![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
Sen hep 700 tl maaşla çalışan işçileri görüyorsun. Asgari ücret dışında ekonomi ile ilgili söyleyeceğin başka bir söz yok mu? Bak ne dedim 2010 yılı Cumhuriyet tarihi boyunca en çok aracın satıldığı yıl oldu..hem ticari hem hafif ticari hem hususi araçlar..800 bin araç satıldı.. 800 bini de Para baronlarımı? Yani hakikate karşı söz söylemek sizi komik duruma düşüyor |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() Alıntı:
bugun konfeksiyonların turkiyede işçileri ne şartlarda çalıştırdıgını herkes biliyor. benim arkabalarımdan birisi konfeksiyonda çalışıyordu hemde buyuk bir konfeksiyon oyle merdiven altı falan degil. işçilerini hem uzun saatler çalıştırır hemde hafta için neredeyse çogu aksam mesaiye bırakıyorlar aksam 10 da eve geliyorlar. buna karşılık konfeksiyon sahipleri her ay bir luks otomobil jeep alıyor. (bak gordunmu patronlar için ekonomi iyiye gidiyor.) siz hala dini işçilere karşı kulallanın karl marx afyon derken. haklıymıs ama din için demiyorum dini afyon olarak kulalnana dinciler için diyorum yoksa din afyon degildir ama dini afyon olarak kulalnırlar. birde alın teriyle çalışyıormus orda çalışan işçilerin ......... bi taraflarından eter akıyor. 3 kurus için. Konu xfce tarafından (01-26-2011 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
![]() Alıntı:
herhalde işten erken gelmişsin(internette olduguna gore) konfeksiyonlarda aksam 8 den once eve gelinmezde tabi fazla mesaiye bırakmazlarsa fazla mesai varsa aksam 10-11 i bulur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Babam için diyorum sana laf anlatmak zaten ayrı bi dert. benim konfeksiyonla bi işim yok.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Alıntı:
tavuk ile ilgili dunya devi fastfood şirketinde çalıştım tabi asgari ucretle. mesela tavukların kızardıgı yağı haftada bir degiştiriyorduk o yuzden dışarda fastfood yemenizi hiç ama hiç tavsiye etmem. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Alın teriyle çalışmanın nesi kötü.Ülkede herkes ciplere binecek hali yok.İnsanın böyle bir hedefi olmamalı.Kimi az kazanır kimi çok..nekadar kazandığın değil nasıl kazandığın ve nasıl harcadığın önemlidir..
Herkes Bill Gates olacak değil ya. Çalışma hayatı zordur.Günde 11 saat çalışıyorum.Benden niye çok kazanıyorlar derdinde değilim.Patron düşmanlığı yapacak da değiliz.. Adam parasını faize koysa belki daha çok kazanır. İş kurmuş üretim yapıyor istihdam sağlıyorsa bunda ne kötülük var Çalışanını da mağdur etmesin.edenler var buralar da çalışmazsın olur biter. Şimdi burada işçi sınıfı muhabbetine dalmayalım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Alıntı:
sendikaya uye olmasına izin vermiyorlar. bu ulkede. devlette istese butun işçileri sendikalı yapabilir. ama karl marxın dedigi gibi kapitalist devler işçilerin egemen oldugu degil. kapitalistlerin egemen oldugu devletlerdir. adam kendiside patron olup meclisten işçilerin yararına yasa çıkartırmı insan bindigi dalı kesmesi gibi bişey bu. Konu xfce tarafından (01-26-2011 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|