![]() |
#11 | |||
![]() KEMAL KILIÇDAROĞLU - Doğru bulmuyorum. Benim söylediğim “statükonun Allahı Ankara’dadır” cümlesi halk arasında çok sık kullanılan gücü vurgulayan, büyüklüğü vurgulayan bir söylem. Bu söylem halkın sıradan kullandığı söylem. Bunun dini bir söylem olmadığını herkes biliyor. Hatta bunu en güzel yazan da sayın Nazlı Ilıcak. Kendi köşesinde yazdı bunu zaten. Bu bir deyim. Gidin Adana’ya da benzer deyimleri bulursunuz. Gidin Trabzon’a da benzer deyimleri bulursunuz. Sayın başbakan bizi tabi eleştirecek bir şey bulamıyor. Neyi eleştirecek? Bir olayı çevirecek kendi istediği kulvara yine kendisi sokacak ondan sonra da oradan dönüp bizi eleştirecek. Ben bunu Siirt’te söyledim. Siirt’te söylerken meydanda alkışlar aldık. Neden statükocu? Başbakan statükocuyu içine sindiremiyor. Neden? Çünkü başbakan değişimden yanaydı, dönüşümden yanaydı, demokrasiden yanaydı. Ne oldu? Bütün o söylemlerinin tamamının gerçek olmadığını ortaya koydum. Demokrasi mi istiyorsun? Milli irade diyordun. Gel %10 barajını indirelim. Kaçtı. Vay efendim neymiş, %10 barajını indirirsek statüko bozulurmuş. Yani koalisyon olurmuş, efendim işte Türkiye iyi yönetilemezmiş. Nereden çıktı bu? Hangi anlayıştan çıktı bu? Yine çıktık gel şu faili meçhulleri araştıralım. 6 önerge verdik. Kaçtılar. AKP milletvekillerinin oylarıyla bizim faili meçhulleri araştıralım önergelerimiz reddedildi. Gel kayıpları araştıralım, uluslararası standartta bir komisyon kuralım. Bu ülkede bir insanın kaybolması ne demektir? Bir annenin çocuğunu bulamaması ne demektir? Gidelim bir anneyi bulalım. Bakın kayıpların dernekleri var. Bir anne bana şunu söyledi. “Artık oğlumun öldüğünü biliyorum. Bana mezarını göstersinler, gidip bari başında bir Fatiha okuyayım”. Gel dedik bunları araştıralım. Demokrasi ayıbıdır araştırmamak. Yine kaçtılar gelmediler.
Cevap : Kılıçdaroğlu ne diyor ? Başbakan statükocu biz değiliz diyor . Şimdi bunu Kılıçdaroğlu dedikden sonra Ali Kırcanın sözü başörtüsü sorununa getirip Kılıçdaroğluna sorduğunda Kılıçdaroğlunun verdiği cevaba bakalım : KEMAL KILIÇDAROĞLU - Kamudaki türban konusu yargının çözdüğü bir konudur. Anayasa hukuku çerçevesinde yargının çözdüğü bir sorundur. Kamunun kendi kuralları vardır. O kurallara hepimiz uymak zorundayız. Bizler bunu kabul edeceğiz. Devlet bir kurallar bütünüdür zaten. Askerin bir kıyafeti vardır, polisin bir kıyafeti vardır, hemşirenin bir kıyafeti vardır, devlet memurunun bir kıyafeti vardır. Herkesin, ilköğretime giden çocukların kıyafeti vardır, liseye gidenlerin kıyafeti vardır, üniversiteye gidenlerin kıyafeti vardır. Sonuçta devletin koyduğu kurallar vardır. Bu kurallara hepimizin uyması gerekir. Eğer uymazsak o zaman kaosu kendimiz yaratmış oluruz. Biz caddede, sokakta yürüyen, lokantaya giden, kamudan hizmet alan birisi niye senin kılık kıyafetin böyledir diye bir soru yöneltilmesine zaten karşıyız, doğru da değil bu. Yurttaşlarımız istediği gibi giyinir, istediği gibi gezerler. Türkiye artık farklı bir Türkiye. Böyle yasaklarla bir yere gitmek mümkün değil. Ama devletin kendi iç disiplininin de sağlanması gerekiyor. Kural bu. Gördüğünüz gibi AK Partiye statükocu diyen K-Mal statükoyu savunuyor . Başbakan Erdoğan Türkiye'de seçim barajı cevabı
Faili mechul araştırılsın diyorsunuz bir yandan Ergenekonun Avukatlığını yapıyorsunuz bu ne perhiz bu ne lahana ... Konu EZEL tarafından (05-10-2011 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir.. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() KEMAL KILIÇDAROĞLU - Bakın neden? Onu da söyleyeyim. AKP 12 Eylül ürünü bir parti. 12 Eylül bir parti ne 12 Eylül ile ne 71 darbesiyle hesaplaşamaz. Neden 12 Eylül ürünü bir parti. 12 Eylül’de bunların hiç birisini bir bedel ödemeliler. Bedel ödeyenler belli. Onların acılarını istismar ettiler ve referanduma öyle gittiler. Halka yalan söylediler. 12 Eylül darbecilerini yargılayacağız dediler. Yargıladılar mı? Hayır. Allah aşkına Ali bey bunlar 12 Eylülle hesaplaşacaklarına önce kendilerine muhtıra veren adama hesap soramadılar. Altına zırhlı araba aldılar bir de üstün hizmet madalyası verdiler. Bunlar hesaplaşamaz. Yine darbelerin kaynağı neydi? İç hizmet yasasının 35.maddesi. Gelin değiştirelim dedik. Efendim CHP popülist politika, bunu söylüyorlar kanun teklifi bile veremezler. Van’dan arkadaşlarımı aradım, talimat verdim. 35.maddeyle ilgili kanun teklifini verin dedim. 2 gün içinde kanun teklifi verildi. Görüşüldü mü? Hayır. Komisyonlarda kaldı. Onun için AKP statükonun partisidir. AKP değişim istemez, dönüşüm istemez, demokrasi istemez, özgürlük istemez. Hangi özgürlükten bahsedelim? Sokakta yürüyen genci başbakana karşı eylem yapacaklar diye alıp gözaltına alıyorsunuz. Daha ortada bir şey yok. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? Düşünün bir ülkenin başbakanı derdini anlatacak bir yurttaşa bir çiftçiye “al ananı da git” diyebiliyor. Allah aşkına bunu ben söyleseydim ne olurdu? Düşünün. Benim söylediğimi düşünün. Ben eminim AKP medyası koro halinde onların televizyon kanalları koro halinde, sabah akşam günün 24 saati bana söylemediklerini bırakmazlardı. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ama kendi başbakanları eleştiri yok aslında onlarda. Eleştiri olmaz diyorlar. Niye eleştiri olmuyor? Demokrasiyse ben eleştiri dinlemeye hazırım. Bir siyasetçinin en çok eleştiriye ihtiyacı vardır. Eleştiri gelecek biz de vatandaşı dinleyeceğiz. Onun için ben AKP’nin samimi olduğuna kesinlikle inanmıyorum. AKP iktidardan gitmemek üzere kendisini programlamış bir siyasal partidir. Zemin kaybettikçe sertleşecektir, zemin kaybettikçe baskı kuracaktır. Hiçbir iktidar döneminde olmayacak baskılar bu hükümet döneminde olmuştur. Örnek mi istersiniz? Bir ile gittim. İlde Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle toplantı yapacağız. İli de söyleyeyim. Tokat’a gittim. Bize söylenen, yapacağımız toplantının eğer gerçekten şikayetleri dinlemek istiyorsanız medyaya kapalı olması lazım. Niçin? Çünkü medyanın önünde şikayet edersek ertesi gün 2 tane maliye memuru gelir cezayı keserler. Biz bunu ödedik diyorlar. Böyle demokrasi olabilir mi? Böyle bir anlayışla yola çıkılabilir mi? Ben bunun onlarca örneğini verebilirim size.
Cevap : AK Parti 12 eylülün partisi nasıl olabilir ? AK Parti 2001 yılında kurulduğuna göre hehalde MSP-Refah-Fazilet Partisi üzerinden bu eleştriyi yapıyor olmalı ki öylede yapıyor zaten Kılıçdaroğluna göre Asker Refah Partisi iktidarını seviyordu .... Kılıçdaroluna göre Asker Refah Partinisinin kapatılmasını engellemek için herşeyi yaptı ..... Kılıçdaroğluna göre Asker AK Partiyi destekliyordu iktidara gelmesi için her türlü desteği verdi.... Kılıçdaroğluna göre Genelkurmay web sitesinde AK Partiye e-muhtıra vermedi yahutta verdiysede AK Partiye seçim kazandırmak için bir tezgahtı .... Hepsini geçtik bu gün AK Parti iktidarı döneminde Ergenekon terör örgütü davasında içeri alınan askerleri AK Parti savunuyor CHP yargılanması için elinden geleni yapıyor herhalde ... Şimdi gelelim Basının susturulduğu iddialarına Kılıçdaroğlu sen değilmiydin Akit gazetesinin isim hakkını alan vede bununla böbürlenen ? Şamil Tayyara mahkemeler ceza üstüne ceza verince ne yaptın basın özgürlüğü dedinmi Kılıçdaroğlu ? Demedin .. Taraf gazetesinin yayınları durdurulduğu zaman ne yaptın Kılıçdaroğlu Tarafı savundunmu ? Senin partin dağıtım şirkelerini elinde bulunduran basın kartelinin islami gazetelere uyguladığı şantajlara ne gibi bir tepki verdi ? Kılını kıpırdatmadı belkide bundan keyif almıştır . Düne kadar AK Parti şakşakçısı dediğiniz gazetelere mali ekiplerin ceza kesmesine bu gün çıkmış AK Parti karşıtı gazetelerin susturulduğunu söyleyerek halka satıyorsunuz tabii yerse Gelelim AK Partiyi faili mechuller konusunda samimi olmamakla suçlamanıza Hrant Dink cinayetini Danıştay saldırısını Bunları senmi çözdün ? Kılıçdaroğlu bu gün bir çok faili mechulün kapısı Ergenekona dayanıyor sen ne yapıyorsun yada senin partin ne yapıyor bu konuda Avukatlık ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
YÖK’ün bütçesinde yer alacak hani kaldırıyordun yökü ![]() bi kaç cümle önce kaldırıyorum diyor sonrada diyorki paralar onun bütçesinde yer alacak ![]() aynı programda bile kendini yalanlıyor çarkçı ya tam çarkçı ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#14 |
![]() gncllm
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Buda facebooktaki bi chp linin yaptığı yorum ve bir chp linin verdiği cevap bununla ilgili konu açtım ama burayada yazıyım
Bugünkü tayyipın kütahya mitinginde söylediği şu sözler beni biraz düşündürdü. ''kılıçtaroğlu bir programda (YÖK'Ü Kaldıracağını) söylüyo ama aynı program içinde ÖĞRENCI HARÇLARİNDAN GELEN PARAYİ YÖK'E AKTARACAĞİM) diyor al sana tayyipın ağzına sakız . Buda yorum Hiç şüphesi CHP li isen buna aldırış etmemelisin kardeşim, okadar miting yapıyor genel başkanımız, unutmuş ve bunu söylemiş olabilir.. Tek sorun buysa bende senden şüphe duyarım YOLDAŞ... Unutmuşmuş peh bunların başkanı neyki tabanı ne olsun ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|