10-20-2011, 17:45 | #21 |
zamanında mason demirel ve gizli bi kaç köpek tarafından pkk bu yurda maal edildi..zamanında biriktirildi.geçmişin hataları çok..askeriye zamanında bu olaylara sadece terör ve silahlı mücadele adında baktı,,bazı sosyal medya ne kadar sağ duyulu olmaya çalıştıysa ,kürtler şöyle kürtler böyle babında örnek alınıp medyada aynı görervi yaptı..tam 30 yıldır bu ülkede halk birbirine düşmanmış gibi öğretilip eğilimler hazırlandı,,bu son 7-8 yıldır düzeltilmeye çalışılınca ekmek yiyen köpeklerin önü birden bire kesilince haliyle bu şehitler meydana çıkıyor,,
|
|
10-20-2011, 18:01 | #22 |
bu zamana kadar neden kurulmadı ?
malum paşalar 1 aylık eğitim almış çocuğu cepheye sürerek otoritesini devam ettirebilir ülkede... ama profesyonel orduda böyle olmayacak... ölümler azalacak belki nasıl alsınlar bu riski... kimse kaale almaz sonra onları... şimdi neden yapılmıyor ? bende onu bilmiyorum... 1-teröristler için büyük bir eve dönüş yasası 2-zorunlu askerliğin kaldırılması 3-profesyonel ordu acilen yapılmalı... |
|
10-20-2011, 18:14 | #23 | |
Alıntı:
|
||
10-20-2011, 18:24 | #24 |
Kardesim hukumet napsin,150 yillik hatayi biranda duzeltmek kolay olmasa gerek.hokus pokuslada olmayacagina gore.Maksimum seviyede yolu acmali ki ondan sonrakilerde o izden gidebilmeli.Duzelecek insallah ama hersey zaman alacak.
|
|
10-20-2011, 18:32 | #25 |
ah güzel abim aslımda bu olayların başlangıcı taaa bulgaristan plevna savaşı zamanında başladı..ahhh ozaman osman paşa erzak bulup orduyu birazdaha toparlamaya başlasaydı,anadoluya bu pislikler giremeyecek ve rus ordularıylşa beraber ilerleyen bu ingiliz tohumları kısmen bu fitneyi başlatamıyacaklarıd..daha 1900 yılların başında alevi ve kürt vatandaşlarımızın içine girmey başlamışlardı..heryerde yaptıkları gibi , böl parçala yönet..osman paşaında kaderiyatı böyleymiş,osman paşa ne yapsın 3 defa 60,000 kişilik rus ordusunu aç sefil ve yardımsız desteksiz ALLAH;ALLAH diyerek savunmuş ama anadoludaki isyanlar sebebiyle yardım gelmeyince bu zorlu savaşın belini bükememişler..ALLAH rahmet eylesin osman paşam..
|
|
10-20-2011, 18:42 | #26 |
Kader.Ecdad olarak gecmisteki hatalarimzdan ders alip,onumuze bakip,ayni hatalari tekrarlamamaliyiz.
|
|
10-20-2011, 18:51 | #27 |
osmanlının hatlarına girersek uzun uzun konuşmamız gerekecek..ben kabaca dinin gereğinin tam olarak yerine getirlilmediği ve bunun sonucunda bu tarihi sıkıntılarla baş etmeye çalışan osmanlı geçmişi görüyoruz..asıl sıkıntı dine tam olarak sahip çıkamamaktan geliyor..buzamanın sıkıntı kökleride bundan kaynaklanıyor...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|