07-18-2007, 22:15 | #1 |
ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ VE BÖLÜMÜNÜZÜN ÖZELLİKLERİ NELER???
üniversiteli arkadaslar okuduğumuz bölümleri belirtip bölümlerimiz hakkında kısa bilgi verelim öss tercihi yapan arkadaslara bi katkımız olsun
ben biyoloji bölüm son sınıf öğrencisiyim.bİYOloji bölümü oldukça zor bi bölüm çok ii ezber ve yorum kabiliyeti gerektirio.iş açısından ist izmir ve ankarada yasAyanlar için pek bi sorun olmuo ama diğer anadolu sehirleri için iş bulmak çok zor deil ama çok kolay da deil daha doğrusu büyük şehirlere göre daha sınırlı.ama çok güzel bi bölüm sıkıcı deil...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-22-2007, 13:42 | #2 |
ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ???
ben istanbul üniversitesi eczacılık fakültesinde okuyorum.
tıp fakültesi ile ortak derslerimiz var(ama onlar çok daha ayrıntılısını görüyor).mesela anatomi dersi acayip kazık.damarların uzantılarını bile görüyoruz.tıp fakültesinde daha ayrıntılı görüyorlarmış.Allah onlara sabır versin eczacılık terminolojisi dersi ezbere dayanıyor.bir sürü latince kelime var.bunların hepsini ezberlememiz gerekiyor.ama öğrendikçe daha çok zevk alıyorum bu dersten.reçeteyle ilgili bölümler çok zevkli organik kimya varmış 2. sene .çok zormuş.lisedekinden kat kat daha zormuş.ablalar korkuttu beni :D öbür dersler kimya ağırlıklı.genel kimya dersinden nefret ettim.çünkü hoca resmen kitaptan okuyordu.derslerden zevk almanız hocaya bağlı. tıbbi biyoloji dersi çok zevkliydi.lisedeki biyoloji dersi ile benzerlikleri fazla.hoca da çok iyi.kimse onun dersini kaçırmıyor.onun dersinde sınıf tıklım tıklım oluyor. laboratuvar dersleri benim kabusum.hiç kaçırmamanız lazım.bir gün kaçırırsanız veya geç kalırsanız sınıfta kalırsınız.lablarda çok hızlı olmanız gerekiyor.çünkü konular çok çabuk ilerliyor ve asistanlar asla affetmiyor(gerçi asistanlarla arkadaş oldum,sorun çözüldü :D .asistanlarla çok iyi geçinin millet.sınavlarda da yardımcı olurlar ) lab dersleri üniversitelere göre farklılık gösterir.mesela bizim üniversitede(istanbul üni) rapor tutma zorunluluğu vardır.bilinmeyenleri ve elde ettiğimiz verileri rapor ederiz.en sonunda o rapordan puan alırız.ama marmara üniversitesinde öyle değildir.her deneyden sonra sınava tabi tutulurlar ve sınavı geçemeyen diğer deneyi yapamaz. bizim üniversitede sınıf,4 gruba ayrılır ve her grup 3 hafta lab derslerine girer.böylesi daha iyi.çünkü kalan haftalar lab derslerinin olduğu perşembe ve cuma günleri boş geçiyor.tatil yapıyoruz.marmara üniversitesinde öyle değil.onlar bütün sene lab yapıyorlar(yazık ) bizim üniversitede lab dersleri iki gün üst üste ve TÜM GÜN yapılıyor.lab günleri 8 saat boyunca hiç oturmuyoruz çok yoruluyoruz.üstelik,bu daha ilk senemiz.gelecek senelerde daha çok lab görecekmişiz. lab yorucu ama orda bir sürü arkadaş edindim.güzel bir deneyim oldu.birbirimize yardımcı olduk.çok yorulduk ama aynı zamanda çok eğlendiğimiz zamanlar da oldu labın en sinir edici tarafı,iki gün boyunca hiç oturmadan(toplam 16 saat) uğraştığınız deneyin sonucunu yanlış bulmanız.kabus gibi!!!yeniden yapmak zorundasın.bana iki kere oldu ve ağlamamak için kendimi zor tuttum. labda bir öğle arası var 45 dakika.ama o araya çıkmak hiçkimseye nasip olmadı.bitmiyor ki çalışmalar.formalite icabı koymuşlar |
|
07-23-2007, 01:25 | #3 |
kamu yönetimi
|
|
07-25-2007, 18:49 | #4 |
bölümünüzü anlatırsanız seviniriz ;)
başlığı açan arkadaşımıza uyalım |
|
07-26-2007, 01:52 | #5 |
Türk Dili ve Edebiyatı
Aslında çok güzel bir bölüm ama emek istiyor,fedakarlık istiyor...Eğer edebiyat öğrencisiysen ve alanında iyi yetişmek istiyorsan herkes uyurken sen gecelerini kitap okumaya ayırmak zorunda kalabilirsin ya da araştırmaya yapmaya....Bu bölümden başarıyla mezun olmak için edebiyata gerçekten gönül vermek gerekir..Edebiyatı sevmediği halde puanı yetiyor diye bu bölüme gelenlerin yapabileceği bir bölüm değil..Edebiyata birazcık ilgisi olanlara tavsiyem ise okunacak en güzel bölüm..Türk kültürünün ve dilinin derin sularında yüzme imkanı sağlıyor bu bölüm insana..Ve son olarak şunu söyleyebilirim;başka bölümde olsaydım kendimi bu kadar mutlu hissetmezdim... |
|
07-26-2007, 13:46 | #6 | |
Alıntı:
|
||
07-29-2007, 23:38 | #7 |
tarih okuyorum istanbul üni.de 3. sınıfa geçtim..valla arkadaşlar tarih eğlenceli bir bölüm..ama bazı zorlukları yok değil.ha bide söliyim.istanbul üni.tarihin % 97 si mhp li..epey bi dalmışlar oraya maşşallah..
|
|
07-31-2007, 01:55 | #8 |
selçuk -fizik
iğrenç bi bölum mezun olabılırmıyım bılmıyorum |
|
08-01-2007, 17:27 | #9 |
selçuk-ingilizce öğretmenliği son sınıf
bölümümü çok seviyorum..dersler basit,öyle yandım bittim lik bir ders yok.birkaç hoca dışında saplantı sahibi kimse yok..Ama ne katıyorlar ingilizce bilginize derseniz pek bir şey kattıklarını söyleyemem..Kolay ama verimsiz... |
|
08-03-2007, 17:38 | #10 |
ingilizce öğretmenliği
yukarıda arkadaşın dediği gibi kazanması çok zor ama okuması kolay. ingilizcenize bişey katmıyor katılıyorum, kendin okumalı araştırma yapmalısın bir de çok konuşmalısın :D ingilizce konuşacaksın yaniii iş bulmak sorun değil zaten :D |
|