Tartışmaya Türk Milleti kavramından başlarsak daha doğru olur. Türk Milleti kimdir? Türk Milleti, Anadolu'da yaşayan Müslüman Halkların genel adıdır. Bir Türk de Türk Milleti'ne dahildir, bir Kürt de Türk Milleti'ne dahildir, bir Zaza da Türk Milleti'ne dahildir.
Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ben neden size dahil olayım ? Ben sadece T.c vatandaşıyım. Mecbur değilim ki Türk milletine dahil olmaya ? Hatta olursam mantıksız olur.
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Türk Milleti'nden olmak; Kürtlüğünü, Zazalığını, Çerkezliğini, Lazlığını inkâr etmek ve asimile olmak değildir.
Hayır Aksine asimile olmaktır.Az empati kurun. Siz gelip Kürt milletine dahil oldugunuzda asimile olmus olur musunuz olmaz mısınız az idrak etmeye çalışın.
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Ne Mutlu Türküm Diyene sözünü ben söylerim. Çünkü ben Türk Irkının bir mensubuyum. Ama bu sözü; Kürt, Laz, Çerkez veya başka etnik kimlikten gelen bir kardeşimin söylemesini beklemem. Çünkü Ne Mutlu Türküm diyene ifadesinde diretk Türk etnik kimliğine vurgu vardır.
Bu söylediğinizle zaten hemfikiriz. Çünkü bir kürt bir zaza ya da başka ırktan olan biri kalkıp 'ne mutlu türküm diyene' demez. Sadece bunu söyleyen Türklere saygı duyar o kadar.
Kısacası siz Türklükle Türkçülük arasında fark görürken , biz görmüyoruz. Sorun da zaten burada başlıyor. Belki söylediklerinizde kötü niyetli değilsiniz ki bunu temenni ediyorum. Fakat yanlış telaffuz ediyorsunuz bazı şeyleri. Kürtlerin ak partiyi desteklemelerinde en büyük sebep ırkçılığın bu partide olmamasıdır. Bence siz de bu partiye gönül vermişseniz ona uygun düşünmelisiniz.
Son olarak rizeli arkadasımızın söylediği bu cümleler bu tartısmanın sonunu getirebilecek nitelikte. Kendisine aynen katılıyorum.
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı
Başbakanımızın belirttiği gibi.
üst kimlik yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı.
anayasa bu düşünce üzerine yeniden yazılır veya değiştirilirse sorunlar inşaAllah kalkar.