AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 01-23-2012, 02:30   #221
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
yav yazın istanbula gittiydik arkadaşlarla sirkecide şirin köfte var forum iftarı olmuştu onun karşısında kara mustafa paşa camii var ordada akşamı kıldıydık hidayet abinin uluslararası imamlığında
yine o camiiydi akşamdı ezan okunalı epey olmuş cemaat dağılmıştı arkadaşlarla gittik namaza durduk imam oldum neyse içeriye 2 tane zenci girdi önce geldiler saf tuttular arkada bizle biz namazı bitirdik sonra adamlar gitti tekrar namaza durdu biri imam oldu biri cemaat

valla iyi şaşırdıydık hatta arkadaşlar küplere bindiydi la bu nasıl vahdet bilinci tee adamlar namazda bile ayrılık gözetiyor falan şimdi camiiler tartışılıyor ya birden o aklıma geldi
Alt 01-23-2012, 02:31   #222
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
la Buraktan eksi beğeni yedik heralde
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2012, 02:35   #223
Kullanıcı Adı
Mavera
eee cemaate o kadar laf edersen olacagi buydu
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2012, 03:08   #224
Kullanıcı Adı
werret
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iran yönetimini bilmem ama senin niyetinin pek halis olmadigini düsünüyorum.. imam sii olunca namaz kabul olmuyor mu?
Sen niyet okuyuculuğu yapmayı bırakıp, o soruya cevap verseydin ya?..

Senin için fesatsa o senin sorunundur. Hadi ben senin düşündüğüm gibi ''mezhepçinin'' ve ''fitnecinin'' tekiysem bile bu durum İran yönetiminin şii mezhepçisi olduğu gerçeğini değiştirmez!.

Ki sizin gibi insanların benim hakkımda ne düşündükleri de benim için önemli değildir.

Türkiye'de bile şii camiileri var. Ama İran'da sünni oranı Türkiye'deki şii oranından daha fazla olduğu halde İran yönetimi, Tahran'da sünni camiisi açılmasına izin vermemektedir...

Şii camiisi ile sünni camiisi arasında ne fark var? diye soruyorlar.. Mesela; en basitinden, şii camiileri ile sünni camiilerinde okunan ezanlar bile farklıdır...

Madem, eğer şii camiisi ile sünni camiisi arasında fark yoksa, o zaman biz de ''Türkiye'deki şii camiiler de kapansın. Türkiye'deki şiiler (caferiler) de namaz kılmaya sünni mescidlerine gitsinler veya bunu istemeyen namazını evlerinde kılsın'' dersek olur mu?

Hükümet, Ankara'daki ve İstanbul'daki şii camiilerini kapatmaya kalkarsa buna en sert tepkiyi İran'ın göstereceğinden de eminim...

O zaman İran yönetimi neden Tahran'da sünni camiisi açılmasına izin vermiyor? Şii mezhepçisi olduğundan değil mi?

İran'da yaşayan sünni kardeşlerimizin, ilk 3 halifeye sövmeyen ve onları tekfir etmeyen , Hz. Aişe annemize de zina iftirası atmayan bir ehli sünnet imamın arkasında namaz kılabilmeye hakları yok mu ?

Ve biz, İran'da yaşayan sünni kardeşlerimizin bu doğal isteklerini yazınca ve İran yönetiminin bu konudaki mezhepçiliğini ve çifte standartını eleştirince mezhepçi , fitneci mi oluyoruz?.. Hadi oradan şia sempatizanı , İran yalakaları..

''Tahran'da Bir Tek Sünni Camii Yok!

Siyonistler, İsrail, ABD ve Haçlı dünyası, Ortadoğu'daki şeytani projelerini (BOP) gerçekleştirmek için Türkiye ile İran'ı savaştırmak istiyor. Böyle bir şey hem Türkiye, hem İran, hem de İslam için büyük bir facia ve felaket olur.

Bundan önce defalarca yazdım, Türkiye ve İran emperyalist ve sömürgeci zalim güçlerin oyunlarına gelmemelidir.

İki devlet, savaşmayacaklarına dair bir saldırmazlık anlaşması imzalamalıdır. Türkiye laik bir rejime sahiptir. İran'da ise bir Şii Cumhuriyeti vardır. Türkiye ile İran arasında mezhep çatışması, mezhep propagandası, Türkiye'yi Şiileştirmek, İranı Sünnileştirmek gibi ihtilaflar olmamalıdır.

İran, Türkiye Alevilerini Şiileştirmek projesinden vaz geçmelidir. İran anayasasında devletin dini Şii mezhebidir, devlet başkanı bu mezhebe bağlı olacaktır denilmekte, kağıt üzerinde Sünnilere de din hürriyeti sağlanmaktadır ama gerçekte Sünniler büyük sıkıntı ve baskı altındadır.

İran'da 20 milyon Sünni vardır, Tahran'daki Sünni nüfus bir milyondur. Buna rağmen başkentte Sünnilerin Cuma namazı kılacak bir tek camileri yoktur, yapılmasına izin verilmemektedir. İran'daki durum hakkında bilgi edinmek isteyenler /irananaliz.wordpress.com/ sitesini kayd-ı ihtiyat ile okuyabilirler. Cenab-ı Hak, bu iki İslam ülkesinin savaşması felaketinden bizleri korusun.''

Mehmet Şevket Eygi

http://www.milligazete.com.tr/makale...yok-199124.htm

Alt 01-23-2012, 03:24   #225
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
la Buraktan eksi beğeni yedik heralde
ya 8 defa banlansaydın ne olacaktı mümin şükretmesini bilmeli
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2012, 03:29   #226
Kullanıcı Adı
Mavera
ben yine tekrarliyorum su anda yaptigin tefrika cikarmakdir.. cünkü amacin üzüm yemek degil, bagciyi dövmekdir..
sizler irani, israilden daha tehlikeli göstermeye calisarak icinizdeki kini kusuyorsunuz, acikcasi sizin ne amacla bunu yaptiginida anlamiyorum..
iranin sünni camillere izin vermemesi onlarin rejimiyle, sistemiyle alakalidir ama onlar izin vermiyor diye gidip o camiilerde namaz kilmayan sünniler varsa buda onlarin sorunudur..
simdi türkiye ile irani neden karsilastirma geregi duyuyorsun onu anlamiyorum sonucta ikisininde rejimi, sistemi ve dini mezhepi(istisnalar haric) farklidir..
simdi iranda eger bir yanlis varsa bunu dile getirelim ama bu konu üzerinden o insanlarin müslümanligini sorgulamak, o insanlari kafir ilan etmek bir müslümana ne kadar yakisir onunda yorumunu kamuoyuna birakiyorum!..
evet sialarla, sünniler arasinda namaz kilma noktasinda farkliliklar vardir ama ayni safta duramayacak kadar farklilik yoktur herhalde sonuca kabede dünyanin dört bir yanindan milyonlarda insan ve coguda degisik mezhepten ayni kibleye, husu icinde durabiliyor orada niye sorun cikmiyor?
tabiki iran sütten cikmis ak kasik demiyoruz, benimde elestirdigim yönleri var, bende bir programda camiilerde cemaatin az oldugunu izlemistim ve icim burkulmusdu ama biz bunu bir ayristirma araci olarak görürsek altinda baska niyetler arayabiliriz!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2012, 03:33   #227
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
hürmüz boğazından abd geçemez diye artistlik yapıyodu iran noldu...
az önce abd savaş gemisi geçti hürmüzden...
yemedi galiba maçaları...
boş atış uzmanı iran ve abd...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)