|
![]() |
#1 |
![]() oda beni bağlamaz ne yazık ki...
vakıfları,dernekleri,kiliseleri var gidip öğrensinler... Kendi ülkemdeki müslümanlara dini eğitimi tam anlamıyla verdikte birde gayrimüslimimi düşüneceğim...
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
o kisinin egitimini devlet düsünmelidir bir kiside olsa devlet o bireyin egitim ihtiyacini karsilamalidir.. bana dokunmayan bin yasasin mantigi asla bize yakisan bir tutum degildir söyle bir osmanli tarihine bakalim osmanli gayrimüslimlerin dini ihtiyaclarini nasil karsiladi biraz arastiralim.. eger siz dini egitimi kiliselere birakirsaniz misyonerler artar sonrada bina aldi kilise diye yakinir, dururuz! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
gayrimüslim alamıyor eğitim diye müslümandamı almasın onumu demek istiyorsunuz... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
ben türkce yazdigimi saniyordum ![]() ben dini egitim verilmesin mi diyorum ben diyorum ki dini egitim verilmeli hemde 1-2 saat degil haftada 4-5 saat hemde bir senede islamin 5 sartini ancak ögreten türden degil, dinimizi tamamen anlatan türden.. bu egitimde uzman egitimciler tarafindan verimeli yani liseyi bitiren bir genc dinimizi tam anlamiyla ögrenmis olacakdir ki buna aileden alacagi, yurt ve kurslarda alacagi takviyeyide katarsak cok ala.. ancak zorunlu olan hersey itici gelir, onu bir eziyet olarak algilar mesela biz hep neyi elestiriyoruz nasill oluyorda atatürkü ellestirme yasagi olur neden bu zorunluluk var simdi orada öyle derken burada isimize geliyor diye böyle demek tezat degil midir? huyum kurusun her türlü yasaga, zorunluluga karsiyimdir tabiki toplumun gereksinimleri, ahlaki sartlari ve yapisida gözetilmelidir.. simdi birisi ciksa ne yasakci bir ülkesiniz escinselere özgürlük dese buna karsi cikarim cünkü bu talep özgürlük talebi degildir yani özgürlük anlayisini güderken sinirsiz bütün tabulari yikan özgürlügü savunmuyor aksine benim özgürlügüm, baskasini özgürlügünü rahatsiz ettigi an bitmistir tezini savunuyorum! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
hocalarda korkuyor nasıl korkmasın ben bağcılar lisesinde okudum 4 sene önce lisede mescidimiz var diye memleket karıştı... bir semt ötemizde bakırköyde ermeni lisesi var hemde kiliseyle yanyana bir şikayet duyuldumu hiç... ben elhamdülillah hiç kıvıran eviren çeviren bir din hocasıyla karşılaşmadım...benim gibi bir çok insan vardır eminimki... din kültürüne girmek die bir zorunluluk yok diyorum bende sana nerede zorlama...alevi,gayrimüslim ve ateistler bu dersten ilkokuldan itibaren muaf olabiliyor... |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir) | |
|
|