![]() |
#1 |
![]() Engin Ardıç: Kürt eğri ve tembel mi
Engin Ardıç: Türk doğru ve çalışkan da Kürt eğri ve tembel mi? ![]() Danıştay'ın tartışmalı kararıyla kaldırılması red edilen 'andımız' tartışmasına BDP'li Selehattin Demirtaş'ın kızının okuluna dilekçe vererek katılmıştı. Demirtaş kızının andımızı okumasını istemediğini söyledi. Konuyla ilgili tartışmalara Sabah yazarı Engin Ardıç da katıldı. "Türk doğru ve çalışkan da Kürt eğri ve tembel mi?"başlıklı yazısında "Bu and, ırkçıdır. Danıştay istediği kadar "değildir" desin, öyledir. Bu and, faşisttir." dedi. HİÇBİR AMERİKAN ÇOCUĞUNA SÖYLETEMEZSİNİZ Doğru dürüst bir ülkede, hap kadar çocuklara her sabah yemin ettirilmez, marş söyletilmez. Doğru dürüst bir ülkede "Fransız'ım, doğruyum, çalışkanım" diye böbürlenme olmaz. Hiçbir Amerikan çocuğuna "varlığım Amerikan varlığına armağan olsun" dedirtmezsiniz, kıyamet kopar. Hiçbir İngiliz çocuğu büyüklerini saymayı, küçüklerini sevmeyi kendine "şiar" edinmemiştir. DANIŞTAY BU İŞE NE KARIŞIYOR Kendisine böyle bir şey dayatılmaz. "Her Türk doğru ve çalışkandır"... "Her Türk doğuştan askerdir"... Bunlar mis gibi faşist sloganlardır. Bu "and" muhabbeti, Türkiye'nin faşist döneminden kalmış bir ayıptır. Sayın Nimet Çubukçu'ya "okul formalarını bir çırpıda kaldırıp tarihe geçme fırsatını kaçırdınız hanımefendi" derken, aynı zamanda bu "and" meselesini de kastetmiştik: Bu devrimi yapamadı. Gitti "çalıştay" kurdu, onlar da tay tay tay çektiler. Kürt politikacılar da kaldırılmasını istediler, Danıştay reddetti. Danıştay bu işe ne karışıyor? ERMENİYİM EZİLENİM ÖLDÜRÜLENİM Bu gibi durumlarda geçerli ve gerçekçi olan "Büyük İskender çözümüdür", vurursun kılıcı, düğümü kesersin, olur biter. Bir emir verirsin, ertesi sabah hiçbir ilkokul öğrencisi varlığının Türk varlığına armağan olması için taahhüt altına girmez! Bırak ondan sonra beğenmeyen de buyursun gitsin mahkemeye, Cem Uzan gibi... Çünkü sen "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım" dedirtirsen çoluk çocuğa, bir başkası da çıkıp "Ermeni'yim, ezilenim, öldürülenim" diyebilecektir! BU AND FAŞİSTTİR Danıştay, gerekçeli kararında, bu andın "Türk ilköğretim sisteminin bir parçası olduğunu" belirtmiş. O parçanın o torna makinesinden çıkarılıp atılması gerekiyor. Parçayı beğenmek zorunda değiliz. Bütünü de hiç beğenmediğimiz gibi. Bu and, ırkçıdır. Danıştay istediği kadar "değildir" desin, öyledir. Bu and, faşisttir. Çünkü ilkokul çocuklarına her sabah bayrak töreni yaptırıp marş söyleten ve yemin ettiren bir eğitim sistemi, faşist bir eğitim sistemidir. TÜRKİYE FAŞİST BİR ÜLKEYDİ Çünkü Türkiye eskiden faşist bir ülkeydi, bugün de faşizmden "nihayet kurtulmaya çalışan" bir ülkedir. Bu and, hap kadar çocuklara "ideoloji aşılamanın", beyin yıkamanın mükemmel bir örneğidir. Demokrat Türkiye'ye yakışmaz. Gene de büyük bir mesafe katedilmiştir: Bendeniz 10 Kasım 1958 günü okul bahçesinde "güldüğüm" için, evet yalnızca güldüğüm için ihtar cezası almıştım. Öğrenim hayatım maşallah iyi başlıyordu! (Olay, "karşıdevrimci" dedikleri Adnan Menderes devrinde geçiyor, uyumayınız.) DEVRİM İSTİYORUZ Beden eğitimi dersinde de yıllarca "uygun adım yürüme" öğrettiler bize, spor niyetine! Uyumayınız, sivil ilkokulda. Gene de atılan adımlar yetersizdir. Reform değil, devrim istiyoruz. Okul kışla değildir. Askeri okulların disiplin düzenini sivil okullarda kurmaya faşizm denir. Sivil öğrencilere üniforma da giydirilemez. Formalı sivil öğrenci, Avrupa'da on dokuzuncu yüzyılda kalmış bir garabettir. Otu botu seçim sonrasına bırakıyorsunuz, hadi bakalım bu da yeni ders yılına kalsın. Ama halledilsin, sonra papaz olmayalım yeni hükümetle...
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Özellikle son dönemde Ardıç'ın yorumlarını hiç beğenmiyorum. Kusuruma bakmayın ama kendini Türk'ten ayrı gören bir kişi, kendini Türkiye'nin de bir vatandaşı olarak görmüyordur.
Çünkü onun zihnyetinde, ırkı farklıdır ve hiçbir şekilde farklı bir ırkı çağrıştıran isim altında barınmak istemez. Bugün Türk kelimesini ırkçı olarak görenler, yarın Türkiye sözünden de rahatsız olacaktır. Türklüğe ait ay yıldızlı bayrak gibi, İstiklal Marşı gibi unsurlardan da rahatsızlık duyacaktır. Bunun olmayacağının garantisini kimse veremez. Peki o zaman ne yapacağız? Bu konuda niyet önemli. Adam kendini bu milletten farklı görüyorsa, ne yapsanız boş. Partimiz o kadar şey yaptı. Bdp-pkk bir kez olsun teşekkür ederiz dedi mi? Demedi. Demez de. Bir de Ardıç'ın şu satırları çok çarpıcı. Diyor ki; Hiçbir İngiliz çocuğu büyüklerini saymayı, küçüklerini sevmeyi kendine "şiar" edinmemiştir. Yahu Ardıç mısın, kereste misin, biz anadolu insanıyız. İngilizler gibi yaşımız 18'e gelinde anne-babaya isimleriyle hitap etmeyiz. Onlar gibi evladımızı 18'inde başı boş bırakmayız. Bizim bir kültürümüz var. Hem de gurur duyulması ve korunması gereken bir kültür. İngilizler büyüklerini saymayı, küçüklerini sevmeyi kendilerini şiar edinmiyorsa, bu onların sorunu. Bize bakıp ders alsınlar. (Not: Bu sözlerimi "Andımız okunmaldır" anlamında yazmadım. Okunmamalıdır diyerek feryat figan edenlerin ve Ardıç gibi onlara hizmet edenlerin asıl amacını düşünerek yazdım.) Konu Eşref tarafından (04-04-2011 Saat 02:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bende " Hiçbir İngiliz çocuğu büyüklerini saymayı, küçüklerini sevmeyi kendine "şiar" edinmemiştir. " katılmamakla beraber andımızın okutulmamasından yanayım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Okullarda okutulan andımızı hatırladığım kadarıyla Cumhuriyetin ilk yıllarında bir milli eğitim müdürü mü ne yazmış.Irkçı bir içeri olan seni de rahatsız eden andımızı bu milletin köklerinden gelen istiklal marşımızla,bayrağımızla kıyaslaman yanlış olmuş. Yeni Anayasamızın temeli Türkiye vatandaşlığına vs dayanmalı böylece gelişmiş ülkelerin seneler önceden hallettiği benzer sorunlarımızı aşarak 2023 hedeflerimizi yakalamalıyız. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bende okunmamasını söylüyorum ve istiyorum...
Benim varlığım ıslam yoluna armağan olsun... Gideceğim yürüyeceğim hedeflerde rabbimin emrettiği peygamberimizin gösterdiği hedeflerdir... Ayrıca doğruluğun türklüğüme bağlı bir kavram olduğunu düşünmüyorum yoksa ortalıkta türk ırkına mensup bu kadar namussuz serefsiz olmaması lazım... Ayrıca çalışkanda değilim pek :p la yoksa türk değilmiyim yav ![]() Konu İntifada tarafından (04-04-2011 Saat 10:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Türkiye vatandaşı olacak kişi, kendini Türk ırkının bir mensubu olarak görecekse, o zaman bu ülkede Türk kalmaz, vatandaş kalmaz. Bu ülkede kaç kişi deden, atadan Türk oğlu Türk. Yoksa ırk karışmasın diye bir Türk ırkı koruma ve üretim çiftliği mi var? Ben Türküm. Türk olmak benim için Türkiye vatandaşı olmak demektir. Yarın Almanya'ya gitsem ve Alman vatandaşlığına geçsem, Alman olmuş olurum. Bana Alman deneceği için rahatsızlık duymam. Sonuça Almanya'nın vatandaşıyım ve bana da Alman denmesi normaldir. Şunu diyebiliirsiniz? Neden vatandaşlık ismi Kürt değil, Çerkez değil de Türk? Ya da Alman? Yahu Selçuklu'nun, Osmanlı'nın temelini, Orta Asya'dan gelen Türk boyları atmış. Bırakın da en azından onlara saygı için ülke ismi Türkiye, vatandaşlığının ismi de Türk vatandaşlığı olsun. Daha önce de yazdım. Asıl sorun zihniyette. Türk kelimesinden rahatsız olanlar, ya bölücüdür ya da ırkçı. Ama farkında ama değil. Bu bir gerçek. Ben neden bana Türk denmesinden rahatsız olmuyorum? Bilakis gurur duyuyorum? Yoksa TÜrk ırkının bozulmamış bir neferi miyim? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bi kere şunu iyi ayırmak lazım. birincisi, Türk ile Türkiye vatandaşı çok çok ayrı şeylerdir. ki insanlara Türksünüz demekten bırakmadıklar ki insanlar kendilerine ben Türkiye vatandaşıyım desinler. ve bana kalsa Türkiye vatandaşı yerine türk vatandaşı denilmemeli. ikincisi. diyorsunuz ki Türkler anadoluya temel attı pek Türklerden yüzlerce yıl önce bu topraklarda olup Türklere kapılarını açıp onlarla omuz omuza bu toprakları islamla muşerref kılanların saygısı göstergesi ne olacak. ki Kürtler Alpaslan'a Gönüllü 10 bin asker göndermiştir. bunu tarihten öğrenebilirsiniz. Ayrıca Bu toprakları toprak yapan vatan yapan ve türkleri de türk ( macarların, bulgarların durumu ortada) kürtleri ve diğer etkinlikler kendileri kılan aziz İSlam'ın saygınlığı ne olacak camiye gitmek oıruç tutmak yetiyor mu ?
bide şunu da ayıralım. Türkiye dışında nerelisin denildiğinde Ben türkiye vatandaşıyım demek ayrı bişey Türkiyenin içinde sen Türksün kardeşim demek zorlamak ayrı bişey. velhasıllı kelam her zaman ortak noktalar düşünülmelidir. yoksa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Eğer bir kişi gerçekten ümmetçi ise gerçekten dini özümsemişse, zaten millet isimlerine takılmaz. Ona Türk desen ne olur, Kürt desen ne olur? Artvinli desen ne olur, Rizeli desen ne olur? Umursamaz. O sadece müslümandır, ademoğludur. Müslümanlığına el uzatmazsan, atasına maymun demezsen, sesini çıkartmaz. Çünkü o bilir ki hesap günü kimse ona "senin milliyetin ne?" diye sormaz. Millet onun için sadece sahip olduğu coğrafyayı ve içinde bulunduğu toplumu ifade eden bir isimdir. Bir adrestir. Eğer milliyetçiliği sadece bir adres, yaşanılan coğrafyanın ve toplumun tanınmasına vesile olan bir isim olarak görmüyorsanız, işte o zaman ırkçısınız demektir. Irkçı bir zihniyete de Türk deseniz, "Türk değilim" der, Osmanlı deseniz, "Osmanoğullarından değilim" der. İlle de kendi kanım demeye devam edecektir. Allah böyle zihniyetlerden hepimizi korusun. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Teşekkürler Furkan.
Önce şunu söyleyeyim. Selahattin Demirtaşın aslında tam da seçimler yaklaşırken böyle bir adım atması ve tabiki bu adımında başarılı olmayacağını bile bile bunu yapması, onun niyetinin pek de iyi olmadığının en açık göstergesidir. Bu talebini şimdi değil de daha önce dile getirseydi? Diğer yandan ırkçı söylemler içeren andımızın kalkması gerektiği konusunda da hemfikirim Demirtaş ile. Bazılarınız bunu kabul etmese de kürt olan biri 'türk' değil ; sadece 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı'dır. Bu ikisi arasında da dağlar kadar fark vardır. Umarım bu sorunu da yakın zamanda hallederiz. Bana kalırsa Başbakan bu konuda bizim gibi düşünüyor ama bundan sonra gelecek tepkiler sebebiyle şimdilik bir adım atmıyor. Konu ALmi´ tarafından (04-04-2011 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() İçimizde dolaştılar... Gizli 'Müslüman' kisvesi altında zalimlik, ırkçılık, inatçılık yaptılar Yüce bir manaydı Türk ! İslam'ın savaşçısıydı en ketum koruyucusuydu Türk ! Ne hale getirdiler ! Kürt'te öyleydi ! Şimdi ne hale geldik ! Acizane olarak diyorum ki Tek Yol Ümmet ! Kalplerimize kazıdılar nefisleri azdırdılar ! Artık Kürtte farkedemiyor Türk'te ! Rabbim Hayırlara vesile etsin...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|