AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2010, 14:15   #91
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
etrafındaki bir kaç kişiyle cemaatin bayanlarını genellemeye çalışman ,senin 10 tane fakülte bitirsen bile analiz yerine zan üzerine konuştuğunun farkına varamayacağının delilidir.

bu arada sen fakültedeysen Hocaefendinin sözlerine itimat ettiğin için mi oradasın?

Hocaefendiye öfkeliysen ne işin var üniversitede?
Etrafımdaki kişilerle cemaati genellemedim, ekseriyetin anlayışı böyle dedim.. Nur sohbetlerinde "hizmet"in daha önce olduğu sık sık vurgulanır.. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz, nerelerdesiniz siz ?!

Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım

Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (:
Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar..

Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok..

Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir..
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 14:21   #92
Kullanıcı Adı
montenegro
ben konu başlığından çok farklı düşünüyorum

Başta milli görüş olmak üzere bir çok islami cemaat veya tarikat Fethullah hocayı gördüğüm kadarıyla seviyor ,eleştirdikleri yanları olabilir ama genelde saygı duyuyorlar ve seviyorlar

mesela bir çok nurcemaatinin içinde bulundum ,Fethullah hocayı eleştirdikleri yönleri olmasına karşın neredeyse hepsi seviyor

aynı şekilde menzil olsun esat çoşan hoca olsun ve Mahmut hoca olsun genelde seviyorlar

aynı şekilde Milli Görüş camiası içindede sevenler az değil Fethullah hocayı hatta Avrupa ve Avusturalyada bir çok organizeyi birlikte yapmakta olduklarına şahit oldum

fethullah hocamın başörtüsü hakkındkai görüşleri aşağıdaki gibidir

buyrun

http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288

Başörtüsü Dinin Açık Emridir
Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir.
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 14:24   #93
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
elif zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Etrafımdaki kişilerle cemaati genellemedim, ekseriyetin anlayışı böyle dedim.. Nur sohbetlerinde "hizmet"in daha önce olduğu sık sık vurgulanır.. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz, nerelerdesiniz siz ?!

Başörtümden asla taviz vermedim, fakültede bile..

Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (:
Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar..

Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok..

yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm

yemin ediyorum ki gördüm
Alt 06-15-2010, 14:34   #94
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Alıntı:
montenegro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm

yemin ediyorum ki gördüm

Efendi yalan söylüyorsunuz demedim, milli görüş camiasından olsun nur cemaatinden olsun başörtüsünü çıkarıp okumak gayretine girmek caiz değildir, bu gayrete vesile olan sözler/ telkinler ise asla kabul göremez..

Benim Gülen Hoca'yı eleştirdiğim husus budur, bir cemaat lideri başörtüsüne "teferruat" diyerek, okumalarını tercih ederim, gibi sözler nasıl söyler.. Cemaatten olan, ve Fethullah Gülen'in kitaplarıyla beslenen, onun hal ve tavırlarını ,sözlerini takip eden kardeşlerimizin başörtülerini açmalarına vesile olmaz mı ?..

Bir müslüman muhabbetle bağlandığı Hocasının sözünden tesir almaz mı, alıyorlar işte.. Cemaatin ekseriyeti bu düşüncededir, okumayı öncelik bilirler, ilm öncedir, okunmalı bu zamanda derler..

Milli Görüş camiasında başını açanlar onun bunun telkiniyle yapıyorlar diyelim, vardır elbet böyle şahıslar.. Fakat liderimiz Erbakan Hoca, bu konuda "açın" diye telkin etmiş midir, sorarım..

Bir lider yahut hoca ona muhabbetle bağlanmış talebelerine karşı sorumludur..
Anlatabiliyor muyum ?

Konu elif zeynep tarafından (06-15-2010 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-15-2010, 14:37   #95
Kullanıcı Adı
montenegro
http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288

Başörtüsü Dinin Açık Emridir
Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir.

bakın burda tefrruattır veya gidin okuyun demiyor

tam tersi dinin emridir diyor
Alt 06-15-2010, 14:44   #96
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Peki burda neden farklı sözler.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/)
Çelişki neyden kaynaklanıyor, öğrenebilir miyim ?

Türban Meselesi

'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'
Alt 06-15-2010, 14:49   #97
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bildirmedigini kim söylüyor.. kabul edelim Fethullah Gülen hocaefendi türkiye de hatta dünyada önemli bir faktördür ve her sözü dikkate alinir, gündem belirler..
diger cemaat önderleride söylemlerde bulunuyor ancak hitap ettikleri kitle geregi o kadar etkili olamiyorlar..
Cünkü hocaefendi sadece dini anlamda teskilatlasmamis ilmi anlamda, basin alaninda, ticari alanda, stk alaninda teskilatlasmaya önem verdigi icin bu kadar ses getiriyor.
Ustadim hitap edilen kitle konusunda emin olma istersen.Yanilabilirsin.Ayrica Tv ve Gazete demeclerini kastettim.Kitlelere hitabeti degil.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 14:56   #98
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Dinde moderniteyi savunan ve dogmatizmi reddeden bir cemaatin mensuplari neden kendi liderlerleri olan Fetullah Gulen'i dogmatiklestiriyorlar ilginc.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 15:25   #99
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
HAla yanlışı yanlışla kıyaslayarak, yanlışı meşrıulaştırmaya çalışıyorsun...
Başörtüsü meselesinde Gülen aklı selim bir insanın demesi gereken ne ise onu demiştir.

Yahudiler medinede kuşatma altına alınmış.Ancak güçlü kaleleri ile müşriklerden gelen yardımlar onların direncini artırıyordu.Yeni müslüman olmuş bir yahudi peygamberimize gelere
"bana izin ver gideyim onların arasına katılayım aralarını bozayım ama senin ve dinim hakkında kötü sözler etmem gerekir bana izin verirmisin" şeklinde izin ister

Allah resulü de "git ve aklına ne gelirse söyle" diyerek ona izin verir..

Nihayetinde islama karşı verilen düşmanca mücadeleler karşısında müslüman körü körüne işlerle uğraşmamalı..Bu mücadele SOKAĞA DÖKÜLEREK verilemez..Bu ancak onların karşılık vermesi için sebeptir..

Kendi KADROLARINI yetiştirecek ve onları tasfiye edeceksin..Meselenin özü BUDUR..

Yoksa kızlarımız otursun evinde koca beklesin..Bu mudur sizin çözüm öneriniz..

410 vekil ile dahi Anayasal Düzen ile bu sorun çözülemedikten sonra o mahkemelerde ki kadroları tasfiye etmek için ne yapıyorsunuz??
Hangi vatan evladını YETİŞTİRİYORSUNUZ..

İslam'a güya toz kondurmuyorsunuz ama çözüm için de yaptığınız HİÇBİRŞEY yok..

Bari çözüm için çalışanlara musallat olmayın...

Dileyen hocaefendinin sözlerine itibar eder..dileyen hayır ben bu mücadele için dahi başımı açamam der otutur evinde..kim ne istiyorsa onu yapsın..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-15-2010, 15:26   #100
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
Hasan ERBEK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinde moderniteyi savunan ve dogmatizmi reddeden bir cemaatin mensuplari neden kendi liderlerleri olan Fetullah Gulen'i dogmatiklestiriyorlar ilginc.
Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)