ise halktan karşılığını almıştır.
Hoca efendinin 28 şubatta cektiklerini araştırmadan işkembyi kübradan konuşmak kolay , erbakan ve avanesinin siyasetten yoksun kimlikleri yüzünden koca bir millet zillet cekmiştir..

28 şubattan ders cıkaranlar halk tarafından desteklenmiştir , bu millet kimin samimi olduğunu bildiği için onu sandıkta veya sivil hareketlerde ödüllendirmiştir. Milli görüşün halktaki karşılığı nedir yüzde 3 ,5 halk madem başörtüsünde olsun bir çokyönden olsun bu partiye sahip cıkmıyor halkın yüzde doksanı suclumu veya duyarsıızmı ,,,

Hoca efendi her dönemde islamın namusunu kurtarmıştır dar fikri insanlar bunu satış olarak değerlendirsede onların fikri yapısının cürümüş olduğunu millet müşahade etmiştir. Bakın millet radikal ve yalnış kararlar alan herkesi cezalandırmıştır bugün hocaefendinin hareketi olsun milli görüş gömleğinden uzaklaşan ak parti olsun çok daha samimi bulunduğu için millet tarafından ödüllendiriliyor...

İslama sadece kendi aklı yapısı ile hizmetedileceğini düşünen zevat artık fesatlanma yerine teslim olsa çok daha faydalı olur..
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 13 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 13 Misafir)