AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-16-2012, 02:04   #25
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu yazdıgından sosyalizm hakkında yanlış bilgiye sahip oldugun anlaşılıyor.
bikere sosyalizmde çalışan olanla olmayan aynı maaşı almaz.

bir ornek vereyim: gömlek yakası ureten sosyalist bir işletmede işçiler bir gun içinde urettikleri yaka adetine gore ek maaş alırlar. yani ne kadar çok uretirse okadar fazla alır.

ayrıca sosyalizm çalışanlar işlerini daha fazla sahiplenir.
oysa kapitalizmde işçi ne kadar çalışırsa çalışsın yaptıklarının kilimalı odasında oturan patronun daha zengin olmasını saglaycagını bildiginden işi sahiplenmez.

üretim araçlarının ortak mülkiyetinden bahsediyorsun bende üretimimi baltalamasındab bahsediyorum yanlış olan ne ?
ben neden tek yürütebileceğim birşeyde başkasıyla ortak olayım ?

prim sistemi kapitalizmde de uygulanıyor bu sosyalizmin bir artısımı ?
ayrıca sosyalist bir ülkede üretilen gömlekte büyük ihtimal 1 ayda yırtılır gider...
rekabet yok olmayınca standart tabiki düşük

ha ha ha
he biliyoruz sosyalizmde işçinin nasıl işini sahiplendiğini,bizim halkçı fabrikalar örnektir...
nasılsa devlet sübvanse ediyor diye yattılar durdular iyi biliyoruz
o kadar sahiplenirki insanlar işlerini amerikan jeanini gördükleri an yıktılar sosyalist devleti
klimalı makam odasında oturan devlet başkanına gideceğini ve kendisine ait hiç birşeyi olmayacağını bilen işçi gayet sahiplenir gerçekten işini

soyalizm bir ütopyadır gerçekliği,uygulaması başarılı olamadı,olamayacak
ya sovyetler birliği gibi dağılırsın
ya kübadaki gibi karın,kızın fahişe olur
ya da çindeki gibi ismen sosyalist cismen karma ekonomi uygularsın

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)