![]() |
#91 | |||
![]() Alıntı:
ortada karisik bir durum var..laiklik din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasi demek..diyanet isleri devlete bagli.. cogunlugu müslüman bir ülkede diyanet isleri baskanliginin nasil bir statüye sahip olmasi lazim biraz tartisilir..malumunuz bizler diyanet islevsiz diye yakiniyoruz, aleviler diyanette bize yer yok diye yakiniyor! |
||||
![]() |
![]() |
#92 |
![]() kardesım bız lafta laık bır ulkeyız laık bır ulkede türban yasagı olamaz eger gercekten laıksek ;)bu ulkede dıyanet ıslerının ne geregı var dıyorsun cok geregı var kardesım hernekadar gorevlerını yerıne tam anlamı ıle getıremıyoır olsalarda bu ulke müslümanlık ulkesı
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
![]() ben tezati vurgulamak icin laik bir ülkede diyanet islerinin ne isi var diye sordum..ayni sekilde zorunlu din dersleride laiklik ilkesiyle bagdasmiyor..
ama bizdeki laiklik bize özgü bir laiklik..laiklik bütün dinlere esit mesafede olmasi gerekirken, türkiye de tam anlamiyal böyle degil malesef.. cogunlugun tabi oldugu dinin mensublari nedense bu laiklikten yararlanamiyor..laiklik adi altinda önlerine engeller cikariliyor..laikligi aldigimiz ülkelerdekiyle, bizimkini kiyaslayalim tamamen tezat bir durum var ortada.. zorunlu din dersleri ve diyanet isleride normalde laiklike cakisiyor ama ortada öyle bir durum varki..zorunlu din derlerini getiren darbeci kenan evren!.. diyanet isleri seninde dedigin gibi su anda sembolik bir kurum gibi hareket ediyor..tamamen iktidara bagimli olan bu kurumun tam anlamiyla ihtiyaci ne kadar karsiladagida tartisilir! |
|
![]() |
![]() |
#94 |
![]() ülkemızde dın dersı zorunlu fakat zorunlu olmasında bır problem goremıyorum ben dın kıtaplarında her mezhep her dın anlatılıyor ve buyıl kıtaplara alevılık de gırdı
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#96 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||
![]() Alıntı:
benim din dersleriyle bir sorunum yok hatta ben iceriginin zengillestirilmesi taraftariyim bana göre su anki icerik cok yavan..;) |
||||
![]() |
![]() |
#98 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() hepsinin cani cehenneme..terörizmi kim yapiyorsa onu lanetliyorum..kim olursa olsun! |
|||
![]() |
![]() |
#100 |
![]() ben karşıyım açıkça bu diyalog olayına. ben mardinliyim ve memlektimde süryani ve müslüman kardeşlerimiz yanyana yaşamakta asırlandan beri hata geçen senelerde mardinde ulusalrarsı bir toplantı yapıldı dinlerarsı dialog babında...ben bunu kabul edemiyorum..ortada bir yanlış var bir tarafta en son en mükemmel bir din, öte yanda senin dinini,peygamberini tanımayan sana hala sapık bir dinin mensubu gözüyle baklan dinler..ne olursa olsun onların kafasfında islam dini sapık bir dindir ve biz de onlara göre kafiriz. hal böyleyken ne diyaloğundan bahsedebiliriz..ben asla kabul etmiyorum...haa kardeşçe yaşarız, saygı duyarız orası ayrı ama ben onun kilise törenine gidp o da benle oruç açsın demek abes olur..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|