![]() |
#91 | |
![]() Alıntı:
Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım ![]() Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (: Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar.. Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok.. Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#92 |
![]() ben konu başlığından çok farklı düşünüyorum
Başta milli görüş olmak üzere bir çok islami cemaat veya tarikat Fethullah hocayı gördüğüm kadarıyla seviyor ,eleştirdikleri yanları olabilir ama genelde saygı duyuyorlar ve seviyorlar mesela bir çok nurcemaatinin içinde bulundum ,Fethullah hocayı eleştirdikleri yönleri olmasına karşın neredeyse hepsi seviyor aynı şekilde menzil olsun esat çoşan hoca olsun ve Mahmut hoca olsun genelde seviyorlar aynı şekilde Milli Görüş camiası içindede sevenler az değil Fethullah hocayı hatta Avrupa ve Avusturalyada bir çok organizeyi birlikte yapmakta olduklarına şahit oldum fethullah hocamın başörtüsü hakkındkai görüşleri aşağıdaki gibidir buyrun http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288 Başörtüsü Dinin Açık Emridir Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
#93 | |
![]() Alıntı:
yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm yemin ediyorum ki gördüm |
||
![]() |
![]() |
#94 | |
![]() Alıntı:
Efendi yalan söylüyorsunuz demedim, milli görüş camiasından olsun nur cemaatinden olsun başörtüsünü çıkarıp okumak gayretine girmek caiz değildir, bu gayrete vesile olan sözler/ telkinler ise asla kabul göremez.. Benim Gülen Hoca'yı eleştirdiğim husus budur, bir cemaat lideri başörtüsüne "teferruat" diyerek, okumalarını tercih ederim, gibi sözler nasıl söyler.. Cemaatten olan, ve Fethullah Gülen'in kitaplarıyla beslenen, onun hal ve tavırlarını ,sözlerini takip eden kardeşlerimizin başörtülerini açmalarına vesile olmaz mı ?.. Bir müslüman muhabbetle bağlandığı Hocasının sözünden tesir almaz mı, alıyorlar işte.. Cemaatin ekseriyeti bu düşüncededir, okumayı öncelik bilirler, ilm öncedir, okunmalı bu zamanda derler.. Milli Görüş camiasında başını açanlar onun bunun telkiniyle yapıyorlar diyelim, vardır elbet böyle şahıslar.. Fakat liderimiz Erbakan Hoca, bu konuda "açın" diye telkin etmiş midir, sorarım.. Bir lider yahut hoca ona muhabbetle bağlanmış talebelerine karşı sorumludur.. Anlatabiliyor muyum ? Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
#95 |
![]() http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288
Başörtüsü Dinin Açık Emridir Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir. bakın burda tefrruattır veya gidin okuyun demiyor tam tersi dinin emridir diyor |
|
![]() |
![]() |
#96 |
![]() Peki burda neden farklı sözler.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/)
Çelişki neyden kaynaklanıyor, öğrenebilir miyim ? Türban Meselesi 'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.' |
|
![]() |
![]() |
#97 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#98 |
![]() Dinde moderniteyi savunan ve dogmatizmi reddeden bir cemaatin mensuplari neden kendi liderlerleri olan Fetullah Gulen'i dogmatiklestiriyorlar ilginc.
|
|
![]() |
![]() |
#99 | |
![]() Alıntı:
Yahudiler medinede kuşatma altına alınmış.Ancak güçlü kaleleri ile müşriklerden gelen yardımlar onların direncini artırıyordu.Yeni müslüman olmuş bir yahudi peygamberimize gelere "bana izin ver gideyim onların arasına katılayım aralarını bozayım ama senin ve dinim hakkında kötü sözler etmem gerekir bana izin verirmisin" şeklinde izin ister Allah resulü de "git ve aklına ne gelirse söyle" diyerek ona izin verir.. Nihayetinde islama karşı verilen düşmanca mücadeleler karşısında müslüman körü körüne işlerle uğraşmamalı..Bu mücadele SOKAĞA DÖKÜLEREK verilemez..Bu ancak onların karşılık vermesi için sebeptir.. Kendi KADROLARINI yetiştirecek ve onları tasfiye edeceksin..Meselenin özü BUDUR.. Yoksa kızlarımız otursun evinde koca beklesin..Bu mudur sizin çözüm öneriniz.. 410 vekil ile dahi Anayasal Düzen ile bu sorun çözülemedikten sonra o mahkemelerde ki kadroları tasfiye etmek için ne yapıyorsunuz ![]() Hangi vatan evladını YETİŞTİRİYORSUNUZ.. İslam'a güya toz kondurmuyorsunuz ama çözüm için de yaptığınız HİÇBİRŞEY yok.. Bari çözüm için çalışanlara musallat olmayın... Dileyen hocaefendinin sözlerine itibar eder..dileyen hayır ben bu mücadele için dahi başımı açamam der otutur evinde..kim ne istiyorsa onu yapsın.. |
||
![]() |
![]() |
#100 |
![]() Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|