AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-17-2007, 21:21   #91
Kullanıcı Adı
mavera,
Standart Dinler arasi diyalog konusunda düsünceleriniz nelerdir??
Alıntı:
sidre Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera, Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
dıyaloga karsı degılım bız ne dın nede ınsan ayrımı yapmıyoruz ama bu aralar bırsey dıkkatımı cekmeye basladı sınırlı olması gereken dıaloglar samımıyete donustu bu olay benı dusunduruyor bır agırlıgı kalmadı gıbı gelıyor bana dıoyanet ıslerının :
nasil yani samimiyete dönüstü kardes..sinirlidan kastin nedir?..diyanetin ne anlamda bir agirligi kalmadi?
bu dıyaloglar samımıyete dondu dernek kastım su gorusmeler arttıkca ulkemızde farklı dınlere basglı ınsanlar cogalmaya basladı ders kıtapları neredeyse dın kıtabı olmaktan cıktı dıyanetın bır agırlıgı olmalı dıyorum cunku tek ve esas dın bızım dınımız dıyer dınlerede saygımız var ama bu kadarıda agır gelıyor bıze yakında dıyanet dıyecek sızde paskalya bayramını kutlayın
unuttun herhalde biz laik bir ülkeyiz!..gerci laik bir ülkede diyanet isleri baskanligi neden varsa orasida tartisilir ama ;)..
ortada karisik bir durum var..laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demek..diyanet isleri devlete bagli..
cogunlugu müslüman bir ülkede diyanet isleri baskanliginin nasil bir statüye sahip olmasi lazim biraz tartisilir..malumunuz bizler diyanet islevsiz diye yakiniyoruz, aleviler diyanette bize yer yok diye yakiniyor!
Alt 09-17-2007, 21:26   #92
Kullanıcı Adı
sidre
kardesım bız lafta laık bır ulkeyız laık bır ulkede türban yasagı olamaz eger gercekten laıksek ;)bu ulkede dıyanet ıslerının ne geregı var dıyorsun cok geregı var kardesım hernekadar gorevlerını yerıne tam anlamı ıle getıremıyoır olsalarda bu ulke müslümanlık ulkesı
sidre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2007, 21:32   #93
Kullanıcı Adı
mavera,
ben tezati vurgulamak icin laik bir ülkede diyanet islerinin ne isi var diye sordum..ayni sekilde zorunlu din dersleride laiklik ilkesiyle bagdasmiyor..
ama bizdeki laiklik bize özgü bir laiklik..laiklik bütün dinlere esit mesafede olmasi gerekirken, türkiye de tam anlamiyal böyle degil malesef..
cogunlugun tabi oldugu dinin mensublari nedense bu laiklikten yararlanamiyor..laiklik adi altinda önlerine engeller cikariliyor..laikligi aldigimiz ülkelerdekiyle, bizimkini kiyaslayalim tamamen tezat bir durum var ortada..
zorunlu din dersleri ve diyanet isleride normalde laiklike cakisiyor ama ortada öyle bir durum varki..zorunlu din derlerini getiren darbeci kenan evren!..
diyanet isleri seninde dedigin gibi su anda sembolik bir kurum gibi hareket ediyor..tamamen iktidara bagimli olan bu kurumun tam anlamiyla ihtiyaci ne kadar karsiladagida tartisilir!
Alt 09-17-2007, 21:39   #94
Kullanıcı Adı
sidre
ülkemızde dın dersı zorunlu fakat zorunlu olmasında bır problem goremıyorum ben dın kıtaplarında her mezhep her dın anlatılıyor ve buyıl kıtaplara alevılık de gırdı
Alt 09-17-2007, 21:45   #95
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
ülkemızde dın dersı zorunlu fakat zorunlu olmasında bır problem goremıyorum ben dın kıtaplarında her mezhep her dın anlatılıyor ve buyıl kıtaplara alevılık de gırdı
ayni konuyu diger baslikta tartisiyoruz kardes..ortada bir tezat var ama bu tezati daha cözemedim..laik bir devlette zorunlu din dersi olmaz bak din dersine karsi oldugumdan degil böyle olmasi gerektiginden söylüyorum ;)
Alt 09-17-2007, 21:48   #96
Kullanıcı Adı
sidre
Alıntı:
Alıntı:
ayni konuyu diger baslikta tartisiyoruz kardes..ortada bir tezat var ama bu tezati daha cözemedim..laik bir devlette zorunlu din dersi olmaz bak din dersine karsi oldugumdan degil böyle olmasi gerektiginden söylüyorum ;)
bende dıyorumkı eger gercekten laık bır ulkede yasıyor olsaydık türban yasagınında olmaması gerkıyordu demekkı laık bır ulkede yasamıyoruz o zaman dın dersının zorunlu olmasındada bır sorun yok ;)
Alt 09-17-2007, 21:50   #97
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
bende dıyorumkı eger gercekten laık bır ulkede yasıyor olsaydık türban yasagınında olmaması gerkıyordu demekkı laık bır ulkede yasamıyoruz o zaman dın dersının zorunlu olmasındada bır sorun yok ;)
ya bizim laikligimizde herseyimiz gibi bize özgü..o yüzden sayin arinc dememismiyi laikligin tanimi yeniden yapilmali diye..
benim din dersleriyle bir sorunum yok hatta ben iceriginin zengillestirilmesi taraftariyim bana göre su anki icerik cok yavan..;)
Alt 09-18-2007, 02:09   #98
Kullanıcı Adı
süleyman-bin-muhammed
Alıntı:
basta böyle dedin...
normal eşit bir ortamda ben ne el-kaideyi destekleim ne diyolag çığırtkanlarını fakat abd karşı yaşasın elkaide...tabi ki yaptıklar kesinlikle islam bağdaşmaz ama dinsizin hakkından imansız gelir ...( kesinlikle Elkaideye imansız demk istemedim)

sonra böyle dedin..
kesinlil ben elkaideyi desteklemem ve lanetlemem lanet okumanın gunah olduğu hadislerle sabittir...

eee simdi hangisi dogru el kaide dogru mu yapiyor..el kaide cok mu yasasin..el kaide onlarin hakkindan mi geliyor bir karar ver kardes hangisine inanalim ;)..
sen çarptır çarptır dur .. bu ikiside benim görüşüm ... elkaide iyi değil fakat abd karşı desteklerim ...
süleyman-bin-muhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-18-2007, 16:18   #99
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
süleyman-bin-muhammed Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
basta böyle dedin...
normal eşit bir ortamda ben ne el-kaideyi destekleim ne diyolag çığırtkanlarını fakat abd karşı yaşasın elkaide...tabi ki yaptıklar kesinlikle islam bağdaşmaz ama dinsizin hakkından imansız gelir ...( kesinlikle Elkaideye imansız demk istemedim)

sonra böyle dedin..
kesinlil ben elkaideyi desteklemem ve lanetlemem lanet okumanın gunah olduğu hadislerle sabittir...

eee simdi hangisi dogru el kaide dogru mu yapiyor..el kaide cok mu yasasin..el kaide onlarin hakkindan mi geliyor bir karar ver kardes hangisine inanalim ;)..
sen çarptır çarptır dur .. bu ikiside benim görüşüm ... elkaide iyi değil fakat abd karşı desteklerim ...
o carptir degil carpit olacak ..bende onu diyorum ikiside senin görüsün nasil birbirine zit oluyor ..
hepsinin cani cehenneme..terörizmi kim yapiyorsa onu lanetliyorum..kim olursa olsun!
Alt 09-18-2007, 19:57   #100
Kullanıcı Adı
akp4ever
ben karşıyım açıkça bu diyalog olayına. ben mardinliyim ve memlektimde süryani ve müslüman kardeşlerimiz yanyana yaşamakta asırlandan beri hata geçen senelerde mardinde ulusalrarsı bir toplantı yapıldı dinlerarsı dialog babında...ben bunu kabul edemiyorum..ortada bir yanlış var bir tarafta en son en mükemmel bir din, öte yanda senin dinini,peygamberini tanımayan sana hala sapık bir dinin mensubu gözüyle baklan dinler..ne olursa olsun onların kafasfında islam dini sapık bir dindir ve biz de onlara göre kafiriz. hal böyleyken ne diyaloğundan bahsedebiliriz..ben asla kabul etmiyorum...haa kardeşçe yaşarız, saygı duyarız orası ayrı ama ben onun kilise törenine gidp o da benle oruç açsın demek abes olur..
akp4ever isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)