![]() |
#1 |
![]() İslam'da teravih diye bir namaz yok. Peygamberimizin bizzat yasakladığı bir şeydir, peygamberimizden sonra bu namazı koydular. Geçen sene bunu Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır söyledi, ben söylememiştim. Ben, "Evinizde kılın" diyordum, Bayındır çıktı, "İslamiyet'te böyle bir namaz yok" dedi. Ben o kadar radikal konuşamamıştım, o yüzden şimdi de söylememizde bir sakınca yok: Teravih diye bir namaz yoktur. Evinde sevap için namaz kılmanın önü açıktır, istediğin kadar kıl fakat teravihi asla camiye sokamazsın, peygamberimiz yasaklamıştır. Çünkü orası riyakârlık yarışına kapalı bir mekan olmalıdır. 20 rekat namaz ne demek, günün bütün namazları 20 rekatı bulmuyor. Siz ikinci bir yükümlülük getirip Müslüman'ın sırtına bindiriyorsunuz, yoktur böyle bir şey. Peygamberimiz dört rekat, bazen sekiz rekat ama hep evde kılmıştır.
Kaynak : Milliyet.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Cübbeli Ahmet hoca hemen bunada bir reddiye hazırlar hoca müsveddesi ne olcak
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() aslında yaşar nuri diye biri yok
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() hoca bizde biliyoruz ama bütün gün aclikdan uyusuyoruz,spor olsun diye yapiyoruz iste..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Yaşar nuri hocada herşeye muhalefet var maşallah kılan kılsın bizde biliyoruz...
nerde kılınacağını... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() hayır yani diyelimki yok, Rabbimiz için kılınan hangi namaz ecirsiz kalır... ne haddine insaların aklında şüphe oluşturuyosun.. zaten insanlar bahane arıyor uzaklaşmak için seccadeden, bu şahıslarada itibar edenler çıkar eminim...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() başlığı ''yaşar nuri yine şaşırtmadı'' olarak düzeltirmisiniz...
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Asıl şaşırtıcı olan bunun sözlerin'in hala haber kanallarını süslemesi birde bu çağdaş medya yenilikçi geçinir
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Ona inananlar, zaten onun gibi şahıslardır. Önlerinde doğru ve yanlış yol varken, onlar gidip bu adama inanıp yanlışı tercih ediyorlarsa, zaten bu adamın böyle açıklamalarına dahi ihtiyaç duymaz, nerde saçma sapan açıklamalar varsa onlara sorgusuz sualsiz inanırlar. Aklı başında hiçkimsenin ise şu adamın söylediklerinden sonra aklından soru işareti geçmez, kafası da bulanmaz. Konu ALmi´ tarafından (08-08-2011 Saat 19:44 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|