![]() |
#1 |
![]() Sensiz Ankara... Dün yağmur yağdı Ankara'da bardaktan boşalırcasına, Sanki benim yerime Ankara ağlıyordu, Sanki senin gidişinle Ankara kahroluyordu... Ankara'da biliyordu bu son gidişti; Gelmeyecektin birdaha,dönmeyecektin Ankara'ya Kendini bu kadar sevdirmişken zamansızdı bu gidiş... Ankara bugün de ağlıyor dünkü gibi, Alışamamıştı yokluğuna tıpkı benim gibi, Sokaklarda çağlayanlar oluştu aynı gözlerimdeki gibi, Dostlar bile fayda etmedi;çünkü sevmişim seni deli gibi... Ankara'da yarın güneş açacakmış,ısıtacakmış insanları, Umuda yelken açıp unutacakmış yaşananları, Peki ben ne yapacağım yarın? Unutabilecekmiyim yaşananları? Söz verdim Ankara'ya seni unutmayı deneyeceğim; Seni unutamayacağımı bildiğim için Ankara'yı terkedeceğim, Yanlış anlama Ankara seni hep seveceğim; Ama sevgilime söz verdim onun yanına; Cennet'e gideceğim.. Aslıhan Erdal
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ankara'da Yağmur Yağıyor Ankara’da yağmur yağıyor Sen Ankara’dan gittiğin için Ankara’da bir hüzün, bir yas havası var Sen Ankara’dan gittiğin için. Büyüklerden öğrendik ağlamamayı Ben ağlamıyorum ki Ankara’da yağmur yağıyor Hüzün gözyaşlarımı gizlemek için. Ben ağlamıyorum ki Gökyüzü eşlik ediyor hüznüme Haykırarak, bağırarak, çağırarak Sen Ankara’dan gittiğin için. Ankara’da yağmur yağıyor Sen Ankara’ya geldiğin için Ankara’da bir sevinç, bir çoşku havası var Sen Ankara’ya geldiğin için. Ben ağlamıyorum ki Gökyüzü eşlik ediyor sevincime Işık tutarak, konfeti atarak, alkışlayarak Sen Ankara’ya geldiğin için... Mehmet Şahin Mutlu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ankara İçin (I) Ankara için çarpıyor yüreğim, Sonsuza kadar tek dileğim. Son nefesimde bile Ankara'yı seveceğim. Belki gözüm yaş bahtım kara; Gönülde hüzün, yürekte yara Olsa da ille de Ankara, Ankara'da öleceğim. Selma Erdeviren |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ankara kar... Savrulur yapraklar Mevsim sonbahar Ankara boz bulanık Çok sürmez ankara kar Elim yanar Saçım yanar Dilim yanar Ankarada yaşarım Ankara dar...... Serap Özkan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ANKARA Başkentimiz Türkiye’min merkezi! Barındırır Türkü,Kürdü,Çerkezi! Muhabbetle kucaklayıp herkezi! Avrupa’ya koşuyorsun Ankara. Yüce Meclisimde halkımın sesi, Bayrak sallar tarihiyle kalesi. Misket ile döner dansı,balesi. Hüdaydayla coşuyorsun Ankara. Çankaya dan erken şafak sökünce. Bakanlıklar üçlü yaprak dökünce. Kepekliye boz dumanın çökünce. Ağustosta üşüyorsun Ankara. Seymenlerin her bir yerden sesliyor. Kızılay’ın yoksulları besliyor. Hacı Bayram gül Babayı süslüyor. Arşa halı döşüyorsun Ankara. Anıt kabirdeki Önder Atanla, Ulus meydanında tüfek tutanla, Yıldızlara döndürdüğün rotanla, Güneş gibi ışıyorsun Ankara. Cumhur Baba Başbakanı farkınla, Ostim sanayide dönen çarkınla, Sevenlere kanat geren parkınla, Sevdamızı taşıyorsun Ankara. Bağrında yazıldı İstiklal Marşı. Camiler,ezanlar nurluyor arşı. Beş milyon halkınla haksıza karşı, Engelleri aşıyorsun Ankara. Ramazana yedirdiğin aşınla, Çelik gibi eğilmeyen başınla, Nimetinle toprağınla taşınla... Gönlümüzde yaşıyorsun Ankara. Ramazan Kurt |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ankara'yı Dinliyorum Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ne rüzgâr esiyor hafiften Ne de gözlerim kapalı Denizin sesi de İstanbul’a has Bütün renkler Ankara’da mat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Çankaya sırtlarından çan sesleri geliyor Cinnah’ın dibinde yalnız kalmış minare Tunalı Hilmi’de şuh kahkahalar Kuğulu Park’ta insanlar rahat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ülkemin kalp sesleri geliyor kulağıma Uzun derin bir inilti dağılıyor etrafa Askerler rap rap meclisin bahçesinde İrademin boynunda yağlı bir halat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Vekiller misket oynuyor milletin kaderiyle Memurlar öğle paydosunda simit dişlerken Amirler kebap yiyor künefenin önünden Açlıktan garibin midesi kat kat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Hacettepe’de oturmuş ağlıyor kızlar İffet çığlıkları dolduruyor gökleri Rengarenk örtülerle çiçekler açmış başlar Pencereden bakıyor merhametsiz bir surat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Köprülerin altında baldırı çıplak çocuklar Bir poşetin içinden bali çekiyor Çingeneler Çinçin’ de göbek atıyor Çiftliğe hapsolmuş türlü türlü hayvanat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Acı bir fren sesi geliyor Dö Gol yolundan Sanki çığlığı kızın, kulağımı yırtıyor Ambulans bağırarak trafiği yarıyor Sona eriyor yine taze bir hayat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Gençlik Parkı’nın bankları gıcırdıyor Lunaparkta eğlence var meraklısına Sevgililer kayıklarda ilan-ı aşk ediyor Çocukların sevgilisi cansız dönen at Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Kızılay’ı sel götürmüş, bir insan seli Kimi işe gidiyor, kimi saf saf geziyor Sakarya çay ocağında biri, bir çay istiyor Esnafın bugün de işleri kesat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Banliyö treni Sincan yolunu tutmuş Samanpazarı’nda gelinlik kızlar alışveriş yapıyor Bentderesi her zamanki namus pazarı Haydi güneş! Bugün de biç namusa bir fiyat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Hacı Bayram Camisi yalnızlığını yaşıyor Bakanlıklar, Bahçeli, Emek şen şakrak Altındağ, Mamak, Kayaş fukara ağırlıyor Ömrümü yutuyor canavar saat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Ne rüzgâr esiyor hafiften Ne de gözlerim kapalı Burada hayatım bölündü lif lif Bütün renkler Ankara’da mat Ankara’yı dinliyorum Orhan Veli’ye inat Selim Gül |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Meftunum Ankara Bu defa, Ankara’nın bir başka mekanından, Yine sana yazıyorum. Öyle yorgun, öyle bitkin, Sana şimdi, Ayrancı’dan yazıyorum. Bir türlü büyütemedim, İçimdeki hırçın çocuğu. Hamlığım geçmemiş hala, Hala sebepsiz, Ve hala, aldırmadan bakıyordum, Uzaklardan sana. Birini sevdim Ankara! Hem de öyle birini sevdim ki, Kararsız ve umarsız, Bir başıma kalıyordum, yapayalnız, Soğuk akşamlarında, Üşüyordum Ankara... Akşamın karanlığı Ankara! Kör eder miydi duyguları, Sana bunları, Bir sokak lambasının, Dibini aydınlatan ışığında yazıyordum. Yalnız akşamlarında, Arıyordum Ankara... Maruzatım var Ankara! Bulanık yarınlarında bu gece, Sınırları zorluyorsa yakınmam, Söylenmiyorsa her şey, Susuyorsam o zaman, Sevgisiz akşamlarında, Seviyordum Ankara... Hiç çekinmeden sana, Anlatıyordum oysa, Titriyorsa şu an elim, Heyecanlanıyorsam eğer, Yok anlatacak hiçbir şey, Artık her şey, aşikar Ankara! Osman Türkmen |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Ankara Niye sevdim seni bilmem bu kadar, Çok alıştım gurbet elde duramam; Başka şehir, başka diyar bana dar, Başka yerin hayalini kuramam. Nakarat: Ankara’da kar başkadır Yaz başka bahar başkadır Gündüz başka, gece başka Ankara'lı yar başkadır Evim barkım, sevdiklerim, okulum, Hepsi sende ben ne şanslı bir kulum; Bütünleştim seninle çıkmaz izin, Seviyorum olmasa da denizin. Nakarat: Ankara’da kar başkadır Yaz başka bahar başkadır Gündüz başka, gece başka Ankara'lı yar başkadır Tarih sende okunuyor, çağ çağ, Türkiye’nin kalbi sende atıyor; Bir tarafta başı karlı Elmadağ, Gözbebeğim Atam sende yatıyor. Nakarat: Ankara’da kar başkadır Yaz başka bahar başkadır Gündüz başka, gece başka Ankara'lı yar başkadır Ümit Kilislioğlu Özger |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ankara'ya Getirdiklerin Sen Ankara’ya sevgiyi getirdin Sevmeyi öğrettin bana hem de hiç sevilmeden Sen Ankara’ya gözyaşı getirdin Ağladım geceler boyu Sabahı bekledim Bilmedi gelmeyi Sen Ankara’ya acıyı getirdin Acı çektirdin severken başkasını Acı çektirdin sevilirken Acı çekmeyi öğrettin, sevmeyi unutturmak istercesine Seviyorum dedim, umrunda değildi... Sen fırtınalar, tipiler getirdin Ankara’ya Daha Ekim ayında kar yağmaya başladı aşka Sen suçu getirdin Kar ile birlikte kurşun yağdı sevdaya Ellerim kan içindeydi görmedin... Ama ne olursa olsun; Sen Ankara’yı Ankara yaptın... Gözlerin Ankara’ya Akdeniz’i getirdi Canım! Akdeniz’i sever gibi sevdim seni Altay Ağan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Ankara Sevdim seni bir yaz akşamı, Sıcak, kurak Ankara havasında. Anlattın bana sonsuz aşkını, Puslu bir Ankara sabahında. Kızılay'da el ele dolaştık, Çankaya'da ilk kez tartıştık, Tunalı'da biz yeniden barıştık, Çok sevdim ben seni tüm Ankara'da Papazın Bağı oldu mekanımız, Mantıya, gözlemeye Dikmen'e koşarız, Boza için Ulus'a uğrarız, Hep tok gezdik seninle biz Ankara'da Alışveriş deyince Karum'u bulduk, Atakule'de biraz oturduk, Galeria'ya gelirken çok yorulduk, Çok gezdik, dolaştık biz Ankara'da. Tiaytrolar için Ulus'u yeğledik, Sinema deyip Tunalı'yı beğendik, Konserleri Bilkent'te izledik, Çok eğlendik, güldük biz Ankara'da. Dostluğun kıymetini her zaman bildik, Sevdiklerimizi bilerek üzmedik, Şehrimize vefasızlık etmedik, Sonunda yine döndük biz Ankara'ya. Gözem Başak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|