AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 09-30-2010, 19:45   #91
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Kusura bakmayın ama hiç beklemediğim seviyeli insanlardan ciddi konularda bile konuyla alakasız yapılan muhabbetler yaptığı sürece forum yerinde sayar. Bunu yapan kardeşlerim aklı başında olmayan insanlardan oluşsa tamam diyeceğim ama, yorumları bilgisi ve kalitesi belli olan insanlar bunlar. Ve bazen bu yanlışın içine ben de düşüyorum. Bir Atatürk konusu açıyoruz, laf yiyoruz. Karşıt bir görüş paylaşıyoruz hemen bir asabileşme oluyor. Herkes konunun sınırları içersinde yorum yaparsa gayriciddilikten uzaklaşmış oluruz. Bu yorumum belirli bir kişilere ithafen değildir. Üstüne alınan bilir kendisini.

Bence sınırları belirlemekten ziyade düşüncelere daha serbest bir ortam,hakaretlere ise daha kısıtlı bir ortam oluşturulmalıdır.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 19:49   #92
Kullanıcı Adı
El Emin
Ve son bir şey daha eklemek istiyorum.

Yanlış bulduğum/uz/ Cübbeli Ahmet Hoca hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.
Yanlış bulduğum/uz/ Mustafa İslamoğlu hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.
Yanlış bulduğum/uz/ Harun Yahya hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.

...
...
...

Yapmadık.

Mustazafçılar hakkında zamanında sergilemiş oldukları siyonistvari tutumları tartışan kaç konu açtık.
Ben ki onların her türlüsünü görmüş konuşmuş ve onların herkesin giremediği gizli sohbetlerine katılmış biriyim kaç konu açıpta burada ifşa ettim veya hakaret ettim.
10 seneden fazladır tanıyorum da.

Fakat Nurculardan rahatsız olanlar Durmadan Nur cemaatini eleştiren konular açıyorlar.
Sonra gelincede Burası Siyasi forum diyorlar.

Yapmıyorsak kimseye korkumuzdan veya üşengeçliğimiziden değil.
Düşüncemiz burası siyasi forum ve amacından saptırmamak.Kendimizce benimsediğimiz konuları açarız.Hesabına gelmeyende okumaz.

Lütfen! Duruyorsak edebimizdendir...Edepsizlik isteniyorsa pek ala yaparız.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 19:51   #93
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Vuuu çok korkutucusun hacı bütün tartışmalara son veriyoruz

Alt 09-30-2010, 19:54   #94
Kullanıcı Adı
İntifada
Kim diyor siyasi forum diye sen önce git onu sor...
konu kapanmazsa forumdan giderim diyenleri git sor...
oradaki eşek kadar şikayet butonunu görmeyip forum başkanına şu konuyu kapattır yoksa diye başlayan cümleler kuranlara sor...

forumun aktiflik derdi bitti nur cemaatindan olanların gönülleri hoş tutulma isteklerini dinlemeye başladık...
ne ise edebiniz edepsizliğiniz görelim pabuç bırakacak halimiz yok kimsenin tehdidine...

Alt 09-30-2010, 19:56   #95
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Fakat Nurculardan rahatsız olanlar Durmadan Nur cemaatini eleştiren konular açıyorlar.
Sonra gelincede Burası Siyasi forum diyorlar.

Diğerleri tamamda şurda biraz haksızsınız.
Bu forumda Nur Cemaati ve Fetullah Gülen kadar başka hangi cemaat hakkında konu paylaşımı yapılıyor ki?
Bu insanların fikirleri bu kadar çok paylaşılıyorsa eleştirininde göze alınmış olması gerekir.
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 20:05   #96
Kullanıcı Adı
unnamed
bos tartisma ve tehdit....
siyasi formda onden giden atlilar basligini kaldirin o zaman...
Gulen konusunu sen guncelliyorsun Muhammet...
madem siyasi bir forum...
once sen vazgec...
neyse konunun ozeti nedir arkadaslar bos laflari gecelim ve icraate gecelim...
forum baskani Abdullah Kac bey revizyon ile ilgili sorularimiza cevap versin...
konunun acilmasi bir ise yarasin...

Alt 09-30-2010, 20:14   #97
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben muhalif eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum...
fark ettinizmi bilmiyorum ama redyllowun foruma darılıp gitmesiyle forumun sessizleşmesi hemen hemen aynı zamana denk geliyor...
yapıcı bir muhalif varken daha çok tartışıyor iddialara cevap için araştırma yapıyorduk...
ama şimdi muhalifsizlikten birbirimize sardık gibime geliyor en azından bu benim düşüncem...
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu forumu kurulduğu günden bu yana biliyorum. Eskiden bu şekilde değildi. Daha canlı bir forum sadece fikirlerin buluştuğu bir ortam ve herkesin birbirine yorumlarına saygı gösterdiği bir ortam vardı. Yeni üye olalı 2 ay oldu. Geldiğim günden bu yana her hafta bir cemaat tartışmasına şahit oldum. Ben ki cemaat mensubu değilimdir ve cemaat tartışmasının yerinin burası olmadığını düşünüyorum.
Sorun aynı fikirlerin aynı düşüncelerin aynı konuların aynı kişilerce dönüp dolaşıp foruma sunulmasıdır. Bir konu 10 kişi izliyor herkez artık yeter demesine rağmen tartışma sonlandırılmıyorsa üyelerr buraya gelip yorum yazmazlar.
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Almiyi bu nedenle diger üyelerden farkli bir yere koyuyorum cünkü kendisi sadece yorumumu yaparim, gecerim karsiya tarzini degil aksine eger bu ortamdaysak nasil daha iyi yapabiliriz tarzini benimsiyor..
Eger ortada bir sorun varsa bu yöneticilerin tek basina cözebilecegi bir sorun degildir bu üyelerinde icinde bulunacagi ortak bir konsensüsle cözülebilir..
Bende haddime düsmeyerek yeni bir yapilanmanin gereksinim oldugunu düsünüyorum ve yeni yapilanmada üyelerin fikirleride göz önüne alinabilir..
Mesela daha önce bu forumdan ayrilip, baska bir forum olusturdugumuzda üst yönetim dahil bütün yönetimi üyelerin oylariyla belirlemistik ki cok faydali olmustu en azindan insanlarin adalet duygusu zedelenmemisti..
Tabiki hiyerarsi her forumda olmazsa olmazdir ancak sinirlarini tam anlamiyla cizemedigimiz zaman malesef en ufak görev bile bireyin ego tatminine dönüsebiliyor..
Hic bir vasfi olmayanlar daha dogrusu isin ehli olmayanlara verilen görevler önü alinamaz sorunlara yol acabiliyor bu acidan cok sik eleyip ona göre karar vermeliyiz..
birde malesef üyeleri bilgilendirme sistemi hic aktif degil yani silinme, kilitlenme, banlanma, yasaklanma gibi durumlar sanki keyfi yapiliyormus gibi bir izlenime neden aliyor bu acidan daha bir detayli bilgilendirmeyle üyelerin gönülleri ferah tutulabilir..
Konularin aktifligine gelince bu sadece yönetimle alakali birsey degil üyelerinde bu konuya egilmesi gerekiyor malesef siyasi bir forumda oyun, sohbet ve eglence basliklari ön plana cikiyorsa ve tartisilan konular hep ayni cercevede dönüyorsa bir kisir döngü dahada önemlisi bir sorun var diyebiliriz..
Gercekci ve kisa vadede hayata gecirilebilecek öneriler degerlendirilmeli ve isleyen carki bozmadan yapilan bir kan degisikligi foruma yeni heyacan, yeni tat getirir..
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Revizyona gidilmeye karar verilirse,hep yaptığınız gibi oylama şeklinde seçseniz görevlileri?Mesela unnamed-noktaların efendisi-tyh diye şıklar verseniz,en çok oy alan ilk 2liyi kadroya alacağız deseniz falan bence güzel olur.Forumda belli bir süredir üye olan,herkes tarafından tanınan isimlere böyle bir şans verebilirsiniz mesela,biz de oylarız,güzel de olur hem yenilik iyidir
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
her seçimden sonra, her yenilikte revizyona gidilir...
teşkilat yapılanması budur..
ben bu forum açıldığından beridir burdayım..
hep aynı kemikleşmiş yönetici kadrosu...
açık açık söylüyorum...
Yalçın Başkanım buyrun revizyona gideli..
isteyen adaylığını koysun ve seçilsin..
bundan sonra yok yönetim şöyledir böyledir safsatalarıda kesilir...
yenilikte her zaman güzellik vardır...
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle herkesin çok güzel fikirleri ve önerileri olmuş. Bir forum üyesi olarak tek tek teşekkür ediyorum.

Forumumuz bildiğiniz üzere siyasi bir forum. Bu foruma her kesimden insan geliyor. Tc kimlik numarası istemek belki bu forumu tanıyan bizler için normal olabilir. Ben şahsen Tc kimlik numaramı veririm. Fakat 2,5 yıl önce bu foruma ilk kez girerken Tc kimlik istenseydi, ya üye olmazdım ya da sahte bir tc kimlik numarasıyla giriş yapmaya çalışırdım. Bu nedenle tc kimlik numarası uygulaması bence sağlıklı olmayacaktır.

Forum içinde yönetici, sorumlu kadrolarına gelince. Bunu seçimle yapma fikri daha önce de konuşuldu. Bu düşüncelerle forumdan kopmalar oldu ve forumumuz ciddi zararlar gördü. Fakat forumda yönetici veya sorumlu olmanın aslında diğer üyelerden bir farklılık olmadığını, sadece düzenin sağlanması için mecburi bir hizmetlendirme olduğunu henüz kavrayamadık. Eğer mevcut kadroda sıkıntıları olanlar varsa bunu dile getirebilir. Değiştirelim de diyebilir. Fakat bu konuda ne yapılırsa yapılsın, forum kadro değişikliğiyle sadece geçici bir canlanma yaşar. Uzun vadede yine herşey eskiye döner.

Peki forum nasıl canlanır?

1- Siyasi bir forumdayız. Şayet ülke gündemi dolu dolu olursa, tartışmalar, çekişmeler yaşanırsa bu foruma da yansır. Ülkemize baktığımızda da ciddi bir siyasi dalgalanma yaşamıyoruz. Ülkede işler rayına oturmuş durumda. Bu foruma da yansıyor. Fakat seçimler yaklaştıkça eminim forum da canlanacaktır.

2- Forumdaki karşıt görüşlü kişilerle tartışırken saygıyı elden bırakmamalı, onlara da söz hakkı vermeli, onların kalbini, şevkini kırmamalıyız. Maalesef karşıt görüşlülere karşı son dönemde alaycı, aşağılayıcı yazılar yazıyor ve onlar forumdan uzaklaştırıyoruz. Bu da forumda durgunluğa sebep oluyor.

3- Foruma yeni konular açma konusunda isteksiz olmamalıyız. Açacağımız konuları ise seçerek açmalıyız. Forumda konuşulacağını düşündüğümüz, tartışmaya açık haberler-röportajlar-olaylar foruma canlılık kazandırır.
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Genel olarak önerilerim:

1- Mevcut üyelerin korunması sağlanmalıdır. Gelenler küsüp gitmemelidirler. Tartışmaların kavgaya dönüşmesine izin verilmemelidir. Farklı fikirlere saygı gösterilmelidir.

2- Art niyetli olmayanlar dışlanmamalıdırlar. Redyellow tekrar foruma kazandırılmalıdır. Zilzal ve novek gibi paylaşımda bulunmak isterken banlanmış üyelerin, eğer onların banlanmalarına sebep olan hareketleri kabul edilemeyecek derecede ağır değilse banları kaldırılarak forumda paylaşımda bulunmalarına izin verilmelidir.

3- Forumun güvenliği konusuna dikkat edilmelidir. Forumun kapalı kalması bazı üyelerin forumdan soğuyarak forumu terk etmelerine sebep olabilir. Forumun hep açık kalması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

4- Forumun genel görünümü daha güzel ve daha kullanışlı hâle getirilmelidir. Güvenlik sağlanabilirse, forumun ana sayfasında; en çok mesaj atan, en çok konu açan ve en çok beğeni alan 10'ar üyenin isimlerinin yer aldığı listelerin ve mesaj yazılan son 10-15 konunun devamlı olarak göründüğü bir listenin bulunması sağlanmalıdır.
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hey gidi hey kampanya dönemi başlayacak biz hala yenileceğiz. Düşünceye ipotek koymazsak düşünceleri dolayısıyla forumdan küstürdüğümüz insanları geri getirirsek canlılığı yakalayacağımızı düşünüyorum.
Mesela her yöneticiye veya yönetim içinde 2-3 kişilik gruplara sosyal paylaşım platformları dağıtılabilir.

Mesela 2 kişi video hazırlamakla ve bunları dailymotion vb. video paylaşım sitelerine yüklemekle görevli olur.
5 kişi facebookta reklam tanıtım atağına kalkar
gazetesine yerel gazeteleri cüzi miktarda paralarla ilanlar verilebilir veya sitemize takas şeklinde ilanlar alınabilir.

Veya

Forumda birimler oluşturabiliriz.

Medya tanıtım birimi
Proje birimi
Seçim işleri birimi
Haber ulaştırma birimi

ve

Denetmenler

şeklinde birimler oluşturulabilir.

Aslında beni dinleseniz forum 1-2 aya şaha kalkar Ama teknik elemana ihtiyacımız var bunlar için ...
Alıntı:
Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yetkililere kolay gelsn (:

1 facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine reklam verilsn bence..
2 parazitlerin ipleri unutulsun, biraz şamata çıksın..
3 yöneticiliği eline yüzüne bulaştıranlar Cefakar üye nickine geçiş yapsın..
4 profesyonel yardımda bulunabilecek arge uzmanının fikri alınsın..
5 hit'i yüksek forumlardan tasarım dersi alınsın (:
6 her yönetici'nin (bölüm sorumlusu dahil) 5 yeni üye getirtme şartı olsun..
7 sanal tv- radio sayfası açılsın. ezel gibi profesyöneller çalışsın..
8 muhaliflerin sıkıntılar için Ak partili Değilim Çünkü diye başlık Açılsın.. Başka aydınlanacakları yer yok çünkü..
9 forumun değiştigini arada takılan üyelere hissettirin..
10 artık bayatlamış olan kamplaşmalara son verilsin.. (forum içinde olan :D )
11 eskisi gibi köşe yazısı yarışması yapılsın..
12 yöneticilerin görevi açıkça kendilerine söylensin.. (eskisi gibi)
13 üyelerin yazdıgı yazı dili (türkçe kürtçe ingilizce vs.) gerekli kurallara uygun olsun.. (w-q-x'lerden arındırılmış türkçe gibi..)
14 forumun eglence bölümü eskisi gibi aktif değil buna da dikkat çekmek istiyorum..

devamı var ama acıktım..
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın ama hiç beklemediğim seviyeli insanlardan ciddi konularda bile konuyla alakasız yapılan muhabbetler yaptığı sürece forum yerinde sayar. Bunu yapan kardeşlerim aklı başında olmayan insanlardan oluşsa tamam diyeceğim ama, yorumları bilgisi ve kalitesi belli olan insanlar bunlar. Ve bazen bu yanlışın içine ben de düşüyorum. Bir Atatürk konusu açıyoruz, laf yiyoruz. Karşıt bir görüş paylaşıyoruz hemen bir asabileşme oluyor. Herkes konunun sınırları içersinde yorum yaparsa gayriciddilikten uzaklaşmış oluruz. Bu yorumum belirli bir kişilere ithafen değildir. Üstüne alınan bilir kendisini.

Bence sınırları belirlemekten ziyade düşüncelere daha serbest bir ortam,hakaretlere ise daha kısıtlı bir ortam oluşturulmalıdır.
Konuyu yine bambaşka yerlere çekmeye gerek yok arkadaşlar. Farklı konular tartışılacaksa başka bir başlık açılır ve konuşulur ya da özelden halledilir.

Tüm arkadaşların yorumları birbirinden değerlidir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum fakat,
Alıntı yaptığım bu yazılar daha fazla ilgimi çektiler. Ve yöneticilerin de özellikle bu yazılanları dikkate alması gerek diye düşünüyorum. İçlerinde çok güzel öneriler var. Bunlar gerçekleşirse , forumun eskisinden daha canlı daha aktif olacağından şüphem yok.
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 20:48   #98
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Forum nasıl düzelir neler yapabiliriz diye söyleyecek sözünüz varsa konuşun...
başka şey bildirecekseniz...
VALLAHİ selam vermem...
Gına geldi yeter cemaat böyle yok cemaat şöyle...
Banane ulan cemaatten...
burası AK Parti forumu...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 20:52   #99
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
VALLAHİ selam vermem...
Banane ulan cemaatten...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...
OoO büyüksün reyiz OoO
banada gına geldi ya bazen diyorum atımı alayım gideyim milliyetçi forumda kılıç sallayayım..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-30-2010, 20:52   #100
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
VALLAHİ selam vermem...
Banane ulan cemaatten...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...
OoO büyüksün reyiz OoO
Yürü be reyiz

Konu TYH tarafından (09-30-2010 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir..

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 18 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 18 Misafir)