AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-21-2010, 21:52   #21
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sana sadece gülüyorum insanları sürekli belli bi kalıba sokmaya çalışıyorsun seninle aynı siyasi görüşü paylaşan herkes senin aynı şeyleri düşünmek zorunda değil
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 21:53   #22
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ben Kürt milliyetçisi olsaydım bende ak partiye destek vermezdim."

Dikkatli okuyun! Milliyetçi kelimesini tek başına kullanmadım.Kürt Milliyetçisi dedim.Türk milliyetçisinin Ak Partiye destek vermemesi için kör olması gerekir.(Şahsi düşüncem bu yönde.)Zira Mhp'ninde sadece adı milliyetçi ,milliyetçilik namına zerre göremiyorum.

Bu arada bir kardeş tavsiyesi.Bence milliyetçiliğinizden vazgeçin.Ümmetçi olun.Milliyetçilik her daim sorunlara vesile olur.Hem Dünya Hem ahiret namına en uygunu Ümmetçiliktir.

Eğer şu anda benim yaptığım milliyetçilik anlayışı yanlış ise Osmanlı İmparatorluğu'da faşist di..

Savaşa Türk Milleti diye giderken bu Türk Milleti'nin içinde belkide 20 den fazla ırk vardı hangisi bu durumdan rahatsızlık duyup padişaha isyan etti.. Demek istediğim bu Müslüman Türk'üm : )

Konu onurcan tarafından (09-01-2015 Saat 19:34 ) değiştirilmiştir..
Alt 09-21-2010, 22:21   #23
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer şu anda benim yaptığım milliyetçilik anlayışı yanlış ise Osmanlı İmparatorluğu'da faşist di..

Savaşa Türk Milleti diye giderken bu Türk Milleti'nin içinde belkide 20 den fazla ırk vardı hangisi bu durumdan rahatsızlık duyup padişaha isyan etti.. Demek istediğim bu Müslüman Türk'üm : )
Osmanlının Türklük amacı gütmediği aşikardır.Ecdadınızı milliyetçi yaptınız ya.Onlar her şeyini Ümmetçilik içeriği ile yaparlardı.Onlar Osmanlıyıda Türklük için kurmadılar hareketlerini de Milliyetçilik zaviyesinden yapmadılar.

Miliyetçi mi olursun Laik mi olursun beni bağlamaz ben kardeşçe öneri yaptım.Uyarsın veya uymazsın.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 22:35   #24
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mhplilerden daha milliyetçiysen atsızcı falan olmalısın
Tamam milliyetçilik yapabilir ne mutlu türküm diyene naraları atabilir türkiye türklerindir diye haykırabilirsin ama hastalığını bulaştırma insanlara. Ne mutlu türküm diyene diyen adamda Ne mutlu kürdüm diyene diyen adamda bana göre İslam dininden çıkmıştır ama rabbim bilir o kadarını bilemeyiz.

Milliyetçi olman kürt halkı gerçeğini kürt halkının özgürlük mücadelesi gerçeğini görmezden gelme hakkını sana vermez. Kürt halkı sığınmacı değil ev sahibidir. Bu toprakları kazanmış üzerinde binlerce sene Özerk bir biçimde yaşamış benliğini kültürünü belirli ölçülerde korumuş bir halk. Kürt halkının kendi devletini kurma hakkıda vardır. Bu toprakları işgalmi etmişler sonradanmı gelmiş asıl asli bir halk.
Ki kürt meselesinde en uç görüşün bile demokratik özerklik olduğunu varsayarsak bu halkın kendi ülkelerini kurma gibi bir derdininde olmadığını anlamış oluruz.

Kürtler İSLAM endeksli bir ülkede yaşamaktan bir İslam milleti olarak her zaman onur duymuşlardır. Ama Türk endeksli bir ülkede yaşamak kürtler için yapılmış hazırlanmış bir tuzaktır onlara atılan bir kazıktır.

Türkiyenin engin zengin kültürünü dışarılara gittiğimizde havamızı tasladığımız bu kültürün ana öğeside kürt kültürüdür. Laz boşnak gürcü abaza kültürleri ve diğer etnik dini ve mezhepsel kültürlerde Anadolu kültürünü oluşturur ama faşist odaklar bütün bu kültürleri yok sayıp hepsine ortak olarak TÜRK kültürü ismini vermişlerdir.

Milliyetçi olabilirsin ama bu gerçekleri görmeyeceksin anlamına gelmez.

İsmini bilmiyorum bağışla Furkanca diyeceğim sana.
Tamamıyla merakımdan soruyorum farklı bir yöne çekme. Nasıl bir ülke de yaşamak istiyorsun. Kürtler sence nasıl bir ülkede yaşamayı hakkediyor ve istiyor. Benliğini kültürünü korumuş asil bir halk diyorsun Kürtler için, ne istiyorsun ne rahatsız ediyor bu ülkede seni, Mesela yeni anayasa da ne istiyorsun..
BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 22:37   #25
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İsmini bilmiyorum bağışla Furkanca diyeceğim sana.
Tamamıyla merakımdan soruyorum farklı bir yöne çekme. Nasıl bir ülke de yaşamak istiyorsun. Kürtler sence nasıl bir ülkede yaşamayı hakkediyor ve istiyor. Benliğini kültürünü korumuş asil bir halk diyorsun Kürtler için, ne istiyorsun ne rahatsız ediyor bu ülkede seni, Mesela yeni anayasa da ne istiyorsun..
Bence sorun yanlış.Çünkü forumu takip ediyorsan tanımış olman gerekir.Furkan kısacası bir Osmanlı istiyor.Kürtlerinde Türklerinde herkesin imanlı yaşadığı herkesin ümmetçi düşündüğü ve herkesin hak-özgürlüklerine sahip olduğu bir devlet.
Alt 09-21-2010, 22:41   #26
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Alıntı:
Bence sorun yanlış.Çünkü forumu takip ediyorsan tanımış olman gerekir.Furkan kısacası bir Osmanlı istiyor.Kürtlerinde Türklerinde herkesin imanlı yaşadığı herkesin ümmetçi düşündüğü ve herkesin hak-özgürlüklerine sahip olduğu bir devlet.
Benim üye tarihime bakarsan yeni üye olduğumu Furkanca yı da 1 aydır tanıdığımı görüşleri ile yeni tanıştığımı görürsün.
Bu arada sorumda yalnış olan nedir kardeşim. 2.si sen neden cevap vermek mecburiyetinde hissettin kendini.

Konu onurcan tarafından (09-01-2015 Saat 19:31 ) değiştirilmiştir..
BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 22:55   #27
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim üye tarihime bakarsan yeni üye olduğumu Furkanca yı da 1 aydır tanıdığımı görüşleri ile yeni tanıştığımı görürsün.
Bu arada sorumda yalnış olan nedir kardeşim. 2.si sen neden cevap vermek mecburiyetinde hissettin kendini.
Furkanı yanlış anlamışsınız gibi hissettim ve furkanla kardeş gibiyizdir ondan cevap verme lüzumu hissettim.Bir aydır üyesiniz ama bir ayda bu forumda kürtlükle ilgili epey konu açıldı tartışıldı.Orada görmüş olmalısınız diye düşündüm çünkü sizinde ilgi duyup fikir mülahazasında bulunduğunuz konulardı.
Alt 09-21-2010, 23:16   #28
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Osmanlının Türklük amacı gütmediği aşikardır.Ecdadınızı milliyetçi yaptınız ya.Onlar her şeyini Ümmetçilik içeriği ile yaparlardı.Onlar Osmanlıyıda Türklük için kurmadılar hareketlerini de Milliyetçilik zaviyesinden yapmadılar.

Miliyetçi mi olursun Laik mi olursun beni bağlamaz ben kardeşçe öneri yaptım.Uyarsın veya uymazsın.

Siz beni yanlış anlıyorsunuz arkadaş Türk Milleti lafıma takılmış ya o yüzden söylüyorum.. Osmanlı milliyetçiydi ama ırkçı değildi aşk ile sev milliyeti sözünden ne anlıyorsun..

Konu onurcan tarafından (09-01-2015 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir..
Alt 09-21-2010, 23:20   #29
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz beni yanlış anlıyorsunuz arkadaş Türk Milleti lafıma takılmış ya o yüzden söylüyorum.. Osmanlı milliyetçiydi ama ırkçı değildi aşk ile sev milliyeti sözünden ne anlıyorsun..
Sözden ne anladığımın önemi yok.
O günle bu gün arasında dağlar kadar fark var.
O gün Türk milleti kavramı dayatılmazdı veya osmanlının öyle bir derdi yoktu.Tüm avrupa kısaca türk derdi.Ve herkesin amacı ümmetçilikti.
Fakat günümüzde herkes bir birine dayatmaya çalışıyor.Bundan dolayı bir milletmiş gibi göstermek diğer millet insanlarını rahatsız ediyor.Sizinde Türk Milleti diye ısrar etmeniz lüzumsuz ve haksızlıktır.Üst kimlik T.C. vatandaşlığıdır.
Alt 09-21-2010, 23:23   #30
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Sözden ne anladığımın önemi yok.
O günle bu gün arasında dağlar kadar fark var.
O gün Türk milleti kavramı dayatılmazdı veya osmanlının öyle bir derdi yoktu.Tüm avrupa kısaca türk derdi.Ve herkesin amacı ümmetçilikti.
Fakat günümüzde herkes bir birine dayatmaya çalışıyor.Bundan dolayı bir milletmiş gibi göstermek diğer millet insanlarını rahatsız ediyor.Sizinde Türk Milleti diye ısrar etmeniz lüzumsuz ve haksızlıktır.Üst kimlik T.C. vatandaşlığıdır.

Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.. Almanya'da ki türk'ler alman vatandaşı amerika'da yaşayanlar o eyaletin amerika'nın vatandaşı ama bizim ülkemizde yaşayan kürt kardeşimiz Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı değil öyle mi O zaman bölücülük yapan pkk'dan ne farkı kalır ki bölelim ülkeyi 7 ' ye herkes kafasına göre takılsın.

Konu onurcan tarafından (09-01-2015 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)