AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-15-2010, 14:48   #81
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam sen kapitalistlere karşı değil misin bırak zor durumda kalsınlar sana mı düştü onları düşünmek. İnsanları kapitalizmde makine yerine köle gibi mi çalışsın. Daha net çözümler üretmek lazım.
yaw sen ne diyon
insanlar köle gibi çalışmasın diyorum ben zaten o yuzen sosyalizmi savunuyorum ala ala.
teknoloji bukadar arttı. ama hala insanlar zor şartlarda 12-14 saat çalışıyor oysa teknolojinin işlerini kolaylaştırması çalışma surelerini duşurmesi lazımdı.
buda ancak sosyalist sistemde var olabilir.
kapitalistleri savundugumu soylemişsin demekki insan nasıl anlamak isterse oyle anlıyormuş konuyu.

orda demek istediğim fazla teknoloji fazla otomasyon kapitalistler için olumsuzdur. sırf bu yuzden teknolojiyi engellemeye geciktirmeye kalkarlar.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2010, 14:49   #82
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yaw sen ne diyon
insanlar köle gibi çalışmasın diyorum ben zaten o yuzen sosyalizmi savunuyorum ala ala.
teknoloji bukadar arttı. ama hala insanlar zor şartlarda 12-14 saat çalışıyor oysa teknolojinin işlerini kolaylaştırması çalışma surelerini duşurmesi lazımdı.
kapitalistleri savundugumu soylemişsin demekki insan nasıl anlamak isterse oyle anlıyormuş konuyu.

orda demek istediğim fazla teknoloji fazla otomasyon kapitalistler için olumsuzdur. sırf bu yuzden teknolojiyi engellemeye geciktirmeye kalkarlar.
İstersen başlığı tekrar oku.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2010, 14:52   #83
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
yaw sen ne diyon

--------------------------------------
Alt 06-15-2010, 14:54   #84
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Öff novek. Vallahi insanın ömrünü yersin.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2010, 15:09   #85
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
bu sorumun cevabı olmadı tekrar oku yukardaki mesajımı.
sen bırak dini kısmını ekonomik kısmını tartış ben onu soruyorum sana ekonomik kısmının nasıl anladın dine aykırı oldugunu.
ayrıca dunyada sosyalist ulkelerde halk dini ibadetlerini yerine getiremiyormu yasakmı var?
mesela bulgaristanda neden kiliseler camiler vardı?
kişileri degil sistemi tartışıyoruz burada.
komunizmde
tüm servet kaynakları toplumun ortak malıdır
bireyin kendisi servet edinemez
birey, kendisi için ticaret yapamaz
serveti, adaletli bir şekilde dağıtayım derken bireyin mülk edinmesine izin vermez.
bireyi toplumun hizmetçisi yaptığı için insanlık medeniiyetine aykırıdır.
komunizm ,bireylere kar ve zarar ümidini aşılamadığı için robot gibi çalışan işçi olarak bakar.bu da üretimin temelini sarsar.
insalara baskı yapılmazsa komunist düzen dağılır.
insanın doğası gereği komunist sisteme her zaman isyan halinde olur.

komunizmin içinde zulüm ve baskı vardır.zaten tarihteki en zalim,gaddar diktatörler bu sistemden çıkmıştır.

islamda
komunizm ve kapitalizm gibi iki zıt ekonumi sistem yerine orta bir yol çizer ve düzen kurar.
en temel ilke;bireye kişisel hakları vermek ve servet dağılımının dengesini bozmamaktır.
islamda amaç mal mülk kazanmak değil Allah'ın rızasını kazanmaktır.bunun için servete ahlaki yönden bazı kısıtlamalar ve tasarruflar getirir.
komunizm gibi karşı koymak yerine yardımlaşma vardır.
herkes kişisel çıkarlarını düşünebilir ama başkasına zarar vermeden.
herkes kazanabilir ama her kazançta başakanında hakkı olduğunu kabul ederek.
caiz ve mümkün yollarla kazanılan servet bir yerde toplanmamalı aksine dolaşmalı.

yani
kapitalizmdeki gibi ne bir avuç insan milyoner olmalı ne de diğer insanlar aç kalmalı

yani
komunizdeki gibi ne bazı insanların milyoner olmasını önlemek ne de zorla herkesi eşit yapmak ve aynı duruma sokmaktır.

Konu rizzelli tarafından (06-15-2010 Saat 15:11 ) değiştirilmiştir..
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2010, 15:13   #86
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
komunizmde
tüm servet kaynakları toplumun ortak malıdır
bireyin kendisi servet edinemez
birey, kendisi için ticaret yapamaz
serveti, adaletli bir şekilde dağıtayım derken bireyin mülk edinmesine izin vermez.
bireyi toplumun hizmetçisi yaptığı için insanlık medeniiyetine aykırıdır.
komunizm ,bireylere kar ve zarar ümidini aşılamadığı için robot gibi çalışan işçi olarak bakar.bu da üretimin temelini sarsar.
insalara baskı yapılmazsa komunist düzen dağılır.
insanın doğası gereği komunist sisteme her zaman isyan halinde olur.

komunizmin içinde zulüm ve baskı vardır.zaten tarihteki en zalim,gaddar diktatörler bu sistemden çıkmıştır.

islamda
komunizm ve kapitalizm gibi iki zıt ekonumi sistem yerine orta bir yol çizer ve düzen kurar.
en temel ilke;bireye kişisel hakları vermek ve servet dağılımının dengesini bozmamaktır.
islamda amaç mal mülk kazanmak değil Allah'ın rızasını kazanmaktır.bunun için servete ahlaki yönden bazı kısıtlamalar ve tasarruflar getirir.
komunizm gibi karşı koymak yerine yardımlaşma vardır.
herkes kişisel çıkarlarını düşünebilir ama başkasına zarar vermeden.
herkes kazanabilir ama her kazançta başakanında hakkı olduğunu kabul ederek.
caiz ve mümkün yollarla kazanılan servet bir yerde toplanmamalı aksine dolaşmalı.

yani
kapitalizmdeki gibi ne bir avuç insan milyoner olmalı ne de diğer insanlar aç kalmalı

yani
komunizdeki gibi ne bazı insanların milyoner olmasını önlemek ne de zorla herkesi eşit yapmak ve aynı duruma sokmaktır.

sosyalizmi bilmedigin yada yanlış anlamış oldugun belli.
SOSYALİZM, HALKIN ÖZEL MÜLKİYETİNİ ELİNDEN ALMAK MI DEMEKTİR?
Sosyalistler, halkın özel mülkiyetini elinden almak şöyle dursun, daha çok insanın eskisinden daha fazla özel mülkiyeti olmasını isterler. iki çeşit özel mülkiyet vardır. Niteliği gereği kişisel olan mülkiyet vardır: kişisel tatmin için kullanılan tüketim malları. Bir de, kişisel nitelikte olmayan özel mülkiyet türü vardır: üretim araçları mülkiyeti. Bu tür mülkiyet kişisel tatmin için değil tüketim mallarının üretimi için kullanılır. Sosyalizm, birinci çeşit özel mülkiyeti, diyelim ki, giydiğiniz elbiseleri elinizden almak değildir, ikinci tür özel mülkiyeti, yani elbiseyi yapan fabrikayı almak demektir. Azınlığın elindeki üretim araçlarının özel mülkiyetini kaldırarak, tüketim araçlarında çoğunluk için daha fazla özel mülkiyeti sağlar. Sosyalizmde, işçiler tarafından üretilmiş olup da kapitalistin kârı biçiminde ellerinden alınan servet, daha fazla özel mülkiyet, yani daha çok elbise, daha çok mobilya, daha fazla yiyecek içecek, daha fazla sinema bileti satın alabilmeleri için gene işçilerin olur. Kullanım ve eğlence için daha fazla özel mülkiyet vardır, ama ezme ve sömürme için özel mülkiyet yoktur, îste sosyalizm budur.

SOSYALİST TOPLUMDA HERKES AYNI ÜCRETİ Mİ ALIR?
Hayır, herkes aynı ücreti almaz. Usta işçi, usta olmayan işçiden, ve yönetici de, işçiden daha fazla alır. Büyük müzisyen, ortalama bir müzisyenden daha fazla alır. 400 kile buğday üreten bir çiftçi, 300 kile üretenden daha fazla; sekiz ton maden çıkartan bir madenci, altı ton çıkartandan daha fazla para alır ve bu örnekler böyle sürer gider, insanlara, yaptıkları işin nicelik ve niteliğine göre para ödenir. Sosyalist toplumda en yüksek ücreti alan kimse bile, bunu, çalışmasıyla hakettiği sürece alır. Bunu, üretim araçları satın alarak, başkalarının emeğinin sırtından, kazanılmamış paraya çeviremez. Zaten üretim araçları satın alması olanağı yoktur, çünkü sosyalist toplumda, üretim araçları halka aittir, satılık değildir. Daha çok ya da daha iyi çalışarak daha yüksek ücret alması, onun başkalarından daha iyi yaşamasını sağlar, ama hiç kimseyi sömürmesine elvermez. Sosyalist toplumda ücret eşitsizliği olmakla birlikte fırsat eşitliği vardır. Usta işçi daha yüksek ücret alır, ama hüneri olmayan işçinin önünde de usta olabilmesi için gerekli eğitim ve uygulama olanakları da açıktır. Her ne kadar mühendisler, yöneticiler, yazarlar, sanatçılar daha çok kazanırlarsa da, herkese, yetenekleri ile orantılı ücretsiz eğitim sağlanır; herkese bu mesleklere giriş kapıları ardına kadar açık tutulur. Sosyalist toplumda "herkese" demek sözcüğün tam anlamıyla herkese demektir, yoksa, sadece ücretleri ödeyebilene, ya da tutum ve davranışları kusursuz olana, ya da zenci veya yahudi olmayana demek değildir.
http://kutuphane.halkcephesi.net/Leo...orular%201.htm

Konu novek tarafından (06-15-2010 Saat 15:20 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-15-2010, 15:18   #87
Kullanıcı Adı
rizzelli
ben sosyalizm den bahsetmedim komunizmi yazdım yukarıya.

sosyalizm zaten kapitalizmden komunizme geçis sistemidir.

sosyalizm komunizmin açıklarını kapamaya çalışan sistemdir.

alıntıma cevap veriyorsun da neye cevap verdiğini bil be ,tatlı su komunistim!
Alt 06-15-2010, 15:21   #88
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
ben sosyalizm den bahsetmedim komunizmi yazdım yukarıya.

sosyalizm zaten kapitalizmden komunizme geçis sistemidir.

sosyalizm komunizmin açıklarını kapamaya çalışan sistemdir.

alıntıma cevap veriyorsun da neye cevap verdiğini bil be ,tatlı su komunistim!
sosyalizm komunizm aynı şey degildir ama birbirine yakındır.
genelde sosyalizmden çıkmış olan bulgaristandan gelenlere sorarsan bulgaristanda komunizm vardı derler. fakat gerçekte sosyalizm vardı. lafın gelişi derler.

SOSYALİZM, HALKIN ÖZEL MÜLKİYETİNİ ELİNDEN ALMAK MI DEMEKTİR?
Sosyalistler, halkın özel mülkiyetini elinden almak şöyle dursun, daha çok insanın eskisinden daha fazla özel mülkiyeti olmasını isterler. iki çeşit özel mülkiyet vardır. Niteliği gereği kişisel olan mülkiyet vardır: kişisel tatmin için kullanılan tüketim malları. Bir de, kişisel nitelikte olmayan özel mülkiyet türü vardır: üretim araçları mülkiyeti. Bu tür mülkiyet kişisel tatmin için değil tüketim mallarının üretimi için kullanılır. Sosyalizm, birinci çeşit özel mülkiyeti, diyelim ki, giydiğiniz elbiseleri elinizden almak değildir, ikinci tür özel mülkiyeti, yani elbiseyi yapan fabrikayı almak demektir. Azınlığın elindeki üretim araçlarının özel mülkiyetini kaldırarak, tüketim araçlarında çoğunluk için daha fazla özel mülkiyeti sağlar. Sosyalizmde, işçiler tarafından üretilmiş olup da kapitalistin kârı biçiminde ellerinden alınan servet, daha fazla özel mülkiyet, yani daha çok elbise, daha çok mobilya, daha fazla yiyecek içecek, daha fazla sinema bileti satın alabilmeleri için gene işçilerin olur. Kullanım ve eğlence için daha fazla özel mülkiyet vardır, ama ezme ve sömürme için özel mülkiyet yoktur, îste sosyalizm budur.

SOSYALİST TOPLUMDA HERKES AYNI ÜCRETİ Mİ ALIR?
Hayır, herkes aynı ücreti almaz. Usta işçi, usta olmayan işçiden, ve yönetici de, işçiden daha fazla alır. Büyük müzisyen, ortalama bir müzisyenden daha fazla alır. 400 kile buğday üreten bir çiftçi, 300 kile üretenden daha fazla; sekiz ton maden çıkartan bir madenci, altı ton çıkartandan daha fazla para alır ve bu örnekler böyle sürer gider, insanlara, yaptıkları işin nicelik ve niteliğine göre para ödenir. Sosyalist toplumda en yüksek ücreti alan kimse bile, bunu, çalışmasıyla hakettiği sürece alır. Bunu, üretim araçları satın alarak, başkalarının emeğinin sırtından, kazanılmamış paraya çeviremez. Zaten üretim araçları satın alması olanağı yoktur, çünkü sosyalist toplumda, üretim araçları halka aittir, satılık değildir. Daha çok ya da daha iyi çalışarak daha yüksek ücret alması, onun başkalarından daha iyi yaşamasını sağlar, ama hiç kimseyi sömürmesine elvermez. Sosyalist toplumda ücret eşitsizliği olmakla birlikte fırsat eşitliği vardır. Usta işçi daha yüksek ücret alır, ama hüneri olmayan işçinin önünde de usta olabilmesi için gerekli eğitim ve uygulama olanakları da açıktır. Her ne kadar mühendisler, yöneticiler, yazarlar, sanatçılar daha çok kazanırlarsa da, herkese, yetenekleri ile orantılı ücretsiz eğitim sağlanır; herkese bu mesleklere giriş kapıları ardına kadar açık tutulur. Sosyalist toplumda "herkese" demek sözcüğün tam anlamıyla herkese demektir, yoksa, sadece ücretleri ödeyebilene, ya da tutum ve davranışları kusursuz olana, ya da zenci veya yahudi olmayana demek değildir.
http://kutuphane.halkcephesi.net/Leo...orular%201.htm
Alt 06-15-2010, 16:13   #89
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
biraz açıklarmısın
1-) islam kapitalizme karşıdır aynı fikirdeyimde komunizme karşı oldugunu nereden anladın??
2-)komunizm nasıl sefalet oluyor?
bak bu mesajına cevap yazmışım.
Alt 06-15-2010, 19:12   #90
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
bak bu mesajına cevap yazmışım.
tekrar yaz neden aykırıdır sosyalizm islama?
ozel mulkiyeti ortadan kaldırır demişsin oyle bişey tam tersine ozel mulkiyetin artmasını ister.

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)