AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 08-02-2010, 19:15   #101
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nereden vardın bu kanıya?
Diyalog eleştirelemez demen diyaloğun kendi felsefesine aykırı değilmi?
Tartışmadan müzakere etmeden nasıl gerçeği bulacaksın?
Sen önce yazdıklarını oku sonra onayla ve gönder
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2010, 20:34   #102
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu cümlenizi doğru bulmuyorum... Reelde Tahrifata uğrayan Kitaplardır ! Din Yalnız İslam'dır !
Harp kardeşim siz Rabbimizden daha mı iyi biliyorsunuz??

Ne diyor rabbimiz??

Alıntı:
Ey Kitab ehli! Dininizde sınırları aşmayın ve Allah hakkında ancak hakkı söyleyin.
Alıntı:
Allah bizi sizin dininizden kurtardıktan sonra eğer ona dönersek mutlaka Allah'a karşı yalan uydurmuş oluruz.
Alıntı:
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar
Uzatmayacağım..önce ifadelerin kur'anda da bu şekilde geçtiğinden haberdar olmak gerekli

Rabbimiz bize islamı tebliğ vazifesi ile nimetlendirmiş...
Kafir öldürerek cennete gidilmez..Allah,'ın böyle bir vaadi yok
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2010, 20:52   #103
Kullanıcı Adı
unnamed
sonuç yine yok...
bir müslüman diyologla fazla bir yere varamaz....
yaşantısıyla, gösterdiği hal ve hareketlerle ancak islamı tanıtabilir....
konuşmakla iş yürüyorsa buyrun öyle yapalım...
Alt 08-02-2010, 20:54   #104
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sonuç yine yok...
bir müslüman diyologla fazla bir yere varamaz....
yaşantısıyla, gösterdiği hal ve hareketlerle ancak islamı tanıtabilir....
konuşmakla iş yürüyorsa buyrun öyle yapalım...
Ortalığı yine yıkmışsın kardeşlik
Alt 08-02-2010, 20:57   #105
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ve ben ayrıca dinler arası hoşgörü ve diyalog çalışmalarına laf eden düşünmezleri yada kıskanç kalbi hastalıklılarla AK Partiye vatan satıyor diyen zavallıları aynı zeka ve tıynette görüyorum.
konuşmak için, konuşma....
buyur yapılanlara hadi laf atıyorum, şimdi kıskançmıyım?
terbiyeni takıl, siyaset ayrı, bu konu ayrı...

Konu unnamed tarafından (08-02-2010 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir..
Alt 08-02-2010, 20:58   #106
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
Fırat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ortalığı yine yıkmışsın kardeşlik
yıkmak gibi bir niyetimiz yokda, icraat yok ortada....
bu kadar övülen diyoloğun icraatlerini göremedim...
Alt 08-02-2010, 21:03   #107
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vallahi abi ben zaman gazetesinin yalancısıyım o zaman...
http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
verdiğiniz linkte şu dikkatimi çekti:

Müslüman bir erkeğin müslüman olmayan bir hanımla evlenmesinin caiz olduğunu ama bunun tersinin caiz olmadğını biliyordum acaba yanlış mı biliyorum?

haberin sonunda da şöyle deniyor:

HEM HRİSTİYAN, HEM DE MÜSLÜMAN....

Bu mümkün mü acaba?

Müslüman bir hanım müslüman olmayan birisiyle evlenebilir mi?
Zaman Gazetemize buhaberi hazırlayan Muhabir arkadaşın, yazının içeriğinde ‘Hıristiyan Lester Kurtz ile gazeteci Müslüman Meryem Kurtz’un nikahları’ şeklinde Haber yapmış olması, yanlış anlamalara sebebiyet vermesi yönünden bir tecrübe eksikliğini anımsatmaktadır! Hakkaniyeti gözönünde bulundurulması açısından, bunu da dile getirmekte fayda mülahaza ediyoruz.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2010, 21:22   #108
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
AK_Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben şahsen İslam için bir şeyler yapmaya çalışan birini hiç bir zaman eleştirmeyi sevmem.

Sen neye dayanarak salladığımı söylüyorsun?

Ben bunları internetten kopyala yapıştır yapmadım, zaten internetten birşeye kendim inanmıyorsam bunu başkalarına karşı kullanmam.

Bunlar tamamen kendi gözlerimle gördüğüm şeylerdir, asıl sallayan sensin, sen kendin diyaloğu televizyondan başka bi yerde gördünmü?

"Fethullah gülen ne derse doğrudur" diye tartışıyorsunuz, ki sahabeler bile peygamber efendimiz bir şey söylediğinde bu vahiymi? diye sorgulayıp, eğer vahiy değilse kendi görüşlerini bildirirlerdi.
genç kardeşim ,ben 4 ülkede diyalog platformlarını bizzat gördüm.müsluman olanlarla sohbet ettik.müsluman olduklarını anlatırken şükür,sevinç gözyaşlarına ortak olduk.hristyanların,ateistlerin İslam'ı, Peygamber Efendimiz'in hayatını incelemeye başladıklarını sordukları sorular ve okudukları kitaplarla şahit olduk.

bunlara vesile olan insanların hizmetlerini gözlerimizle gördük.

senin bu mevzuya hakim olmadığın apaçık belli.

Alıntı:
Ve bu platformlarda hristiyan ve yahudi tarafından uzman kişiler katılırken, Müslüman tarafından Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmaktadır.
Din alanında uzmanlığı olmayan kişiler katılmıyor demek bu konuda çokça bilgisiz olduğunu gösteriyor.Diyalog üzerine kitap yazan,fikir yürüten,makale ele alan,bizzat iştirak eden alanında uzman olmuş prof. dr. leri nasıl görmezden geliyorsun.

tebliğ etmek için muhataplarının akademik seviyesinden çok takvalı olması yeter.

şartlanmış bir şekilde ahkam kesmeyi bırakıp ilgili kaynakları bir araştırsak mevzuyu idrak ederiz.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2010, 03:03   #109
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
BenHur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Harp kardeşim siz Rabbimizden daha mı iyi biliyorsunuz??

Ne diyor rabbimiz??

Uzatmayacağım..önce ifadelerin kur'anda da bu şekilde geçtiğinden haberdar olmak gerekli

Rabbimiz bize islamı tebliğ vazifesi ile nimetlendirmiş...
Benhur kardeşim asla seni şahsını yahut konuştuğumuz şeyler arasında farklar ufacık çizgiler arasında olmasına rağmen eleştirmiyor ve şahsına münhasır görmüyorum... Lakin acizane yanlış anladığını düşünmekten kendimi alamıyorum... !

Allah c.c. Üretilmiş Dinlerden bahseder iken arapça NASARA(Üretilmiş olan Hrıistiyanlık) ve yehud(Yahudiler ve Musevileri) Kast etmektedir... Allah c.c. onlara soylarıyla yani Nasaralılar ve Yahudiler diye seslenmektedir... Bu şu demektir : Allah c.c. İndirdiği Sahifeler, Kuran, İncil, Zebur ve Tevrat'ı İslam olarak indirmiştir ! Adem a.s. dan başlamak suretiyle bütün Peygamberler Mü'mindir ! Dosdoğru bir müslüman idiler !!!

Fakat İslam Peygamberimiz Muhammed s.a.v.'e kadar seviye seviye Tevhid ölçüsünde Peygamberimizle birlikte bu nur tam olarak tamamlanmış ve İslam Dini Tamamlanmıştır ! Lakin Gerçekte Tüm İndirilen Din Yalnız Aynı Amaca yönelik Yalnız İslam'dır !!! adı ve Tanımı budur !

İslam'a karşı yahut İslam dışında olan her sistemin adı da Dindir ! Bu itibarla Allah c.c. Ayırımı reelde görüp bildiği için ezelde bitirildiği için ! Din olarak tanımlamakta İçlerinden Gerçeği Hakikati bildiren Peygamberleri peyderpey göndermektedir !!! Kavram Karmaşası mevcut mu

Ayrıca Lütfen acizane benimle ilgili ön yargılardan vazgeçiniz... Lütfen Yazdıklarımı kavramlarımı basit Kafirleri Öldürmek Haşa gibi anlamanız çook üzücüdür...! Harici Cihad Hükümlerinin gerçekliğini Vukuya göre izah etmem sizi neden rahatsız ediyor anlamış değilim ! Lütfen yazılarımı istirham ediyorum Tekrar Tekrar okuyunuz ! !! Saygılarımla
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2010, 03:32   #110
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Ayrıca Kafir var Kafir var ! Kafir gerçek manada Hakkı örten, Saklayan, bilerek kasıtlı şekilde Hakkı gizleyen manasındadır ! Bunlar Vukuya göre Hükümlere göre ayrılır !

Örneğin Hıristiyan yahut Musevi ise Kitap Ehlinin Hükümleri vukuya göre ne ise o uygulanır ! Diyalog, Tebliğ edilir ! Kime edilir ! İçlerinde Zulm edenleri hariç olanlara ! İçlerinde zulm edenler açıkça Silahla, kılıçla kuvvette mukabelede bulunanlara Fi Sebilillah Cihad İlan edilir !

Örneğin Türkiye Cımhuriyeti Devletine Allah c.c. korusun lakin bugün Amerika yahut İsrail Tarafından Açılan bir savaş başladığı an ! Türkiyeye Bomba Düştüğü an ! Bu Beldede yaşayan TÜM MÜSLÜMANLARA CİHAD İLAN ETMEK FARZ-I AYN OLUR ! Bunu Devlet-i aliye eliyle devlet içindeki Müslüman Ulema Devlete bildirmesiyle olur ! İşte O gün her ne sebeble olursa olsun(Zarureti, geçerli sebebi hariç) ! Savaşmaya yanaşmayan Müslüman Erkek Cennete giremez Harici Cihad Hükmüyle tehdit edilmektedir !

Tevbe Suresi :

14, 15. Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü'min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

16. Yoksa; Allah içinizden, Allah'tan, Resûlünden ve mü'minlerden başkasını kendilerine sırdaş edinmeksizin cihad edenleri ayırt etmeden bırakılacağınızı mı sandınız? Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

20. İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah katında daha üstündür. İşte onlar, başarıya erenlerin ta kendileridir.

Enfal

15. Ey iman edenler, toplu olarak kafirlerle karşılaştığınız zaman, onlara arka çevirmeyin (savaştan kaçmayın).

Kim onlara böyle bir günde -yine savaşmak için bir yana çekilen ya da bir başka bölüğe katılmak için yer tutanın dışında- arkasını çevirirse, gerçekten o, Allah'tan bir gazaba uğramıştır ve onun barınma yeri cehennemdir. Ne kötü bir yataktır o.

17.Onları siz öldürmediniz, ama onları Allah öldürdü; attığın zaman sen atmadın, ama Allah attı. Mü'minleri Kendinden güzel bir imtihanla imtihan etmek için (yaptı.) Şüphesiz Allah, işitendir, bilendir.

18. İşte size böyle…Gerçekten Allah, kafirlerin hileli-düzenlerini boşa çıkarıcıdır.

İşte Bunlar Harici Cihad Hükümlerindendir !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir)