|
![]() |
#1 |
![]() Hocaefendinin sohbeti 70-80 li yıllarda başörtü yasağı olmadığı bir vakitte yapılmıştır.başörtüsü yasağı yokken,dinin emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir demiştir.
altını çizdiğim,üstünü boyadığım kısımları dikkate almadan sanki çelişkili beyanlar verdiğini ima ediyorsunuz ama boşuna. koca milli görüş camiasının işine gelmediği yerleri günyüzüne çıkartıp sohbetin geri kalanından yani bahsetmediğiniz kısımlardan alıntı yaparsak; 'kanun kızın başına açmaya amir değildir.' 'kıyafet kanunuyla sadece çarşaf çıkarılmıştır.' 'ilk kıyafet kanununda başların açılacağına dair hiçbirşey yoktur.' 'ne kanun vaazı ne kanunun icracısı ne de üniversitedeki veya lisedeki hoca böyle birşey yapmaya hakları yoktur.' 'yapıyorlarsa asıl kanun karşısında mesul onlardır.' 'bir müsluman kıza böyle bir saldırı yapılıyorsa ille de başını açacaksın deniliyorsa anası babası kardeşi savcılığa gidip kulaklarını yar etmelidirler.' 'nasıl olur kanunlar varken kız çocuğunun başına böyle bir saldırı tecavüz yapılır.' 'böyle bir saldırganlığı mevcut kanunlar karşısında şiddetle redediyoruz demelidirler.' 'mümin en azından kanunların kendisine tanıdığı açıklardan istifade etmelidirler.' 'kanunda yok başını açacak kolunu açacak bacağını açacak diye birşey.' sohbetin burasına niye odaklanmıyoruz?
![]() Konu rizzelli tarafından (06-15-2010 Saat 10:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() etrafındaki bir kaç kişiyle cemaatin bayanlarını genellemeye çalışman ,senin 10 tane fakülte bitirsen bile analiz yerine zan üzerine konuştuğunun farkına varamayacağının delilidir.
bu arada sen fakültedeysen Hocaefendinin sözlerine itimat ettiğin için mi oradasın? Hocaefendiye öfkeliysen ne işin var üniversitede? |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bende yakında,müslümanların arasındaki uhuvvet kardeşliğine ihanet eden,slogan amigo müslumanlığı yapan milli görüşün yüzüne vurgu yapacak analizlerimi sizlerle paylaşıcam.
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
idrak edememe,işine geldiği gibi anlamlar yükleme yeteneğiniz var kabul ediyorum. ama buna da cevap bekliyorum. |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
söylenecek çok şeyin varsa yazılanlara cevap ver. kaldıramıyorların arkasına gizlenerek kaldrılmayacak ithamlarda bulunma acizliğini mi becerebiliyorsun. eteğinizdeki taşları döktüğünüzü anlaşılıyor da etekle bu kadar haşı neşir olmayın. |
||
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım ![]() Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (: Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar.. Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok.. Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm yemin ediyorum ki gördüm |
||
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Efendi yalan söylüyorsunuz demedim, milli görüş camiasından olsun nur cemaatinden olsun başörtüsünü çıkarıp okumak gayretine girmek caiz değildir, bu gayrete vesile olan sözler/ telkinler ise asla kabul göremez.. Benim Gülen Hoca'yı eleştirdiğim husus budur, bir cemaat lideri başörtüsüne "teferruat" diyerek, okumalarını tercih ederim, gibi sözler nasıl söyler.. Cemaatten olan, ve Fethullah Gülen'in kitaplarıyla beslenen, onun hal ve tavırlarını ,sözlerini takip eden kardeşlerimizin başörtülerini açmalarına vesile olmaz mı ?.. Bir müslüman muhabbetle bağlandığı Hocasının sözünden tesir almaz mı, alıyorlar işte.. Cemaatin ekseriyeti bu düşüncededir, okumayı öncelik bilirler, ilm öncedir, okunmalı bu zamanda derler.. Milli Görüş camiasında başını açanlar onun bunun telkiniyle yapıyorlar diyelim, vardır elbet böyle şahıslar.. Fakat liderimiz Erbakan Hoca, bu konuda "açın" diye telkin etmiş midir, sorarım.. Bir lider yahut hoca ona muhabbetle bağlanmış talebelerine karşı sorumludur.. Anlatabiliyor muyum ? Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Tek bir şey yazacağım: Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir. Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler. Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi. selametle. |
||
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
kızların başörtüsünü açıp okumasını sadece bir cemaate veya şahsa mal etmemek gerekir diye düşünüyorum kaldı ki başta cemaat veya tarikatlerdede kızlarını başını açarak okula gönderenler var bana kalırsa ben tamamen karşıyım sayın Redyellow , başörtüsü yasağı kalksa bile ben okula gitmelerine karşıyım yani bazı şeyleri anlayamıyorum mesela lisede ergenlik çağında kızlar gitmiş okumuş diyorlarki üniversitede başımızı açmayacağız o zaman bende sorarım niye lisedeyken açıp gittiler başörtüsü serbest olsa bile o kadar erkeğin içinde erkekle içli dışlı olarak okulda okumak ne kadar doğrudur bilmiyorum ha ama olması gereken var birde gerçekler var sen ne kadar kızlar başlarını açıp okula gitmesinler desende her görüşten guruptan bir kesim varki kızlarını gönderiyor okumaya işte o insanlara sahip çıkmak onları ordada yanlız bırakmamak lazım diye düşünüyorum onun için üniversitelerde açılan evleri yurtları önemsiyorum cemaatler yada tarikatler o yurtları yada evleri açıktıkları için insanlar kızlarını okula göndermiyor ,bir kısım kızlarını üniversiteye gönderiyor illaki onun için cemaatler tarikatler o insanlara sahip çıkmak için o evleri o yurtları açıyor bu farka dikkat etmek lazım bilmem anlatabildim mi ? |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 8 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 8 Misafir) | |
|
|